Дневникът - тема 93 - Да отслабнем всички заедно!

• 52 785
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Нещо бъркате. Не говоря за платени режими. Говоря за платени консултации и ежадневни разговори. Говоря за подкрепя и партньорство. Не за списък с храни Simple Smile

# 196
  • тук и там
Ми те и режимите си вървят уж със подкрепа и консултация за период от 3 месеца,но на практика кой знае каква"подкрепа" аз не съм видяла.Духче,напиши цена и какво включва всъщност тази консултация и подкрепа при Юли.Тук си обсъждаме така или иначе и  различни платени режими и смятам че ще бъде полезно споделеното.Аз поне мисля че дадох  доста информация от първо лице за режимите на Страхил .

# 197
Знаете, че аз съм фен на Ипократис. На мен ми помогна, само веднъж съм се консултирала за нещо с него, но имах мотивация. Година след това сама си правех менютата на база наученото от него и ми беше ок. Грешно стечение на обстоятелствата ме върна с няколко килограма нагоре, но бързо влязох в крачка. В крайна сметка, ако човек няма мотив защо го прави, няма да издържи на какъвто и да е режим. Аз винаги, когато съм на режим, съм на 100 % стриктна, след постигане на целта много пъти съм казвала, че човек трябва да продължи със спазването на основните принципи на режима, като може да си позволи през определен период по нещо извън режима, хем да залъже организма, че не е на диета, хем да си позволи нещо, което обича. В режима на Ипократис всеки седми ден е свободен, което действа доста добре, защото знаеш, че все някога ще си хапнеш нещо любимо.

# 198
 Ако някой специфично го интересува, ще пиша на ЛС.
За сега онова, което включва е всекидневни разговори, следене на менюта, коментари от негова страна по повод подбора и съчетаването на храните. Аз избрах опцията, в която сама съчетавам храните си, по колко, как, кога, а той ги коментира. Вписвам сън, тренировка и всичко, което ям или пия.
Впчера правих снимки, мерки и теглилки.
Общо взето на този етап го приемам, като обучителен полу-професионален курс на тема "как да се храним правилно". За сега е такъв. Не се чувствам на режим и диета, нито се чувствам лишена от нещо. Зная, че има някакъв план в главата си относно мен, но все още не зная какъв. Мисля, че към момента стабилизираме и задържаме, по-скоро вървим в посока "възстановяване от диетите". По нататък може би ще въведе някакви ограничения, може би не. Негативни коментари за храната си не съм получавала, освен след като 2 пъти въведох нещо сладко, веднъж една бисквита, веднъж пак нещо такова имаше.
Най-важното за мен е, че получавам пълна подкрепа и напътствия, относно протеина и как да си го набавям без да ям месо сутрин, обет и вечер. Помага ми да си подредя кашата в главата.

# 199
  • Бургас
Сиска, поздравления за професионалните успехи! Скоро да се похвалиш и с лични такива!
Духче, много хубаво си го написала. Много е важно, когато се изгубиш, да намериш някой, на когото да се довериш и който да те напътства. В твоя успех не се съмнявам.
Гери, погледни от хубавата страна. Щом си задаваш толкова много въпроси, значи си тръгнала в правилната посока и рано или късно ще откриеш своя път. Защото масата от хора си повтарят "искам да отслабна, ама не мога" и не правят нищо по въпроса.

Сега за мен Simple Smile Прибрахме се вчера от почивката. Изкарахме си чудесно. Донесохме си, разбира се, череши за още една седмица. Въпреки кофти храненето (ориз веднъж, три пъти картофи, манджа с брашно и палачинки вчера сутринта), днес кантара отчете само + 0,500 кг. Доволна съм.
Днес сутринта си четох отново част от книгата на Аткинс, припомних си трета фаза, която е за сваляне на последните няколко килограма преди поддържането за цял живот и си направих план за хранене до края на месеца. Промяната ще бъде във включването на овесени ядки всеки ден и от време на време сусамов тахан, като въглехидратите ще гледам да са около 80-100 грама на ден. Плодове за момента череши, като свършат минавам на кайсии, пъпеши, диня от време на време. За тренировките също имам план за два месеца напред. Килограми и мерки ще отчитам всяка седмица, за да коригирам нещо, ако се наложи. Гледах се обстойно в огледалото снощи, ми не съм толкова зле. Имам за стягане повече, но с плуване, тренировки и повече движение, смятам, че визията ще се промени.

Хубав ден на всички.

# 200
... човек трябва да продължи със спазването на основните принципи на режима, като може да си позволи през определен период по нещо извън режима, хем да залъже организма, че не е на диета, хем да си позволи нещо, което обича.

И аз съм от феновете на Ипо и реално след спазването на неговия режим съм задържала кг най- трайно. По- точно той успя наистина да ми създаде навици, към които все още се придържам, както и да изкорени вредни такива. Писала съм, че бидейки на неговия режим до такава степен си бях променила храненето, че дори в свободния ден си ядях режимно, дори откъм количества и рядко нещо можеше да ме изкуши.  Той си е пионер сред нутриционистите в Бг, без да е фитнес гуру, Кросфит манЯк или мистър Олимпия. Пазя режимите му като реликва, въпреки че едва ли бих могла отново да ги спазвам толкова стриктно.
Тиси, успех!!!  Hug
Таня, въглехидратите, които ям след тренировка /реално веднага след тренировка пия протеин, разбит с кокосова вода и до 1 час след това вече си ям порцията "нормална" храна/ реално са всякакви, без бял хляб. Ако е ориз- обикновено е или кафяв, или див, но ако съм сготвила нещо с бял, което се случва изключително рядко, не си го слагам на сърце и не правя драми. Нито пък ако съм направила мусака с обикновени картофи- пак ще си я хапна, при това с кеф. За мен главният въпрос опира до количествата и баланса. Без изпадане в крайности.
Като цяло избягвам въглехидратна храна в бяло.  Wink
Ти започна ли "плажния" календар?

ПП. Събудих се ужасно гладна и сега ще закуся печено пиле и чери доматчета, може и парче сирене да хапна.
Хммммммм- промяна в плана. Добре че се сетих, че синът ми си заръча за днес обяд от вкъщи, така че пилето директно заминава м неговия лънч бокс, за мен- две варени яйца, мусо- пастет от сьомга и чери доматчета, шепа боровинки.  Peace

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 10:17 от Анонимен

# 201
имам питанка към спортуващите - какъв пулс считате за нормален при тренировка?
моля, не ми изпращайте калкулатори от нета, питам за лични отчети, че в спора почти до бой сме стигнали  Laughing

# 202
Днес МЦ се появи,дано и водата се източи и кантара да ме зарадва,че другата седмица е повода заради който се мъча с тази диета!После ще реша дали да я продължа или да се върна на любимият ми режим по Папе.

# 203
  • София
За 3 дни с плодолечението от 58,5 кг съм на точно 56 кг.
Мисля да го изкарам 7 дни и после лека по лека да се захранвам и следващият месец отново да изкарам едни 7 дни. Че повече мисля ще ми дойдат в повече.

# 204
  • Бургас
Ей, къде сте, че не се отчитате? Спортувате яко или похапвате тайно Wink
Тили, дългосрочната ми визия за хранене е точно като твоята. Баланс и без бели въглехидрати. Плажният календар ще го започвам днес. Ти до къде си, много ли имам да те гоня?
Вчера закусвах с овесени ядки, на обяд варени яйца с домат и гауда, следобяд филийка Вита с масло и слайс салам, за вечеря две кюфтета с домати и краставици. Череши за десерт. Въглените и фибрите си оказаха ефект - тази сутрин ходих 3 пъти до 00 Simple Smile Обаче Вита-та ме разяде, знам си аз, че дори подобието на хляб не трябва да ям. Ще го заменям с овесени ядки.

# 205
Отчитам се Simple Smile И то за тримесечие...
От 15 март започнах да записвам мерки и теглилки в табличката. Резултатът е:
минус 5 кг, вече съм 80 килограма
минус 10 см в ханш
минус 4 см в талия
Много съм доволна. И продължавам така, както до сега. Много ще намаля млечните, защото вече съм убедена, че отичам от тях, особено в глезените. Шоколад 2 пъти седмично, без глутен, вечеря до 18 часа.
Но ще продължа измерването и записването на резултатите в книжката, за която ви споменах - " Подари си желаното тяло ". Сега започнах да я чета отново и гледам на нея с други очи. Готова съм да следвам съветите, дори  и да се тегля, меря и записвам резултатите в табличката / която преди съм подминала без интерес /. Само, че там не е седмично, а на 20 дни.

Спорен ден, момичета Simple Smile

# 206
Браво ,Демирче.Явно се на прав път.
Аз пак задържам.Чудя се дали да не правя 5 протеинови дни на 5 протеин със зеленчуци?И тази вода... много ми е трудно да изпия повече от 1л.и половина!

# 207
Хепи, сигурно знаеш, че, ако не пиеш повече вода при увеличен прием на протеини, рискуваш да се сдобиеш с бъбречни проблеми.

# 208
Браво Демирче!  Браво!
Heart

# 209
Хепи, сигурно знаеш, че, ако не пиеш повече вода при увеличен прием на протеини, рискуваш да се сдобиеш с бъбречни проблеми.

Знам,ама не мога повече.Реших да започна да си правя билков чай и да му слагам лед.Дано така повече да пия!

Общи условия

Активация на акаунт