Кралски работи и клюки - 13

• 77 009
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз зарязах Виктория след първия сезон, но Короната много ми харесва - остават ми няколко серии до края на втори сезон и после ще чакам с нетърпение Хелена Бонъм Картър в ролята на принцеса Маргарет.

# 61
Мдам, кралският двор хич не се вълнува от Холивуд, той си е напълно самодостатъчен през 2018.

# 62
  • София
Скрит текст:
Ооооо, много любима!
Друга интересна от това време е любовницата на брата на Чарлс II, Джеймс II - Арабела Чърчил - нейни потомци са рода Спенсър (Даяна), както и рода Алба в Испания.
Една от любовниците на Чарлс II е също от предшествениците на Даяна, а друга на Сара Фъргюсън и Камила...
Леле, тази информация не съм я срещала.
Те наистина са преплетени като "свински черва". Всеки с всеки е роднина.
Простолюдието не може да докаже произхода си от Адам и Ева, но благородниците може и да успеят да посочат един общ пра-родител. Grinning
Абсолютно. Не случайно аристокрацията не се е смесвала с простолюдието и хора от други раси. Като любовници и за забавление да, но не и за бракове и създаване на наследници. Имали са много незаконни деца, но тези, които са наследявали титлите, са били чистокръвни. Жените са се омъжвали задължително девствени, за да се гарантира, че първото отроче ще е от въпросния аристократ, който ще предава титлата. Такива неща като любов, привличане и т.н. са нямали значение. След осигуряването на наследник, всеки може да си търси забавленията където иска. Wink

# 63
  • София
Към гледащите Короната, в началото на втори сезон има серия където "принц Филип" е с брада - в един от кадрите в близък план беше същински Хари, както изглежда в момента.

# 64
Ън, разкажи какво ти промени мнението от прочетеното, моля. Не съм чела книги за кралското семейство и ми е интересно.

# 65
# 66
Имали са много незаконни деца, но тези, които са наследявали титлите, са били чистокръвни....
Само за титлата "Крал".
Херцози и графове са ставали и децата на любовниците.
Ето тук разгледай., Всичките незаконни деца на Чарлз II са получили титли.

И след 2-3 поколения, децата на тези деца, са ставали "голямото добро утро", което се е гнусило от обикновените. Wink

# 67
  • София
Имали са много незаконни деца, но тези, които са наследявали титлите, са били чистокръвни....
Само за титлата "Крал".
Херцози и графове са ставали и децата на любовниците.
Ето тук разгледай., Всичките незаконни деца на Чарлз II са получили титли.

И след 2-3 поколения, децата на тези деца, са ставали "голямото добро утро", което се е гнусило от обикновените. Wink
Да, той е едно от малкото изключения, което потвърждава правилото. Истината е, че колкото и да се разчупват стереотипите, виждаме, че и днес нещата не са се променили чак толкова много, Да, Хари взе афроамериканка, разведена, актриса, но той не е престолонаследник и не осигурява наследници на короната. Уилям си свърши перфектно работата и не се отклони много от правилата. Децата на Хари и Мегън са без никакво значение. Те ще донесат малко колорит в кралското сем-во и толкова. Хари ще остане в историята с тази си постъпка, за която след години всички ще се сещат с усмивка и толкова.

# 68
  • ENGLAND
За тези, които им е интересно да гледат филми за крале и кралици гледайте руския сериал Екатерина, излезе вече и втория сезон, страхотен  е. Не знам дали го дават по някоя българска телевизия, мъжа ми го намери на някой от тукашните инернет канали с английски субтитри. Има го и в ютуба също.

# 69
  • Countryside
Аз пък мисля, че Харито е поканил две от бившите си нарочно, за да им натрие носовете. Нали те са го зарязали. Да видят те каква мадама е забил Mr. Green

# 70
Екатерина е много хубав сериал. Аз съм го гледала,но само 1 ви сезон. Не знаех,че втория е излязъл. Обаче знаете ли колко любовници е имала Екатерина-поне 5-6. Аз четох биографичната й книга, имаше страница със смятаните разходи само за тях, парите, които е харчила за мъжете си-за какви суми иде реч, много нещо за тогавашното време.
Хелена Бонъм Картър ще е жестока в тази роля подозирам. Доколкото разбрах тая Маргарет е била черната овца в семейството, и са се чудили как да й прикриват дивотиите.Бунтарка така да се каже. Винаги има по един такъв.

# 71
След осигуряването на наследник, всеки може да си търси забавленията където иска. Wink

Това е било само за кралете. Кралицата не е имала право да мръдне, защото, ако забременее и роди дете от друг, то детето реално става принц на Англия. Нали това е една от причините за обезглавяването на Ан Болейн. Дори Хенри VІІІ е имал съмнение, че може и Елизабет да не е от него, след като е било доказано, че тя е имала връзки с други мъже

Относно Тюдорите - това е най-най-най-страхотния сериал за мен. Гледала съм го няколко пъти и сега пак започнах да го гледам по повод сватбата на Хенри и Меган. Искам да изгледам и Короната, но за сега ще го отложа този сериал, защото гледам друг нов сериал и не искам да ги смесвам

Цитат
Хари ще остане в историята с тази си постъпка, за която след години всички ще се сещат с усмивка и толкова.

Това е самата истина и може би това е и една от причините да направи тази стъпка. Всеки иска да остави някаква следа в историята и името му да се запомни с нещо.

# 72
Искам да ви се "скарам"! Imp
Работното ми време е от 23 до към 02ч. Е, снощи вместо да свърша нещо полезно, аз гледах "Короната". Зарибихте ме!
Много е хубав сериала и искам да попитам от къде го теглите в HD формат? В Замунда намерих само 2 HD серии, а другите са с отвратително качество.

# 73
  • Истински се вижда само със сърцето.
В Нетфликс ги гледай ако имаш възможност.

# 74
Всъщност не е доказано дали Ан е имала връзки с други. Доказателствата срещу нея са набързо скалъпени. Много от обвинените са насила измъчвани само и само да си признаят,че са имали връзка с нея. Обвиненията са много съмнителни. И до днес е много спорен въпроса дали е била виновна. За мен лично не е. Хенри си е търсил повод да я разкара. Разяждало го е съмнението. Много съм чела по въпроса. Аз я смятам за невинна. За разлика от Катрин Хауърд, която си е имала връзка с млад придворен на име Томас Кълпепър и затова я обезглавяват. Наистина Хенри се е съмнявал, по някое време, че Елизабет е негово дете.
Каква ирония обаче-цял живот да мечтаеш за син, а накрая дъщерята точно от Ан става най-великата кралица и линията Тюдори загива с нея.

Уникален е сериала. Няма друг такъв, и скоро няма да се направи. Покрай него се запалих по Тюдорите и научих много за тях. Интереса ми към тях е от години и тръгна от този сериал. Посетих Хемптън Корт миналата година и чувството и преживяното бяха страхотни. За мен няма друга династия, по-интересна и интригуваща и противоречива.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 11:00 от Мис Каролин Бингли

Общи условия

Активация на акаунт