Жилище и мисли

• 59 806
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 465
Като чета темата, сексът е превърнат в услуга, остава само касовия апарат и да се внася и ДДС-то към държавата...То на днешно време човек да не смее секс да прави, че като няма и предварителен ценоразпис, после я мазето, я цялата панелка ще отнесе доставчика на услугата...

заради лесният и безплатен секс (и деца) който им доставихме сега сме в положение сами да си купуваме апартаменти за всеки случай, да не останем на улицата. Ясно е, че можем. Ама си е набутвация отвсякъде

Голямо писане настана по тази тема Smile  Искам обаче да те попитам, ако ти имаш жилище и тъкмо се зажениш, че препишеш ли половината от него на новия си съпруг?

да - ако ми роди и отгледа децата и ми слугува за всичко. И всяка вечер ми прави масажи (предпочитам ги пред секса)

И после защо имало мъже, които викали на жените 'п-тки", като все още има жени, дето освен споменатия детероден орган - друго не предлагат.

# 466
Когато още даже деца нямат в какво се изразява това "слугуване" в 40 м2 апартамент със или без мазето? Някой ще си каже, че авторката у майчиния дом една своя рокля не е изпрала и веднъж не е измила чиниите, че сега изведнъж ще надене брачния хомот и ще се наложи да слугува ден и нощ в едната стая.

# 467
  • София
Като чета темата, сексът е превърнат в услуга, остава само касовия апарат и да се внася и ДДС-то към държавата...То на днешно време човек да не смее секс да прави, че като няма и предварителен ценоразпис, после я мазето, я цялата панелка ще отнесе доставчика на услугата..

заради лесният и безплатен секс (и деца) който им доставихме сега сме в положение сами да си купуваме апартаменти за всеки случай, да не останем на улицата. Ясно е, че можем. Ама си е набутвация отвсякъде

Идеята да се обвързва секса с имотните въпроси не ми звучи много чистоплътно. Докато двама души нямат брак/дългосрочно съжителство и деца, имотните претенции един към друг са абсурдни.
Отговорността към децата е тема на съвсем отделен разговор, за мен е по-скоро в сферата на СК, а не на междуличностните отношения.

# 468
  • град-държава
Skrekkelig, аз слугиня не съм била на никого. За дома ни се грижим и двамата.
Пълен абсурд е тая тема.

# 469
Не знам защо се сетих за тоя лаф:
"Всичко на този свят си идва с цената, евтините неща се купуват с пари" - на моя убавец майка му.

# 470
Трябва да е много тъпа да се зароби с кредит заради някаква несигурна връзка и пършава гарсониера
Мъхъм. А мъжът трябва да е не тъп, а вдлъбнат, ако даде половината апартамент, платен от него само за една златна пеперудка.

# 471
Не мина ли това време -жената боса и бременна до печката?

# 472
  • Няма такава държава!
Трябва да е много тъпа да се зароби с кредит заради някаква несигурна връзка и пършава гарсониера
Мъхъм. А мъжът трябва да е не тъп, а вдлъбнат, ако даде половината апартамент, платен от него само за една златна пеперудка.

Е, ама стига де, Уишмастърова - нали тази потребителка вече обясни, че за мъжете и жените важат различни правила?

# 473
  • София
Аз до някаква степен разбирам авторката.
При мен се случи абсолютно същото. Месец преди брака се разтърчаха да уреждат имотни въпроси и т.н., което ми остави някакво тъпо усещане, че съм на "изпитателен срок". Абсолютно трезвомислеща съм, ама....
Сладката и наивна глупост на младостта! С годините ставаме по-прагматични и спокойни в преценките си, но като сме били на по 20 чистата емоция ни е водила, признайте си.
Авторке, с годините омешахме имотите, купувахме, продавахме, множахме, строихме, наследявахме и т.н.
Казали са хората, че много торби сол трябва да изядете заедно, че да се опознаете.
Карай по-леко и не карай момчето да се чувства тъпо, при толкова радостен момент. Не натяквай, не опявай и не мрънкай, защото безимотна жена не е нещо непростимо, но досадна такава е!

# 474
ElenKamareva, какво очакваш от жена, която казва на всички останали:

Скрит текст:
Сексът, доколкото ми е известно, е и за двамата.
Децата са общи.
С кое точно се "слугува" на мъжа?!? ММ чисти и поддържа къщата наравно с мен.

хора, много сте глупави, честно. Имайте предвид, че тук четат и мъже и в момента ви се присмиват на наивността

И после обяснява, че за нея сексът е просто услуга да си постигне желанията.

# 475
Предбрачен договор се подписва, когато и двете страни са доста имотни и целта е да се запазят интересите И на ДВЕТЕ страни, докато при описания случай отглеждането на децата е направили жената зависима финансово и тя не е могла да подобри финансовото си състояние, като не е ясно и какво е било то и преди брака. Не знам какви клаузи е имало при този договор, но действията на жената по време на брака не са били много адекватни също.

# 476
Слугуване в гарсониера за двама души, без деца, домашни любимци и 5 декара двор?
Сериозно?
Чистя я за половин час. Хайде, нека е един. Още час за готвене. Петък вечер още, доксто съм набрала работна инерция, та уикендът е напълно свободен.
Оп, чакай... готвене. Ако е научена да слугува, сигурно ще трябва да готви всеки ден, за да остане в зоната на комфорт на обгрижваща жена с нужди. При положение, че друг изкарва парите, а тя иска сигурност - по-сигурно от питателно седмично меню няма.

# 477
В Семейния кодекс, в чл. 21 относно вещните права, придобити чрез съвместен принос, последният "може да се изрази във влагане на средства, на труд, в грижи за децата и в работа в домакинството". Макар и да не са женени още, участието на всеки един от двойката в създаването на общия дом не бива да се изчислява само в ПАРИ. Дадох този цитат, защото ми направи впечатление, че всички са се захванали да разчепкват каква заплата взема авторката и колко ще дава в семейния бюджет.

# 478
Още няма семейство и деца, нито общо домакинство, по-скоро чудене дали да се случи или да се мине към друга евентуална по-перспективна партия

# 479
Е то аз не говоря за физическото слугуване. Пак трябва да си на разположение, не прави добро впечатление да отблееш спонтанно, да си грабнеш ден за себе си, да забравиш да сготвиш...и да, понякога може неусетно да пропълзи ежедневното задължение да слагаш вечеря, дори да ти се иска да легнеш сама с вино и сирене пред сериалче.

Да, чистиш за един час, но все пак чистиш. И може да ти се трупат черни точки, ако не го правиш според неговите критерии за количество и качество.

Случаят на Skrekkelig ми е доста тъжен, все си мислех, че живее в държава, където правото облагодетелства жената много сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт