Със спазването на Дюкан се знае - перфектна фигура се вае - 285

• 76 815
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ако можеш да издържиш още малко във втора фаза.. Мен лично ме е страх от 3-та,понеже мозъкът ми не може да възприеме как всеки ден ще си добавям нещо и няма да пълнея като много време съм била стрикна и съм имала застой.. Но все пак човекът е световно известен и признат диетолог,така че нямаме избор освен да се доверим. Послушай тялото си, ако мислиш, че няма да ти коства усилия да изкараш още месец да видиш дали няма да има резултат остани на 2-ра, ако не, си минавай напред. Сигурна съм че колкото по-малко са кг за сваляне, толкова по-трудно и бавно се смъкват.

# 226
Милички какво мислите за режима на Атанас Узунов.

# 227
  • Велико Търново
Милички какво мислите за режима на Атанас Узунов.

Мислим, че не е негов режима Peace Във форума има тема ВМ-НВХ, има много за четене там.

# 228
Rosita, аз за два месеца съм свалила по–малко от 5 кг. Така че и при мен бавно стават нещата:( Но аз си знам че ще е така, поне не качвам.

Аз лично като ям телешко отслабвам и ми се отразява много добре, но е доста скъпо и не мога да си го позволявам често.

Васи, защо не опиташ няколко дни основно на риба да изкараш и да ограничиш млечните? При мен винаги след ден два на риба има минус. А в предишните теми съм чела, че при застой е добре да се ограничи прясното мляко, изварата и последно киселото мляко.Не се отчайвай, колко кг имаш да сваляш още?  Да не си стигнала оптималното си тегло според калкулатора на Дюкан?

И мен ме страх да вляза в трета, но не може цял живот да стоим във втора фаза. Мисля си другата седмица да се престраша, но да видим:)

Успех и много свалени килограми ви желая:)

# 229
Rosita, аз за два месеца съм свалила по–малко от 5 кг. Така че и при мен бавно стават нещата:( Но аз си знам че ще е така, поне не качвам.

Аз лично като ям телешко отслабвам и ми се отразява много добре, но е доста скъпо и не мога да си го позволявам често.

Васи, защо не опиташ няколко дни основно на риба да изкараш и да ограничиш млечните? При мен винаги след ден два на риба има минус. А в предишните теми съм чела, че при застой е добре да се ограничи прясното мляко, изварата и последно киселото мляко.Не се отчайвай, колко кг имаш да сваляш още?  Да не си стигнала оптималното си тегло според калкулатора на Дюкан?

И мен ме страх да вляза в трета, но не може цял живот да стоим във втора фаза. Мисля си другата седмица да се престраша, но да видим:)

Успех и много свалени килограми ви желая:)

Здравейте,

И аз си мислех да огранича млечните. В последно време си хапвам повече от колкото в началото на режима. Може би ще опитам да ги спра. Аз по принцип прясно мляко не консумирам никакво. Ще опитам 2 дни на месо и яйца да видим дали ще се получи. До теглото по калкулатора на Дюкан ми останаха само 2 кг.

Лек и усмихнат ден!

# 230
  • Велико Търново
Здравейте и от мен!
От днес три дни ще съм на месо, дроб и яйца.Обожавам ги Heart Eyes
600 грама още и падам под 60 кг.
Четири години голяма борба, но взеха да ми се получават нещата.
Прясно мляко изобщо не консумирам.Ще сведа млякото и изварата до два пъти седмично, всяко по един ден.Очаквайте в събота сутрин какво да съм 59 кг Mr. Green

# 231
  • Варна
Сиска, стискам палци! Аз чакам 61 да видя Simple Smile по калкулатора на дюкан трябва да съм 57кг обаче ми се струват пак много. Дано да започнат да ми се развиват по-бързо нещата.. Сега съм на 62кг и целта ми е 59 да видя, после ще чакам 55кг да видя, цифричката ме човърка 😁 хубав ден Simple Smile

# 232
  • Велико Търново
Хайде като видим 55 кг. ще отидем на сладкарница Mr. Green Mr. Green

# 233
  • Варна
Най-полезното предложение! С двете ръце съм "ЗА" сладкарница, но ми се яде една определена торта от една определена сладкарница. Чакма с нетърпение Simple Smile

# 234
  • Велико Търново
Най-полезното предложение! С двете ръце съм "ЗА" сладкарница, но ми се яде една определена торта от една определена сладкарница. Чакма с нетърпение Simple Smile

Така...от първи до осми август ще съм на Константин и Елена мисля, че там беше Азалия, така, че ако сме се доближили поне до заветната цифра е редно да се почерпим.Сега отивам да си изям белтъка с пилешката пържола и да отивам на работа Hug

# 235
Добро утро, Момичета!

Добро начало на новият ден, кантара се смили над мен и показа 76,700 Simple Smile Мръдна най- после , ще изкарам още 10тина дни на втора фаза и после ще мисля как да се прехвърля към трета.Честно казано има много неща в трета фаза които ме притесняват, но ще споделя по-късно.

Пожелавам ви прекрасен ден!

# 236
  • Варна
Добро утро! А аз днес съм дори малко нагоре, нямам обяснение, храня се с едни и същи храни и имам едно и също натоварване. Ако не свалям, не може ли поне да не качвам 😃😃😃😃 успешен ден, момичета!

# 237
Да ви призня, аз не се меря супер често. Не искам да се психирам. Тегля се на 2 седмици. Важното ми е, че като мина около огледало,з започвам да харесвам, каквото виждам, а и наскоро един панталон доста ми ошироча Simple Smile)))
За спорта: съгласна съм за плуването, аз имам басейн в блока и не ходя, но това е от мързел и мърлявщина, не се гордея. Иначе бях да тичам тази седмица и вчера на спининг.
За телешкото някой беше писал горе. Според мен така или иначе, колкото и да е хубаво и чисто, то влиза в графата червени меса, които са по-трудни за преработване и не се препоръчват повече от веднъж седмично.
За рибата съм съгласна. В България имаме много хубав вариант за глави от сьомга, от които става супер пастет и супа, а са много по-евтини. Поздрави!

# 238
Седя си и ви чета мненията и установявам, че две мнения по-назад, вместо да напиша 67,700 кг, съвсем леко съм разменила цифричките. Grinning Ужас!!!

Теодора,
За рибата си напълно права, но аз не мога да намеря добра рецепта за пастет от сьомга, а смея да кажа че доста обичам рибка и си хапвам често пушена сьомга Simple Smile Ако случайно имаш изпробвана рецепта ще се радвам да я споделиш, и ако съвсем случайно имаш за сподеяне изпробвана и много добра рецепта за рибена супа Simple Smile ще  е добре да зарадвам половинката Grinning

# 239
  • Испания
Ако случайно имаш изпробвана рецепта ще се радвам да я споделиш

Не съм Теодора, но ти пиша рецептата, по която правя пастет от сьомга.

Често си правя пастет по рецепта от книгата на Дюкан, но малко преработена от мен.

ПАСТЕТ ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА И СЪРЦА

/В книгата на Дюкан с рецепти е с пилешко месо/

Продукти:

500 гр пилешки дробчета и сърца
½ глава лук
няколко много малки /с големината на малкия пръст/ кисели краставички
2 супени лъжици кисело мляко 0,1%
индийско орехче
бяло вино

Сварявам дробчетата и сърцата в бялото вино. Смилам в блендера всички продукти /дробчетата със сърцата, лука, краставичките, киселото мляко, индийското орехче/. Добавям малко и от соса с виното, за да стане по-гладък пастетът. Не посолявам, защото краставичките са достатъчно солени. Слагам в бурканчета и в хладилника.

Индийското орехче придава специфичния вкус на чернодробен пастет, който познаваме добре.
Преди 2 седмици пробвах и по същия начин си направих пастет от сьомга. Стана превъзходен!

http://bg-mam.ma/p/589897/19318084

Рецепта за рибена чорба не съм записвала, но правя от глави от сьомга. Горе-долу като тази рецепта:

http://www.supichka.com/рецепта/168/рибена-чорба

Не съм отдавна на режима, но не слагам картофи и олио. Всички останали продукти и технологията са същите.

Линкът се видоизменя, затова ще се опитам да копирам рецептата.

Рибена чорба

Необходими съставки:

риба 500 грама

моркови 2 броя

целина 1/2 глава

картофи 2 броя

лук 1 глава

девесил 1/2 връзка

черен пипер 1/2 чаена лъжица

Рецептата:

За приготвянето на вкусна рибена чорба трябва да се следват няколко златни правила.

Първото е, че за вкусна рибена чорба е необходимо тя да бъде приготвена с по-голямо количество риба, или колкото повече риба, толкова по-вкусна е рибената чорба.
Второто правило гласи, че вкусна рибена чорба без девисил няма. Девисилът е задължителен за рибената чорба, като най-добре е девисилът да бъде пресен, но ако нямате подправката в прясно състояние може да ползвате и сух. Следвайки тези правила, приготвянето на рибена чорба е лесно, а полученият резултат - много вкусен!

1. Първата стъпка от рецептата за рибена чорба е сваряването на рибата. Може да ползвате различни по вид риба. Рибената чорба на снимката е приготвена от главата и опашката на една риба толстолоб. Имайте предвид, че ако ползвате само глави и опашки е добре те да бъдат така отрязани, че да е останало и от месето на рибата.В голяма тенджера слагате рибата, добавяте 1 чаена лъжица сол и заливате с вода, така че водата напълно да покрива рибата. Варите до пълно сваряване на рибата, след което я изваждате с решетъчна лъжица от бульона, а самият бульон прецеждате през ситна цедка. След като рибата изстине старателно я почистете от костите.
2. Докато рибата ври измийте и почистете морковите, картофите и целината и ги нарежете на дребни кубчета. Почистете лука и го нарежете на много ситно.Добавете всички зеленчуци към прецедения бульон и върнете тенджерата на котлона.
3. След като зеленчуците поврат около десет минути и са полусварени добавете почистената риба и ситно нарязания девисил и черния пипер и оставете да поври още около десет минути.
Всяка купичка рибена чорба сервирайте с резен лимон.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 20:56 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт