Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 750
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм казвала, че нямам за цел да сваля още, сигурно има на къде, аз се чувствам ок на тези килограми - 60, на ръст 165. Но дори на тези кг. вече нямам никакви гърди, ако отслабна още, става по-зле, че широките ми рамене и ханш изпъкват неприятно. Стягането и по принцип спортуването никога не е излишно и много, така че там няма какво да коментирам. Онзи ден се видях на снимка и се харесах. Казах ви вчера, че съм решила да ям палачинки, ми добре беше, не съм се скъсала от ядене след това, така че едни палачинки веднъж в месеца няма да ме катурнат.

# 166
Както всичко друго, психическата настройка се изгражда с времето, не става отведнъж. За мен ключово е изграждане на навици, защото те са устойчиви във времето и дори когато имаш изключения, те те държат. Вече всеки трябва да намери варианта за себе си.
При мен ключов е редовният спорт, който също съм превърнала в навик. Така нямам проблем да ям палачинка, ако ми се яде, но просто не всеки ден. По този начин не живея с идеята, че се лишавам, защото не е така, а в същото време поддържам хранене, базирано основно на яйца, месо, зеленчуци, малко плодове. Всичко останало е съвсем малка част, защото човек трябва да си позволява различни приятности като парче торта понякога, малко джънк и т.н. Grinning

# 167
На всяка диета намирам кусури. Сякаш не вярвам достатъчно в нея,  не знам как да го обясня. Може би просто не мога да приема, че това ще е начина ми на хранене завинаги.
Гледам Дюкан, съмнявам се, аз съм сравнително интелигентно животно, чета разучавам и не знам дали е полезно да елиминирам мазнините. После чета за ВМ, дааа, там всичко ми е вкусно и се губя в количеството, отделно си позволявам малко захар в кафето, малко мед в заквасената сметана и стана манджа с грозде. Пък и жлъчката ме свива веднага от нея. С 90 дневната не свалям. Оставам на моя режим, който е толкова широкоскроен, че всъщност си е   едно нормално ядене за поддържане на килограми.

Днес ми трябваше точно това колебание за да се наям като прасе. И шкембето ми провисна и ми е гадно, тежко. Това ли искам?!  Просто не мога и не мога да се стегна,  а трябва! Не заради морето.... Заради преди и след морето, и заради всеки ден в който съм жива. Пиша го, осъзнавам го и се предавам пред първото изкушение.

# 168
  • Велико Търново
Добро утро!
Гери, трудно е, много е трудно кой каквото и да ми казва.

Храната днес:
08.30-овесени ядки 60 грама+20 грама масло
14.30-1яйце+2 белтъка+20 грама протеин на омлет
19.00-пилешка пържола на скара от филе+домат и краставица

# 169
  • Козлодуй
siska79, добро утро, какъв е тоя режим които следваш? Simple Smile Защо на закуска смесваш мазнини и въглехидрати? Simple Smile

# 170
  • тук и там
Сиска,  не ти ли е малко храната?Менюто ти ми на напомня много на режима който имам на Страхил.
Ето пример от моя:
закуска-55 гр овесени ядки ,краве сирене-25 гр ,белтък от яйце 1 около -80 гр,мед или агаве-20 гр(ядките се накисват в чай).Аз ги накисвах във вода и не слагах мед/агаве.

обяд-2 яйца +4 белтъка+ някакъв Вх(картоф 100 гр или ориз 75 гр или друго)+40 гр маслини
вечеря-140 гр пилешко филе + салата+зехтин 2 гр
Имам и две междинни хранения-протеин предтренировъчно и ябълка или друг по-кисел плод+15 гр ядки следобед
Избрах меню подобно на твоето.Това е режима след корекцията-със минимално количество ВХ и мазнини.(който аз не издържах и седмица,все ми беше гладно).
Но аз съм  84 килограма и тренирам колкото да се раздвижа.А ти тренираш сериозно,тежиш 20 килограма по-малко .Ти си знаеш как и със колко сваляш-давам го само за пример,ако срещнеш трудности да имаш предвид че може да са породени и от това,тоест да ти е малко храната.Hands V

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 07:58 от Kaisia

# 171
Лу лу в сериозна грешка си по повод коментара на храненето ми, но ако имам време някой път ще обясня Simple Smile

# 172
След вчерашните ми тревоги и размишления,  реших че това беше просто "дупка" от която трябва да изляза, защото аз дебела не мога и не искам да бъда. Пия кафе, лакирам си ноктите и отивам на дълга разходка. Трябва да си правя снимка на един зъб, в другия край на града е,  но няма да ползвам колата,  ще ходя пеша.  Храненето ще го мисля, но ще е някаква салата вероятно.
Ще им се невиди и на сланините гадни, ще ги разкарам! 

# 173
След вчерашните ми тревоги и размишления,  реших че това беше просто "дупка" от която трябва да изляза, защото аз дебела не мога и не искам да бъда. Пия кафе, лакирам си ноктите и отивам на дълга разходка. Трябва да си правя снимка на един зъб, в другия край на града е,  но няма да ползвам колата,  ще ходя пеша.  Храненето ще го мисля, но ще е някаква салата вероятно.
Това е грешка, дори без движението....салатата няма да те нахрани, а само ще провокира апетита ти.Което е предпоставка да се нахвърлиш на храна...твърде вероятно "непозволена".
Не е критика, нито упрек, само констатация.   Two Hearts
От личен опит.

# 174

А аз ще се "хвана" за последното изречение.
Геринце, тук е разковничето, според мен.

# 175
Привет,губя се тези дни,но имам много работа и не ми остава време да пиша.Диета напредва,килата падат бавно,но МЦ се бави и явно задържам вода.За 2 седмици съм - 4кг.
Герганче,и аз мисля че да се яде само салата е грешка,по - добре пържолка ,а салатата да е гарнитура само.

# 176
Ако нямам идея какво ще ям, това винаги е предпоставка за грешни избори. Затова като не съм успяла да си приготвя нещо друго, вземам яйца и съм готова, но не оставам без идея.

# 177
Включвам се и аз в темата. Момичета, трябва да отслабна поне 5кг, ако може и да са повече ще съм повече от доволна. Добре де, посъветвайте ме какво да направя, как да се храня, за да не гладувам. Като хапна повече има чувството, че не е правилно. От менюто си съм изключила хляба , тестените изделия и сладките неща. Някъде бъркам, не знам къде. Вчера на обяд съм хапнала кофичка кисело мляко и парче кашкавал, вечерта две яйца със сирене и един домат. Горе долу така се храня от около две седмици, но промяна и разлика не откривам. Нещо трябва да променя, не ми се спазва нито 90дд /която между другото не ми действа вече/, нито Дюкан. Както казват хората, хем съм гладна, хем дебела. За капак и кантара ми се развали и не мога да се измеря.

# 178
Цвети, пробвай точковата диета. Аз съм доволна от нея.

# 179
Цвети, пробвай точковата диета. Аз съм доволна от нея.

Интересна ми изглежда тази точкова диета, ще я разуча и ще пробвам.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт