Жилище и мисли

• 59 351
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 30
А въпрос имате ли или просто споделяте жилищни терзания?

Той пък сигурно се терзае, че няма да има никаква зестра, с тази майка дето не случила на мъж...

Изобщо - намерили сте се Simple Smile Аз лично при купуване след (или около) годеж бих записал жилището и на двамата, дори парите да са само мои. Но пък не плащам сметката на жената при първа среща... Та вече не мога да се самоопределя на база форумната мъдрост дали съм стиснат или "зайко" Wink Тия мъже, бре, не може човек да им хване спатиите вече, много се изхитриха нещо покрай тая еманципация пуста.
Благородството няма общо със сметките. А и не всяка жена "заслужава" (както и не всеки мъж), така че, да, хората се намират.

# 31
Представи си го пише на двамата и утре ти скимне да се разделите (което не изглежда супер нереалистично - писанията ти показват, че имаш някакви съмнения за връзката ви) и той остава с пръст в уста... Не стига че влизаш на готово ами що не било и частично твое... нагла работа.

# 32
И двустайно да беше, пак щеше да си остане чувството че е прецакана, щом го няма нейното име - тъй де застраховката един ден да не си тръгне без нищо.А брак още няма.
Както и съветите не купувай скъпи вещи, пази си фактурите, че утре нещо ако стане да претендираш.
Въобще акцента е как някой да не се прецака финансово във връзката.

# 33
Пред кой да претендира? Пред арменския поп ли?

Авторке, закови на милуту довечера въпросът- ти защо не ми написа на мен 7 квадрата  от стаята и метър от банята и коридора  Mr. Green

# 34
  • Paris, France
Щом сте заедно ще го почувстваш и като свой дом, но ако се разделите никой няма да е ощетен.
Напротив, тя ще е 'прецакана от мъж', демек ощетена. Всъщност тя вече се чувства прецакана и ощетена.

Защо да е ощетена като е била настанена? Не е като да е плащала наема или половината наем. А ако и се вижда малко жилището може да си потърси мъж с по-голямо.

Злодеида, никак не е малък едностаен за млада двойка и даже за семейство с бебе. Имат си спалня, в която с подредба може  и бюра да се вместят, хубав, голям хол, където може  и да се спи ако диваните са разтегателна и кухня. В едностаен живеехмекато се  роди дъщеря ни и доста време след това. Сега пък, като сме в тристаен, дечурята все в хола висят. Или в нашата спалня а уж го взехме за да си имат техни стаи.

# 35
Чела съм само първия пост ама да се изкажа.
Той трябва да е идиот за да ти предписва нещо, което не си заплатила. И защо се чувстваш тъпо и прецакана? Защото има акъл и не ти дава нещо, което не е твое?

# 36
  • Варна
Някои хора не обичат да дължат пари. Предпочитат да се задоволят с по-малко, но изцяло изплатено, отколкото с по-голямо, но на кредит. Това го разбирам. Има хора и хора.

# 37
Ако майката на авторката е видна пеперудка, хвърчаща от цвят на цвят, и вечно "прецаквана" от "неподходящи", съвсем нормално е мъжът да има едно на ум по отношение на семейния модел на авторката и примера, който е попила, особено ако майката все още има силно влияние върху девойката и решенията ѝ.
Не казвам, че е правилно, но девойки с кофти произход са с по-дълъг изпитателен период, и трябва да се докажат, че са се разграничили от лошия пример и са си самоизградили по-читави ценности.

От всичко казано за момчето, не намирам за какво да го осъдя. Мисля, че е предвидлив младеж. А казаното за обзавеждането, ме навежда на мисълта, че е свидетел на някакви циркове от страна на майката, и затова се "застрахова".

# 38
Ако съм на мястото на годеника й, при първия такъв разговор 'къде съм аз в бюджета ти' тя просто ще лети.
То е ясно защо е спихнал ентусиазмът - 'нашето жилище' се е превърнало в еднолична негова собственост. Здраво ще се мине, ако си купи печката, на която ще готви. Трябва да е сигурно - каквото е купила, ще си е нейно.
Само не разбирам защо на него му се сърди заради (предполагаемо!) аналогично виждане.

Напротив, тя ще е 'прецакана от мъж', демек ощетена. Всъщност тя вече се чувства прецакана и ощетена.

Защо да е ощетена като е била настанена? Не е като да е плащала наема или половината наем. А ако и се вижда малко жилището може да си потърси мъж с по-голямо.
И аз се чудя, ама гледай - иска си момичето неговата малка част.

# 39
Но и да ти изтъкне мотива за майката е не по-малко грозно. Ако ще градят заедно бъдеще и ще са семейство тия сметки тънки ми се виждат. Така да си нямат доверие, и да се мисли мое твое, не ми звучи на добре. Дали пък нещо не куца в отношенията.

# 40
съвсем нормално е мъжът да има едно на ум по отношение на семейния модел на авторката и примера, който е попила, особено ако майката все още има силно влияние върху девойката и решенията ѝ.
Не казвам, че е правилно, но девойки с кофти произход са с по-дълъг изпитателен период, и трябва да се докажат, че са се разграничили от лошия пример и са си самоизградили по-читави ценности.
Ако имам "едно на ум" и смятам, че "изпитателният срок" на гаджето ми все още тече, някакси не бих тръгнал да ѝ предлагам брак. Алтернативно и не бих приел, ако съм жена и смятам, че гаджето ми е пресметливец.

Апартаментът и ниските доходи са им най-малкият проблем на двамата според мен. Там където вървят такива яки сметки, преценки и калкулации, надали е останало много място за любов. Не знам как е при другите, но мен при една раздяла би ме боляло доста повече за загубената любов и близост отколкото за загубените пари. Но пък аз знам, че пари винаги мога да изкарам, докато любов е божа работа дали ще открие човек. Сигурно за жена без доход или с нищожен такъв е по-различно.

# 41
Муци, за това, че си търпяла "лишения", сега ще имаш възможност да живееш без наем. Едностаен апартамент не е семейно жилище, така че, ако решите да купувате семейно, можеш да спестиш междувременно, за да е общо. Дотогава бачкай здраво за нещо свое. Това с лишенията не звучи сериозно Simple Smile

# 42
По скоро мъжа трябва да се чувства обиден в тая ситуация, защото от писанията изглежда, че авторката се е надявала да изсхеми 1/2 апартамент и като се е оказало, че мъжа не е вчерашен и е спаднал ентусиазма. Като цяло съм съгласен, че изобщо не сте за женене щом така разсъждаваш, да те е страх една печка да купиш, щото не бил твой апартамента.

# 43
Наскоро се сгодихме с партньора ми и днес той купи едностайно жилище за нас, където да живеем заедно. Говорили сме на темата, че това жилище ще си е негово, тъй като е на негово име и аз няма да се чувствам като в свой дом и няма и да ми се иска да купувам неща за самото жилище, защото ще е негово и при евентуална раздяла аз ще съм без нищо… Ако се било стигнело до там можело да си взема каквото съм била купила…. Майка ми цял живот е била прецаквана от мъжете до себе си, страх ме е в един момент, той да не се промени и аз да остана без нищо или пък да се държи властно, само защото жилището е негово и аз няма накъде да мърдам... Преди да купи жилището бях ентусиазирана и исках да помогна колкото мога с обзавеждането, но след покупката ентусиазмът ми секна. След сделката му честитих и му казах, че вече си има жилище, а той ме поправи, вече си имаме жилище. Ако е толкова убеден нямаше ли да пожелае да пише поне една малка част на мен. Казвал ми е, че заради майка ми не искал, защото тя щяла да ме накара да се разделим и да го продадем за да съм вземела половината му жилище, пълни глупости. Все едно я слушам за всичко и тя му определя живота.
От друга страна пък, само той е събирал пари за това жилище, но и аз съм чакала този момент и съм търпяла лишения от това да сме заедно и да го разбирам, че няма време и е изморен. Чувствам се странно и объркано.

Всеки си има своите страхове. Твоя си работа дали ще ги преодолееш.
Щом  тръгваш с нагласата, че ще се разделята, защо въобще ще се омъжваш?
Но също така е доста меркантилно да искаш от мъж, събирал пари за жилище и ей така да те направи съсобственик. И той е човек, нищо че е мъж. Може и той да има подобни страхове като твоите.
Примерно да има страх,  че ще го нараниш, ще вземеш апартамента, децата и ще го изгониш.

# 44
Спестявай и си купи твое жилище.  Виж как ще се развият отношенията ви и тогава или ще има развитие на връзката ви или ще се разделите всеки с неговото си жилище.

Общи условия

Активация на акаунт