Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 774
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Включвам се и аз в темата. Момичета, трябва да отслабна поне 5кг, ако може и да са повече ще съм повече от доволна. Добре де, посъветвайте ме какво да направя, как да се храня, за да не гладувам. Като хапна повече има чувството, че не е правилно. От менюто си съм изключила хляба , тестените изделия и сладките неща. Някъде бъркам, не знам къде. Вчера на обяд съм хапнала кофичка кисело мляко и парче кашкавал, вечерта две яйца със сирене и един домат. Горе долу така се храня от около две седмици, но промяна и разлика не откривам. Нещо трябва да променя, не ми се спазва нито 90дд /която между другото не ми действа вече/, нито Дюкан. Както казват хората, хем съм гладна, хем дебела. За капак и кантара ми се развали и не мога да се измеря.
Ако нямаш много за сваляне, може млечните да са спирачката.Доста хора не свалят с млечни...пречат.
Плюс това, те са инсулиногенни, вдигат инсулина, а той е "катинар" на клетките, не позволява топенето на мазнини.
Също, ако си била на "диета след диета", тялото вече си е стресирано така или иначе от глада, така че продължава да си пази натрупаното.
А може и храната да ти е малко....

# 181
Благодаря ви за моята салата Simple Smile Истината е че вчера много ядох, бях се предала и реших че ще си плюскам доволно. Днес ми се искаше една хубава, богата салата със сирене.  Доста по обилно ми е храненето от на Сиска Stuck Out Tongue Winking Eye
Довечера ще пека наденички и пак салата към тях.

# 182
  • София, България
Геринце, изпаднала си в дупка, но ще излезнеш от нея! Аз също бях така. Аз лично вярвам в теб, мисля, че е добра идея да си правиш дългосрочен план кога какво ще готвиш и хапваш. Така няма да се чудиш какво да хапваш и да ти се спира погледът над "по-симпатичните" храни. Това е моето предложение, но колко е адекватно за изпълнение само ти можеш да прецениш.

Оплаках ви се, че последният ми месец беше слаб и присъстваха доста джънк храни, хубавото е, че се измерих преди 2 дни и на килограми съм само с 200 гр отгоре, които ще разкарам до деня ми за месечното теглене. Общо взето от 15-ти май до 15-ти юни ще го пиша нулев месец, в който съм "паузирала" процеса. Не съм се отказала и няма да го правя. От началото на годината 13,6 кг си заминаха, само по себе си това е достатъчно мотивиращо, защото, ако не се отказвам, по-бързо ще се почувствам отново добре в своята кожа. В момента мисля за крайния резултат, не се давам на изкушенията, защото за мен те ме искат "дебела", а аз не искам това. Вчера си купих 100 гр печен бадем и това ми беше обядът, вечерята ми беше 2 пълнозърнести филии с лютеничка и сиренце. В моя режим хляб не присъства, но ми се дояде филия с лютеница и сирене и само заради това купих лютеница. Сега обядът ми беше 3 пълнозърнести филии с масло, пуешко филе и топено сирене. Мисля да си направя и 2 сандвича за работа, които ще ми бъдат вечерята. Утре заминавам за Кипър и там не знам какво ще хапвам, но като се върна мисля да започна нещо ново, което ще запазя в тайна. Ще направя снимки преди и след , и ще засека резултатите. Като мине един месец ще ви разкрия какъв е бил режимът ми.

Simple Smile Хубава седмица, девойки! Simple Smile

# 183
  • София
Здравейтееее,

Аз втори ден съм на плодолечение. Много съм доволна. Вчера ми беше критичния първи ден, в който да се преборя с лакомията и да си създам точни часове за ядене.

Гери, аз бях така с предния режим. Първите дни свалих 2 - 3 кг. и след това грам не мърдах и започнах яко се сдухвам и да се обвинявам защо не се получава.....

Сама реших да го пробвам плодолечението, тъй като имам и някои здравословни проблеми, а точно от него някои хора казват, че дава благоприятен резултат. Дали ще сваля кг-ми не знам, но се надявам и това да стане и да се чувствам добре.

Някой по напред ми беше писал да внимавам и дали по принцип съм спазвала режими.
До скоро никога не бях спазвала диети, режими и т.н., но след като започнах работа (след майчинството) и се заседях и от лекарствата, които пиех или от друго не знам, но започнах доста бързо да качвам кг. От 52 кг. за няколко месеца стигнах 60 кг., което за мен не е присъщо. Не съм любител на тестени и джънк. Ядях си нормално както преди, но усетих, че нещо не е ОК. Започнах леко да променям начина на ядене и започнах спорт и малко по малко стигнах до 58 - 59 кг., но зимата спрях спорта и пак се върнах в изходна позиция 60 - 61 кг. и до скоро бях качила и още 1 кг., та стигнах до 62 кг., а аз толкова преди 5 г. влезнах да раждам.

Сега с малко ограничения поне кг да намаля, а след това мисля и някакви упражнения да започна да правя вкъщи, защото време за фитнес поне към момента не намирам....

# 184

Amour*, имам за сваляне, едни 10кг. Не е това причината, усещам се, че гладувам през деня, вечерям нормално и след час два хапвам нещо сладко. Относно млечните, все си мисля, че от тях не се качва, но и киселото мляко и сиренето и кашкавалът са калорични.  Не се храня правилно, резбутала съм си метаболизма.
Сега чета за Точковата диета, на ден трябва да бъдат 40 точки, веднага според схемата видях къде греша. С млечните и с бирата вечер.
Днес дотук 2 кайсии, едно кисело мляко с чиа, за вечерта един домат и пилешко с тиквички и лук. Ще се вмъкна 40-те точки.

# 185
Alis_in_wonderland и при мен така стана с кг. Ти поне по-рано от мен обръщаш внимание. Аз и този влак изпуснах ... Сега имам повече работа.
На теб ти пожелавам успех . Правилна постъпка!

# 186
Гери,
аз този път може би ще прозвуча малко като демирчето. Но наистина вярвам, в онова, което казвам.
Аз мисля, че с теб и с Кайсия много си приличаме в омагьосаните кргъове, в които се въртим. Аз видях, че сама не успявам. Прекалено много шумове в ума, прекалено много информация, прекалено много акъл на кило се дава навсякъде.
Споделяла съм, че за мен анализата е невероятно полезно занимание, с което чувствам, че правя нещо за себе си. Не бих се отказала от нея.
Сега смятам, че работата ми с Юли, която все още практически не е започнала напълно, е нещо, което ще доведе до успех. Понякога е необходимо да делегираш правото някой да ти помогне.  Животът ни, ни учи да се справяме с него сами. Но всяка от нас има нужда от партньор - в живота, в секса, в любовта, в дома, в задълженията. Защо да нямаме нужда и в грижата към себе си, когато не знаем, кой е най-правилният път?
3 месеца се подготвях по английски сама - преводи, тестове, имам най-хубавите граматики. Правех упражнения, допусках грешки, виждах отговора и виждах грешките си. Но нямаше кой да ми ги обясни. Кой да ми направи сравнение, да ме хване за ръката и да ми покаже разликата между past perfect i past simple, между present i present perfect. Сега ходя на уроци. Сама и го чувствам, като полезно за мен самата. Като нещо качествено, за което давам пари и ще има възвръщаемост.
С Юли е същото. Години четох за макронутриенти, за режими, за калории, за протеини. Четох, правих, допусках грешки и отново не ги разбирах. Юли не ме кара да ям месо, напротив. Ако види в менюто ми повече от 1 на ден или всеки ден, пита защо, нали не обичам месо? Един прост въпрос защо, доведе до толкова много прозрения от моя страна за мен самата.

В смисъл.. искам да кажа, че да имаш партньор и да признаеш, че не можеш да понесеш света на раменете си сам, не е нещо лошо. И ако ти е дошло в повече, може би е добър вариант да помислиш за друг тип подкрепа.

# 187
Духче, напълно съм съгласна. Просто в момента съм без работа, на една заплата на мъжа ми някак не мога да си позволя да ги дам по това направление. Ако имам пари много бих инвестирала, в платен хранителен режим, в упражнения. Позната отслабна много с режим от Ипократис и едно момче с което тренираше индивидуално и на открито, тичаха, караха колелета, правиха упражнения. Бих инвестирала в хубава козметика за целулит, в процедури при козметик. Просто в момента не ми е възможно и наистина се опитвам да си събера сама информация от интернет.  А информация да искаш..... Тук идва момента на объркаване и на отричане на режими, един с мазнина, един без мазнина, един без плодове,друг с плодове на закуска.... Просто почваш да се чудиш къде всъщност в истината. Не че има една единствена истина за всички, всеки трябва да намери неговата истина.

# 188
Герганче,много си права,че за всеки е различно.Дори в различни етапи от живота се променя организма и съответно начина на хранене.
Тази вечер за първи път ходих на йога.Много ми хареса,добре се раздвижих и релаксирах.Дано утре да нямам мускулна треска,че доста работа ми се очертава пак.

# 189
  • Велико Търново
Добър вечер!
Бях на едно обучение и ме похвалиха, че съм направила"Революционни продажби" на един нов продукт за марката в цяла България.Няма консултант с такива продажби.Още се вълнувам Blush Blush

По темата:ям мазнините за закуска са само20 грама.Казвала съм и друг път, че Папе ми е любимия режим.
Само маслото е в разрез със съветите на инструктора, обаче пък то ми дава ситост и в следващите 5-6 часа аз не се храня.
До август ще карам така.Белтъците с протеин бъркани или на палачинка са ми идеални.Съжалявам, че до сега не съм пробвала.

Вечерята ми беше 3 белтъка+20 грама протеин+100 грама пилешко филе на скара+домати краставица.За обед беше същото.
Имам едни дънки за мерило и по тях ще следя.
Утре ми е ред за гръб и трицепс, и корем.Кардиото ще е 30 минути.Днес беше само кардио 55 минути преди работа.

Водих кратка кореспонденция с Юли, хареса ми.
Гери, ще ти пиша на съобщение утре Hug

# 190
Гери  Hug
Не си мисли, че платеният режим е панацея. Споделяла съм, че преди време свалих с либерално ВМ 20-на кг . Мислех, че съм открила панацеята. Да, ама не...След разни емоционални кризи развалих много храненето и кг тръгнаха пак нагоре. В моменти на отчаяние реших, че колкото и да не стигат парите/нямаше го детето тогава, да уточня/, ще си поръчам комбиниран режим ВМ хранене и тренировки от Любо. Колкото и да беше търпелив и коректен Любо, аз не можах да направя и 2 седмици поредни режимни за 3 месеца следене. След още малко време реших да сменя коренно подхода и поръчах режим от Руми, който не е ВМ. Толкова си бях промила мозъка, че не можех да измисля какво и колко да си сготвя и ям, ако не е ВМ, или боклучета  Embarassed Направих стриктно 1 месец, свалих 3кг и до там. Стори ми се много малко и мотивацията ми замина. Пък и въпреки, че горе-долу сама си избирах уж храните, това просто не беше моето хранене. Лошото е, че след това постепенно спрях и да тренирам, и кг нарастнаха наистина много.
Ти в момента си без работа и в майчинство, и копнееш да се върнеш на работа. Аз много бих искала да мога да си позволя да напусна, да отида на борсата и 1 година да я посветя на детето си и на себе си. Ама не става, сиренето е с пари, дето се казва.
Та според мен, след всички тези откровения, въпросът е както казва Сиви в мотивацията. Да си улучиш момента и подходящия начин, и да действаш. Може би.
Много хора успяват без чужда помощ. За други, точно страничният поглед е липсващото парче от пъзела. 
За себе си още не съм открила работещата формула. Точно като теб се лутам и не мога да избера какво да подхвана и да го следвам стриктно, без шикалкавене.
Дано успеем някой ден, въпреки че понякога губя вяра.

# 191
Сиска,браво за професионалния успех!
И на мен Папе ми е любимият режим и като приключа с Дюкан ще се върна пак на него!

# 192
Гери, аз прекрасно те разбирам. Много време бях без заплата и скоро пак ще бъда Simple Smile Напускам на 10 ти юли. Имам други приоритети към този момент, от това да си късам нервите денонощно.
Но и аз ще ти пиша за нещо утре Wink

# 193
  • тук и там
Mда,и аз напълно споделям мнението на  Зетче.Имам режими няколко-ама какво от това ?! Най-много килограми съм сваляла сама,без платени режими ,следене от някой ,платени тренировъчни режими и т.н. Последният път със Страхил си мислех че ще успея..Като свалих 0,700 грама за месец и до там бях.После ми намали калориите и т.н,но аз вече бях загубила мотивация и вяра и се бях предала .С Гери сме на едни и същи килограми и височина горе-долу.Мога да съдействам  и аз  при желание от нейна страна.

# 194
Ейй утре очаквам поща Stuck Out Tongue Winking Eye

Благодаря ви, златни. Всички минаваме по един път, това е. При едни действа един начин, при други - друг,  мотивацията идва от различни неща и така. Днес доста повървях пеша, доста наистина, храненето пак ми закуца.

Общи условия

Активация на акаунт