Жилище и мисли

• 59 431
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 215
Ама защо ти точно, правиш чужди сметки? Нито имот ще наследиш, нито ще отидеш в чужбина. Защо се занимаваш с неща, които са ти непонятни и толкова далечни? Кого убеждаваш?

Надявам се скоро нищо да не наследявам. Рече и отсече - където искам ще ходя, все пак не съм на 90, а на 35. Рано ме отписвате бе:) а уж 30 било новото 20, животът започвал на 40, ама аз вече съм тотал щета и оттук нататък само ще бърша пода, ще гледам надолу и ще се моля за коричка:)

Изненада, откакто не си смесвам децата, не съм чистила буболечки от коси. От което съм силно доволна, защото за принцесите 5 часа взиране са си неприятно нещо.

Няма и да наследиш сигурно, защото ако изобщо е останало нещо, вероятно ще последва съдбата на продадения и изяден и изпит апартамент. Някои хора са си така.
И вместо да се впускаш в някакви теории, дето не те касаят, си вложи енергията в твоето си положение. И най-важното, вместо да я защитаваш майка си, вземи си поука, защото не е готин тоя цигански манталитет, да продаваш имущество и да изхарчиш парите за г*з. Като минимум, защото и ти си майка вече.

# 1 216
Изненада, откакто не си смесвам децата...

Говори с цифри, както сама призоваваш.

Имаме едно дете от общо 3, по погрешка сме го дали са се смеси малко с плебса. Колко месеца изолация на площадка с питбули в затворен комплекс изчистват примеси от смесване за 1 месец в най-елитната пловдивска детска градина?

Може на Алиса да и е полезно.

# 1 217
въшките явно са голям проблем в частните заведения:
https://www.---/threads/%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0% … 0%BA%D0%B8.50250/

Не е в Пловдив, иначе щях да си помисля, че мъжът на Мамасита се жалва.

Променя смисъла на фразата "въшлив от пари", нали? Парадоксално, но точно претенциите за елитност водят до това майките да си кажат - въшки? никога, и да не си дават зор дори да проверят, щото си мислят, че тяхната коса е по-така от голямото добрутро. Няма го свянът и стремежа към чистота на по-бедните, при които е много добре развито това усещане, щото си знаят, че малко им трябва да загубят всякакъв имидж. Та така, богатите не се пощят, въдят въшки и е голям кеф.

Апропо, живяла съм под наем точно в инвестиционен апартамент на живеещи в чужбина. Дори при внимателно ползване, за 6 мес. от супер свеж мина в категория леко втасал.

Ами не, мисля, че понякога трябва да се изхарчат едни пари, не може само да се кътат заключени имоти. Животът е за живеене.

# 1 218
въшките явно са голям проблем в частните заведения:
https://www.---/threads/%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0% … 0%BA%D0%B8.50250/

Не е в Пловдив, иначе щях да си помисля, че мъжът на Мамасита се жалва.

Това са частни въшки - реномето на майките там е пощадено ))) Не са толкова ужасни като общинските въшки.

# 1 219
Изненада, откакто не си смесвам децата...

Говори с цифри, както сама призоваваш.

Имайки предвид жизнения цикъл на въшките, точно 14 дни са необходими, за да се забележи откъде е идвала заразата и че проблемът не е в моя телевизор. Смей се, смехът е здраве, ама ако всяка вечер ти се прибира с нови паразити, а това означава няколко часа търсене на 20 миниатюрни гниди, за да не се разпълзят след седмица, няма да се смееш, а ще ревеш.

# 1 220
Няколко часа търсене на 20 миниатюрни гниди

Това по колко гниди на час КПД идва?

Не се смея, най-сериозно питам. Проблемът е голям, след като в Пловдив единствения начин да не хванеш въшки е да си седиш в комплекса, ама там пък, казваш, се рискува с питбул до питбула, а те направо отхапват цели глави, без претенции дали са обезпаразитени...

# 1 221
  • София

Ами не, тогава бях по-млада и неопитна, а и доста шокирана. Сега е друго. За щастие хората се менят и растат. Сега не започвам от нулата, нито ще ми е такъв шок. Но си разсъжавам хипотетично, главно с цел да ми кажат при най-прокобния сценарий какво да правя.

От тая тема си правя извода, че понякога покупките на апартаменти са малко нерационални и емоционални. Играят на струната "имотът е сигурност", въпреки че разбивката с пари показва точно обратното на сигурност и гаранция, а може даже да е загуба.

Е хайде де, къде е доходоносният имот в Изток, който с наема ще си покрива хем ипотеката, хем ще остават и за елитна градина в София? Що ли май няма такова животно...

Сирен, няма как да ти излезе някакво уравнение, при положение че ти не присъстваш в лявата част.
Не работиш, нямаш наследствено жилище, а говориш за даване под наем и възвръщаемост.

От друга страна- не е задължително да вложиш пари в жилище- може да е офис или магазин.
И никъде не е казано, че от наема на един имот, ще кръстиш ръце и ще живееш в разкош.

Но, от наема на един имот винаги ще имаш полза, а ако закъсаш, ще те спаси от кофата с боклук.
Е, ако си предприемчива на практика на хилядна от непредприемчивостта ти на теория, постепенно ще се сдобиеш с няколко имота, после с цяла сграда........и ще можеш да живееш само от рентиерство.

# 1 222
Е, вместо да се радваш, ти се оплакваш - нали обичаше 4 часа дневно да се взираш в нищото, почивайки си? Не е ли по-забавно 4 часа да се взираш във въшка, отколкото в нищото?

# 1 223
Absurt, знам, че си май от брокерското племе, така че за теб е супер яко да вложиш пари в жилище. Но може да НЕ искаш да го правиш. Има хиляда и една причини да не го правиш. Да, много гот в офис или магазин, когато всичко живо пазарува онлайн и се стреми ако може да не работи от офис. То пък тия гаражни офисчета са супер ценната инвестиция. Знаеш ли колко е наемът за офисче? 250 лева на месец. Цените им са около 20 хил. евро и нагоре. Доста от тях стоят празни, нали ги гледам, от години.

До кофата с боклук много трудно ще стигна, ако съм здрава. Въпросът е, че и жилището може да не те спаси. Щото дори в София, 600 лева доход са точно някъде близо до кофата с боклук, не те спасяват много, ако доскоро нещата са били в пъти по-подплатени.

# 1 224
Absurt, знам, че си май от брокерското племе, така че за теб е супер яко да вложиш пари в жилище. Но може да НЕ искаш да го правиш. Има хиляда и една причини да не го правиш.

Като основната от тях е, да нямаш пари за влагане, но да не си го признаваш.

# 1 225
Сирен, в много теми описваш, колко нереално е да се смята, че 40 са новото 20 (забележи, не споделям, какво е личното ми мнение). Как тогава ще си стъпиш на краката (хипотетично, понеже ти говориш само хипотетично и теоретично), ако трябва да го правиш на възраст, която е далеч от 20те? Така си противоречиш.
И защо изобщо да ти се налага да стъпваш на краката, ако си предвидила всички сценарии и си била вече взела мерки да не изпадаш от стандарта да си провайдвана в тристаен апартамент?

Е, твоят имот няма да е толкова мизерно малък, че да събираш 250 лв от него, нали? За принцеса мислиш в доста ограничени параметри.

Имам и друг въпрос (отново само теоретичен), хвалиш доходите на брат ти, отделно ти си някакъв нечуван професионалист и прочие, защо майка ви трябваше да продава имот, за да живее, не мижехте ли да й осигурявате някакъв доход?! Изучила ви е (и добре, че да ни напомняш по няколко пъти на ден точно, къде си учила), отгледала ви е, все пак. Какво са някакви няколко хиляди на месец да й осигурявате...

# 1 226
Значи, да не се събуди в петък сутрин човек в добро настроение. Детето спи, всички спят, птички пеят, марковата кухня изчистена, мислиш вече за уикенд, лято, у, а, това - онова, качваш се малко на тренажора, отваряш жилищната тема във форума и ... шат.

То се оказва, че си на една мини стъпчица разстояние от развод, алчни американски адвокати ти взимат всичко, попадаш в ръцете на племето брокери, пробутват ти съборетини в Слатина против волята ти, наследяваш някаква нива 800 декара (ама понеже си вече разведена, няма мъж да я сее и тя ти става и тя проблем), децата с въшки, намираш някъв нов мъж (ама той пък бил принц мрънкало), кофата в София те чака да идеш да легнеш в нея и да мреш с всичките си деца заедно, преди да ви изядат питбулите на лошите батки-таксиджии.

Отписвам се за малко, отивам нервно да крача напред-назад из общата къща да се успокоя. Пък докато крача, ще гледам да премеря горе-долу колко квадрата протекция имам от горния сценарий. Едва ли ще стигнат.

# 1 227
When you assume, you make an ass out of you and me. "трябваше да продава имот, за да живее" - не да живее и да оцелява, а да си вдигне качеството на живота и да му се радва. Нейно право е. Без доходи не е останала, тя си е наследница и херцогиня и е глезена и гледана жена, разбира се. Има си мъж. Не е останала да си плаща хляба и киселото мляко с парите от имота. Ходи по екскурзии и си прави ремонти на другите имоти и си гледа кефа. Нейно право е. Въобще не е за жалене, споко.

А стъпване на краката - все пак не съм работила в офис и активно известно време. Да кажем, че трябват 2 години, за да си намеря работа, да я сменя 1-2 пъти, да договоря по-добри условия, или да изкарам курс или нещо друго. Това е, не може от началото да постигна хубави доходи, ще почна отнякъде и след известно време ще се подобрят нещата. Просто съм си ходила на работа, не съм имала нужда от кариера, в която яко да натисна и да е приоритет.

А парадоксът е, че в момента точно имаме пари за влагане и това, което виждаме, е пълен булшит, колкото и да ме убеждават, че е "инвестиция". Ами не, не е, просто е нещо там настроено с идеята, че има балами да го купят. Тясно, грозно, кофти, а наемите не са кой знае какво. Или някакви наследници искат да вземат над 100 хил. евро за нещо много депресивно, което ще стане чудесно, ако му налееш едни още 30 хил. евро. А, не, мерси, дръжте си го.

# 1 228
Ама Сирената наистина ли няма пари? Поне за един гараж в центъра няма ли? Да не се хабя да търся, че досега целия ден - предложения, предложения, и тя все - не, не...

# 1 229
На човек като не му харесват наличните сгради и кимизарници, би могъл да си построи къща по негов вкус.

Общи условия

Активация на акаунт