Жилище и мисли

• 59 393
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 290
Доходността зависи от много фактори, вкл. какъв кредит е взет. А продажбата може да не се случи толкова бързо и изгодно, колкото искаш.

Парите в банката са достъпни сега и веднага, това им е целта. Иначе в момента нямат доходност, нормално е.

Първо кредитът не е задължителен.
Второ - много по-добре е N брой години получаване на наем, отколкото N брой години пари в банката,които я ползваш,я не.
Трето - ако купуваш имот с цел инвестиция трябва да си много тъп за да купиш нещо непродаваемо.
Четвърто - никой не купува имот с цел инвестиция с кредит или пари,които няма.

# 1 291
Добре де, викаш по-добре е да налея 20К евро за офис с потенциален наем 250-300 лева?

Сега се сетих, зависи и в каква валута си държиш парите. Ако включиш валутния риск, може да имаш изненадваща доходност.

# 1 292

Е, има къде да живее, дори и името ѝ да не фигурира в НА. И все пак, ако жилището предстои да бъде прехвърлено на някое от децата, това ѝ дава една прилична сигурност за емнайсе години напред, докато то стане пълнолетно, че няма как да я изгонят, тъй като тя е настойник на детето.

# 1 293
Аз пак не разбрах как се генерира опашка от наематели пред иначе не много приятен имот, само щото някой го е опнал с 3Д дизайн.

В Пловдив има такива опити, за надуване на цената чрез впечатлителни наглед подобрения. Обаче не можеш да излъжеш, че е тясно, колкото и огледала да накачиш.

# 1 294

Е, има къде да живее, дори и името ѝ да не фигурира в НА. И все пак, ако жилището предстои да бъде прехвърлено на някое от децата, това ѝ дава една прилична сигурност за емнайсе години напред, докато то стане пълнолетно, че няма как да я изгонят, тъй като тя е настойник на детето.

Кажи го това в банката, когато отиде да иска кредит за мечтаното си жилище. Да видиш как ще ти се смеят до посиняване.

# 1 295
Добре де, викаш по-добре е да налея 20К евро за офис с потенциален наем 250-300 лева?

Сега се сетих, зависи и в каква валута си държиш парите. Ако включиш валутния риск, може да имаш изненадваща доходност.

Дори и това да направиш - след 10тина години офиса ще е изплатен и готов за продажба.

# 1 296
Днес ми се обадиха от банката да ми предлагат кредити. А брокерите вече ги разгонвам с кол блокър.

Някой е озверял и поизгладнял...

# 1 297
Чакай сега, кредитът може да е обезпечен с някаква заплата, която получава, и ипотека, която е върху жилището, за което иска кредит, а не върху апартаментчето, приписано на щерката.

А на нас преподавателят по оценка на недвижими имоти ни разправяше, че имало прекалено много налични и празни офиси.

# 1 298
Сирено, намери се един човек да не се гъбарка и да ти даде смислен съвет - Норви.
Ако цената на офиса е такава, каквато пишеш - доходността ти е 8-10 процента, което дори при днешните изостанали от цените на имотите наеми е много, много добре.

# 1 299
Амнайсет страници подред гладна кокошка просо за инвестиции и кокошарник на мечтите сънува.

# 1 300
То хубаво да взема офис, ама нали ги подминавам все празни, никой не ги наема с месеци.

Тоест имаш доходност, ама само на хартия и хипотетична.

# 1 301
Къде да пускам СВ за новия офис?
Уредих едното дете, сега ако кацна и аз на заплата 12К на месец в Пловдив, и мога да затварям.

# 1 302
Днес ми се обадиха от банката да ми предлагат кредити. А брокерите вече ги разгонвам с кол блокър.

Някой е озверял и поизгладнял...

JoyJoy

И какво викат? Разбрахме, че нямате собственост и доходи, но искаме да ви дадем кредит, защото имате много яки теории на фантастиката!

# 1 303
Ами като седят празни офисите, не пишеш "наем от 250-300", а пишеш 0 лв. Ние откъде да знаем, че офисите в Пловдив стоят празни.
Коментираме това, което си написала. Писа, че искаш инвестиция - давахме акъл за инвестиции. Сега пишеш, че искаш за живеене, дават ти акъл за живеене.

# 1 304
  • На Марс
Идвам и аз с едно предложение за имот в Пловдив, вероятно единственият подходящ за императори, с доказана себестойност във времето: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0% … D0%B4%D0%B8%D0%B2)

бах тая тераса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт