Домашно насилие

• 40 056
  • 372
  •   1
Отговори
# 135
Успех и никога не се връщай там, каквото и да става! Чакаме включване.

# 136
Не се обръщай назад и не се поддавай на провокации, защото съм сигурна, че той ще се опита да ти влияе. Успя ли да си вземеш документите поне?

# 137
Момичета днес е денят след около 2 часа ще ме вземат и ще тръгнем а ще съм в моя роден град ако всичко е наред към обед тогава ще ви пиша как е минало и ще разкажа подробно стискайте палци

Стискаме палци. Пиши, да знаем, че си добре.

# 138
Анна - всички сме с теб и чакаме да пишеш. Стискаме ти палци всичко да мине наред.

# 139
Личната й карта няма значение, все пак сме си в България, тоя кухендер съвсем се е вживял нещо. Тя може да я обяви за загубена или открадната и ще си извади нова. Но най-добре е да подаде жалба, в която да го украси, че й я е прибрал. Говедо.

# 140
Момичета,не са толкова лесни нещата Sad
Братовчедка ми беше в подобно положение и една близка комшийка също.
Много говорят,институции за закрила бол,ама реални действия почти никакви няма.
Братовчедка ми все още е с мъжа си,вече над 25 години.Той остаря и вече няма толкова мераци да я тормози,а и тя се научи как да си мълчи и да е"невидима".
Звучи ужасно,знам , но дори аз ,като страничен човек не виждам друго спасение за нея.Да се оплаче в полицията....мъжът и е местен полицай.Изключително див и ненормален.Живеят в малко селце и няма към кой да се обърне.Човекът има пистолет и,ако научи,че е подала жалба някъде би застрелял всичките и роднини(не е само сплашване,той наистина е такъв).И за това тя седи и...мълчи.
А втората жена се реши да подаде сигнал,издейства даже ограничителна заповед и.....след това преживя най-ужасната една година в живота си.Мъжът я дебнеше и причакваше зад всеки ъгъл,седеше пред входа и.Тормозеше я по всякакви начини.
Тя звънеше на полицията всеки път,те идваха 3-4 пъти да му направят забележка(представете си) и след това започнаха вече да и отговарят-"ама госпожо,моля ви се,не можем да идваме всеки път.Ние да не сме семейни терапевти,оправете си проблемите"!
Каква наглост и безочие!
Жената имаше късмет,че мъжът не беше от най-най-ненормалните.Иначе възможности да я убие или пребие до смърт имаше много.За човек с ограничителна заповед...
Така че просто не знам какво е спасението в тази ситуация Sad
Ако си жена,която няма много близки и познати,които да те защитят,не мисля,че можеш да разчиташ на някакви организации.
Много ни куца системата в тази посока....

# 141
М, да, скоро имаше случай, където един беше застрелял жена си насред заведение, където тя била с приятелка.

Друг беше убил жена си посред бял ден насред улицата.

Преди доста години моя позната мъжът ѝ я преби до смърт /буквално я уби от бой/ поради ревност.

Тези проблеми за много дълбоки и много страшни, понеже се разкриват, когато вече е станало късно.  Confused

# 142
  • Варна
Така е. Нямаш ли стабилен гръб в лицето на близки, роднини и приятели е много трудно да се откопчиш. И решението е да бягаш надалече.

# 143
Така е.И институциите помагат единствено с някакви забрани...
Реална защита няма никаква,освен на хартия.А за роднините на потърпевшите пък да не говорим.Тях Господ да ги пази...
Не знам как изобщо някой може да сметне за уместно следното действие-мъж насилва жена системно,тя подава сигнал,при което идват от полицията или и аз не знам кой и му правят ЗАБЕЛЕЖКА , връчва му се ограничителна заповед(при добро стечение на обстоятелствата) и му се КАЗВА да не доближава тази жена,защото тя "се е оплакала от него".
И всичко това на един психически неуравновесен човек??!!?!
Такива хора са склонни да пребият жена си,ако не му е сложила вилицата до чинията по точно определен от него ъгъл,какво остава за това...

# 144
Така е. Нямаш ли стабилен гръб в лицето на близки, роднини и приятели е много трудно да се откопчиш. И решението е да бягаш надалече.

Те за това подобни насилници си намират жени,които нямат или не поддържат връзка с роднини и приятели или имат,но са болни,инвалиди и не могат да им помогнат.
Да сте чули до сега някой насилник да се е хванал с джудистка или някоя нахакана боркиня?
Когато жената може да отговори,тогава се свиват.
Това са комплексирани мъже,които искат да показват и доказват надмощието си,но не са способни да го направят в обществото или с равни на тях.

# 145
  • На Марс
Това са комплексирани мъже,които искат да показват и доказват надмощието си,но не са способни да го направят в обществото или с равни на тях.

Алкохолната зависимост не е комплекс, но също може да е причина за домашен тормоз ...

# 146
  • WonderLand

Алкохолната зависимост не е комплекс, но също може да е причина за домашен тормоз ...

Абсолютно си права, баща ми агресираше само когато е пил.

# 147
Моля се всичко да мине добре....

Жалко, че в България, такива институции не работят.
Чувала съм за случаи в САЩ, при които сигнала се подава от жената, под формата на поръчка за пица. Хората се усещат, че тя не може да говори и се отзовават. Тук за съжаление сме толкова далеч от това, човек трябва да се оправя сам.

# 148
М, да, скоро имаше случай, където един беше застрелял жена си насред заведение, където тя била с приятелка.

Това се случи в заведението точно до нас. Посред бял ден. При условие, че жената е пускала многократни жалби, има ограничителна заповед и няколко пъти този ненормалник е бил привикван в полицията и задържан за домашно насилие.

Цитат
Да сте чули до сега някой насилник да се е хванал с джудистка или някоя нахакана боркиня?

Аз имах такава приятелка - каратистка. Беше се хванала с един такъв, който я тормозеше, а тя милата беше безумно влюбена в него и го търпя 3 години. Обаче един път я хвана "във фаза" и такъв бой изяде от нея, че и майка й не можа да го отърве. Колко съм се смяла, като ми разказваха двете с майка й как тя го бие с някакъв бокс и го рита по стълбите от 5-я етаж до долу, а майка й се опитва да го спаси. Е, повече така и не се мерна този, но явно не е бил от най-ненормалните

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 10:45 от Lady Cassiopeia Duval

# 149
  • На Марс
Моля се всичко да мине добре....

Жалко, че в България, такива институции не работят.
Чувала съм за случаи в САЩ, при които сигнала се подава от жената, под формата на поръчка за пица. Хората се усещат, че тя не може да говори и се отзовават. Тук за съжаление сме толкова далеч от това, човек трябва да се оправя сам.

По нашите географски ширини, тези мероприятия почти никога не минават добре ... за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт