Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 002
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Моето кръвно е  100/60 понякога пада още. Пулса ми е 75 някъде,мисля,че само един път се беше ускорил но беше голям стрес тогава.
За кг.  една приятелка която е много слаба и в момента изживя голям стрес свалила е 3кг,от нормалното си тегло а е в 7месец. Но бебето и се развива нормално,за това няма проблем.

# 541
Привеет,
аз полека лека се измествам май към ноемврийчетата ;D
На вас местят ли ви термина или в картона си стои един и същ?

Относно сърцебиенето - от няколко дни имам и аз, въпреки, че кръвното ми е 90/55, 90/65.
Само като ида пред лекарския кабинет стойностите вече са други Grinning
Никога не съм имала проблем със ЩЖ, реших да си пусна ей така ТСХ и се оказа, че е 3.5 и сега пия Л-тироксин по препоръка на Начев, но подозирам, че дозата ми е височка, заради сърцебиенето - около 80/90, не е много, но чувствам дискомфорт.
Пуснах си изследвания днес да видя как се движа и един глупав въпрос - ако сега ТСХ е паднало под 2 някой спирал ли е да пие хормона?  (говоря за хората, които преди бременността не са имали проблеми с ЩЖ и нямат Хашимото)

# 542
Сега,момичета,пуснах токсо IGm.Стискайте ми палци,моля Ви,да е отрицателна,че ако не е много лошо се очертава ,просто незнам какво ще правя?!!И за аборт вероятно е късно...
Ох откачила съм,отначало бременността ми тръгна с много страхове:боях се да не хвана варицела,сега и това..
Оплаках Ви се,поплаках си...ще ви държа в течение.

# 543
  • София
Морело, ти защо си прави тест за токсоплазмоза? Имаш ли някакви симптоми или оплаквания?

# 544
  • София
Морело моля ти се не плачи и стискай зъби, опитай се да се разсееш, недей да мислиш най-лошото. От опит ти казвам, че ще си навредиш с нервите, можеш да си предизвикаш контракции така... опитай се да бъдеш спокойна, знам че е много трудно, но е за твое добро. Според мен ще се окаже, че си я изкарала преди.. стискам палци!!!

# 545
Десислава,благодаря ти!Да ,сега се поуспокоих...то просто с тревоги нищо няма да променя!:rolling_eyes:Rolling Eyes
Мария87,нямам никакви симптоми и оплаквания,просто АГ ми го пусна това изследвание,както и  при предишната ми бременност.Ти не си ли го правила?Май не всички гинеколози го правят!

# 546

Пуснах си изследвания днес да видя как се движа и един глупав въпрос - ако сега ТСХ е паднало под 2 някой спирал ли е да пие хормона?  (говоря за хората, които преди бременността не са имали проблеми с ЩЖ и нямат Хашимото)
[/quote]
 Whisskas,
Не би следвало да се спира,ТСХ-а трябва да се поддържа 1.5-2.
Прнципно може да го спреш,но бебето ще черпи от твоята жлеза и само ще си навредиш.

Аз също нямам проблем с ТСХ,през първата бременност пих Л-Тироксин,след това го спрях и всичко беше в норми,сега пак го почнах и ще го пия до края.

Няма да ти навреди,освен да ти е от полза!

Вчера си пуснах контролно 1.15, миналият месец беше 1.63.

# 547
  • На север
Ако елтирокса се спре ще се качи пак. Не се пие само да свали хормона, но и да го поддържа.
Аз да ви кажа от както пия желязо се преродих. Преди се задъхвах от 10 мин навън. Вчера съм изминала 9 км и нищо ми няма. Чувствам се супер. Мисля че съм качила още едно кило тук. Иначе кръвното ми го мериха 80 на 120 а аз преди бях с ниско. Пулсът ми беше около 100 като го мериха. Напоследък на моменти усещам лека болка в зърната. Не знам защо. Вчера с тъщата бяхме до Джъмбо и направо изкупи магазина. Тя такива цени не е виждала. Както нямам нищо вече имам към две торби с дрехи. Избирахме ги с дълги ръкави. Аз все се заглеждах в женските. Голяма красота! Simple Smile

# 548
Ами ще чакам да излязат резултатите и ще се ходи при Начев, определено не ми е комфортно с това сърцебиене.

Уоман, коя добавка желязо пиеш?
Сега видях, че и хемоглобина ми е паднал, та явно трябва и аз да започна...

# 549
  • Варна
Морело, направо ме е яд на лекаря ти, първо че чак сега ти ги пуска тези изследвания, второ защото двата показателя се пускат заедно, както и за много други изследвания от този тип.При мен бяха заедно.
Според мен този показател ще ти е отрицателен този път.Колкото до аборта в късни седмици - да, възможен е по мед. показания.Но все пак според мен всичко ще е наред.Гледай да се успокоиш доколкото е възможно.За колко време излиза резултатът, че не си спомням как беше?

За ТСХ аз пусках като забременях и тогава беше добре.Очаквам другия месец ендокринолога пак да ми пусне, макар че по принцип ми е добре този хормон.

За кръвното, все на ЖК ми го мерят ниско 90/60.Аз вкъщи също го меря.Сутрин и до някое време следобед е ниско,  понякога в късния следобед или вечер става 120/80, или около 115/75. А пулсът ми е около 85-95 обикновено, но той си ми е така поначало.Нямам сърцебиене за сега, освен един път точно мисля след като съм заченала.Беше доста неприятно.

Уоман, не тъща, а свекърва Grinning Нали за майката на мъжа ти става дума Simple Smile
За зърната, вероятно гърдите ти вече се подготвят за кърменето.Нормално е да има напрежение и разни усещания.Там има каналчета и т.н..И при мен има усещания в целите ареоли.Смятам, че може би този път по-рано ще почна да отделям коластра.С дъщеря ми нямах спонтанни изтичания, сега си мисля, че като наближи време ще имам.Колко ти е хемоглобина, че пиеш добавка?Моят е около 110 последно и не са ми изписали за сега.

# 550
От колко време пиеш ел тироксин? Попринцип има към седмица нагаждане и през този период е нормално да има някакъв дискомфорт.

Морело, точно щях да пиша същото като Море. Това е изследване, което се пуска още при първото взимане на кръв и после ако е отрицателно се пуска при всяко следващо.
А дори и за прекарана токсоплазмоза едва ли ще те посъветват да направиш аборт.

# 551
Днес  след 17 часа ще е готов резулатът.

# 552
От месец го пия към 6:30 сутринта, като сърцебиенето започва след 14:00/15:00 часа

# 553
  • Варна
Днес  след 17 часа ще е готов резулатата.
Стискам палци всичко да бъде наред!

# 554
От месец го пия към 6:30 сутринта, като сърцебиенето започва след 14:00/15:00 часа
Месец е доста време, по-добре си пусни пак тсх и се консултирай с ендокринолог. Може да ти е много висока дозата, колко пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт