Мина първата третина - през НОЕМВРИ ще сме трима, четирима...

• 38 459
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
JT, леко завишено е, а с напредване на бременността ще се вдига още, затова обикновенно предписват еутирокс. Моята следяща, каза че го иска до 2, а моето беше 2,64 Simple Smile, така че всяка сутрин си го гълтам вече.

# 526
  • София
Понеже стана дума за ТСХ, моето излезе 2.94 на изследванията миналата седмица. Води се в граници, но се чудя не е ли високо за по време на бременността? Ще го обсъдя на следващата ЖК, но ако имате мнение - споделете Simple Smile

Аз от днес съм с ТСХ 3.14 и веднага се чух с Начев, който ме вика утре за да корегираме дозата. Малко съм уплашена вече защото така или иначе пия 175 мгр и ми се струва прекалено... Ще пиша какво ме е посъветвал, но според мен не чакай за преглед.

# 527
  • Стара Загора
Аз от самото начало покрай забременяването и по принцип не съм имала проблем с тсх, тат или мат. С положителния тест Тсх ми се качи до 3 и нещо, тат и мат отрицателни пак. Започнах еутирокс 25мкг. Следващия месец тсх беше 1,74, а тат и мат на горна граница. Третия месец тсх 4,17, а тат и мат пак отрицателни. Почнах и аз да се шашкам какво става. Вдигнаха ми дозата на 50 мкг и ще видим юни какво ще покаже. Всичко ми де струва супер странно.

# 528
помощ комари

Момичета, може ли да препоръчате безопасен репелент за бременни?

# 529
Здравейте момичета, и аз съм с контракции или нещо подобно. Не знам и аз какво е, защото корема ми става твърд от едната страна и така си стои. Може часове да минат. Миналата седмица бях в болницата заради това. Като ме изписваха ми казаха да пия но шпа и бускулизин. Снощи пак се получи така, изпих бусколизина  и се отпусна. Не знам вече нормално ли е, какво е, от какво се получава дали би навредило на бебето ? никой не ми каза

# 530
  • София
Polito 91- аз днес си запазих час при лекар за болезнените контракции.Каза,че ще ми вземат микробиология,за да отхвърлим инфекция. Иначе ми изписаха Но-шпа 3х2, утрогестан 2х2,магнерод 3х1 ( въпреки,че той действа от 16-17 седмица ) и ако има още болки папаверин.

# 531
На мен папаверин ми слагаха в болницата, час мога да си запазя най-рано за началото на другата седмица. Вижда ми се много да чакам толкова но предпочитам при един лекар да си ходя.
За сега ще си лежа повечко и ще си пия хапчетата Grinning

# 532
  • София
Относно ТСХ и аз да кажа,че тъкмо излизам от кабинета на Начев(ендо) . Той ме следи още от както почнахме да правим опити за бебче. От както съм Б съм при него на всеки 30 дни за контрола. Последното ТСХ от вчера ми е 1.36, а ФТ4 14,7(пия 0.75 Еутирокс, до втория месец бях на 100) и  Начев каза , че стойностите ми са добри, но съм на границата (каквото и да значинтова, аз мислех, че целим под 2). Остави ми дозата същата. Ще видим следващият път дали ще ми я намали.

# 533
Еуфория Начев с предварително записване ли работи или мога просто да отида, ако не се лъжа е в Майчин дом?

Иначе съм на ЖК след 10 дни, в Щерев мисля също имат консултант - ендокринолог, може и там да попитам.

Благодаря на всички!

# 534
  • София
Еуфория Начев с предварително записване ли работи или мога просто да отида, ако не се лъжа е в Майчин дом?

Иначе съм на ЖК след 10 дни, в Щерев мисля също имат консултант - ендокринолог, може и там да попитам.

Благодаря на всички!

Не , няма предварително записване , отиваш и чакаш пред кабинета му (14 кабинет ендокринология , Майчин дом) По принцип официално е от 8 часа , но той винаги ходи по-рано (защото и опашаката предкабинета му е голяма , особено зимата). Днес например бях пред кабинета му в 8 без 20 и тъкмо излизаше една двойка от кабинета и влязох веднага.Не помня колко ми взе първия път , но за всяка консултация на  всеки 30 дни ми взима по 10 лева.

Не съм и сигуна дали е всеки ден (от понеделник до петък) или има определени дни , в които е в майчин дом (и други където следи на друго място). Аз обикновенно му званя да го питам  това е номера му 0888 89 68 43 .

# 535
Jt, моя ендокринолог в Щерев е Яначкова, направо звънни на регистратура да си запишеш час, защото виначи е натоварено и може да не успее да те вмести, ако разчиташ на място да се запишеш. Много съм доволна от нея.

При кой лекар си на ЖК, аз ходя при Савова.

# 536
Jt, моя ендокринолог в Щерев е Яначкова, направо звънни на регистратура да си запишеш час, защото виначи е натоварено и може да не успее да те вмести, ако разчиташ на място да се запишеш. Много съм доволна от нея.

При кой лекар си на ЖК, аз ходя при Савова.

Благодаря ти! При Ганева съм, мислех с нея да го коментирам, но ще се обадя сега да питам за Яначкова. При Ганева съм на 11-ти юни, ще е с който успея да се видя първо май Simple Smile

# 537
Момичета,на вас лекаря кога ви пусна тази въпросна микробилогия ,защото на мене още нищо не ми е пускал,давала съм кръв само за БХС.

# 538
Още със записването на ЖК. Аз пак отидох късно, в 14г.с. Но, ако бях отишла в 12г.с щеше да ми я пусне тогава.

# 539
Аника и аз съм при Савова, тъкмо тръгвам към нея. Надявам се че този път бяма да чакам много, часът ми е от 9'30.

Общи условия

Активация на акаунт