Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Аз бях и все още съм шокирана. Просто цял живот съм се виждала с момиче и ми е странно да свикна още с мисълта. Simple Smile
Ще свикнеш, ще свикнеш.
И аз бях като тебе. В началото шок и протест, щото в нашия род сме само жени, но после всичко си идва на мястото. Даже сега след като знам, че чакам момиченце, ми е малко странно Simple Smile
Честити сини гащи Simple Smile

# 496
  • гр.Божурище
Момичета вас боли ли ви кръста мен днес ме боля много силно кръста и корема а сега ме боли само кръста но доста силно...

Ако си се преуморила може и затова да си с такъв дискомфорт поне при мен е така като седя по дълго права или много се разхождам получавам болки ниско долу в корема ,но еднократни и след това болки в кръста 🙃

# 497
Dayana, на мен лекарят ми каза, че мога да мажа с Лиотон гел, тези лосиони обаче по-скоро облекчават неприятните усещания, не лекуват самите вени.

Аз от днес съм на Фраксипарин - трябваше да е Клексан, но не го намерих и първата инжекция ми я сложиха Фраксипарин. От утре минавам на Клексан 0.4. Едно питане към момичетата с опит: и по време на самото поставяне и сега (вече 4ч по-късно) ме боли мястото на биенето. Нещо между сърбеж, болка и повишена чуствителност е (дразни ме например тениската). Това нормално ли е?

И според мен е реакция от Фраксипарина. Пробвай с Клексан, дано нямяш такива индикации.

# 498
Благодаря за отговорите,момичета!Ще пусна и IGm,така съм притеснена и чета разни неща тука из нета,че може да увреди плода ,ако я имам сега....ще се побъркам!

# 499
  • София
Уомън честито, добре дошла в отбора! И аз винаги съм се представяла с момиче, ама да ти кажа 2 седмици след като разбрахме пола, сега си се представям и с момче Simple Smile) ще търчим малко повече по тях, ама ще е забавно 😀С тая токсоплазма... на мен никой не ми е пускал такова изследване, даже и на частното. Трябва да си запиша на един лист вече какво трябваше да питам на феталната, че им изгубих края.

# 500
Честит младеж, Woman! Тя тази торта много дискретна - трябва чак да я нарежеш, та да разбереш пола. Аз бях останала с впечатление, че и глазурата ще е в съответния цвят и ще отворите кутията чак вечерта.
Аз пък вчера бях на преглед и пак не разбрахме пола. Не че бебето се е било извъртяло и не се вижда, ами лекарката просто каза, че не била сигурна пишка ли е или не, но аз съм още в 16 седмица. Е, поне ми даде някаква надежда за женско този път.
Иначе мен ужасно ме болят коленете. Те и преди си ме боляха, но сега като клекна изобщо не мога да стана без да се подпра на нещо. На АГ-то не й се оплаках първо, защото забравих и второ - защото не знам дали има нещо общо с бременността. Не се мажа с нищо. И преди разните мазила не са ми помагали (не че съм изпробвала всички), отделно, че сега не знам до колко е безвредно. И кръстът ми по принцип е кекав и често се сецвам, но слава богу досега поне това ми се разминава.

# 501
  • Варна
Woman Честити сини, гащи! 💙
Май този инстинкт нещо ни предаде 😆 аз пък два пъти усещах момче, а живот и здраве втора госпожица ще имаме! 😆💖

# 502
  • На север
Това с инстинкта си е чисто тото май Simple Smile Около мен всички викаха момче, а аз момиче та момиче.
А тортата нарочно е така, защото и ние нали не знаехме пола и да е изненада и за нас.
Аз от два дена като легна и ми се запушва носа. Нямам секрет, а каналите се слепват направо. Мъча се със солен разтвор но не става и съм слагала и по капка нормални капки. Някоя знае ли как да ги отворя тези канали? Капките толкова ли са вредни?

# 503
Аз ползвах ксилометазолинови капки от детските през първия месец след като АГ каза, че няма проблем. Иначе и аз се мъчех със спрей с морска вода без никакъв ефект.

# 504
  • На север
Ох аз си увредих носа с този ксилометазолин. Бях се пристрастила към него. За това предпочитам без него.

# 505
Аз винаги го ползвам много внимателно - максимум 6-7 дни най-вече вечер, за да мога да спя. Иначе при по-продължителна употреба губя обоняние и се възвръща няколко дни след като го спра. Но пък иначе съм доволна, защото не ми дразни и носът се задържа отпушен по-дълго в сравнение с другите препарати, които съм ползвала.

# 506
  • На север
При мен преградите вътре са много удебелени точно от него. И сега явно заради бременността още повече. Аз хрема нямам. Като се изправя се отваря.

# 507
  • София
Момичета, имам един въпрос. В 16,0 г.с. съм, с плацента превия тоталис. От снощи от страната на единия ми яйчник е леко издуто и усещам напрежение, а като кихна и като бодеж. Има ли възможност това всъщност да е бебчо и да се е наместил там от снощи? Или това да е нещо друго? Имам ли повод за притеснение?
Благодаря предварително! Hug

# 508
  • Варна
Момичета, имам един въпрос. В 16,0 г.с. съм, с плацента превия тоталис. От снощи от страната на единия ми яйчник е леко издуто и усещам напрежение, а като кихна и като бодеж. Има ли възможност това всъщност да е бебчо и да се е наместил там от снощи? Или това да е нещо друго? Имам ли повод за притеснение?
Благодаря предварително! Hug
С предната бременност бях с такава плацента и имах такова опъване и бодежи, но много ниско долу, но това беше чак в последните 2 седмици преди да родя, бебето беше слязло много ниско и направо "опираше" ако мога да го опиша така.Не знам дали е същото, но при мен беше бебето в комбинация с ниската плацента, поне така ми каза тогава лекарят ми.
При теб може да е и нещо свързано с разтягането на мускулите.Защо не звъннеш на лекаря си да му обясниш, вероятно не е нещо сериозно, ако няма контракции, зацапване.

За ксилометазолина - и аз съм от пристрастените и ползвам и сега и с дъщеря ми пак ползвах.Естествено лекаря ми е наясно с това, но ми е казал, че действат локално и вредят само на мен.Но при мен има и изкривена носна преграда и като се запуши носът не мога да дишам като хората.При мен е това положението, за операция съм на носа, но няма как в момента.Гледам да ползвам колкото може по-минимално.

# 509
  • София
Момичета, за запушен нос може да пробвате този трик:
https://fitnesinstruktor.com/lek-za-zapushen-nos-pri-bremennost/
Аз предния път имах такъв проблем, но тази статия излезе след като родих и съм си я запомнила евентуално за следващ път, ако ми се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт