ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 52 953
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • Spain
Момичета дайте съвет, че вече не се издържам. Много съм нервна, постоянно ми се плаче и всички ме дразнят. Даже онзи ден изпаднах в някаква истерия. Направо съм откачила. Много ме е страх да не навредя на бебето, мисалта ме побърква и още повече се притеснявам. Аг-то каза, че мога да пия валериан, позволявала съм си два пъти, но не мисля, че има кой знае какъв ефект. Има ли друга мама, която се чувства така? 😣
излизай на въздух, разхождай се, диша и дълбоко, мисли за хубави неща, гледай комедии

# 616
  • Варна
И аз бях на преглед, всичко е ок, чудя се как вървеше две седмици назад в началото, а сега даже изпреварва. Кръвното ми всеки път е константна величина, нито нагоре, нито надолу мърда 80/50. Спряла съм всички лекарства, витамини и т.н.

# 617
  • Blondeville
И мойто кръвно така, 90/60, понякога 80/50. Ноооо, хемоглобинът ми е мега нисък - 101. Ще вдигаме дозата желязо май, аз пия желязо, Б12, Б6, но явно бебето си дърпа своето. В четвъртък ще ходя на консултация и ще видим какво ще правим, че до термин трябва да добутам до 120.

# 618
Момичета дайте съвет, че вече не се издържам. Много съм нервна, постоянно ми се плаче и всички ме дразнят. Даже онзи ден изпаднах в някаква истерия. Направо съм откачила. Много ме е страх да не навредя на бебето, мисалта ме побърква и още повече се притеснявам. Аг-то каза, че мога да пия валериан, позволявала съм си два пъти, но не мисля, че има кой знае какъв ефект. Има ли друга мама, която се чувства така? 😣
Здравей, ходиш ли на работа? Според мен това е голям фактор. За да те дразнят всички, значи има всички около теб. Остани си малко по самичка с мъжа и много много да не ти се мяркат други хора. Той и мъжа е голям източник на дразнения, обаче като си го обичаш му прощаваш, поне при мен е така. Като се замислиш, всички са били също толкова дразнещи като преди, просто сега сме по чувствителни. Аз сега сънувам кошмари, които завършват с това как имам силни болки в корема, защото някой ме е натиснал, ударил, бутнал и сънувам как пищя от болка и плача като се събудя. Мама каза, че всичко това е просто развитие на майчинските чувства и инстинкти и трябва да го приемаме с усмивка, значи, че всичко е наред Simple Smile

# 619
Blondie Anna, доста е нисък този хемоглобин наистина. Тук някой спомена, че таблетките не помагали особено и май наистина е така. При мен от едните до другите изследвания даже падна от 124 на 121. Ще видим след няколко дни при новите изследвания как е. А месо ядеш ли? Моят АГ настоява за 5 дни седмично телешко, но не успявам. Даже сега не съм яла от поне седмица, че бяхме на почивка за няколко дни, а мога да се насиля да ям само едни тънки като хартия телешки пържолки, които ММ купува.

# 620
  • Blondeville
Аз съм на течно желязо, от предната бременност само то ми помага, едни ампули са - Тотхема. Със синът ми изкарах тежък ентерит и от 70 хемоглобин в болницата, до раждането го вдигнах на 119, и толкова влязох за секцио. Възстанових се много бързо за щастие, загубила съм на операцията само 300 мл кръв. С месото - да го кажем 2, 3 пъти седмичн телешко, но например в мусака, в лазаня, кюфтета и тн. Стек да седна да ям е рядко, а май ще трябва повече. Минавам и на друг б12, дано има ефект, минимум до 120 трябва да го вдигна, или поне до 119, както със сина ми на секциото. А той се вдига бавнооо...

# 621
  • Варна
И аз започнах с кошмарите, а корема ми стана огромно щръкнал напред. Май качвам само на корем, ама вече мнооого ми тежи, чак усещам, че се прегърбвам

# 622
Аз също имах кошмари, но когато бях 3ти месец. Относно за кг бяхме писали във фейсбук.. днес бях на консултация и се оказа, че съм качила 3кг от началото - 22г.с. съм.

# 623
  • София
За нисък хемоглобин може да хапвате червено цвекло, спанак, коприва.

# 624
  • Германия
Здравейте ! От преди малко имам лека болка и тежест ниско долу посредата като се движа,това нормално ли е ?
Последните десет дена съм доста активна, чак мусулкна треска си бях докарала. След това вторник сутрин се събудих с две малки капчици кръв по бельото.В сряда ходих на преглед предписаха ми утрогестан, имам съвсем леко отлепване, но не било притеснително. Казаха ми повече да лежа и да почивам. Е, не го изпълнявам стриктно, но го карам по кротко. Днес от сутринта лежа или седя, излезнах на лека разходка 15-20мин най-много да съм вървяла с бавно темпо и изведнъж тази тежест и лека болка ниско долу... Sad
Как си, ladymagic? Ходи ли на лекар? Всичко наред ли е?

# 625
  • София
Искам във фейсбук групата!!! Cry
Кой трябва да ме добави?

# 626
Момичета, бях писала вече за моето кръвно и чуденката дали да започвам приема на конкор. Днес бях при Моят гинеколожка, в кабинета кръвното ми беше 100 на 60, измерено с класически апарат. Лекарката ме посъветва и аз да си взема такъв, защото мери по точно. Е вече се сдобих с такъв и ще започна внимателно да се проследявам. Каза ми ако вдигна кръвно 130/80 и не дай боже повече, веднага да започна с Конкора.увери ме че е безопасен за плода и че много повече бих наредила на бебка ако поддържам високи нива Simple Smile

# 627
blondie_anna, жалко че ще се налага по-сериозна терапия с желязо. С първата бременност (писала съм вече) ми се наложи в третия триместър да пия ферофолгамма. Естествено доведе до жесток запек, жално си чаках изследванията с надеждата да съм вдигнала хемоглобина и да ми го спрат, ужасно се чувствах. Надявам се при теб да няма такива странични ефекти. Сега и на мен ми е паднал хемоглобина, станал е 116 и сигурно ще ме сложат пак на добавка Sad Предният път май беше 110, когато ми изписаха терапия, влязах да раждам с хемоглобин 120, на изписване е бил 106... Тогава питах АГ-то дали не може да го вдигнем с повече месо, цвекло и т.н., само да не пия желязо, а спанак ядях през цялата бременност. Каза ми че от храната се усвояват максимум 30% от витамините и минералите и няма да постигнем търсения ефект.
Обаче, в кръга на шегата, това с хемоглобина ти ми напомни за една друга тема където се засичахме с теб Wink Ха, сега си представи както си бремнна и да кърмиш Wink
ladymagic, пиши как си, надявам се всичко да е наред.
lola, за кръвното и у дома най се уважават обикновените апарати за кръвно. При АГ ми мерят кръвното с такъв и всеки път го изкарва акушерката 120/80, в къщи имаме sendo обикновен и с него единици пъти докато бях на прогестерон и с ужасно главоболие са ми го мерили 120/80. Иначе от време на време сама си го меря, не че мога много-много, но като видя че горната граница я чувам около 110-100 и надолу се успокоявам. Довери се на АГ-то, най-добре си знаят. Иначе за Конкор, колкото и да прозвучи смешно, знам че е любимото хапче на едната ни баба, с много високо кръвно е и има навсякъде заредени хапчета, като се усети че не е добре си взима. Тъй че поне знаем че действа Simple Smile Успех, дано не стигаш чак до медикаменти, но се следи и взимай мерки на време Simple Smile

Кошмари и аз сънувах много първите месеци, сега сънят ми значително се подобри, направо живнах. Тази нощ за пръв път от много време не спах добре, в най-дълбокия и хубав сън се събудих защото много ми се пишкаше, чак ме болеше. Едва се довлачих до тоалетната. Спомних си времето когато бъдещият батко беше новороден и се будеше за кърмене точно в най-дълбокия ми сън и после бях като пребита...

# 628
  • София
Нашият апарат е Сендо Примо - механичен. Механичните няма как да дадат грешка, докато електронните са масово неточни и често вадят космически стойности. Часовници и приложения за телефон, които да мерят адекватно кръвно няма.

В болницата получихме дарение от един Сендо Адванс 3, като цяло е точен, но според мен е на късмет, а и не съм сигурна, че ако нямате хипертония е оправдан разход, не са хич евтини... един механичен ще свърши идеална работа, за да си го имате в къщи.
Меренето не е никаква хамалогия, ММ сам си го мери.

# 629
  • Sofia
Мамите, които ходят при Сигридов, какво изследвания се пускат преди прегледа, има ли нещо специално което иска той да види?

Общи условия

Активация на акаунт