Жилище и мисли

• 59 356
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 15
Бе те вече зайковците не са толкова глупави. Пишат си на свое име придобивките. Женската ги ползва докато и тече мандата и след това Зайко, всъщност на тия Мечо им викат си прибират колата и апартамента.

# 16
Имането на мъж отдавна не значи да му увиснеш на шията и да чакаш да те подсигури от-до. Затова и майка ти е все прецакана, а май и тебе лошо е възпитала - да чакаш наготово.
Объркването ти идва точно от това - чакаш да ти сервират наготово.
Какво значи 'търпях, искам си полагаемото' - какво си търпяла и какво е това полагаемо? Не си допринесла с нищо за това жилище, нямаш право дори да си мислиш, че нещо ти се полага.
Казваш, че нямаш възможност сама да събираш за дом, но си щяла да обзавеждаш -  откъде пари? Само мебелите и уредите ще стъпят на 3 бона, и то най-кучият ценови клас. Ремонтите са съвсем отделно.
Оставам с впечатление, че годеникът ти явно си е скъсал гъза да работи ( щом си му 'търпяла' умората), за да осигури жилище. Вземи пример от него и действай, а не да му броиш минутите почивка.
Това момче ти е партньор в живота, не е дядо ти да ти бутва двайсетачка при всяго гостуване. Ако не искаш и ти да си прецакана като майка си, се вземи в ръце, иначе не съм оптимист той тебе колко би търпял.

# 17
Това да не е парче торта за 3 лв, че да искаш "да ти даде поне малка част". Това е жилище, не вървят за стотинки. Всеки нормален човек си държи на собствеността. Ако искаш да участваш като собственик, трябва да участваш и с финанси. Нямало да е твой дом. Като си под наем също не е твой дом.

# 18
Айде бе... едностаен апартамент ...
Амиии за евентуални деца не помислихте ли?  Да бяхте теглили кредит и да доплатите поне за двустаен.

# 19
Айде бе... едностаен апартамент ...
Амиии за евентуални деца не помислихте ли?  Да бяхте теглили кредит и да доплатите поне за двустаен.
Ако тя беше решила да участва с нещо може би, ама... 

# 20
  • ES
По принцип сте прави, но докато той е спестявал, т.е. успял да спести са живели заедно и сигурно и тя е имала косвени заслуги за тези спестявания.

# 21
Оф и аз това се чудя...никога не  бих теглила кредит за едностаен. Това е чиста набутвация. По-добре е от нищо. Ама ако ще тегля и ще си скъсам гъза да го изплащам  години наред поне да има защо.

# 22
За двустайния вече ще бъдат женени и така ще бъде СИО.

(СИО - съпружеска имуществена общност.)

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 20:14 от EmmaT

# 23
Не разбрах съкращението какво значи.
Авторке, че не говорихте ли за по-голям апартамент?

# 24
  • Варна
Може да не е теглил кредит за едностайния. Ако е имал средатва да го закупи без да се върже с банка нищо чудно, че е избрал малко жилище, но изцяло негово отколкото по-голямо, но на изплащане.

# 25
Аз също смятам, че нямаш право да претендираш. Може да ти няма чак такова доверие, но това не означава че не те обича. Очевидно е, че не е някой богаташ (съдя по това, че жилището е едностайно) и не иска да рискува при евентуална раздяла да остане без него. Моят съвет е, обаче ти да НЕ участваш в обзавеждането и купуване на скъпи вещи. Ти също имаш право да избереш изгодна позиция заради евентуална раздяла. Той го е купил, той да го обзаведе. Щом сте заедно ще го почувстваш и като свой дом, но ако се разделите никой няма да е ощетен.

И аз се чудя при появата на деца как ще ги съберете в едностаен, но това е друга тема...

# 26
А въпрос имате ли или просто споделяте жилищни терзания?

Той пък сигурно се терзае, че няма да има никаква зестра, с тази майка дето не случила на мъж...

Изобщо - намерили сте се Simple Smile Аз лично при купуване след (или около) годеж бих записал жилището и на двамата, дори парите да са само мои. Но пък не плащам сметката на жената при първа среща... Та вече не мога да се самоопределя на база форумната мъдрост дали съм стиснат или "зайко" Wink Тия мъже, бре, не може човек да им хване спатиите вече, много се изхитриха нещо покрай тая еманципация пуста.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 20:18 от Анонимен

# 27
Щом сте заедно ще го почувстваш и като свой дом, но ако се разделите никой няма да е ощетен.
Напротив, тя ще е 'прецакана от мъж', демек ощетена. Всъщност тя вече се чувства прецакана и ощетена.

# 28
Аз не мисля, че е прецакана, но ако тя се чувства така без да е дала пари (нито пък той нещо й е обещал), значи е сбъркала човека. Трябвало е да търси богаташ, за какъвто очевидно копнее. Прецакана може да е ако му обзаведе апартамента и като се разделят си тръгне с нищо.

# 29
Ако е имал събрани за едностайно що да не изтегли другата част за двустайно. Парите не са кой знае с каква разлика. Като и двамата работят ще го изплатят тоя кредит. Но авторката не споменава какви са им доходите.

Общи условия

Активация на акаунт