Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 900
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Някой да знае нещо за проекта Амая Резиденс на Билд Инвест? Нещо за строителя? http://buildinvest.bg/amaya/building/
Мисля, че е доста добре. ”СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ НА АПАРТАМЕНТИТЕ
СТЕНИ
Външни стени – тухла „Wienerberger-Porotherm” 25 см., цялостна система за топлоизолация,
включваща експандиран пенополистирол EPS и силиконова мазилка на “BAUMIT”.
Вътрешни стени - тухла „Wienerberger-Porotherm” 12 см., гипсова мазилка и шпакловка;
ТАВАНИ
На апартаменти - гипсова мазилка и шпакловка;
На санитарни помещения и складове – окачени тавани от влагоустойчив гипсокартон;
ПОДОВЕ
На апартаменти – циментова замазка;
На балкони, лоджии и тераси - завършени с мразоустойчив гранитогрес; покривни тераси и
тераси на последен етаж – завършени по проект, без настилка; На санитарни помещения – стоманобетонова плоча;
ДОГРАМА
Ще бъде монтирана висок клас немски PVC профил “Kommerling”, с троен стъклопакет и
по едно двуплоскостно отваряне във всяка стая;
Входни врати – на фирма “ SOLID 55” с естествен фурнир, стоманена каса с тримерно
заключване, височина 2,20м, автоматичен праг;”

# 271
Човека е брокер и си сравнява разни имоти. Къде е Маями,къде е държава от Третия свят ? ЕУ "столица" с най-мръсния въздух в Европа,без никаква инфраструктура,без паркинги,без детски градинки,без паркове,с най-ниските заплати в ЕУ,най-голямата корупция пак в ЕУ и най-голяма демографска криза в целия свят.Ниско качествено бързо строителство,на което единствената цел е бързо да се достави продукта на поредните балъци, и да се минава към следващия коптор.Строежи където половината "майстори" са цигани,който не могат да броят до 5,но ви правят блоковете.Блокове на разстояние 10 метра от съседния блок комптор ,с изглед към комшията ,за разлика от този в линка  
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10212294830545893&id=1232623455

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 09:54 от davidorentol

# 272
Много са му малки спалните... бгмамата в такава малка спалня не мож я завреш Wink

# 273
Спалнята не е писта за бягане, нито килер за вещи, а просто място за сън и почивка. От тази гледна точка никога не съм харесвала големи помещения за спални. Големите помещения и просторът са необходими за холокухните - общи стаи в които има движение, струпване и на живеещите в жилището, и на гости...
П.П. "Въздухът" в спалнята и "просторът" идва от непретрупването с гардероби, шкафчета и  вещи.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 13:13 от luna

# 274
едното не изключва другото Wink аз обичам големите спални, защото вечер като заспивам, и сутрин като се събуждам - мога да си стоя, да си гледам тавана и да си мисля. Ако е свръх-тясно ми е много подтискащо, и някак мисълта ми не може да придобие необходимия размах и мащабност Wink

# 275
Спалнята не е писта за бягане, нито килер за вещи, а просто място за сън и почивка. От тази гледна точка никога не съм харесвала големи помещения за спални. Големите помещения и просторът са необходими за холокухните - общи стаи в които има движение, струпване и на живеещите в жилището, и на гости...
П.П. "Въздухът" в спалнята и "просторът" идва от непретрупването с гардероби, шкафчета и  вещи.
Да де, така е, ама нали все някъде трябва да си завреш всички нещица - книги, дрехи, екипировка и тн. Ние в момента спим в малката спалня, а другата седи неремонтирана и чака нейния ред. Не е някаква гигантска, 16 м2 е - вътре сме побрали легло, 2 нощни шкафчета, две етажерки, 4-крилен гардероб и скрин, и имам място да правя упражнения, включително с голяма топка и TRX. Ми приятно си е. Grinning Иначе съм съгласна, че попринцип, ако трябва да се прави компромис, най-добре да е от спалните.

# 276

Напълно съм съгласен. Отраснал съм в стая 12 квадрата. Ми какво да ви кажа, всичко необходимо си имаше и изобщо не ми беше тясно - легло, гардероб, секция, бюро. И пак си имах и свободно място за каквото и да е. Другата ни стая беше 14 квадрата и имаше 2 единични легла, бюро, секция, трикрилен гардероб и пак в средата си имаше място. От друга страна, третата ни спалня беше колкото за 1 двойно легло с 2 шкафчета отсрани и трикрилен гардероб с плъзгащи се врати. Нямаше място за друго, изчислявам я на около 8-9 квадрата приблизително, но там определено си е "задух" за двама човека и се спи на отворена врата.

# 277
И трите ни спални са от порядъка на 15 - 16 и нещо квадрата. Предостатъчно според моите виждания. Има и стая - 8,50 квадрата, предвидена за лично пространство на младеж. Напълно достатъчно, ако няма трикрилен гардероб. Личните ми виждания включват един дрешник, който да побира вещи, уреди и дрехи, които не се използват постоянно или през сезона. Така отпада нуждата от по-големи гардероби по спалните. Добра осветеност - изложение, големина на прозорец, тераса - макар и малка, дават повече въздух в спалните.
По-назад в темата Нико е дал скици на жилища - на мен ми харесват.
Жилището, според мен, трябва да отговаря на основни характеристики като достатъчно общо пространство, което да не те кара да се чувстваш нагъчкано с останалите и отделно от това - необходимия минимум лично пространство за всеки член на семейството. Не коментирам локацията. Тя е условие в големите градове.

# 278
  • София
Ами,  ако е за 1 дете, или даже тийн, 9-10 кв стая за спалня да речем,  може да е тамън. Ама за спалня и семейство от 2ма. Thinking
Че аз имам някоя и друга дреха и туй ти онуй ти.

# 279
luna каква е общата квадратура на апартамента ви и колко души живеете в него? Спални по 15-16 кв.м. са напълно достатъчни при наличие на отделен дрешник. Но родителска спалня 13-14 кв.м. и детска 11-12 кв.м. + само сервизно мокро помещение, предвидено за пералня и коридор -антре, е съвсем друго.

# 280
Къща е, TafTaf. Малко повече от 130кв. Съгласна съм с написаното от теб. Уточних вече, че когато има предвидено помещение за дрешник, аз приемам да се спести от квадратурата на стаите. Дрешникът поема доста неизползваеми всеки ден дрехи, вещи и уреди, което от своя страна води до нетолкова голяма нужда от по-обемни гардероби и шкафченца по стаите. Но и всичко е индивидуално. Предпочитанията и възгледите за естетика и удобство.

# 281
И аз съм в къща, спалнята ни е 16 кв, отделно е дрешникът. И кошарата е при нас, ползваме я за събиране на прах , май, щото малкият спи при нас. Пространството ме устройва

# 282
Къща е, TafTaf. Малко повече от 130кв. Съгласна съм с написаното от теб. Уточних вече, че когато има предвидено помещение за дрешник, аз приемам да се спести от квадратурата на стаите. Дрешникът поема доста неизползваеми всеки ден дрехи, вещи и уреди, което от своя страна води до нетолкова голяма нужда от по-обемни гардероби и шкафченца по стаите. Но и всичко е индивидуално. Предпочитанията и възгледите за естетика и удобство.
Сравняваш несравними неща. Предполагам, че и тия 130 кв. м., за които говориш, са реална светла квадратура. Ето пак единия линк, който пратих в отговорa ми до NicoT, https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c152870068601421
Как ти изглежда тази квадратура обявена като 100 кв.м. застроена площ (на мен светлата квадратура не ми изглежда повече от 80 кв.м., даже и по-малко)? Цената е 175 000 евро., сравнително добра локация е, но не е нещо изключително. Едва ли е достижима за много купувачи, дори със софийски заплати. Разпределението му е съвсем стандартно, даже е от по-големите тристайни НС. Еми стандартна панелка от 90 кв.м. обикновено е доста по-функционална, сравнено с жилищната площ в този апартамент и разпределението й,  Тези от последните линкове на NikoT са подобни. Разбира се, има по-добри НС, но постнатия от мен съвсем не е изключение от правилото, напротив, дори е от „хубавите“ НС. Как би си побрала вещите в него, достатъчен ли ти се вижда за 4-членно семейство? Този в Еделвайс е прекрасен, само, че е мнооого далеч от средния софиянец.

# 283
Здравейте,
някой тук има ли наблюдения над обявите за имоти в Пловдив,
Смятате ли, че цената на това е адекватна спрямо предложението:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15223137682022 … k=3tqob2&f1=5

# 284
Човека е брокер и си сравнява разни имоти. Къде е Маями,къде е държава от Третия свят ? ЕУ "столица" с най-мръсния въздух в Европа,без никаква инфраструктура,без паркинги,без детски градинки,без паркове,с най-ниските заплати в ЕУ,най-голямата корупция пак в ЕУ и най-голяма демографска криза в целия свят.Ниско качествено бързо строителство,на което единствената цел е бързо да се достави продукта на поредните балъци, и да се минава към следващия коптор.Строежи където половината "майстори" са цигани,който не могат да броят до 5,но ви правят блоковете.Блокове на разстояние 10 метра от съседния блок комптор ,с изглед към комшията ,за разлика от този в линка  
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10212294830545893&id=1232623455
Ти явно не си ходил в София. Имота, който се коментира  има гледка не 10 м, а километри. Около него има много зеленина, паркове и градинки. Отлична инфраструктура и много училища, и детски градини. Строен е супер качествено. По най-високите европейски стандарти, а стоителството му е всичко друго, но не и бързо 😀😀😀. До паркинга му се стига с асансьор. А най-хубавото е, че е на такова място, че живущите там могат да не ползват колите си с дни. Всичко, от което се нуждае човек е на една ръка разстояние.  

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 19:07 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт