Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 35 984
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
И аз мисля,че 6.1 би следвало да е гранична.И моята преди месец беше 5.22,а онзи ден излезе 4.66.

# 586
Няма как лекаря да прецени дали си карал или не токсоплазмоза, нито дали ще се заразиш за в бъдеще. Просто знам, че в България няма такава практика и масово не се предписва това изследване.

# 587
И на мен не са ми пускали нито с първата бременност, нито сега. С първата се бях вкарала в този филм и питах, казаха ми, че няма нужда щом нямам котка и не ям зеленчуци директно от градината без да са мити. Честно казано мисля, че е хубаво да се пуска, но покрай всичко друго и този път не се сетих. Имам едно на ум и салати навън не ям или само в заведения, на които имам доверие и дори тогава - избирам някакви по-прости като домати и белени краставици например. Иначе са ми сервирали салата от спанак с кал по него, при това в уж хубава верига пицарии тук. Върнах я и не бях бременна, но им нямам много доверие като цяло.

Иначе видях, е в Токуда вече имат пакет за проследяване и там Токсоплазмозата е включена. Мисля, че има смисъл ако се пусне в първите 3 месеца, иначе бих пуснала и сега.

# 588
И аз съм на утрогестан от 2 сесмици и си ползвам превръзки, понякога си е голям теч. Просто ги сменям доста често и взимам такива от био магазина - само памук без аромати и работи, без химикали. И без утрогестана или други прогестерони е нормално да има и течение в момента, стига то да няма цвят и мирис, така ми каза доки.

# 589
И моята глюкоза беше 5.19 и лекарката нищо не каза.
Токсоплазмоза не съм изследвала. Имала съм котка и оттам съм чувала за нея. Лекари са ми казвали,че шанса да се зарази човек от почва или мръсни зеленчуци и месо е по-голям,отколкото от котка и то домашна.
Аз от 2 дни имам прозрачно течение,като вода. Не е постоянно,но вчера почнах да чета за околоплодните води,вкарах си някакви черни мисли и спрях да чета 🙄 в понеделник съм на ЖК и ще питам АГ-то.

# 590
  • София
Kikimoon- в аптеките има тестове за проверка дали ти изтичат околоплодни води. Мисля че са от рода на превръзките и се поставят на бельото. Попитай в аптеката.

# 591
Относно токсоплазмозата, аз съм с котка, но не са ме карали да пускам. Даже май не са ме питали. Като цяло, ако си придобил паразита преди бременноста имаш антитела и те се предават на бебчо. И все пак ние вече не допускаме котето в спалнята по хигиенични причини, все пак никой не и мие лапите след тоалетна Grinning. Котешката тоалетна най-добре е да се слага в малки количества и да се сменя всеки ден със ръкавици или помощ от приятел, това ни посъветва вета, за да ми е мир на главата. Както и обезпаразитяването го правим на 2, вместо на 3 месеца. Всичкото зеленчук мием и белим, ако дава. Никакви непастьоризирани фрешчета и продукти, всичко се готви обидно препечено и тва е за токсоплазмозата, листерията и т.н.

За рибите, избягват се големи мазни риби, в мазнините се трупа живак. Тона със сигурност е табу, както и скумрията, със сьомгата не трябва да се прекалява и морски дарове не са препоръчителни, особенно миди.
Аз лично ям пъстърва и сьомга, също така рядко, но все пак хапвам и лавраче и сардини.

# 592
  • София
Момичета, а пиете ли Омега 3 за бременни (DHA)? Аз имам изписани от Сигридов, но ги няма налични в момента, а тези, които имам ми свършват. За съжаление и двете мога да поръчам от чужбина и ще отнеме време. Имате ли препоръчана марка, която се намира в България?

# 593
Mollers  капсули ( с вит. Д и Е) - сиропа на Mollers няма шанс да го преглътна Simple Smile , има ги в Ремедиум . Сигридов каза , че са ок докато си взема тези , които ми изписа на Garden of life.

# 594
На мен ми направиха теста за глюкозната нетолерантност, защото имах захар над 5, въпреки че резултът ми беше по-нисък от този преди да забременея и да оказах се с неъолерантност. Проблема при мен е на първия час.

# 595
Моя док по принцип не се кефи на кръвна захар над 5. Все пак изследването се прави на гладно, предполагам се притеснява през деня до какви стойности се докарвам. Ще проверим.

# 596
  • На север
На мен ми беше глюкозата 5 и нещо и ми пуснаха обременяване. След два часа беше 9,1. Така разбрах за диабета.
Омега 3 съм си купила от Норвегия. Трана, който е течното е гадно на вкус. Аз съм на таблетки по 2000 мг като взимам две на ден. До колкото знам норвежките са най-добрите.

# 597
Извинете, че се намесвам, но омегата на снимката на yyoana е с масло от черен дроб на треска, което е богато на вит. А (не бета каротин), който, до колкото знам, не е препоръчителен при бременност. Аз дори спрях да се мажа с шипково масло, защото ме хвана страх.

# 598
  • На север
Моето е това:

# 599
Аз пия витамини за бременни и в тях има dha.

Общи условия

Активация на акаунт