Жилище и мисли

• 59 391
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 305
Идвам и аз с едно предложение за имот в Пловдив, вероятно единственият подходящ за императори, с доказана себестойност във времето: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0% … D0%B4%D0%B8%D0%B2)

бах тая тераса Simple Smile

Гледам, че не е ново строителство. Трябва да направят отстъпка.

# 1 306
  • На Марс
Идвам и аз с едно предложение за имот в Пловдив, вероятно единственият подходящ за императори, с доказана себестойност във времето: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87%D0% … D0%B4%D0%B8%D0%B2)

бах тая тераса Simple Smile

Гледам, че не е ново строителство. Трябва да направят отстъпка.

Комуникативен район и локация локация локация

Брокерите са заспивали като малки на една и съща плоча Simple Smile

# 1 307
  • Другата България
Аз...такова...може ли да попитам за какво е темата?

# 1 308
Очевидно е,че не те кефи да инвестираш в каквото и да било.
Сега пък офисите празни били ...
Аз нямам такива наблюдения.
В нашия град не са празни.
Човек,който е предприемчив и иска да си подсигури по-добро бъдеще - инвестира в недвижимост. Не си държи К-тата в банка.
Всичко друго е алабала.

# 1 309
  • На Марс
Аз...такова...може ли да попитам за какво е темата?

свеки ден едно и също ...

# 1 310
Мен друго много ме впечатли - че не си заслужава да правиш ремонт и да поддъжаш СС. А в чужбина хората живеят в сгради от стотици години, които са си супер. Почти всяка сграда има смисъл и трябва да се поддържа. И гледам кимидзарници, които преди 10 години са били ново стройтелство. Или на 5-10 години ще купуваме апартамент (за живеене, за инвестиция поне през година) да не ни се смеят и да не наливаме грешни пари. Трябва да поддържаш мястото, на което живееш и то не само до входната врата на апартамента, но и тази на входа, че и малко след нея.

Темата обаче ми дава идеята, че един приятел с 6-7 наследствени имота под наем + къща около София и може да го питам дали не иска да го отърва от грижата.

# 1 311
  • Другата България
 hahaha Ясно. Схванах.
Попрехвърлих последните страници, след като имахме тема за мъжа на Мамасита, от която тя абдикира накрая безславно, сега явно имаме тема за жилището на Мамасита, или това, което няма, но ѝ се иска да има. Страници наред типичните празнословия и лакардии, със скорост 10 поста в минута. Tired
А е първи юни днес, ден на детето, при наличие на три деца майка им от сутринта убеждава непознати хора във форум в нещо, за което и тя самата не си вярва.
Мъка, мъка....

# 1 312
Темата отдавна е "отиде коня у ряката".
Поне разбрахме кой рентиер, кой с пластмасов хладилник, кой живее под наем.

А от терзанията на Алиса с мъничкия нещастен дял в гарсониерка в провинциален град, не останаха и следи.  Авторката се види не е с особено висок интелект, но пък дамите с ЕнтЯлект направо скъсаха позорометъра.

Тотални глупости се изписаха за имоти, цени, придобивки, печалби, кредити. Но все тая, дано четящите, ако, някога, да не са толкоз наивни и да разберат, че рецепти няма. Има субективност. И всеки трябва да мисли със собствената си глава според моментната ситуация.

Закривайте!

# 1 313
Ох, успокоих се, че така се притесних тая сутрин като се озовах в Софийската кофа след изхарчването на онея 600 лева от последния наем. Но ето, имало смисъл да пиша и следя, сега графчето е уредено с най-хубавата дъщеря на Сирената при това няма и да хване въшки! Много ми олекна.

А, иначе, хора, вие сериозно ли давате оферти къде да си купи Сирената апартамент?
Ми стана ми интересно и си викам да погледна имотите в Пловдив. Grinning Там нямам представа как седят нещата, но все пак ми се вижда странно за 150 к евро да не можеш да намериш нещо поне прилично.
Сега ще ви дочета.

# 1 314
  • Другата България
но все пак ми се вижда странно за 150 к евро да не можеш да намериш нещо поне прилично.
Не е странно. Напълно възможно е за хора, които ги имат. На наЩа героиня са само в мечтите ѝ.

# 1 315
Ох, успокоих се, че така се притесних тая сутрин като се озовах в Софийската кофа след изхарчването на онея 600 лева от последния наем. Но ето, имало смисъл да пиша и следя, сега графчето е уредено с най-хубавата дъщеря на Сирената при това няма и да хване въшки! Много ми олекна.

А, иначе, хора, вие сериозно ли давате оферти къде да си купи Сирената апартамент?
Ми стана ми интересно и си викам да погледна имотите в Пловдив. Grinning Там нямам представа как седят нещата, но все пак ми се вижда странно за 150 к евро да не можеш да намериш нещо поне прилично.
Сега ще ви дочета.

Няма нищо странно, когато нямаш 150 к, естествено че не може да купиш нещо за 150 к. Когато нямаш дори 100, нито 50, нито 15 за такси ...

# 1 316
Кажи за имота с цел инвестиция: каква годишна доходност да очаквам и какъв е рискът. И не ми преразказвай сценария с флипването, не съм тъпа да се хващам на вариация на пирамидите.

Какво ще рече имот с цел инвестиция? че може да купиш каквото и да е там, дето са настроили, и ще имаш опашка от наематели и купувачи? Айде бе...и един мармот...
Веднага отговарям. Миналото лято купих две едностайни жилища в Пловдив с кешови пари. Не съм се "гърбила" за парите, продадох наследствена земя. Едното е в Тракия - комплекс Елит , другото в Кичука до халите на тиха улица . И двете са ново строителство  преди 6-7 години- втори етаж и двете. Завършени и частично обзаведени. Наеха се буквално за един ден. Нямам малки деца, но имам двама внука и след някоя година  могат да бъдат "стартови жилища" за тях. Сметнах, че ще се изплатят за около 20-22 години. Какво друго можех да направя с парите? Сега наемите са ми  добавка към пенсията. В момента търсенето за под наем е много голямо. В къщата, която имам  от 2000 година също давам под наем студия, е празно не е останало. 

# 1 317
Мен друго много ме впечатли - че не си заслужава да правиш ремонт и да поддъжаш СС. А в чужбина хората живеят в сгради от стотици години, които са си супер. Почти всяка сграда има смисъл и трябва да се поддържа. И гледам кимидзарници, които преди 10 години са били ново стройтелство. Или на 5-10 години ще купуваме апартамент (за живеене, за инвестиция поне през година) да не ни се смеят и да не наливаме грешни пари. Трябва да поддържаш мястото, на което живееш и то не само до входната врата на апартамента, но и тази на входа, че и малко след нея.

Темата обаче ми дава идеята, че един приятел с 6-7 наследствени имота под наем + къща около София и може да го питам дали не иска да го отърва от грижата.
Сирен изобщо не иска и да чуе за имоти в центъра , защото са СС. Това , че  са на топ място , че съседите са стара , потомствена класа ,че децата и ще играят с бели гражданчета с възпитание и стил, че няма да се юрка от краен квартал , за да води децата си в хубави училища...за нея е ССтроителство и толкоз.
Кукумицинка хубаво сравнение направи  с избора на уред две години. Та и тук така- гроздето като е високо , е кисело. Не им харесва , защото искат с трици маймуни да ловят. Е , няма как. А и не купуват при такива цени /балонести/ , само крайно нуждаещи , нали ? И крайно глупави Joy
Сирен , не купувай. Да има за балъците.
А и брокерите са те налазили , защото ходите да оглеждате и слухтите. Скоро ще разберат , че само се информирате. И ще спрат.

# 1 318
  • Другата България
Абе налазили са я..... Naughty hahaha

# 1 319
Мене пък от тази тема ме налази, за пореден път, усещането, че на фона на всичко постигнато в бг-мамма, е редно да отворя пластмасовата врата на пластмасовия си хладилник, да пия от него една студена вода и после да се удавя в капките останали по дъното.

Общи условия

Активация на акаунт