Домашно насилие

• 40 040
  • 372
  •   1
Отговори
# 210
   Дано Ани скоро пише и дано всичко е наред при нея вече.

Ако приятелят ми или съпругът ми така се обръща към майка си, веднага щях да се скарам с него, че как може по този начин да се държи с майка си. Все пак тя го е родила.

Почти всеки в живота си е срещал такъв мъж.

# 211
Конвенцията няма да реши проблемите с насилието в малкте населени места. И сега имаме закони .
А и много хора злоупотребяват със ЗЗДН.
Зная за сходен случай , там обаче имаше две деца. Майката беше без работа и лична карта. Успя да избяга , плакала на майка си , майка и я взе, регистрира се в София , издадоха и Заповед за незабавна защита. Този идваше в София с децата , за да я връща и направи още две насилия ,  за което го задържаха за 24 часа. Със заповедта си взе децата , с помощ от полицията и социалнте. Записа ги в СФ на учлище. Заведе си и дела за родителските права . Но този успя да вземе малкото дете  с лъжа , че ще го върне след режима му по привременните мерки . Не го върна. Продължаваше да я притеснява. Голямото дете започна да страда . Не зная повече подробности , освен , че се прибра при насилника си.
Майка и , която и помогна толкова , беше обвинена лично от нея, че и е развалила семейството.
Затова се налага работа с психолог .
Ани , пиши , момиче .

# 212
  • Насред хаоса
Забелязвам,че откакто отхвърлиха приемането на инстанбулската конвенция, насилието и убийствата на жени зачестиха. Вчера имаше само два примера завършили със смърт. Като че ли решиха, че имат карт Бланш, един вид като няма конвенция значи мога да си насилвам без последствия.
На конвенцията далеч не й е цел това, което се твърди, че е. Доказателството е насилието върху жени и деца в държави, в които е приета.
Докато не се приемат сурови мерки и не започнат да се прилагат, с конвенция или не всеки такъв сульо ще си мисли, че може да насилва без последствия. Защото е малоумно при сума жалби, ограничителни заповеди и прочие такъв да се разхожда на свобода и никой да не следи какво прави и дали продължава да тормози жената. А за случая с оня психопат с двойното убийство нямам думи - цяло село се страхувало от него и предупреждавало, и пак никой отговорен не си е изпълнил задълженията да направи, каквото е нужно.
Ето вчера и някакъв келеш на 20-21 - в училище ръсел цинизми и обиди към майки пред децата им. Така изразявал одобрението си?!?! И за това поведение, при това в училище и пред деца - глоба 100 лв.?!?! Ми да го бутнат за месец в затвора, там да почувства тоя тип одобрение, да видим тогава дали няма да си помисли следващия път, като реши да изразява одобрение по тоя начин.

# 213
  • Варна
В затвора ще го одобрят...хммм...изотзад. Многократно. На такива точно това им пожелавам. Щото на думи са много силни ама като им опре яйцето до задните части, буквално, друга песен пеят.

# 214
Забелязвам,че откакто отхвърлиха приемането на инстанбулската конвенция, насилието и убийствата на жени зачестиха. Вчера имаше само два примера завършили със смърт. Като че ли решиха, че имат карт Бланш, един вид като няма конвенция значи мога да си насилвам без последствия.
На конвенцията далеч не й е цел това, което се твърди, че е. Доказателството е насилието върху жени и деца в държави, в които е приета.
Докато не се приемат сурови мерки и не започнат да се прилагат, с конвенция или не всеки такъв сульо ще си мисли, че може да насилва без последствия. Защото е малоумно при сума жалби, ограничителни заповеди и прочие такъв да се разхожда на свобода и никой да не следи какво прави и дали продължава да тормози жената. А за случая с оня психопат с двойното убийство нямам думи - цяло село се страхувало от него и предупреждавало, и пак никой отговорен не си е изпълнил задълженията да направи, каквото е нужно.
Ето вчера и някакъв келеш на 20-21 - в училище ръсел цинизми и обиди към майки пред децата им. Така изразявал одобрението си?!?! И за това поведение, при това в училище и пред деца - глоба 100 лв.?!?! Ми да го бутнат за месец в затвора, там да почувства тоя тип одобрение, да видим тогава дали няма да си помисли следващия път, като реши да изразява одобрение по тоя начин.

Малоумно е да не се следи какво става, комвенцията беше в правилната насока, идеята беше след приемането и да се следи повече, но просто не сме дорасло още. Някак си свикнали сме с насилието. Но приоритети, какво да правиш: омразата към обратните се оказа по-силна от непримирението ни с насилието. Язък.

# 215
  • Насред хаоса
Това обаче не работи в страните, в които е приета. И пак опираме дотам, че с нея и без нея, докато правата на престъпниците са над тези на жертвите, и Господ да спусне конвенция, пак нищо няма да се промени. А като за начало и без конвенция може да се приемат мерки, с които такива изроди да не се мотаят свободно или да се измъкват с по няколко лева глоба.

# 216
Здравейте и аз да се включа в така болезнена та тема. Наскоро след 2 години жесток домашен тормоз от съпруг с психически проблеми и алкохолна зависимост и аз успях да се спася. Взех бебе гето ми което нямаше и месец, дъщеричката ми на 3г.и 6 м качих на едно такси на 50км от града в който живеехме баща ми дойде да ни прибере.
Искам да кажа на всички жертви на домашен тормоз, вие няма да промените насишника, но със сигурност насишника ще промени вас. Затова бягай те далеч още в зародиша на проблема, защото колкото по-дълго оставате, толкова по-трудно става. Никой не е искал такъв живот. Аз от независима млада, красива жена живееща в един страхотен европейски град. Имаща всичко което е желала, след 4 години се озова в България с две деца, психически изтормозена и без пукната пара. Но знам че ще справя, можете да се справите и вие. Помнете  че страхът е най-големия ви враг.

# 217
Браво, Bella, направила си най-правилното нещо !!!
Нали повече никога няма да погледнеш назад?

# 218
Аз имам позната, която е била в подобно положение като това на Ани. Май само личната карта не и е била отнета, но е живеела в някакво село с уж годеник. Разказваше ми как не я пускал никъде сама, вечер, когато семейството се събирало на масата за вечеря, тя била задължена да сервира и през цялото време да стои права и да следи на някой да не му липсва нещо. После хапвала набързо от остатъците, докато раздига масата и мие чиниите и бързала, че трябвало да го чака в спалнята с вдигнати крака. И бой за най-малкото нещо. Избягала с помощта на братовчед си, бременна в петия месец, подписала декларация, че поема всички рискове и направила аборт. Каза: "Мразех този мъж, мразех и детето му". Около година близките и организирали постоянни дежурства, за да я пазят както от насилника, така и от нея самата, защото била толкова срината психически, че говорела, че не иска да живее.  Оня се опитал да я тормози, но като видял, че постоянно я придружават корави мъже - братовчедът и приятелите му, накрая се отказал. По времето, когато се запознахме, беше вече щастливо омъжена с две дъщери, а от няколко години вече е и баба.
Такива истории за жалост има толкова много. Виждала съм и обратното - жена да бие мъжа си.
Искрено се надявам Ани да е добре и скоро да пише.

# 219
Моето все още не е приключило. Сега идва в родния ми град и прави циркове пред домът ми. Баща ми не го пуска у дома. Утре ще взема най-тежкото решение в живота си и ще подам жалба срещу него. Ще поискам ограничителна заповед и от тук нататък каквото реши съда. Най-ми е тежко заради децата, но те не заслужават да живеят в такава среда. А той си е същия, дори още по-зъл. Това че го напуснах беше най-правилното решение в живота ми.

# 220
Кураж, Белла! Ще се справиш! Ще се изправиш и ще продължиш напред, а той ще става все по-жалък.

# 221
Е какво има да ти е тежко за децата? Напротив, даже много по-тежко щеше да ти е заради тях, ако беше останала да стават свидетели на всичко.
Както майката възприема ситуацията, така я възприема и детето. То нали гледа от нея ... Ако ти си уверена и спокойна, и те ще бъдат.

# 222
  • Down south
Моето все още не е приключило. Сега идва в родния ми град и прави циркове пред домът ми. Баща ми не го пуска у дома. Утре ще взема най-тежкото решение в живота си и ще подам жалба срещу него. Ще поискам ограничителна заповед и от тук нататък каквото реши съда. Най-ми е тежко заради децата, но те не заслужават да живеят в такава среда. А той си е същия, дори още по-зъл. Това че го напуснах беше най-правилното решение в живота ми.
Не се колебай и не позволявай нищо да те разколебава!

# 223

Много хубаво, а сега питаш в темата си как да му помогнеш? С един куршум в десятката трябва да им се "помага" на такива, алкохолици и наркомани, дето тровят всичко около себе си.

А твоя специално, едва ли ще живее още дълго, така че спокойно. Една отрепка по-малко ще остане.

# 224
  • Варна
Бела кураж момиче. И да поспи пред вас, колко ще поспи, все в един момент ще му омръзне. И ще заплашва, и ще се моли, и ще се самоубива, тези циркове ги знаем. Ако вземе да вдига скандали викай полиция. Хич и да не си си помислила какво ще кажат хората, не ти дреме. Най-трудното си го направила не се връщай назад.

Общи условия

Активация на акаунт