Жилище и мисли

• 59 985
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 150
  • ES
Той е спестявал докато са живели заедно, разбирам аз, за това авторката се е надявала, че той ще я включи с нещо минимално в нотариалния акт, ей така за нейно спокойствие и да покаже сериозните си бъдещи намерения. Аз мисля, че ключа към палатката тук е майка ѝ. За ради нея той се е презастраховал.
Ако са в брак и в същата финансова ситуация, тя ще има право на 50%, само на основание на брака. Сега знаем, че много двойки живеят без брак, но това не ги прави по-малко семейства.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 08:52 от gery_to

# 151
Гери, авторката писа, че не са живели заедно до сега. А и да са ако той е плащал за общите разходи наравно с нея, тя пак няма право на претенции.

# 152
Той е спестявал докато са живели заедно, разбирам аз, за това авторката се е надявала, че той ще я включи с нещо минимално в нотариалния акт, ей така за нейно спокойствие и да покаже сериозните си бъдещи намерения. Аз мисля, че ключа към палатката тук е майка ѝ. За ради нея той се е презастраховал.
Хващам се за този пост , защото и аз съм съгласна , че майката е ключът. Но не поради презастраховане на момчето.
И не , той очевидно не е спестявал , докато са живели заедно , защото не са живели заедно до момента.
Авторке ,  хайде да изясним няколко момента тук : Ти в момента студентка ли си ? Той на колко години е ? Бил ли е женен , има ли деца?
Защо майка ти ти е насадила , че ще бъдеш прогонена от момчето ? Би ли споделила майка ти с колко мъже е живяла, как е отивала при тях и те какво са и отнели?
Имам чувството , че или неправилно те  е възпитала , или тя неправилно е живяла. Може би имаш някакви основания, но те са на база опита в живота на майка ти. Дано темата ти помогне да си пренаредиш възприятията за семейство , двойка , имане и нямане, общо и индивидуално. Но не е лошо да отговориш на горните въпроси, за да продължи дискусията градивно.

# 153
  • ES
Пише, че заедно са изстрадали спестяването. Ако той живееше сам съм сигурна, че нямаше да може или поне за това време да ги спести. Тя също е внасяла своя дял в семейния бюджет, грижила се е за дома. Така той оптимално е харчи парите си и е могъл да заделя. Но понеже неговата заплата е била по-голяма, излишъка е останал при него.

# 154
Ако са в брак и в същата финансова ситуация, тя ще има право на 50%, само на основание на брака.
Напротив, основанието не е просто подпис, а презумпцията, че придобивате нещо двамата, двамата полагате грижи и двама ще си останете.
В случая такова нещо няма.

# 155
  • Варна
Споделеното "изстрадване" на спестяването може просто да означава, че той си е скъсвал задника от бач, докато тя е седяла в нейното вкъщи и не са излизали, защото финансите за излизанията и глезотиите са били насочвани в посока спестяване.

# 156
  • ES
И това също е нещо от нейна страна. Ако е била някоя, която е искала излизания, почивки, подаръци, той дали би спестил? Не видях, казала ли е авторката, че не са живели заедно?

# 157
Гери, тя ясно е написала това, което не си разбрала.

От друга страна пък, само той е събирал пари за това жилище, но и аз съм чакала този момент и съм търпяла лишения от това да сме заедно и да го разбирам, че няма време и е изморен. Чувствам се странно и объркано.

# 158
  • ES
Нали знаете приказката: Мъжът с колата да вкарва, жената с иглата да изкарва, къща не се върти.

# 159
И това също е нещо от нейна страна. Ако е била някоя, която е искала излизания, почивки, подаръци, той дали би спестил? Не видях, казала ли е авторката, че не са живели заедно?

Да, писа, че не са живели заедно.
Спокойно, не е ощетена и с лев, просто оценява бъдещото си присъствие в едностайния апартамент твърде високо.

# 160
Много лошо впечатление прави бъдещия младоженец. Сгодил се, използвал момичето, събирал си парици , оставял впечатление, че градят нещо общо.Накрая се извъртял,купил си имотеца и обвинил майка и.Лошо начало, "аз така защото майка ти е еди каква си".Нито си женена, нито си бременна, момиче, помисли дали да се обвържеш.

# 161
Пише, че заедно са изстрадали спестяването. Ако той живееше сам съм сигурна, че нямаше да може или поне за това време да ги спести. Тя също е внасяла своя дял в семейния бюджет, грижила се е за дома. Така той оптимално е харчи парите си и е могъл да заделя. Но понеже неговата заплата е била по-голяма, излишъка е останал при него.
Авторката се включи да каже, че до сега не са живели заедно, така че това "изстрадане" най-вероятно е от типа - "той не ме водеше по почивки и ресторанти, не ми купуваше обувки" и т.н.т

# 162
Много лошо впечатление прави бъдещия младоженец. Сгодил се, използвал момичето, събирал си парици , оставял впечатление, че градят нещо общо.Накрая се извъртял,купил си имотеца и обвинил майка и.Лошо начало, "аз така защото майка ти е еди каква си".Нито си женена, нито си бременна, момиче, помисли дали да се обвържеш.
Човекът се е погрижил и напънал здраво , за да имат покрив над главата . А не да бъдат като щуреца. Събирал си парици. А какво трябваше да направи ? Да я постави на пиедестал, и да живеят под наем ли ?
Според мен е постъпил мъжки. 

# 163
  • София
Ох, извинете, обаче вие не сте у ред.
Авторката да пие една питие и да си гледа живота, вместо да се вкарва в черни мисли. Има годеник, има апартамент - какво повече?

# 164
Е, тя достатъчно ясно е споменала какво е "изстрадването" – седяла е сама, докато той е бил на работа и е бачкал, за да изкара пари за жилището. Вместо да ѝ прави компания.

Общи условия

Активация на акаунт