ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 185
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
АМи аз ще дам някаква от готовите каши като преценя, че е дошъл момента. И после каквото докопа каквото ние ядем/разбира се в досега му ще слагам неща които стават за ядене - пасирани картофи, грахчета, варен карфиол, диня, парченца ябълка и т.н...../ Няма да заменям хранене до годинката, но няма да отказвам да яде каквото иска.

# 76
Малеееей, само аз ли останах да захранвам на 6-7 месеца... Ама моя дечко определено не показва никакви признаци на захранване още - нито пие повече от 1200мл мляко на ден, нито може да сяда, нито да посяга и да си иска храна... Аз твърдо ще чакам той да ми покаже, че е готов. Дотогава - мамино мляко  Blush

И аз още не мисля за захранване.
За сядането вече доста добре се изправяме като се хванем за нещо и голям кеф да си гледаме краката. За посягането и с това се справяме, че и силно удря. Щерката хич и не очакваше и остана изненадана от едно круше. После води разговор насаме с него край кошарата му "Ти нали, Дани, няма да ме удрряш повече. Иначе аз вече няма да ти прриказвам. Рразбрах ме ли се по випрроса?" Joy

Дани тъкмо се беше поизчистил от обриви и сега наново пак по бузите. Дали не е от зъбите този път и аз незнам.  Той 3-4 дни се буди нощем през 1-2 часа, но майка му не се сети да му отвори устата. То детето и ръцете не си вади от устата, и все се лигави, и се плези, но чак днес видях че долу вдясно му е пробило зъбчето.

Та и аз вече го взимам да спи при нас и той направо си знае на коя страна да ме търси. Ако се сменим с татенцето доста ще го изненадаме   Party

# 77
Здравейте моми4ета:)
Ние също почнахме пюретата, но моята принцеса ги яде само когато тя реши,но само по полувинка най много и после си иска кърмата Flutter.А сокчета въобще не иска да пие, да настоявам ли с тях newsm78, някои ми каза да ги разреда дали ще помогне, имали ли сте такъв проблем?
До скоро, целувки на малките сладурчета Hug.

# 78
  • София
здравейте  Grinning . Като ви чета някои са почнали каши и пюрета други не аз още не съм захранила, няма и признаци да е готов не сяда и няма никакъв интерес към нашата храна.
Вчера бяхме и ние кумове пихме, ядохме и се веселихме Simple Smile а бебо за две яденета изял общо 100мл.  Shocked Дали защото не е свикнал от шише да яде?
Който не е почнал захранването откога мислите преди или след 6 навършени месеца?

# 79
Който не е почнал захранването откога мислите преди или след 6 навършени месеца?

Ако сте изключително на кърма, най - добре е след 6 мес, ако преди това детенце не е показало признаци, че е готово. Няма смисъл да насилваш детенце.

Все пак, ако продължава да не папка, обади се на педито за всеки случай, защото -само не се шашкай- може да е пипнало някой вирус бебчето (но това обикновено е съпроводено с обилно сълзене и носотеч). А може и да не се е хранил заради калабалъка, зазяпало се е детето, интересно му е станало Simple Smile

# 80
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Момичета, закъсах го! Моля ви, помагайте! Пипнах гадни вагинални гъбички. Няколко месеца преди да забременея, проведох скъпо лечения с/у тая напаст и до вчера нямах проблем. За голямо мое съжаление обаче, отново ги прихванах, при все че правя какво ли не, за да се пазя!
Моля ви, кажете ако някой знае Clotrimazol дали е съвместим с кърменето! Ако, знаете и нещо друго казвайте - ще съм благодарна за всеки споделен опит!
Много се притеснявам да не ги предам на Алекс!

# 81
Здравейте!
Скоро не съм се мяркала насам и не съм ви чела, но се надявам да наваксам.
Честити зъбки на всички новоизлюпени зубльовци!
И ние вече имаме зъбанко долу в ляво. Тя милата тия дни ревтуни малко повечко и аз снощи съгледах едно белинко зъбче мъничко в устенцата. Засега не мажа с лекарство за облекчаване на болките, но може и да започна. Ние също сме още на кърма.
Поля от известно време пищи и се забавлява с писъците си. Плези се и пищи и не я свърта на едно място. Стана 7кг и 64см.Последното ДТК й се отрази доста зле, но след 4 дни мъки, преодоля нерзположенията. А и аз бая се уплаших. Не намерих никаква подкрепа у личната й лекарка. И това съвсем ме вбеси и я отписах от нея.

# 82
Нищо не знам за тия гъбички, съжалявам.   Sad
Май ще чакам и аз още със захранването. Аз все така си викам - от днес почивка - и после - айде и днес да пробвам и така се точа 10тина дни. Но днес вече наистина спрях. С оризовата каша бяхме доста добре - ама аз не виждам смисъл да му давам каша. Има идея да яде плод и зеленчук - за витамини и други полезнотии - ама каша защо? Може би ще почна с нея, но по-натам.
Не е готов - добре - ама от 3-4 седмици сме само на АМ.  ooooh! Утешавам се с това, че има някои схеми, по които и децата на АМ се захранват след 6ти.
Крисчето яде по около 850 грама на ден - доста е далече от заветните 1100, нито седи добре - иска му се, ама не може, нито зъбета има - наистина се убеждавам в правотата на съвременните теории за захранването. Хич не знам вече захранилите мами как са успели - ми то детето не иска...
Абе сбърках аз че почнах толкова рано...  ooooh!

Честито на малките зъбльовци!!!
 smile3501
Следващото препятствие, което им предстои, е сядането. Дали ще са такива бързаци и с него?  newsm78

# 83
lika цитата на това майче много точно описва ситуацията!Малкият ми брат се роди през '89-та,какви ти памперси?!Пелени акани, пикани - всичко на ръка съм прала! Crazy
Помните,по магазините нямаше нищо,раздаваха купони!И да имаш пари,няма от къде да купиш!  Naughty Сега има от пиле-мляко,но средствата не достигат!И така ще е докато има властимащи противници на това,в България да се формира средната класа!!! Angry.....
Абе виж сега, за мляко, памперси, дрешки и малко играчки, за каквито ние само сме чували и мечтали като деца - средствата стигат. На детето повече не му трябва - на този етап. Когато започне да му трябва повече - и майките ще тръгнат на работа и ще имаме възможности да им купуваме. Просто има луксове, които не са достъпни за всички, но когато ние сме били малки - положението е било доста по-зле. Аз не купувам Памперс - намерила съм прекрасни памперси по 22 стотинки и понеже Крисчето няма алергии /пу пу - засега поне/ - караме с тях. Спестеното обаче давам за играчки и мога да се похваля, че имаме чудесни музикални и пеещи играчки, които го забавляват страхотно. Въпросът с пюретата стои по същия начин - може да караш на Хип и да дадеш 200 лева за пюрета на месец - но може да караш на домашно и на Ганчев, когато поотрасне детето за да може да му се дава захар - и да ти излиза 100 лева на месец. Не бих казала, че на домашни пюрета и на Ганчев детето ми ще е недохранено или че няма да му достигат необходимите хранителни вещества.

# 84
клео, да не си била на гости в предаването на Милен Цветков? Ама, че съм заблудена! Нищо не гледах!
 Как мина протеста? Разбрах, че е имало малко майки.

# 85
Здравейте, милички!

Как сте в тоя дъжд - ужасно време, не можем да мръднем от нас.

Скукааааа  Crazy

# 86

E как стигат,щом за да му купиш играчка,си взела памперс от 22ст.?! Shocked И кой говори за луксове?Ако ще спестявам,няма да е нещо за сметка на детето,ми то по-добре никакви памперси-ще си кара с тензухените пелените от едно време!По-скоро нямя да си купя кашкавал примерно,или няма да пуша.  Stop Съвсем не се успокоявам с това,че едно време сме били по-зле,надявам се, че може да сме по-добре!Отдавна съм открила за себе си удобен и съвсем не скъп начин за хранене на детето с ГОТОВИ пюрета.Все пак за това"как стои въпроса"с финансите за отглеждане на дете,решава всеки сам според бюджета.И въпроса стои пред всяка майка,която естествено иска най-доброто за детето си! Naughty

А Ганчев нЕма да дам никогаж!

# 87

А Ганчев нЕма да дам никогаж!

Щооо? Аз такива давам  Crazy

# 88
Ми щото не ми харесват!  Sick  Сол,захар,с вкус на повръщано и почти същия цвят.  Stop
Предпочитам Овко(дори са по-евтини) Сънвал,Алете...абе трябва съвсем да съм скъсала джобовете,че да дам Ганчев.А дори да се случи,ще купя 2-3 зеленчука и ще си ги направя сама.

# 89
  • София/Овча купел 2
Ми щото не ми харесват!  Sick  Сол,захар,с вкус на повръщано и почти същия цвят.  Stop
Предпочитам Овко(дори са по-евтини) Сънвал,Алете...абе трябва съвсем да съм скъсала джобовете,че да дам Ганчев.А дори да се случи,ще купя 2-3 зеленчука и ще си ги направя сама.
Сол няма в пюретата на Ганчев Naughty.Аз такива давам.Вярно,че имат гаден вкус,но това е точно,защото няма сол.Не вярвам другите пюрета да са по-вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт