Жилище и мисли

• 59 416
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 065
Няма. Не и тук.

# 1 066
Е , тя ако смята колко ще и е лихвата от тези пари, може и да излиза на минус с тези четири Flushed тристойни ап.НС. Ами то се искат довършителни работи , обзавеждане ... Много се е изхвърлила познатата ти. Това говори за лакомия. Поне според мен. Да ги продава , поне две на по-висока цена , докато още растат цените. Другите две да им направи луксозни ремонти и обзавеждане и да ги дава под наем. Остатъците от продажбата- на депозит Blush
Ха , то сега са едни "лихвоносни" влоговете , та чак ми е смешно.

# 1 067
Не е трябвало да взима тристайни, а едностайни и двустайни. Разликата в наемите не е чак толкова голяма, но разликата в цената може да не е хич малко. Още повече като се умножи по 4

# 1 068
 Апартаментите под наем са обзаведени с кухни от хубави материали. Уредите са нисък клас. Едно, че не се пази,второ,че и мине ли им гаранцията дават фира.Уреди не си струва сега да ремонтираш. Евтино купуваш нови. Все ще изкарат нови 2 години. Баните също са хубави и с хубави материали. Общите подове, извън банята също са средна работа. Дограмата е хубава. Стените с евтини бои.Дву и три стайни са.
Що не печели добре познатата ти? Питал ли си я,откъде точно е на минус?

# 1 069

Манастирски ливади? И гарантираш, че после ще е продаваемо на 1,200 евро?

Купува се, заради увереността, че от 700 скача на 1,200. Ама като спре да скача?
Не гарантирам. Правила съм го.

Да де, то имаше едни години, в които и маймуна можеше да го направи тоя номер. Обаче сега е рисково, много се клати пирамидата.

Сори, обаче хората, които флипват апартаменти и са нацелили момента, не могат да са ми пример, защото познавам и човек, пробвал тоя номер в Калифорния и доста овътрен с пари. Ed Stringham му е името, икономист.

Как излизаш на минус ли? Ами имотът не се дава под наем за очакваните пари. Или има дупки в заетостта. Или някой за месеци ти о$ира луксозния ремонт и сваля цената, която може да вземеш. Или в тоя момент пазарът замръзва и имотът почва да застоява и хич да не може да се продаде на планираната цена.

В 21 век има различни начини да държиш пари. Може в злато даже. Или в чужда банка. Или в ПейПал в твърда валута. Или по други начини. Ако щеш - Amazon Gift Cards.

Ако стане хиперинфлация и криза, никой няма да се интересува чак толкова от имота, пазарът ще замре тотално. Пак ще зацаруват тия с твърдата валута.

# 1 070
Сирено, ако искаш да обсъдим и златото ))) Ама да не се окаже, че и там си единствения теоретик, но пък с най-много постове, и то на основа "четох в един блог".

# 1 071
Апартаментите под наем са обзаведени с кухни от хубави материали. Уредите са нисък клас. Едно, че не се пази,второ,че и мине ли им гаранцията дават фира.Уреди не си струва сега да ремонтираш. Евтино купуваш нови. Все ще изкарат нови 2 години. Баните също са хубави и с хубави материали. Общите подове, извън банята също са средна работа. Дограмата е хубава. Стените с евтини бои.Дву и три стайни са.
Що не печели добре познатата ти? Питал ли си я,откъде точно е на минус?

Ако е взела заем за да ги купи ето от къде е минуса. Ако не е, явно не си е направила вярна сметка и профуква повече пари за ремонт и обзавеждане отколкото може да си позволи. И аз съм го мислела този вариант - да инвестирам в имоти, които да давам под наем и сметката показа, че няма печалба. Трябва много хубаво да си сметнеш точно какъв имот, и къде и как да го обзаведеш и кво ли още не.... за да излезеш накрая на печалба от получените наеми. Отстрани изглежда по-просто отколкото реално е. А ако и не живее в България и плаща на човек да и ги администрира хептем се е набутала. Номерът е да си построиш сам имота с апартаментите (или да ги купиш готов построен евентуално), които мислиш да даваш под наем и така ще ти излезе по-евтино квадрата. После трябва да преценяваш на какви хора го даваш под наем, щото си е харч да сменяш наематели, а па ако ти го унищожат и трябва да се прави след всеки наемател основен ремонт си е пълна преебавка.

# 1 072
"И аз съм го мислела този вариант - да инвестирам в имоти, които да давам под наем и сметката показа, че няма печалба. Трябва много хубаво да си сметнеш точно какъв имот, и къде и как да го обзаведеш и кво ли още не.... за да излезеш накрая на печалба от получените наеми."

Да де, и аз съм я правила тази сметка, ама ме набедиха за теоретик.

# 1 073
А, ако не е постоянно в страната да. Имота трябва да се следи. Това да разчиташ на доброто у хората, малко е наивно. Една кухня с хубави материали, само дървенията(пдч примерно) е 1300 до 1500 лв. Плюс мивката, алпака. Уреди към 1000 лв плюс аспиратор. Подбираш и наемателите де. Като цяло бива за страничен доход.
Не съм измислила още от къде да дойде хем да си лежиш, хем да взимаш пари. 🙄
Изобщо, аз като цяло мразя да нашия пари в нещо вечно. Омръзва ми. Искам от една кухня да ми прави кеф и да не дава фира 4-5-6 години. После един хубав ден, като ми хрумне нещо ново безжалостно да я разпарчетосам и изхвърля. Това да инвестирам в гранити, анджаклъми и дизайнерски батерии и прочие чекни не е за мен. Единственото изхвърляне ми е фурната, щото обичам да пека разни работи и аспирацията, щото е отворен кът мойто всекидневнокухньо. Виждала съм иначе кухни, лелей. Върха. Ама на мен ще ми втръсне. Не мога 15 години да гледам едно и също, пък знам кво е да нямаш пари и няма да го изхвърля, като знам колко съм платила. Плюс това нямам милиони, че да сменям на 2-3 години. Даже и да имах съм стисната.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 12:19 от Рибозом

# 1 074
"И аз съм го мислела този вариант - да инвестирам в имоти, които да давам под наем и сметката показа, че няма печалба. Трябва много хубаво да си сметнеш точно какъв имот, и къде и как да го обзаведеш и кво ли още не.... за да излезеш накрая на печалба от получените наеми."

Да де, и аз съм я правила тази сметка, ама ме набедиха за теоретик.
Сирен , ама и тя само го е мислела.

# 1 075
Не знам за маймуните, с които общуваш, Мамасита. Моите номера съм ги правила и преди години и тази година, че и Говендър Мой вече ги прави.

Да, теоретик си и ти личи от километри, че практика не си помирисвала.

# 1 076
Смисъл има ако имаш излишни пари с които да купиш имота, даваш го на семейства дългосрочно (ако са с деца предпочитат дългосрочно и сами да си го обзаведат и да си живеят там едва ли не пожизнено). И за всеки случай им вземаш тлъст депозит, а най-добре и да предплатят за няколко месеца.

# 1 077
А, ако не е постоянно в страната да. Имота трябва да се следи. Това да разчиташ на доброто у хората, малко е наивно. Една кухня с хубави материали, само дървенията(пдч примерно) е 1300 до 1500 лв. Плюс мивката, алпака. Уреди към 1000 лв плюс аспиратор. Подбираш и наемателите де. Като цяло бива за страничен доход.
Не съм измислила още от къде да дойде хем да си лежиш, хем да взимаш пари. 🙄

А, за хубава кухня...не знам за 1,500 дали е хубава. Хубавите, с наченки на дизайн, са между 3 и 10 хил., другото е имитация. В момента кухнята ми, съвсем скромно, не с най-висок клас уреди, да кажем ми е струвала...1500 лева за дървениите, около 5,500 хил. за големите уреди, още да кажем 200 за мивка и батерия.

Тоест за да си рентиер, трябва да направиш кухня от евтинджоси.

А сега си представете, че тия 7 хил. за кухня и нагоре ги бях наляла в старото ЕПК да свиваме гнездо.

Ми то е нормално първо да мислиш и да смяташ, после да се хвърляш. Или греша?

# 1 078
плаща на човек. минуса не знам откъде идва.
парите са лесни, не е садила лук, така че не я мъчи, просто споделя

# 1 079
Хубаво де, интересно ми е в крайна сметка кой изработва парите за тия, дето са рентиери и флипват имоти. Ясно е, че пазарът е горещ в момента, може и да се получи това с взимането на зелено и препродажба, ама понякога не се получава. В момента не бих се заела.

Аз пък се дразня, че заради тази практика не се строят нормални апартаменти за живеене, а точно неприятни кутийки за "инвестиция" и отдаване под наем. Не може да намериш нищо за душата, всичко е само смятано за печалбите на строителя и препродаващите.

Общи условия

Активация на акаунт