Жилище и мисли

• 59 891
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 120
[video][/video]
Жал ми е за мъжа, който е сгоден за теб! На негово място бих избягала веднага! Не само си егоистка и сметкаджийка, но и сивото вещество в главата ти работи на 1 процент...

# 121
Хахах, къде е този толкова апетитен имот? Ако ти припише част си я огради с колчета да и зимаш наем, може и като изложбена площ да я таксуваш. После след брака ценоразпис да не забравиш. Всичко се плаща в тоя живот, няма как. Heart Eyes
Любов ли бе да го опишеш!

# 122
И аз съжалявам момчето. Авторката скоро ще поиска и за секса, и за разговорите да й плаща ...
1/100 искаш ама не искаш да даваш пари за апартамента, в който ще живееш?
Ама явно добре те е научила майка ти, жалко само, че не си случила на глупаво гадже с пари.

# 123
Алиске, а ти работиш ли? Щото добре смяташ да вържеш  момчето с дете, ама и майчинство трябва да взимаш отнякъде?

# 124
Хахах, къде е този толкова апетитен имот? Ако ти припише част си я огради с колчета да и зимаш наем, може и като изложбена площ да я таксуваш. После след брака ценоразпис да не забравиш. Всичко се плаща в тоя живот, няма как. Heart Eyes
Любов ли бе да го опишеш!
JoyJoy

# 125
При евентуална раздяла изобщо не бих си и помисляла да му взимам половината жилище... Просто се чувствам зле. Все едно аз съм никоя. Като бях споменала, че няма да имам желание да обзавеждам "нашето" жилище никак не му стана хубаво. Ами аз искам да съм сигурна, как да тръгна да избирам мебели или техника и накрая да може във всеки един момент да смени ключалката и да ми каже чао. Аз знам, че той не е такъв тип човек, но все пак знам ли. Не сме живяли заедно досега, но сме от много време заедно, аз съм на 23. Връзката ни е много силна, затова съм си и представяла нещата по друг начин. Не съм му искала цялото жилище, просто да покаже, че би дал и направил всичко за мен.

А коя си? За коя се мислиш? Дори не сте живели заедно. Нито имате брак нито живеете по принцип на семейни начала. И деца нямате. И пари нямаш. Коя си всъщност и на кое отгоре имаш претенции?

# 126
  • град-държава
Кукумицинка, ако нямат деца, тя в ролята на съпруга е наследник само на една част от неговото имущество. В този случай идва ред на другите родниниот негова страна. 😉

# 127
Наследник е на част от имуществото, ако имат брак. Ако нямат, роднините наследяват всичко, щом няма деца починалият. Принципно. Засега никой не е тръгнал да умира. Ако и двамата са на около 23, на тяхно място бих се фокусирала в по-важни неща от евентуалното наследство на въшливата гарсониерка в провинцията.

# 128
  • град-държава
Ти зададе въпросите, по които коментирам. 😉
Лично според мен точно тези двамата се съмнявам да стигнат и до подписа. Той явно е прозорливо момче.

# 129
Останах без коментар. Тука за любов не може да се говори.

# 130
Явно ви е много скучно и обичате да се забавлявахе на чужд гръб... Голямо преиначаване на думите ми падна.

# 131
Просто гледаш много... липсва ми думата, уж романтично, но всъщност си много едностранчива. Очакваш да ти покаже, че би направил всичко за теб, но в замяна ти не правиш нищо, а само изискваш. Очакваш да ти подари дял от жилище. Ти самата не си склонна да купиш една печка да не би да ти я вземе, ако се разделите.

ПП. Няма значение майка ти как се е "прецакала". Поначало е лошо да прехвърляме лошия ни опит от бивши връзки в нова, защото настоящият не е виновен с нищо, какво остава за майчиния опит.

# 132
  • София

Ако младежът го е изплатил изцяло не виждам откъде се вземат претенции.
Но ако е закупено  ипотека, която после да бъде изплащана от семейството... това е напълно различна хипотеза и тогава е разбираема позицията на авторката, че в последна сметка ще влага в имот, в който няма никаква собстведност.

# 133
Ами, тя писа, че няма възможност да изплаща жилище:
Нямам възможност да събирам пари за жилище.

Дори и на кредит да беше взел жилището, щеше да се наложи да го плаща сам.

# 134
  • София

Е, тя и да не го изплаща, ако плаща тока, а той вместо тока си плаща ипотеката... това някак не е точно не-участие.
Т.е. ако той е бил заделил пари за първоначалната вноска - това хубаво, ама не е цената на цялото жилище. Като започнат да функционират като семейство ефективно ще изплатят някакъв (основният, по всяка вероятност) дял заедно - но собствеността ще остане само на единия 'партньор".
Ако го е изплатил изцяло, ясно, имаме съвсем различна ситуация - няма морално право на никакви претенции в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт