Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 35 989
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Ще се успокоя,наистина и няма да го мисля вече!

# 571
Абсолютно навсякъде има токсоплазмоза, тук в БГ, се счита, че много голям процент от хората са я карали. В общ план между 50-80% от хората в Европа са били заразени с токсоплазмоза. Важното е да не се заразиш в първи триместър.

Ето тук има един доклад от 2012, но пак хвърля някаква светлина. Норвегия също е в кюпа, тъй като това чудо ходи по хора и животни, а краен приемник е котката. Има ли котки, има токсоплазмоза.

https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … XomiRNCR34fU8DSYv

# 572
Точно така, Море. На мен също ми пускаха и за цитомегаловирус, но се оказа, че съм го карала. Това са изследвания които се пускат за първи път до 12 седмица, заедно с рубеола, хив и другите.

Тъй като съм отрицателна за токсоплазмоза ми я пускат с всяко изследване.

# 573
  • На север
Не съм запозната, но при нас не се изследва. Обаче ако е от котките при нас всички животни е задължително да са ваксинирани. В смисъл то и в Бг уж е задължително, но не е точно така. В Норвегия обаче глобите са много високи. Знам го заради кучето ми. Там всяко животно трябва да е регистрирано и като дойде време за ваксина ти пращат писмо по пощата.

# 574
Няма ваксина срещу токсоплазмозата. Освен това тя се пренася и от гризачи и от птици, диви животни.

# 575
  • София
Момичета , тези които сте ходили при Начев на преглед - къде ходихте? И обаждахте ли се да си запишете предварително час ?

Аз лично звъня директно на него и той ми казва кои дни къде е и се разбираме кога да отида. В Панацея винаги успявам да вляза между някой преглед без да чакам, защото явно ги записват на по-голям интервал, а в МД знам, че отиваш и чакаш. За сравнение в Панацея преглед за смяна на дозата е 25 лева, а в МД едно момиче от форума е споделяло, че е 10 лева. Аз лично съм ходила все следобедите и затова той се пада в МЦ Панацея.

# 576
  • Варна
Не съм запозната, но при нас не се изследва. Обаче ако е от котките при нас всички животни е задължително да са ваксинирани. В смисъл то и в Бг уж е задължително, но не е точно така. В Норвегия обаче глобите са много високи. Знам го заради кучето ми. Там всяко животно трябва да е регистрирано и като дойде време за ваксина ти пращат писмо по пощата.
Котките могат да са само преносител, а не основен източник на зараза.Особено домашната котка е много малко вероятно да има токсоплазмоза, тъй като в повечето случаи прим. като при нас котката не излиза освен с колата до вет. за преглед, ходи в синтетична тоалетна, яде предимно котешка храна, а месо или риба като яде ги даваме винаги сготвени добре.С дворно-домашните котки е по-различно, тъй като те имат контакт с външна среда, гризачи, копаят и с пръстта, после се ближат и т.н..
Якамоз отбеляза правилно, че ваксина няма срещу токсоплазмоза, котешките ваксини покриват други неща.Според нашия ветеринар  напр. повечето хора заразени с токсоплазмоза дори нямат котки, или пък да са имали пряк контакт с такива.Заразяването става от недобре измити плодове или зеленчуци, които са били заразени с токсоплазмоза или от недобре термично обработено месо.По подобен начин може да се предаде също и тения и още някои паразити.

# 577
  • София
Мале хора аз от днес усещам бебето яко Simple Smile , от два часа не спира да ме боксира и да се върти... един път ме ритна, но много слабо. Направо голям кеф, ама е много странно, първоначално си помислих, че е контракция, защото така ми криви корема, че чак е малко плашещо, ама като почна да се върти и да ме боксира, разбрах, че е бебчо Simple Smile

# 578
Леле какви иследвания Ви пускат.
Не знам какво ме чака като се прибера.
Аз не съм чувала за нито едно от тези задължителни иследвания.
Чак вече се чудя дали ми има нещо..
Деси чувството е уникално,засилва се повече вечер ( поне при мен).

# 579
Аз днес бях на ЖК. Дадоха ми направление за нови кръвни и глюкоза, моята беше 5.1, док каза- гранична.

Утре сутринта пак ще ме бодат. Води, тонове, размери ОК, но пол - йок. Аз и не питах. Явно е момиче, иначе щеше да ми каже. В понеделник съм на ФМ и ще държа на подробности. Ще си напиша въпроси на листче и ще питам до откат.

На мен токсоплазмоза не са ми пускали никога. С първата бременност питах, док ме пита имам ли котка, аз нямам и ми каза, че не е нужно.

# 580
  • София
И аз съм си записала на един лист за феталната, щото забравям.. на мен също не са ми пускали токсоплазмоза, нито онова другото със сложно име, предполагам всеки лекар си преценява. Но и аз знам, че шанса да се заразиш от плодове и зеленчуци е много по-голям, отколкото ако имаш котка. Също си мисля, че по кръвните изследвания ще се види ако имаш някаква болест, знам ли, поне левкоцитите би трябвало да са нагоре.

# 581
Те при бременност са си по принцип леко нагоре, бързам да кажа, както и утайката, в някакви граници. Да не се филмира някой. Simple Smile

# 582
А каква е разликата между IgM тоскоплазмоза и Имуноглобулин IgM?
Аз съм искала да пусна за токсоплазмоза IgM, вместо това съм пуснала другото 😂

Ние имаме котка, но АГ ми казва, че няма смисъл от това изследване и ако реша само за мое успокоение да го пусна.
Е.. днес опитах 😀

# 583
Това е означение за антитела. Мисля, че бяха за активна и вече прекарана инфекция. Има антитела за токсоплазмоза, рубеола, кото искаш.

# 584
  • Стара Загора
ЯННА, 6,1 е гранична. 5,1 е ок според мен. Моята е 5,25 и нищо не ми казват, освен да внимавам с тестото и плодовете.

Общи условия

Активация на акаунт