Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • На север
Море! , значи не вредят капките на бебо така ли? Аз минавам само с едно пръскване на ден.

# 511
  • Bарна, морето, сините вълни
Бях в 12 седмица, когато наблюдаващата ми каза, че плацентата ми е ниска и да преустановим сексуалните контакти, естествено я послушах, дори и кучето спрях да разхождам, че като види котки...
В 14 бях на ФМ при Давидков, той каза, че е добре до 18 седмица да бъдат преустановени. Каза, че след това ще се вдигне.
Вас съветвали ли са ви същото? Имали ли сте проблеми с плацентата?
В началото много се бях притеснила, но се пазя и нито съм имала болки, нито нищо.

# 512
  • София
Момичета, имам един въпрос. В 16,0 г.с. съм, с плацента превия тоталис. От снощи от страната на единия ми яйчник е леко издуто и усещам напрежение, а като кихна и като бодеж. Има ли възможност това всъщност да е бебчо и да се е наместил там от снощи? Или това да е нещо друго? Имам ли повод за притеснение?
Благодаря предварително! Hug
С предната бременност бях с такава плацента и имах такова опъване и бодежи, но много ниско долу, но това беше чак в последните 2 седмици преди да родя, бебето беше слязло много ниско и направо "опираше" ако мога да го опиша така.Не знам дали е същото, но при мен беше бебето в комбинация с ниската плацента, поне така ми каза тогава лекарят ми.
При теб може да е и нещо свързано с разтягането на мускулите.Защо не звъннеш на лекаря си да му обясниш, вероятно не е нещо сериозно, ако няма контракции, зацапване.

Точно същото усещане имам. Като опиране и опъване, бодежи като ходя и все едно бебето е ниско долу. Честно казано, не знам дали не трябва да е така

# 513
Моята плацента също е ниско, маргинална. Никакъв секс, но знам, че до 30 седмица трябва да се вдигне и за сега не я мисля.

# 514
  • Варна
Море! , значи не вредят капките на бебо така ли? Аз минавам само с едно пръскване на ден.
Това ми отговориха и двамата ми лекари, които ми следиха бременността.С дъщеря ми така си ползвах, много се притеснявах и затова все питах, но всичко беше наред.Като родих имаше огромно облекчение.Сега пак като забременях няколко пъти казвам на моя лекар и той знае и в такива случаи се преценява полза/риск.Капките са съдосвиващи, но действат локално на носната лигавица.Отделно недоброто дишане на майката не е добре и за бебето.Затова ми казаха, че щом имам нужда да ползвам.Ти плюс това слагаш 1 път, а аз даже няколко пъти на ден.Напоследък и с цъфтежите беше много зле положението, тези дни имам подобрение.Много ми помага всъщност и ходенето на море.Знаеш ли, че ранните сутрешни разходки до морето / понеже знам, че сега си в Бургас/, действат много добре на дишането, заради йодните пари, които се отделят сутрин при изгрев.Аз нямам възможност толкова рано да слизам на плажа, но и самото ходене край морето ми действа супер.

За плацентата и секса, на мен не ми го бяха забранили, но ми казаха да сме внимателни.Само до 12 седмица ми беше забранен / това с предната бременност/.Не съм имала проблем, износих си до датата на секциото.Но то всичко е индивидуално.Някои имат и контракции от рано, чувствителна матка, аз имах подготвителни чак след 7ми месец и не бяха редовни.С тази бременност последно ми казаха, че плацентата е задна и е нормално закрепена, т.е. явно не е ниска.И за момента сексът не са ни забранили, но и не правим много често.Иначе да, много често плацентата се вдига с нарастването на матката, но при мен първия път си остана ниско по предна стена и по канала.

Нашето човече от вчера насам по-ясно го усещам как скача и се върти.Преди не беше така, сега като легна и се почва шаването, не бутане, ами направо се върти и превърта сякаш.Само преди седмица почти не го усещах.

# 515
Не знам аз за първи път виждам снимка от ехограф на един голям гениталий ... Grinning Първо беше къде е бебето и после беше това не е ли ... Grinning
Честито😊

# 516
  • На север
Море! а ако се наложи капки има ли значение кои?

# 517
Woman in red, много вълнуващо е било. Жалко, че аз нямам търпение за такива неща.

# 518
  • София
Вас съветвали ли са ви същото? Имали ли сте проблеми с плацентата?
Аз бях с ниска плацента. Всичко ми беше забранено - секс, пътуване, натоварване, продължителни разходки,...
На ФМ ми лекарката ми каза, че плацентата е на 2м над минимума (т.е. близо до казала). Не беше пълна превия.
Вдигна се и родих нормално.

# 519
  • София
И моята плацента е ниска и ми е забранен секса, пътуванията, вдигане на тежко, домакинска работа... Като цяло да лежа и това е! Но все пак ходя на работа и след това гледам да почивам активно.

# 520
Момичета, някоя от вас има ли прескачане на сърцето от време на време?

# 521
  • Варна
Море! а ако се наложи капки има ли значение кои?
Аз ползвам най-обикновен ксилометазолин.Сигурно има по-подходящи.Моя приятелка ѝ бяха изписали,  пиносол, на друга еуфорбиум.На мен не ми действат, а еуфорбиума даже е хомеопатично и се изписва и на деца.

# 522
  • София
Момичета, някоя от вас има ли прескачане на сърцето от време на време?
Да аз имам от няколко дни, днес даже е ужасно често... в книгата ми за бременни пише, че е нормално. Опитай да легнеш по гръб, свити в коленете крака, ръцете над главата хванати, поемаш дъх с отворена уста и с гърди, да задържиш няколко секунди и издишаш с отворена уста. Това като го правя и се нормализират нещата.
И аз съм с ниска плацента, но не ни е забранен нито секса нито нищо.

# 523
Прескачането на сърцето може да е и от щитовидната жлеза. Аз имах сърцебиене почти всяка вечер по-миналата седмица, но миналата като бях отпуска и си почивах, нямах никакви проблеми. Та си мисля, че може и от умора да е. Утре ще си изследвам Тсх-то и ако си е в норма, явно ще е от жегите и умора (поне при мен).

# 524
Деси, аз се шашнах та чак се чудя утре дали да не мина през кардиолог. Ще пробвам твоята техника непременно. Благодаря!
Аз съм с Хашимото и пия еутирокс. Последно излседвах тсх преди месец. Ще взема утре да го пусна пак.

Общи условия

Активация на акаунт