Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-27

• 73 768
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Добре, може, не съм си изръшкала целите ливади Simple Smile

# 151
Имайте предвид, че средната РЗ за София е малко над 1500 лв., това без сивата икономика. Т.е. семейство от двама с 3 000 лв. са точно средна работа.

# 152
Имайте предвид, че средната РЗ за София е малко над 1500 лв., това без сивата икономика. Т.е. семейство от двама с 3 000 лв. са точно средна работа.
Аз имах предвид чист доход - 1500 лв. чисто, си е 2000 лв. бруто, 2000 лв. чисто означава 2600 лв. бруто. Съгласна към, че не е кой знае какъв доход, но много малко хора на около 30 г. са стигнали по-високо ниво, при това трябва да са и двамата.

# 153
Не знам защо трябва да са и двамата?
Нали мъжът рябва да осигури  и дом и да плаща сметки. Заплатата на жената изобщо не я бройте, той джентълмен ли е или путьо?

# 154
Нали мъжът рябва да осигури  и дом и да плаща сметки. Заплатата на жената изобщо не я бройте, той джентълмен ли е или путьо?

Хахахаха, от къде на къде? Чак пък да трябва... Нали за равенство се борят жените, такива неща съм чувал.

# 155
Изводът е, че удобната част на София е за 10-20000 с тоя 1% доход, останалите да си ходят Grinning Е, и старите собственици. Икономически издишат нещата, но логически се нареждат - що няма работници, скъпи са апартаментите, минимум мениджър на 30 Grinning
За радост, ние кредитен рейтинг нямаме и 300000 се дават, стига да си настойчив, американската мечта Grinning
Don, мъж, който не виждаш, щото сметките не чакат, не е оферта Simple Smile освен ако това ти е целта в живота Grinning

# 156

Хахахаха, от къде на къде? Чак пък да трябва... Нали за равенство се борят жените, такива неща съм чувал.
От това, което чета, за равенство драпат мъжете. Милите!

# 157

Как бе, онзи ден четох статия, че женският пол се оплаква, че получава по-ниски заплати. Макар да не се взима предвид, че по-често излизат в болничен, заради деца да речем или майчинство, или като цяло, че не се нагърбват с такива професии, които са си чиста хамалогия...

# 158
Това е на запад, където майчинството не съществува, ако си искаш работата.

# 159
Аааа, ти онзи ден си прочел/а някаква статийка...И реши, че ти харесва как звучи...  Grinning
Скрит текст:
Нали мъжът рябва да осигури  и дом и да плаща сметки. Заплатата на жената изобщо не я бройте, той джентълмен ли е или путьо?

Как бе, онзи ден четох статия, че женският пол се оплаква, че получава по-ниски заплати. Макар да не се взима предвид, че по-често излизат в болничен, заради деца да речем или майчинство, или като цяло, че не се нагърбват с такива професии, които са си чиста хамалогия...

# 160
Дай пример за по-изпаднали локации Wink Ботунец ли?

За мен лично - МанЛи например, Толстой, но нека да не започваме някакви спорове за квартали. Simple Smile
Наистина няма нужда от спорове. Но според повечето родени и израснали в идеалния център (съответно учили в едни от най-добрите училища) кофти кварталите са северните и западните. Южни и някои от източните са ОК.

# 161
Изводът е, че удобната част на София е за 10-20000 с тоя 1% доход, останалите да си ходят Grinning Е, и старите собственици. Икономически издишат нещата, но логически се нареждат - що няма работници, скъпи са апартаментите, минимум мениджър на 30 Grinning
...

Какво му е неудобното на Люлин, например? Инфраструктура, метро, училища, ДГ, магазини,  парк до някои от частите. Същото и в Надежда. Че за някои е непрестижно, да, но си е съвсем удобно.

Кое издиша икономически, не разбрах - това, че много хора искат да живеят някъде, където не могат да си позволят, е психологически фактор, не икономически.

# 162
Специално на Люлин проблемът са хората (нечовешки тъпунгери и селяни) и престъпността.

# 163
Миналата седмица срещнах познат, който след като прекара няколко години под наем близо до нас, купи апартамент в стария си квартал. Всичко хубаво, но с уседналостта за първи клас се оказва, че след три месеца голямото му дете трябва да учи в училище с много ромчета. Иначе човекът си харесва квартала, само училището (където е учил и той) не харесва. Пари за частно училище за децата няма.
Та поне аз не намирам за странно това, че много хора искат да се набутат да живеят на скъпи места - факторите са безброй, дори такива дребни на пръв поглед като ДГ и начално училище.

# 164
  • София, Bulgaria
Аз мисля, че и кварталите и хората  много се промениха през годините. Ако имаш достатъчно финанси може да избираш къде и как да живееш, но ако нямаш, грешка е да се пънеш и да се надскачаш, защото после ти излиза през носа. Точно, защото животът е непредвидим или по точно предвидим е, че има възходи и спадове и ако не си преценил силите си добре, така можеш да паднеш, че  да се озовеш в Ботунец.
По мои наблюдения 2/3 от купувачите "хвърчат" по-високо от колкото могат в момента. Някои лесно ги приземявам, но някои са си доста упорити и не с един с по 2-3 кредита се награбват,  само и само да имат имот еди-къде си, с еди-каква си квадратура. Еее... това не го разбирам.
Относно училищата да, не е справедливо, но все по-голямо ограничения ще има с годините. Ще се оформят квартали, които няма да бъдат достъпни за всички, а само за хора с големи доходи. Сега все още са доста смесени, но след някое и друго десетилетие разликата ще голяма.

Общи условия

Активация на акаунт