ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 52 955
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • Blondeville
Малинка, освен да изчакаш и да пуснеш кръвни изследвания за антитела и за активна инфекция след седмица, две, няма май много какво да направиш, но се консултирай и с АГ за всеки случай.

За всички момичета, които се съмняват дали са карали дадена шарка, можете да пуснете IgG и IgM антитела за дадена шарка, с обикновено кръвно изследване. Едните IgM показват текуща инфекция, а другите IgG наличие на антитела от вече изграден имунитет след прекарана шарка или ваксина.

Варицелата е най-рискова в началото и точно преди раждане. Рубеолата е опасна винаги.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 14:27 от blondie_anna

# 601
blondie_anna,  IgG е за имунитет Simple Smile

# 602
  • Blondeville
Да, разменила съм ги 😁 IgG е за имунитет. Аз съм карала варицела, а явно съм и ваксинирана срещу рубеола.

# 603
Здравейте, да се присъединя и аз в групата. Втора бременност, на 36 год. съм. Термин 31,10,2018. Имам дъщеричка на 6 и половина. На първата фетална казаха 90% момиче. На 18,06 съм на втора, тогава ще знам на 100%. при Сигридов. Малката и тя иска сестриче, но каквото такова. Може ли и мен да добавите във фейсбук групата - miracle_81@abv.bg. Благодаря и лек ден на всички:)

# 604
Здравейте и от мен ! Моят термин е на 01.10 .Първа бременност ми е вълнението наистина е много силно . С нетърпение очакваме големи ден.   Heart

# 605
  • Варна
Здравейте, отвреме на време ви шпионирах, но дълго време не се навивах да пиша, че в началото беше много на кантар работата. Аз съм Креми от Варна, 32 г., втора бременност с термин 26.10, чакам момченце. Номер 1 пак е момче, роден на 25.10. Какво да се прави съдба Simple Smile Засега всичко вече изглежда нормално, но досега си седях вкъщи и лежах, вече мога и на работа за кратко да се върна.

# 606
Здравейте ! От преди малко имам лека болка и тежест ниско долу посредата като се движа,това нормално ли е ?
Последните десет дена съм доста активна, чак мусулкна треска си бях докарала. След това вторник сутрин се събудих с две малки капчици кръв по бельото.В сряда ходих на преглед предписаха ми утрогестан, имам съвсем леко отлепване, но не било притеснително. Казаха ми повече да лежа и да почивам. Е, не го изпълнявам стриктно, но го карам по кротко. Днес от сутринта лежа или седя, излезнах на лека разходка 15-20мин най-много да съм вървяла с бавно темпо и изведнъж тази тежест и лека болка ниско долу... Sad

# 607
  • Варна
Здравейте ! От преди малко имам лека болка и тежест ниско долу посредата като се движа,това нормално ли е ?
Последните десет дена съм доста активна, чак мусулкна треска си бях докарала. След това вторник сутрин се събудих с две малки капчици кръв по бельото.В сряда ходих на преглед предписаха ми утрогестан, имам съвсем леко отлепване, но не било притеснително. Казаха ми повече да лежа и да почивам. Е, не го изпълнявам стриктно, но го карам по кротко. Днес от сутринта лежа или седя, излезнах на лека разходка 15-20мин най-много да съм вървяла с бавно темпо и изведнъж тази тежест и лека болка ниско долу... Sad

в коя седмица сте? Аз в 1 триместър 3 пъти кървях обилно и от опит знам, че най-важното е лежане и почивка. Дори и 15-20 мин. разходка би била противопоказна, щом има отлепване. За болките пийте но шпа поне, максималната доза е до 6 на ден - 3х2. Матката трябва да е изключително спокойна, за да не се предизвика ново кървене и отлепване. Ако ви притеснява, отидете до спешен кабинет.

# 608
  • Spain
Добре дошли на новите момичета в темата ! Лека и безпроблемна бременност на всички ни.
ladymagic разбира се ако искаш се консултирай с лекар, не съм била точно в същото състояние , но обикновено събота и неделя почивам активно, буквално раздавам заповеди и лежа цели дни пред телевизора😁 и ако трябва да отидем някъде и да се движа ми се получава точно стягане на матката, втвърдяване и лека болка..след това малко по малко ме отпуска..случва ми се всеки път като се залежа 😉.
Аз малко се филмирах след като си разгледах резултатите от ФМ. Нали ми каза лекарката че всичко е наред , но след леко четене тук и там все ми се струва че точно към прееклампсия отивам. Записах се на лекар за тази седмица, да видим дали ще ме разубеди. Какви точно изследвания трябва да си поръчам ? Урина само нали? В къщи не ние трябвал уред за кръвно и нямаме и май ще си купим един да имаме, съвети?  Какво да му гледам като го купиваме ? И понеже мъжа ми ме вижда че съм се филмирала доста ..чета..търся информация  иска да ми купи и от тези часовни , които мерят пулс, имах предвид кръвно налягане ..коригирам се

, та ако някои има такъв ..стават ли за нещо?  

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 16:22 от Ада Деспейнада

# 609
  • Blondeville
Какво те наведе на такива мисли пък теб, не се филмирай излишно? Част от симптомите са повишено кръвно, подуване/оттичане, отделяне на белтък в урината (но белтъкът не е показателен без другите неща, просто трябва да се следи).

За апаратите за кръвно, мисля всички електронни мерят и пулс. Моят пулс е леко повишен понякога, аз го усещам обикновено, но най-много около 100 май е стигал.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 07:52 от blondie_anna

# 610
  • Spain
 резултатите от доплер, кръвопотока на двете артерии лява и дясна към плацентата е малък , по малък от 5 %  доколкото виждам от приетите резултати и макар че виждам че общата картина е добре не  разбирам защо ше ме видят на еко чак в 33 седмица. Този поток кръв пък води до увеличаване на кръвното на майката, което при мен не е чак толкова голямо , от110/60  е на 116/72 ,  но ако не се контролира може доста да се повиши. И ако има нещо такова детето се забавя в растежа си... а тя сега е точно малко над нормата 323гр(300 е нормата) , то след 3 месеца какво? Като отида ще ми кажат: е, мъничка е , по лесно ще раждаш ? Мен такъв отговор на ме устроива затова леко съм се притеснила и мисля да потърся отговори при лекаря. Може напразно да се притеснявам , но не искам да сме прематурни
..за часовниците имах предвид да мерят кръвното

# 611
Cremy, добре дошла и безпроблемна бременност до края.

Ladymagic, и аз имам леки болки от време на време, но май ми се получават при по-рязко изправяне или след като съм полежала.

H.Despeinada, моят апарат в електронен. Слага се горе на ръката над лакътя. Най-важното за апарата е да е точен. Моят е марка Omron. Гледам, че по всички болници и лекарски кабинети ползват такъв. Иначе и на мен АГ ми каза, че на ФМ ще се види дали има предразположеност към преекламсия. Миналият път имах високо кръвно без да съм имала белтък в урината.

# 612
  • Варна
И понеже мъжа ми ме вижда че съм се филмирала доста ..чета..търся информация  иска да ми купи и от тези часовни , които мерят пулс

, та ако някои има такъв ..стават ли за нещо? 

Аз имам на  Xiomi часовника дето се свърза с телефона, мери пулс, крачки, сън, но за целта, з а която ти трябва най-разумно според мен си е апарата за кръвно. Само пулс не знам каква информация дава... Единствено удобството е, че ако усещаш, че ти се е разхлопало сърцето на секундата можеш да си измериш пулса. Аз лично си го взех миналото лято, защото бях запалена по спорта и бягането и исках да меря крачки, пулс и т.н.  - за спортни цели. Тогава мисля, че покупката е по-оправдана Simple Smile

# 613
Момичета дайте съвет, че вече не се издържам. Много съм нервна, постоянно ми се плаче и всички ме дразнят. Даже онзи ден изпаднах в някаква истерия. Направо съм откачила. Много ме е страх да не навредя на бебето, мисалта ме побърква и още повече се притеснявам. Аг-то каза, че мога да пия валериан, позволявала съм си два пъти, но не мисля, че има кой знае какъв ефект. Има ли друга мама, която се чувства така? 😣

# 614
Iva, може да е от хормоните, може да е от самата бременност (това, че всичко се променя), особено ако ти е за първи път, а може и наистина да си заобиколена от дразнители. Това, обаче не мисля че се отразява на бебето. Чела съм, че дори истински стрес рядко се отразява. Мисля, че е по-скоро мит това, че като сме нервни и бебето страда .

Общи условия

Активация на акаунт