Мъжът "провайдер"

• 45 248
  • 478
  •   1
Отговори
# 315
  • MI
В 21 век имаме нужда от следните неща, главно, за жените. Не са ранкирани по ред: универсално образование, защита от физическо насилие, достъп до медицина и контрацепция, изграждане на истинско самочувствие и себестойност. И не равенство, а равнопоставеност. Като станат тези неща, да виснеш на провайдър вече ще е наистина просто един крайно тъп житейски избор, а не стратегия за оцеляване на жени притиснати от живота.
Всъщност жените имат право на избор основно, както и на равни възможности, които се осигуряват и чрез определени държавни политики. И в 21, и във 22 век ще има хора с различен потенциал и различни интереси, така че ми е малко странно да се обобщава с университетското образование например, освен ако целта не е да го снижим до нивото на всички. Не че няма такава тенденция всъщност на някои места, но много смисъл не виждам. И ако някоя жена реши да направи избор, различен от твоя или моя, тя трябва да бъде пак защитена - както е в много цивилизовани страни всъщност. И е хубаво останалите жени да не й обясняват че е тъпа, нито тя да обяснява на останалите че те са малоумни да се блъскат по цял ден.

# 316
Твоите познати работещи майки може и да нямат време да ходят на курсове, но пък да имат възможност тези езици, които вече са научили да ги използват на практика. Защото едно е да пускаш от време на време разни чуждоезични фрази във форума, фейса итн, а друго е да ги използваш в реален разговор със живи хора. И по същия начин стоят нещата с останалите натрупани знания. Иначе напълно подкрепям всяко едно старание за научаване на нещо ново, но особено по отношение на езиците, ако не работиш активно с тях, просто трупаш един пасивен речник, и това е. О, забравих - можеш да гледаш разни филми без субтитри или да четеш книги на чужди езици, но то при толкова грижи за децата и толкова неща за вършене, не знам как би останало време, освен ако не се жертва общото свободно време с "провайдера".
И хайде стига с този английски. Разбирам поне за японски или, хайде - шведски да ставаше въпрос, но това, че някой бил знаел английски вече е предимство, на което и кучетата се биха присмели, при положение, че работодателите имат такова изискване и за позиция "санитар".  Но ако в твоя кръг се срещат жени, на които им е представлявало трудност да научат един сносен английски по време на цялото си средно и висше образование, тогава вече разбирам защо имаш повод да се гордееш.

# 317
Сирен, аз съм последният човек, който ще ти държи сметка защо си гледаш децата, вместо да работиш, още повече че ти дори си в отпуск по майчинство и не знам какъв ти е проблемът, та постоянно изпадаш в обяснителен режим за причините, които налагат да си седиш у дома. Вие се намирате като семейство в съвсем стандартна ситуация, в която повечето мъже и без това не биха имали против да издържат семейството.
А най-непонятно за мен си остава защо, при положение че имаш спокойствие по отношение на финансите, затъваш в сметчици, дотам дребни, че веднъж обясни как ти спеспяваш на мъжа си 2000 лв. месечно, заменяйки чистачката и дететгледачката, все едно една майка може да бъде заменена срещу тази сума, дадена на съответния персонал. Ама така е, когато всичко трябва да се премери в пари, някои неща са безценни и оценяването им в пари всъщност ги принизява до стоки и услуги, които могат да бъдат купени. И най-елитната ясла не може да замени за детето времето със собствената му майка или друг чеовек от семейството, който се ангажира и го прави с желание, защото го обича и като човек, който го обича, а не като детегледачка, изпълняваща точките от списъка или учителка, изпълняваща точките от дневния режим.
Очевидно има нещо, което е много некомфортно за теб в положението, в което се намираш. Остави какво е смислено и какво не, ако ти е досадно с децата, работи, никой няма да те упрекне, ако ли не - стой си и си щастливей, философствайки на по-притяни теми, а не на тема доходи, напъни за увеличаване на доходи и биткойнс.

# 318
  • Наблизо

пп: Българките не харесват повече испанци и италианци, защото си търсят провайдър, а защото обичат мъже с гореща кръв и ръце, които знят как да се наслаждават на живота, а не някакви русоляви същества с воднисти очи, тен на измръзнало пиле и страст на ледник.
Тц,тц.Русолявите са в пъти по-добре от ниските,не-много различни от араби,испанци и италианци Wink,които кряскат по-същия начин като българите.

Иначе...този провайдър,направо жал да ти стане.Немалко ги има такива,изпаднали в ступор уволнени ''провайдъри'',които казват на жената,че отиват на работа,а стоят и гледат патките в парка..

# 319
В 21 век имаме нужда от следните неща, главно, за жените. Не са ранкирани по ред: универсално образование, защита от физическо насилие, достъп до медицина и контрацепция, изграждане на истинско самочувствие и себестойност. И не равенство, а равнопоставеност. Като станат тези неща, да виснеш на провайдър вече ще е наистина просто един крайно тъп житейски избор, а не стратегия за оцеляване на жени притиснати от живота.
Всъщност жените имат право на избор основно, както и на равни възможности, които се осигуряват и чрез определени държавни политики. И в 21, и във 22 век ще има хора с различен потенциал и различни интереси, така че ми е малко странно да се обобщава с университетското образование например, освен ако целта не е да го снижим до нивото на всички. Не че няма такава тенденция всъщност на някои места, но много смисъл не виждам. И ако някоя жена реши да направи избор, различен от твоя или моя, тя трябва да бъде пак защитена - както е в много цивилизовани страни всъщност. И е хубаво останалите жени да не й обясняват че е тъпа, нито тя да обяснява на останалите че те са малоумни да се блъскат по цял ден.

Универсално, не университетско, да могат да четат....

# 320
Аз не се срамя да кажа, че е некомфортно. Някои постижения си искат съответния дискомфорт, това е.

А смятам в пари, за да не ме обвинят в празни приказки. Пък и така повече се изяснява отговорът "защо не си на работа". Ми защото не излиза сметката първо финансово.

# 321
По отношение на Сирената нямате угодия верно.
Ако говори теоретично (като в нейния случай поне теорията силно се доближава до практиката), философствала.
Ако говори конкретно, тоест за пари, след като беше попитана, изпадала в дребни сметки.

пп: Българките не харесват повече испанци и италианци, защото си търсят провайдър, а защото обичат мъже с гореща кръв и ръце, които знят как да се наслаждават на живота, а не някакви русоляви същества с воднисти очи, тен на измръзнало пиле и страст на ледник.

Това съм го изпуснала SatisfiedSatisfiedSatisfied
Толкова е вярно, с глас се смях.

# 322
Пък и така повече се изяснява отговорът "защо не си на работа". Ми защото не излиза сметката първо финансово.

На кого дължиш това обяснение, кой гледа с лошо око на това, че седиш да гледаш собствените си деца, вместо да ги разхвърляш по яслите, вечер да им бършеш жълтия сопол, а нощем да тичаш с вентолина при поредния пристъп? На другите майки ли, на мъжа си ли, на кого точно трябва да се оправдаеш, че правиш най-нормалното и добро нещо на света?

# 323
Ооо, Сирен, и доста по-некомфортно би могло да ти бъде. Можеш да благодариш Богу, че не си попаднала на някой ССС , който бързо да ти обясни колко си мързелива, а колко много ти знае устата. Laughing

# 324
Аз не се срамя да кажа, че е некомфортно. Някои постижения си искат съответния дискомфорт, това е.

А смятам в пари, за да не ме обвинят в празни приказки. Пък и така повече се изяснява отговорът "защо не си на работа". Ми защото не излиза сметката първо финансово.
Е, щом и в очите на Бгтатко се качи с тези признание, значи си тамън. Щото иначе, ако не си жена с напъни за кариера, нищо не струваш, ще ти плаща някой сметката, айде бе, готована.Smile

И аз не разбирам защо държиш да се обясняваш за изборите си. Всъщност, разбирам, ако ти се лаладжийства за отмора и поддържане на изказа, лошо няма.

Относно отровния провайдър, дай дефиниция. Имаш предвид този мамин сладък дето хем иска и изкарва повече пари, хем насажда вини и гледа тъничко да тормози и принизява жена си. Това ли имаш предвид?

# 325
По отношение на Сирената нямате угодия верно.
Ако говори теоретично (като в нейния случай поне теорията силно се доближава до практиката), философствала.
Ако говори конкретно, тоест за пари, след като беше попитана, изпадала в дребни сметки.

Ами това е, за да има някаква независимост и стабилност, има и място за сметки.

Не знам на кого дължа обяснение. По-скоро си търся начини за противопоставяне на тоя дух на времето, че ако жената не дава признаци за тотално раздаване в работата, има голяма черна точка и е цял живот в риск да няма кариера и да стои до кофата. И че да работиш само с цел да нямаш дупки в сивито е супер смислено, ако ще да си на нулата или на минус.

Впрочем и Еленна ги прави тия сметки и често подмята как успялата жена има пари за чистачки и бавачки, които заменяли и-де-ал-но майката. Ама ние това в БГ не сме го усетили. Също радетелства за универсална грижа за децата, но самата тя ползва елитно училище (не градина), в което децата са подбрани да нямат проблемно поведение.

Отровния провайдър ли? Да, точно това е. И реално дори не провайдва доволно, а е стиснат, за всяко нещо трябват молби в три екземпляра, и за децата си не дава.

# 326
  • MI
Универсално, не университетско, да могат да четат....
Моя грешка, тези дни съм разсеяна. Simple Smile Да, ако говорим за образование и здравеопазване за всички (не само жени), съм напълно съгласна. Мисълта ми беше, че ако искаме права трябва да сме единни,а  не да се ядем като кучета, както редовно правим - за разлика от мъжете.

БютифулМ, не измисли ли всъщност ти това с провайдъра? Не ми остана много време да чета тези дни, но така ми се струва че мернах някъде.

# 327
Бавачката не заменя майката и не съм го казвала никога.
Чистачката обаче, повече от идеално заменя жената домакиня. Ей сега чакам да дойде моята след малко, а аз ще работя от хоум офис.
Всъщност, добро утро, виждам, че както винаги си в мир със себе си и деня ти тече супер!

# 328
Чистачката заменя чистенето. Не заменя жената домакиня. Само я облекчава от слугинажа. Иначе има още 50 неща за правене, които са почти невъзможни за делегиране.

# 329
  • София
Ние тези 50 ги правим заедно с ММ. Единствено сортирането на прането и избора на програма на пералнята не "давам" на никой, нямам доверие.

Общи условия

Активация на акаунт