Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 745
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
От днес минавам на плодуване. Не мога с тези хранителни режими, а и уж този го дават да се смъкнат до 8 кг. А аз смъкнах 3 кг и си седя на тях.
Така или иначе гладувам ще видим то как ще се отрази на кг-те, а и един детокс няма да ми се отрази зле.

# 136
  • София, България
Понеже Херци се зачуди къде съм , то рекох да ви драсна няколко реда.
Оплаквания:
Скрит текст:
Помните, че преди бях безработна доста време и имах време да отделям особено внимание на себе си, режим, движение. Април месец започнах да уча един ускорен курс и сега на 17ти юни ме чака изпит. Живи и здрави от септември ще запиша годината.Също така финансите ми бяха вече на привършване и от 3 седмици започнах да работя почасово в един мол, продавам билети за киното. Цялото ми време се запълни. Може би някои от вас помнят и  че имах оплаквания от болки в крака, при петата. Оказа се, че имам плоскостъпие и ахилесовото ми сухожилие се напряга, ако прекалявам с натоварването. Ортопедът ми назначи физиотерапия. Вчера беше последната процедура.  Следователно денят ми се състоеше от физиотерапия, лекции и работа, ставане в 6, лягане след полунощ. Усещам вече, че доста ми се насъбира. Нямам време за вкъщи да оправя, да се наспя, да сготвя. Отивам на работа или лекции и си купувам нещо, което имам под ръка. На лекции си купувам солети Хрус-Хрус(голямата опаковка), а в работата вече сигурно 10 пъти ядох джънк фууд от Макдоналдс и KFC. Няколко пъти успях да си взема кутия с храна, но се броят на пръстите на едната ми ръка.

А сега малко позитивизъм:
Скрит текст:
Съдебното ми дело в Кипър приключи и ми се обадиха, че чекът ми е готов и мога да отида да си го осребря, което е много добра новина. Сега в сряда пътувам и ще се върна 1 седмица по-късно, забавното е, че изпитът ми се пада точно, когато ще бъда в Кипър и следователно ще го правя от там. При все, че вече няма да имам лекции,   както и процедури, то ще ми остане само работата. Ще си вляза в ритъм.

Иначе аз съм си на балансирана диета предполагам. Не мисля за протеини, въглехидрати и мазнини, не въвеждам нищо във ФитнесПал, не правя упражнения. Моето движение се опира до вървене пеша и играене на федербал с приятели в Южния парк в София. Използвам си фитнес гривната и мога да кажа, че в последно време си правя крачките, които трябва и нямам пропуски. Пия от известно време Acetyl-L-Carnitine и може и да се препоръчва само за спортуващи, но мисля, че имам полза макар и минимална. От известно време усещам клина си около бедрата и дупето, че ми е по-свободен. Споделих ви, че пия и магнезий. Вече ми е традиция. Събуждам се, разтварям си Карнитина и с него изпивам таблетка магнезий.  Сега на акъла ми е само, че искам да си припомня как се кара колело и да карам в Южния парк максимално много, както и искам да си взема обръч. Това е "спортуването", което някак си ми се иска и на самата мен,. Извинявам се за словоизлиянието, но се опитах да бъда максимално изчерпателна за всичко, което ми се случва в последно време.

# 137
tissi, много добре ми дойде словоизлеянието ти. За момент си помислих, че само аз останах дебела за лятото и, че всички други са с половинки бански на плажа Wink Това, което натрупах като опит покрай моята борба с килограмите е, че трябва да правя най- доброто, което мога според ситуацията, в която се намирам.Има дни,когато всичко е точно и съм на 100% стриктна.Има дни, в които съм уморена или изниква нещо неочаквано и не се подреждат нещата така както съм ги планирала.Осъзнах, че ако днес не съм могла да тренирам не е дошъл края на света или пък ако изям 2 хапки повече.Утре пък няма да е така.Живота не е константа и трябва да съм гъвкава, за да съм успешна! Ден 011 по Руми върви успешно.Продължавам да си тегля храната, защото наистина имам склонност да си ограничавам силно храната и естествено най- много след седмица изтървам контрола и заповам системно да преяждам.Не искам повече да е така.
Танче, не съм експерт, но моят режим от Руми се води нисковъглехидратен и имам включени плодове и ориз или картофи в едно от храненията.И всичко вече си дойде на място.Имам сили, енергия за движение е тренировки.
Alis_in_wonderland, ти на какъв режим си била до сега? Бъди внимателна, защото с глад не се постига трайно отслабване.
Да дойде Духчето и да каже как вървят нещата при нея.Попълва ли дневник, какво я съветват и пр?

# 138
Добро утро. Всички ли отслабнахте, че е такова затишие тук?
При мен всичко е по план, ама днес съм решила да закуся палачинки и то истински. Дано мина само с това и не се омажа до довечера. Не съющм яла нищи извън режима от много време.

# 139
  • Козлодуй
Браво Sunny29, при мен нещата вървят на зле ядох череши и какво ли не напоследък та съм на + само тренировките ми вървят и много им се кефя Simple Smile Днес ще направя дълга разходка на черници и миналата неделя така ходихме на черници - много са вкусни Simple Smile

# 140
  • тук и там
Aз поне не съм..Blush.Остават ми точно 40 дни до морето,дано потръгнат нещата.Имам да свалям, като най-проблемна зона долната част на корема-обаче ме съмнява че точно от там ще дръпне мазнини тЕлото ми .Е,и бедрата са ми проблемни-заради многото целулит,ама те от край време са си така-и не ми прави впечатление вече,свикнала съм им ..Поне ми намаля апетита-заради жегите предполагам, та се надявам  да успея да се възползвам и да намаля количествата храна .Предимно салати ми се хапват,мисля да наблегна на тях .

# 141
Оф и аз имам доста целулит.  Особено по бедрата, отпред, отзад,  даже около коленете.

Храната вчера скара,  салата и сладолед.

# 142
  • Велико Търново
Добро утро!
Имам 6 седмици до морето Mr. Green
В четвъртък тренировката ми беше крака-още не мога да седна и да се изправя Blush
Сега се чудя кое перо да свия, че да мога да си позволявам персонални тренировки BlushНяма такова удоволствие от добре свършена работа.
Тази година не съм яла още череши и днес ще отида да си купя и ще ги ям като обяд.Възнамерявам да си купя и белтъци в кутия, защото сърцето ми се къса като хвърлям жълтъците.Омлетът от белтъци е страхотен Mr. Green
Сега ще будя голямото дете и заминаваме на зала.Днес ще е кардио.Утре вероятно тренировката ще е гърди, бицепс и трицепс.Вторник кардио, сряда гръб и рамо, четвъртък калдио, петък крака.

# 143
  • тук и там
Сиска, гледам че редуваш ден със кардио,ден със тежести.Това по съвет на треньора ли? Да знам и аз как да тренирам..Тук до залата не знам дали ще стигна(малкото пак беше  болно и в къщи тази седмица),но във БГ си  имам  баби и ще посещавам  фитнес залата задължително!

# 144
  • Велико Търново
Сиска, гледам че редуваш ден със кардио,ден със тежести.Това по съвет на треньора ли? Да знам и аз как да тренирам..Тук до залата не знам дали ще стигна(малкото пак беше  болно и в къщи тази седмица),но във БГ си  имам  баби и ще посещавам  фитнес залата задължително!

Ами миналата седмица тренировките ми бяха вторник, сряда и четвъртък, кардиото беше понеделник, петък и сега неделя.Понеже мога да си позволявам само 3 пъти седмично да тренирам с него и той така ги е нагласил.Ако имах финансова възможност ще тренирам постоянно с него BlushТова може би са ми най-оправданите пари през последните години.Разликата е огромна за мен.Винаги правилно съм си изпълнявала упражненията и последователността ми е добра, обаче като ми стане тежко или трудно и хоп друго упражнение Mr. Green

# 145
Grinning ех, че си нямам море, и аз до него да слабея...
Самуела, Духчето няма кой знае какво да каже. За сега си ям "нормално", за да видим какво трябва да се променя. Само дето аз вече не зная какво е нормално и съм  в чудо какво да ям всеки ден. Днес 3 ти ден се следя, не се бях качвала на кантара 5-6 дни  - задържам си, не съм качила, не съм свалила.
Вчера 1234 калории и 110 гр. ВХ - ми ядох си "нормално" за мен - салата с нахут, скариди и риба тон, супа от тиква и леща, червен ориз със зеленчуци, нахут и боб, кафе с мляко и малко мед. Но все си гледам и макросите и като видя, че вх се качват, а протеините са ниски, нещо протеиново ям.
Днес 34 минути от ден 2 на 80ДО, закуска тричава палачинка + 50 гр, котидж, + 9 гр. пастърма, + 20 гр, червена чушка.
За обяд варя палнозърнести макарони (50 гр сурови) ще добавя риба тон и салата от маруля, краставица и чушка. Ще си взема и крем супата от леща и тиква.
Изобщо -  трудно ми е да измислям какво да ям Simple Smile

# 146
Странно меню, Духче. Много си усложняваш престоя в кухнята с такова меню. Колко време ти отне да ги свариш всичките тия въглехидрати - нахут, леща, тиква, ориз, зеленчуци, боб, пак нахут. Много видове въглехидрати с висок гликемичен индекс в менюто. И няма един суров зеленчук, т.е. с нисък гликемичен индекс. С тия въглехидрати все едно си изяла половин хляб. Нахута, боба и лещата са от едно семейство - бобови. Никога не би ми хрумнало да сготвя леща и боб в един ден. Струва ми се, че протеините са малко, и че нещо си объркала сметките за въглехидратите.

# 147
Тази сутрин и изобщо последните дни съм в момент на "проглеждане" отново..  Виждам се колко зле изглеждам и това не ми допада. Уж съм на режим, уж не знам си какво,  а реално едно голямо нищо. От началото на април съм свалила едни 4кг, които на фона на общото ми тегло са едно голямо нищо! Въртя си едни 81-82кг и няма мърдане.  Имам много целулит, огромен корем, грозни гърди, задника няма да го коментирам.  Кого залъгвам изобщо, че нещо правя.  Правя някакви мини усилия, 1/10 от това което би трябвало да правя.
Стоя на кръстопът и или трябва да се приема най после с тия килограми, да си ги нося с усмивка, да си купя хубави дрехи, абе да се харесам такава кавато съм. Или просто трябва стягане, як режим, яки тренировки.
Това вървене на границата и не даване на максимума не е за мен. Хем уж правя нещо, хем всъщност нищо не правя и резултатите са смехотворни.

Споделих.  Благодаря на тези дето стигнаха до края на моето излияние Stuck Out Tongue Winking Eye

# 148
Аз ще ти отговоря така:Никой не може да ни накара да обвиваме хубавите си тела със пластове мас,целулит и стрии!Моята уста не ми е господар и няма да и позволя да унищожи красавицата в мен!Само силни мъжки ръце,погледи,красиви дрехи и секси бельо,могат да се допират до тялото ми.Мас,Не!Мързелът,този жалък смешник,няма да погуби мускулите,силата и здравето ми!В никакъв случай!Здравето,духът и тялото ми ще работят за мен и аз за тях.Ние сме тим!А наградите са толкова много!!!Всяка витрина край която мина ще извика:Красавице,здравей!Огледалото в банята ще подсвирва всяка сутрин.Раменете и главата ми ще са изправени.В мъжките очи ще припламва желание.И най-хубавото:Изведнъж ще се погледна с нови очи и ще си кажа,Господи,колко съм хубава!

# 149
  • тук и там
Герганче, знаеш че сме на един хал.И си права,че има само два начина-да се приемем такива каквито сме,или да приемем живот със ограничения за да имаме желаната фигура-това е.Хиляда режими имам-и изводите които съм си направила са точно такива-няма такъв филм"ядеш каквото и колкото искаш и отслабваш".Във режимите има съотношения на нутриенти,грамажи и т.н.-или приемаш че ще се ядеш определени неща и количества и то през цялото време(тук-там си позволяваш от време на време нещо малко за душата) и съответно имаш тялото което искаш,или се приемаш такава каквато си и си живееш живота както ти е кеф.И аз съм сваляла по много килограми,но в края на краищата рано или късно пак съм си връщала част от тях...защото като отслабна и се поотпускам..Някак не приемам идеята да бъда цял живот  на яйца, пилешко ,овес ,зеленчуци и кафяв ориз-от там и неуспехите ми.Голяма част от успелите да свалят килограми са приели че това е техният начин на живот и режим за цял живот-тоест на тях не им пречи да са на яйца и зеленчуци, да ограничават количества и т.н -даже напротив-смятат че така правят най-доброто за себе си.Е-ние хем искаме да сме слаби,хем да си ядем каквото искаме и по колкото искаме--ясно че няма да стане!!Та при мен явно има някаква вътрешна съпротива-както казах,не мога  явно да приема някак от тук нататък да следя до края на живота си какво и по колко ям..(а предвид възрастта и предразположеноста ми към напълняване -няма друг начин просто,ако искам да съм слаба).Защото някак единственото нещо,което мисля по време на режим е всъщност...кога най-накрая ще отслабна и ще СВЪРШИ режима..А както казах-за да съм във форма,не трябва да свършва ...за цял живот трябва да е.
Има и нещо друго-четах те в другата тема..Отиди на свестен ендокринолог.Направи си обременяване със глюкоза.Ако имаш ИР се лекувай.Започни със малки дози-тоест ако са ти изписали Метформин 3*500 мг,в началото започни със 250 докато,после постепенно увеличавай до 500 и т.н-докато достигнеш необходимите милиграми.Пробвай и различни-метформин,сиофор,глюкофаж и т.н-активното вещество е едно и също,но някои хора са по-доволни от едно,други от друго..Като започнеш да контролираш инсулина,ще отслабнеш и ще можеш по-лесно да промениш начина си на хранене -като си овладяла вече пиковете ,няма да ти се яде още повече след хранене(както предполагам е сега) и ще можеш и да спреш или намалиш и дозата на лекарствата после..Но мисля че първо с тях трябва да започнеш.
Дълго стана...Heart
По повод горният пост-да кажа,че всичко е във главите ни и това как ние се възприемаме..Защото има хора,които са окей със себе си и на 90 килограма,и такива които и на 40 кг се виждат дебели..Та  усещането ни за красота е по-скоро въпрос на това как ние възприемаме себе си.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 10:15 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт