Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 646
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
За какво ти е половин апартамент без достъп?

# 601
Скрит текст:

Не, от разстояние не става. Бях на място и само разглеждам варианти. Тази обява ми попадна случайно, аз съм наясно с цените в центъра и бих склонила за по лош район, но половинът не иска компромиси в това отношение.

Лъки, и аз мисля, че половинът ти е прав. А и обявата ме съмнява, ти ходили да го видиш това жилище дали е реално?

А защо не гледате в Лозенец? Аиша има право, че трябва да гледате и училищата , и ДГ също. На мен Мусагеница изобщо не ми харесва. Изгрев и Изток са ок.
Попея в центъра училищата не са по-лоши от Лозенец да не кажа обратното, а всичко е много по-близо и в много случаи спестява нуждата от кола и най-вече градски транспорт.

Лъки или по-скоро нейният половин Wink си има причини да си обича точно  Лозенец, а тук говорим за имот в лошата част на центъра, за което той е прав.  

Имот в долен Лозенец също ти спестява ежедневно кола и ГТ, личен опит - за 15 мин си на площад Славейков пеш. А си в много зелена и спокойна среда и на 5 мин от Борисовата, което в идеалния център го нямаш. Но половинът на Лъки много добре ги знае тези неща, не е нужно ти точно да се хабиш  да му обясняваш Wink
Разбира се, че няма нужда точно аз да обяснявам. Аз съм живял “само” в районите на 120-то училище,  пл Славейков, пешеходната част на Витошка,  14 поликлиника в Иван Вазов и сега срещу градината на НДК. Повтарям живял, а не разхождал се, ходил на гости и тем подобни неща, които не дават реална представа за живота на дадено място. Ти от колко места имаш личен опит попея? Да не се окаже, че си живяла само в долен Лозенец и нямаш лични наблюдения от поне няколко години живот на други места? 😁😁😁😁😂
Скрит текст:
Идея си нямаш къде съм живяла, опит имам доста повече от теб, имоти в "хубавия център" също имаме,  но нямам нужда да се хваля по форумите с това Wink И Иван Вазов го познавам отлично, често спим там заради бабата на ММ, обсъждали сме го в темите, дори и в тази. В случая не познаваш предисторията, на Лъки момчето е лозенчанин, така че отлично познава предимствата на квартала, а както се разбра, познава добре и "хубавия център".

Уточних къде съм живял за да покажа, че мнението ми се формира на база личен опит, а не защото съм чул нещо от някой или пък ходил на гости някъде многократно. Също така ще е интересно да споделиш къде си живяла за повече от няколко години за да се види дали мнението ти за Лозенец е меродавно или понеже просто не си живяла реално в центъра, а само там и си го хвалиш поради свикването с района. Споделянето на това кой къде е живял не е хвалба особено за мъжете (ние се хвалим с мъжките си играчки). Ако е така това означава, че ти се хвалиш нон стоп с това, че живееш в Лозенец. P.S. Иван Вазов го споменах за да покажа, че след като съм живял там познавам предимствата и недостатъците на квартала и ако ми харесваше повече от центъра щях да живея там, а не на сегашното ми място.

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 18:38 от Анонимен

# 602
Аз харесвам стария Лозенец, ама чак пък по-добре от всичко в център, че и всичко останало. Посмали, Манго Simple Smile Няма как някой от Мараята например да стигне по бързо до Борисовата от хората на Гурко и пресечките наоколо да кажем. А и най-големия минус на  Лозенец, студ и влага, защо не се обсъжда. В центъра парно за месец е 100-120 лв и хората ходят по тениски. В Лозенец кооперация с парно е рядкост.

Според мен има хубави коопераци с паркоместа, големи вътрешни дворове, +още +още във всеки квартал. Търсене си трябва и огледи.

Нося една тъжна обява (/ огледи само отвън, тъй като нямам достъп /
 Sad ) - https://www.olx.bg/ad/prodava-1-2-idealni-chasti-ot-tristaen-apa … 3.html#b8330ae6dd

Че от Мараята до Борисовата са 100 метра...

# 603
При разходки в Борисовата аз минавам през езерото, не през метрото и ламарините, но щом казвате, че са 100 - от Гурко са 150 през друга градина та твърдението на потребителката остава невярно според мен

# 604
Аз само отбелязвам, не взимам страна по спора. Ако ще се взима някаква точка, от която да се мери разстояние и близост, то тогава да се вземе от църквата пред МС Сердика. Там де юре се води центъра на града.

# 605
Не мисля че има спор, просто несъгласие от моя страна с нечие изказване. Не знам кое е център - център (чувала съм за паметника на Васил Левски). Кое е идеален дето няма бърз достъп до Борисовата градина - хептен не знам Simple Smile  Във всички случаи стария Лозенец си има и предимства и недостатъци като всеки друг квартал. Просто изказването кой точно може да обясни нещо за кварталите в Сф ме провокира.

# 606
Не мисля че има спор, просто несъгласие от моя страна с нечие изказване. Не знам кое е център - център (чувала съм за паметника на Васил Левски). Кое е идеален дето няма бърз достъп до Борисовата градина - хептен не знам Simple Smile  Във всички случаи стария Лозенец си има и предимства и недостатъци като всеки друг квартал. Просто изказването кой точно може да обясни нещо за кварталите в Сф ме провокира.

Отговарях на определен коментар и ставаше въпрос за "идеалния център", любим на Нико, т.е. Витошка около Магурата.

Кой откъде влиза в Борисовата няма никакво значение, паркът си има граници и когато си стигнал до някоя от тях, си вътре в него, тоест, си стигнал до него. От Мараята са по-малко от 100 метра до стадион Юнак, който си е в Борисовата от време оно. На картата ги има границите на парка. И да, има и идеален център също близо до Борисовата (като Гурко), без да е по-близо, но в случая, както обясних, отговарях на нещо конкретно. Обаче Гурко е шумна и няма зеленина, което за мен са два големи минуса в сравнение с Лозенец при един и същи плюс -парка. И на никого не рекламирам Лозенец, той няма нужда от реклама, съдейки по цените му Wink В интерес на истината, малко са местата в София с толкова предимства и толкова малко недостатъци, което е отразено в цената. Това ми е мнението, пък който се нерви или дразни, с е негов проблем.

Нико, тук не е искрено и лично, че да се  обяснявам къде съм живяла, още повече, че е форум и всеки може да си твърди, каквото си иска, без задължително да е вярно. Който може да чете с разбиране, ще разбере дали имам основания за мнението си, който не - негов си проблем.  Аз никому нищо не рекламирам, защото локацията и така е сред трите най-скъпи в София, което говори само за себе си. Иначе пак казвам, че всеки е свободен да си харесва, каквото с иска, и да си живее, където си иска. Аз на Витошка не бих живяла, ако мога да живея на Миланов, Сарафов или Бряст, пък който го кефи да не може да си отвори прозореца от булевардите, нека си живее.

В конкретния случай, преди твоята намеса, ставаше въпрос за отдавнашна приказка с Лъки и знам, че нейното момче си иска в Лозенец, затова попитах не търсят ли там. И Лъки ми отговори, че цените ги спират, което е напълно нормално предвид това какви са те в Лозенец. Наистина не са за хора...  

Цените в Лозенец наистина са убийствени, а новото и качествено не е за хора. ММ  нищо не гледа, аз си гледам, както ме знаете съм много еманципиран човек.
Ходихме до Кръстова вада по друг повод, е не разбирам как искат 2000е/м2 за тези чукари...там верно няма тротоар. Shocked

Ха-ха, Лъки, добре дошла в София  Mr. Green  Сега Нико ще излезе да ти обясни как това е най-перспективният южен квартал с много потенциал, идеален за млади хора  Laughing  
Ти си гледай, няма лошо, и поствай тука, ще ги обсъдим и ще си кажем мнението, пък ти си знаеш накрая. Иначе за обявата на Раковска -ти сигурна ли си, че не е фалшива, обади ли се по тел?  Съмнителна ми е, както и фирмата.

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 20:03 от Анонимен

# 607
Popea за мен би било супер изгодно да имам твоя вкус и да живея в семейния апартамент в района на 120-то училище вместо да плащам за гледка към градинката на НДК и за перфектаната пешеходна локация, но кеф цена няма. Който иска по-хубаво се налага да плаща повече. А Кръстова вада в някои части е много добра за живеене но не и за цени от 2000 евро. Там е супер за около 1000 евро м2 или макс 1200 за нещо, което е наистина качествено построено и с луксозни общи части.

# 608
Popea за мен би било супер изгодно да имам твоя вкус и да живея в семейния апартамент в района на 120-то училище вместо да плащам за гледка към градинката на НДК и за перфектаната пешеходна локация, но кеф цена няма. Който иска по-хубаво се налага да плаща повече. А Кръстова вада в някои части е много добра за живеене но не и за цени от 2000 евро. Там е супер за около 1000 евро м2 или макс 1200 за нещо, което е наистина качествено построено и с луксозни общи части.

Като заговорихме за Кръстова вада - как намирате частта зад СЛС?

# 609
За зеленината около Гурко грешиш Попеа. Целият стар център е строен като всички останали европейски столици - с големи градинки затворени от няколко кооперации - дървета птички и тишина. Пък и странно сравняваш точка с цял квартал. Сградата с грозната фасада срещу Марая да не би да е тиха или пък въздуха чист на булеварда точно. За минуса отопление не каза нищо.

А по време оно сами жени предпочитаха да заобикалят тази част на Борисовата градина дето я стигаш за 5 минути от Марая. Учила съм в Биологическия факултет, та помня. И днес ако се разбера с приятели за среща в Борисовата - все на централния вход се чакаме, затова и според мен е много по удобно от Гурко, Аксаков, Шейново и например.

Отговорила си на някого, но с недобронамерен според мен тон, пък и с грешни факти. Питайте Айша за Лозенец - тя е живяла и знае Simple Smile.
Нашият апартамент беше около 30% по скъп от същите квадратури, които гледахме в стария Лозенец та не знам кои цени какво показват.

Лъки търси дълго, напоително и без компромиси и сентименти, според мен ако зависи само от нея няма да е в Лозенец. Успех Лъки Hands Hand

Хмм - къде пък място за този ... грозил -  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b153010561327753

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 21:42 от Jolinar

# 610
Под парк Заимов, почти до Данаил Николаев и близо до Евлоги. Минал е покрай Докторски паметник, ама доста заобиколно Simple Smile

# 611
Благодаря за всички включвания по моя въпрос. Не съм звъняла, само си гледам.
Кръстова вада ми е ясно защо го пробутват за хубав район, Парадайс мол и метростанцията, обаче то там дори и канализация май няма. Кой би си купил нов апартамент  на септична яма, за толкова много пари...наистина не мога да си го обясня. Не е ли по добре коптор за тотален ремонт и без асансьор...

# 612
Благодаря за всички включвания по моя въпрос. Не съм звъняла, само си гледам.
Кръстова вада ми е ясно защо го пробутват за хубав район, Парадайс мол и метростанцията, обаче то там дори и канализация май няма. Кой би си купил нов апартамент  на септична яма, за толкова много пари...наистина не мога да си го обясня. Не е ли по добре коптор за тотален ремонт и без асансьор...
Има изградена чисто нова канализация в по-голямата част на Кръстова вада. Освен до Парадайс и метрото някои части са близко до южния парк, а други до бъдещия парк Лозенец, до който кота корниз го намалиха само на 7 метра и застрояването е разрешено само на 20-30 процента. Което значи, че до парка ще има само малки кооперации на два етажа, ниски фамилни къщи и много зеленина между тях. http://first-estates.com/lozenets-park/bg/semi-detached2.html

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 23:35 от Анонимен

# 613

Като заговорихме за Кръстова вада - как намирате частта зад СЛС?
Там не е лошо. Някои от улиците имат дупки, но е близо до метрото, мола и бъдещия парк Лозенец. Там правят  добър комплекс, който на първа копка беше с много добри цени, но вероятно вече са прескочили 1000-1100 евро м2. http://buildinvest.bg/amaya/building/

# 614
Не зная кой би купил такова нещо.....
преди години се запознахме с брокер, който ни говорела как той самият инвестира.
Купува САМО идеални части от имота, с малък процент например.
1. Ако е парцел - го чака да си вдигне цената и иска минимум 1 БР апартаменти. Но взема примерно 6% от парцела за ... ами на сегашни пари все едно 3000 лв, супер локация.
2. Като вземе идеални части от апартамент - силно подценени - пуска вътре наематели. Ако съсобствениците правят проблем и изгонят наемателя, пуска цигани дори за без пари. Така се стига до продажба или изплащане на неговия дял, на пазарна цени.
Каза, че с апартаментите било по -лесно, защото при парцелите попадал на мутри. Той им искал минимум един ап-т, те му отговаряли да му платят жълти стотинки и че нямало да го пребиват или убиват.
Та така ... за всеки влак има пътник!

Общи условия

Активация на акаунт