За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 64 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, купих едни овесени трици, уж да ги ям за закуска с мляко, но са ми гадни така. Предложете как мога да ги употребя?
Палачинка от триците не е зле, щом е целта да се ядат на закуска - 1 с.л. трици, 1 яйце, 1с.л. мляко се смесват с вилица и в тигана. Според мен носи и една идея сол, яйце без грам сол поне аз не харесвам. А  да, ако се прави повече от една, се забъркват една по една че триците падат на дъното на съда много бързо, колкото и да се бърка. По-добре стават забъркани поотделно, то е половин минута работа и без това.
Предполагам че ще е вкусно да се сложи канела или друг аромат при желание.

# 271
Здравейте, купих едни овесени трици, уж да ги ям за закуска с мляко, но са ми гадни така. Предложете как мога да ги употребя?
Палачинка от триците не е зле, щом е целта да се ядат на закуска - 1 с.л. трици, 1 яйце, 1с.л. мляко се смесват с вилица и в тигана. Според мен носи и една идея сол, яйце без грам сол поне аз не харесвам. А  да, ако се прави повече от една, се забъркват една по една че триците падат на дъното на съда много бързо, колкото и да се бърка. По-добре стават забъркани поотделно, то е половин минута работа и без това.
Предполагам че ще е вкусно да се сложи канела или друг аромат при желание.

Благодаря за идеята, отдавна не бях правила палачинки! Simple Smile

# 272
  • София
За варено сладко - колко пектин се слага за сгъстяване на 1л маса (малини и захар, също и вишни,  а и по принцип)?
Има ли по-добро и полезно от пектина за целта? Все стават едни полутечни > към течни...

# 273
  • София
За варено сладко - колко пектин се слага за сгъстяване на 1л маса (малини и захар, също и вишни,  а и по принцип)?
Има ли по-добро и полезно от пектина за целта? Все стават едни полутечни > към течни...

Първо , от какво е сладкото и второ, защо искаш да добавяш пектин, не е необходимо.

# 274
  • София
Малини, вишни, череши...
Друг вариант желатин ли е?

# 275
Moже ли да ми кажете, как се почиства глава от сьомга? Искам да направя супа но никога не съм купувала глава и не знам кое се маха и кое се яде? Като технология супата ми е ясна, само обезкостяването ме вълнува.

# 276
  • София-Младост
Повечко варене според мен им трябва.

# 277
Малини, вишни, череши...

Не съм специалист по сладката и конфитюрите, но видях, че Захира имат някаква захар специално за конфитюри. Може да пробваш с нея, не знам? Да се включи някой, който я е пробвал.

# 278
Малини, вишни, череши...

е как желатин на сладко? просто се вари, докато се сгъсти...

# 279
Moже ли да ми кажете, как се почиства глава от сьомга? Искам да направя супа но никога не съм купувала глава и не знам кое се маха и кое се яде? Като технология супата ми е ясна, само обезкостяването ме вълнува.

измиваш хубаво и слагаш да свариш - ако имаш марля, или тензух е добре в нея, за да може да не попадат кости в бульона. Не че не можеш после да го прецедиш, но епо-лесно така. Когато е сварена и вземаш месото, хрущяли има малко,у махаш очи, всички кости и хрилете. Но от 1 глава малко супа излиза, ако имаш парче риба сложи и него

# 280
  • София
Е не сте ли яли мармалади, желирани сладка...
То хубаво ще вариш, вариш, но какво ще остане накрая от полезността.

# 281

Starrydream, виж и тези два начина на правене:

на пеп-4о и СИЛТ-ШВЕДСКО СЛАДКО

С пектин не съм правила, попаднах на рецепта от нета. Не знам колко са полезни всякаквите сладка, конфитюри и мармалади, но че са вкусни е сигурно. Peace

# 282
Пеп-4o, благодаря.

# 283
полезността изчезва още с поставянето на пакет захар Simple Smile Надявам се никой не вярва, че в сладкото и мармалада има останали някакви витамини. Купените са основно желета, правени с пектин и тук там плод.  Колкото  са по-воднисти плодовете - повече варене им трябва. На ягодите примерно не е много, след 20 мин. най-много те си се сгъстяват - особено ако са диви ягоди. Сладкото от сини сливи също става за 20-30 мин. Лабрекс ти е дала линк към сладкото ми от смокини, правя така и ягоди, череши - с Гелфикса на доктора. УЕто там се варят за 5до 7 мин. Ама те са с консерванти - съдържат лимонена киселина, пектин, натриев бензоат. Мен не ме притесняват

# 284

едва ли някой си мисли, че сладкото е полезно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт