Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 35 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Днес си го пуснах сутринта и чакам резултатите.
Един ден пия 50мкг, един 25 мкг (половин хапче 50) и така ги редувам.
ТСХ в 10 г.с. беше 3.5.
Преди да забременея не съм имала проблеми с ЩЖ.

# 556
Не е много висока дозата, то се смятат различни неща, и килограми. Сигурно ще ти я намали малко.

# 557
  • Стара Загора
Моят доктор ми е казал преди забременяване тсх под 2, първи триместър до 2,5,  втори и трети триместър до 3. Вчера ново 20 пак- през ден еутирокс 50 и 75мк. Аааа и през ден клексан, заради алергия от фраксипарина. Що за терапия през ден не знам, но малко ме достраша да разредя инжекциите.

# 558
Сега излязоха резултатите :

TSH    S          2.04        µIU/ml      0.27 - 4.20      ECLIA
Free Т4 (fT4)    S          14.21        ng/l      9.30 - 17      ECLIA
Free T3 (fT3)    S          2.91        ng/l      2 - 4.40      ECLIA

Специфични протеини, витамини
Имуноглобулини IgM    S        2.44        g/l      0.40 - 2.30 - това?????????

# 559
  • На север
Море! да да същата Simple Smile Хемоглобинът ми беше ок но желязото беше под референтните и се задъхвах много.
На мен никой в Норвегия не ми е пускал токсоплазмоза. Не мисля че въобще някой го пуска, но може и да е понеже там храната е много качествена. Иначе ми пускаха за hiv и за рубиола.

# 560
Токсоплазмозата не е защото храната е некачествена, даже напротив, разни био храни са много по-рискови, градински плодове и зеленчуци например.

Имуноглобулин не знам защо са ти пускали, не е притеснителен резултата.

# 561
Момичета,отрицателен ми е резултатът!Благодаря ви за стиснатите палчета!:thumbsup:
Сега обаче ме мъчи мисълта,че може примерно миналия месец да съм я карала и сега да нямам!Няма да има спокойствие,то се знае!

# 562
Момичета , тези които сте ходили при Начев на преглед - къде ходихте? И обаждахте ли се да си запишете предварително час ?

# 563
  • На север
Не съм чувала въобще да я има в Норвегия. Питах сега мъжа ми и дори не знаеше какво е това. Може да се среща повече на юг.

# 564
  • София
Morello, според мен не се шашкай. Всичко е наред с теб и бебето. Наслаждавай се на лятото и щом е отрицателен резултата може да дишаш спокойно.

# 565
Якамоз, положителният резултат при имуноглобулин не означава ли, че в момента има някаква действаща инфекция в организма? Или?

# 566
Whisskas, според мен щитовидните ти резултати са добри. Дори още малко да паднат ТСХ и ФТ4 няма да е проблем. Все пак за твое спокойствие се консултирай с ендокринолога си.
Morello, честито. Не си втълпявай глупости, а се радвай на добрите резултати. Знам, че е трудно да не се паранаясваш, но мисли за спокойствието си, това е най-доброто за бебето.

# 567
Благодаря ви ,момичета!:heartbeat:HeartbeatHeartbeat

# 568
То преди да забременея и аз не бях чувала за токсоплазмоза. В България също преди години много малко лекари са пускали това изследване. Сега не знам как е. Факт, че при морело са го пуснали в 5 месец, което е почти безсмислено.

Имуноглобулин произвежда всяка щитовидна жлеза, може резултата да бъде завишен ако например тсх е много подтиснат. При теб не е така, но може леко да се е увеличила заради приема приема на елтирокс.

# 569
  • Варна
Морело, успокой се вече! Ако лекаря има някакви съмнения сигурно щеше да ти каже.Моята кума също излезе положителна за стара инфекция с токсоплазмоза и отриц. за настояща.Износи и роди напълно здраво момиченце.
Мен и двата пъти ме изследват, не знам дали е в пакета и всички изследват, но аз имам котарак и те си питат при записването всякакви неща, вкл. дали имаш любимец.Но моята котка няма токсоплазмоза, защото ние и него си го изследваме периодично, а и освен това той не излиза никъде, ваксиниран със задължителните ваксини и т.н..
А токсоплазмоза може да се хване от много други места.Според мен трябва да си е задължително изследване за бременни.Също прим. и за цитомегаловируса, а той масово не се пуска също.
Иначе токсоплазмозата се среща навсякъде доколкото знам, не мисля, че зависи от геграфската ширина.Напр. в цяла Европа и Сев. Америка със сигурност е разпространена.

Общи условия

Активация на акаунт