Слънцезащита 2018 - II

• 90 274
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас/Пз
Скрит текст:
Фигс, какво взе от Ремедиум?
Melascreen на Ducray леката версия за нормална към мазна кожа:
https://www.yourbeautyandhealth.co.uk/index.php?route=product/pr … mp;product_id=228

Бяха ми дали тестер и го пробвах 2-3 дни подред.
Плюсове:
-При силно слънце, петната ми наистина не потъмняха Shocked (за разлика от PizB и други)
-Кожата ми е мн суха в момента и въпреки че се води за мазна, всъщност го усещам като хидратиращ/подхранващ крем (без да слагам такъв). Истината е, че на края на деня си чувствам мн, мн добре кожата с него. За сравнение с PizB.на края на деня я чувствам поопъната, дори когато съм слагала крем под него. По подобен начин беше и с Bioderma Nude, от който измазах почти 2бр миналата година, нооо тази опънатост/пресушеност след системно ползване просто ми е толкова неприятна Rolling Eyes

Не толкова плюсове:
- DryTouch друг път! Лъсва си бързичко; леек white cast, по точно лицето ми за кратко изглежда по-светло,  (за мен е ОК) и ако не се разнесе би?? оставил тук таме беличко >>> V/S  PizB, който наистина е матов и изсъхва до невидимост без мн старание.
-формулата е по-плътна от PizB, ще го усещам в жегите

Ще ги редувам 2та. Ducray със сигурност ще го ползвам и в по-прохладните дни, когато пропусках УВто, защото ми опъваше доста.
***Искам УВ, който хем да хидратира/подхранва хем да НЕ лъщи и да не си личи Crossing Arms а дано...

Foxy и cutesmallcat , дано дозаредят асортимента на Australiangold, нали искат да пробиват на Бг пазара, а баш звездния (форумен) крем да пропускат Naughty

Фигс, много благодаря. Надявам се да става за плаж, защото за там ми е необходима яка защита

# 196
На плаж все още не съм го ползвала, но обърни внимание на к-вото, което е препоръчително да се нанася, за да е оптимална защитата. Това важи за всички УВ кремове, чели сме и по статии (1 супена лъжица за лицето) Аз с други кремове не съм отмервала, карала съм на око. С този крем си дадох сметка, колко малко съм нанасяла по принцип. Той е с помпа, 1 помпа=1 доза, пише да се нанасят 5 дози за лице. Без помпата щях да нанасям мах 1,5 помпи, защото нямаше да си давам сметка, колко е далеч от препоръчителното (лекари, мед.статии) к-во. 5 не мога, но се старая да слагам 3+.

# 197
Здравейте. Да дам първи отзиви за две неща, които вчера купих на Пиз буин.
Взех флуида за лице, този https://remedium.bg/sun-protection/piz-buin-ultra-light-dry-touc … uid-spf30-ml.html . С комбинирана кожа съм и бързо лъсвам в т-зоната. Сутринта в 8:00 го нанесох, като усещане върху кожата го чувствам по добре в сравнение с Юриаж Бариесън 50спф. По лек е, по лесно попи, но не матира както ми се иска на мен. Фон дьо тена отгоре лесно се нанесе. За сега добре се държи, но виждам че носа ми вече започва леко да лъщи за съжаление. Grinning Явно няма да се намери идеалния крем, за сега няма да купувам повече кремове. За градски условия ще си ползвам този на Пиз буин, когато не се мотая много навън, а пък този на Юриаж ще го ползвам за по продължително излагане на слънце.

Взех и ето това за тяло ttps://remedium.bg/product/142070/piz-buin-instant-glow-slantsez … pf50-h150-ml.html. Харесва ми доста. Намазах се обилно по ръцете (имам ужасно много бенки по ръцете Sad ) сутринта преди да изляза за работа, а също и на обяд, когато излязох от офиса за обяд. Много е приятен лосиона, има леки блестящи частици, но не лъщи гадно а по скоро озарява кожата. Забелязват се на изкуствена светлина само. Кожата седи сочна и хидратирана, но не е мазна. С кеф ще си го ползвам, дано и да пази добре. За сега толкова мога да кажа. Hug

# 198
  • Варна
Здравейте! Понеже реших да взема слънцезащитния аквафлуид на Биодерма Spf 50+, някой знае ли дали е на промоция
 в някоя от аптеките?
На няколко места има промоция за 26 лв. и нещо - Медея, Ремедиум, Санита, Марви.
Благодаря! Simple Smile

# 199
Днес взех piz buin ultra light 30 спрей и dry touch 30 за лицето.

В ремедиум всички продукти на марката бяха на промоция. (15лв за спрея и 9лв за лице)

# 200
Миналата седмица пробвах от тестер Uriage Bariesun, почернях много, потъмняха ми петънцата,  подновявах на два часа. Една проба ми беше достатъчна, добре че не го купих, а първо пробвах.

Купих си Неострата, стои много хубаво на лицето. На мен лично ми изравнява тена и прикрива несъвършенствата. Цветът е чудесен и според мен ще пасва на всякаква кожа.
Мисля и че предпазва, защото един ден бях навън на силно слънце от 10 до 5 с него. Дано не ме разочарова.

# 201
  • Prismatica Aerie
Мисля и че предпазва, защото един ден бях навън на силно слънце от 10 до 5 с него.
Без подновяване?

# 202
И аз да похваля новият си слънцезащитен крем! 😄Използвам го от една седмица. Кожата ми е мазна и проблемна. С този нямам никакви проблеми - попива бързо и не оставя мазни следи. Идеален е!

# 203
Catalano, с подновяване на два часа, но все пак много часове навън.

# 204
Аз все още не съм си взела нищо слънцезащитно.. Много се чудя bioderma или pizbuin да избера. По принцип работя в офис и ще го слагам по обяд каъо излизам някъде, защото съм Снежанка и не ми се ще да се изпържа. Дали бихте могли да си кажете мнението, коя от двете марки е по-добра.

# 205
  • София
Моля някой да обясни как се нанася една супена лъжица крем на лицето...
Ползвам Пиз Буин за алергична кожа, 30-ти фактор. Доволна съм, защото тушира алергията ми, която тръгна през май. Същевременно, вече имам видим тен. Ползвам го веднъж дневно, количество много далече от въпросната мярка с лъжицата. Работя предимно на закрито, кожата ми е чувствителна. Много ми харесва аромата му.

# 206
Аз знам четвърт чаена или 1,2 мл. Супена, за тялото.

# 207
  • Prismatica Aerie

Приблизително слагам количество колкото размера на монета от 1 лв. Мажа лице, уши, врат, шия.
Ако ми се вижда деколтето - за него допълнително.

"Тo achieve the Sun Protection Factor (SPF, which protects against the sun’s UVB radiation) reflected on a bottle of sunscreen, you should use approximately two milligrams of sunscreen per square centimeter of skin. In practice, this means applying the equivalent of a shot glass (two tablespoons) of sunscreen to the exposed areas of the face and body – a nickel-sized dollop to the face alone" - монетата от 5 цента е 21.21 мм диаметър и 1.95 мм дебелина, в случай че някой държи да е фрагментарно-детайлен.

# 208
Здравейте,обръщам се към вас с въпроса как подновявате слънцезащитата през деня? Аз върху слънцезащитата 50 фактор слагам бб крем,пудра,руж. Някакси ми се струва много трудно да трия и подновявам всичко това през деня Anguished

# 209
  • На ръба..
Така, за лицето си намерих "моя" продукт.
Остава въпроса за тялото, доизмазвам la roche anthelios 30, прилагам снимка по - долу, но оставя адски много бели следи по дрехите, по колата, по всичко, до което се допра. Предложете моля продукт за тяло, който не оставя бели следи.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт