Трудно проговаряне - тема 24

• 93 346
  • 800
  •   1
Отговори
# 105
  • София/Севлиево
Не бих казала, че е опасно,но заради него децата го отбягват и не желаят да играят с него.Социализирането всъщност ни е най-големия проблем.В началото беше поради липсата на говор,после защото никой не го разбираше, а сега заради това-почти няма дете,което да се "престраши" да дойде и да си играят заедно...

# 106
  • London
Ами това говори единствено за родителите на тези деца и за тяхното възпитание. Стиминга го успокоява и му намества чакрите, може да поговорите да го замени с нещо друго или поне да опитате. В тубата има видеа със стиминг танци, които зареждат и отпускат и намалява нуждата от постоянни правения на такива движения.

# 107
Движенията с ръцете са сензорен проблем. Съгласна съм с Ла Катрала, че има много техники са овладяване, когато детето поотрасне особено. От друга страна стимирането сигурно го успокоява като е под напрежение или уморен. Моето дете така започва да ходи на пръсти, въпреки че при нея с възрастта понамаля това ходене. Сега го прави много рядко.

# 108
Елислава, каква е програмата на Мелило? Някой на живо ли се занимава с детето или е онлайн? Ние имаме книгата, но не съм чула някой да провежда занятия...

# 109
Здравейте.
При нас нещата вървят добре. Вкара  повече думи, въпроси, интонация при говорене.
Все още неправилно. Тук - там слага предлози,  родовете и времената бърка.
Вчера каза " Вали дъжд, трябва вземем чадърче" Sunglasses
( 3г7м)
Ходим на логопед активно.
Обаче, не задържа внимание при четене, колкото и кратка да е приказката, не ни се получава, а имам голямо желание да и чета.
Много обича да моделира с пластелин.
И започна да се облича сама като си приказва - сега горнището, сега долнището,   Simple Smile

# 110
  • София/Севлиево
Имaм еднa приятелкa, която ще почвa терaпиятa нa Мелило,но зaсегa нямaм инфо къде и кaк. Във ФБ имa групa зa родители, които я прилaгaт. Трябвa дa се рaзровя дa и видя името, но ще е след понеделник.

# 111
  • Стара Загора
Ще ми е интересно ,да прочета как се отразява терапията на Мелило.Аз четох книгата ,направих всички тестове .При сина ми определено дясното полукълбо е по-слабото .Но някак си не знам защо ми се струва, че в нашия случай не е това проблема.Като се приберем в България реших да направим консултация с проф.Иванов в Пловдив.Отделно в Германия тече обследване ,ноември месец ще ходим на ЕЕГ .Ще видим какво ще излезе.

# 112
  • София
Здравейте ,  имам едни въпросче :/ имате ли представа как точно протича един час при логопед с дете на 3 години . При положение ,че иска повече да играе отколкото да седне да му показва и да слуша какво му говорят . Вече наистина се замислям ,че немога да оставя така просто да си говори английски думички и то не много разбираемо , така съвсем ще забави развитието Sad незнам какво точно да правя с него

# 113
  • София
Всичко минава под формата на игра.

# 114
Здравейте! Имам син на 2,8 мес., който изостава с говора. Казва отделни думички, около 50, но не се изразява в прости изречения. Изчетох темата и се върнах назад в годините, но не намерих подобен на нашия проблем. Започнахме да посещаваме логопед и нещата вървяха чудесно. Влизаше още от първия път с огромно желание, занимаваха се, логопедката каза, че е изключително концентриран, изпълнява. Нещата потръгнаха добре. Но...наскоро го записах в един център за ранно детско развитие, защото там също има добри занимания, контакти с деца и прочие.., а малкия не ходи на градина,септемви ще тръгва и исках да се социализира с деца и др.хора. От както тръгна обаче не желае да влезне в часа на логопедката, пробвахме и заедно, изпада в страшен рев и по никакъв начин не се успокоява докато не си тръгнем. Вече изпуснахме няколко часа и не знам какво да правя. Явно причината е, че го оставям в центъра,там е от 9 до 12. Най-вероятно сбърках, но и не предвиждах такова развитие на нещата, понеже ходеше с желание. В момента се чудя как да започнем заниманията отново, вие имали ли сте такива периоди. Като цяло не знам какво да правя, логопедката не ни насочва към невролог или уши нос гърло. Интересното е, че той казва доста сложни думи като: кетчуп,бойлер, багер, бухал, а не казва някои просто думи. Понякога имам чувството, че може да казва много повече неща. Например, ако кажа дума на срички се старае да повтори, но не винаги.

# 115
Moony26 имали сме колкото си искаш такива периоди. Само дето на 2,8 тя и "мама" не можеше да каже. Пищеше, изпадаше в истерии. И сега има моменти, в които не иска да ходи, но без истерии. Но и вече говори всичко, има леки звукопроизносителни проблеми и липса на р, та за тях все още посещаваме логопед. Но определено много и е омръзнало.

# 116
Moony26 имали сме колкото си искаш такива периоди. Само дето на 2,8 тя и "мама" не можеше да каже. Пищеше, изпадаше в истерии. И сега има моменти, в които не иска да ходи, но без истерии. Но и вече говори всичко, има леки звукопроизносителни проблеми и липса на р, та за тях все още посещаваме логопед. Но определено много и е омръзнало.
Благодаря за отговора! Наистина в момента съм много притеснена, защото логопедката каза, че ще пробваме още 1-2 пъти, и ако не желае да остане с нея ще се наложи да преустановим заниманията, а сме в малък град и няма избор на логопеди. Как преодоляхте нежеланието на вашето момиченце?  Има ли нещо, което мога да направя. Както казах все още не сме били на невролог и уши нос и гърло. Не съм пускала никакви изследвания/#В12,магнезий, вит.д, хормони. Истината е, че никой не ме насочва към нещо конкретно. Логопеда препоръча да пусна б 12, каза че за сега иска най-вече да наблюдава детето и да работят, но с отпора, който срещнахме от страна на малкия е трудно.

# 117
Нежаланията на моето дете си настъпват периодично. На вашата възраст никак, чакахме да отмине. В логопедката е ключа. От сегашна позиция нейна е работа за да бъде интересно на детето. Може би той е бързо напредвал и тя е решила да действа с материала, но пък той е открил другите занимания. На ваше  място в предвид факта, че казва и сложни думи, ще направя почивка или ще сменя логопеда. Нека си остане само със дневния център, който в момента му е интересен

# 118
Нежаланията на моето дете си настъпват периодично. На вашата възраст никак, чакахме да отмине. В логопедката е ключа. От сегашна позиция нейна е работа за да бъде интересно на детето. Може би той е бързо напредвал и тя е решила да действа с материала, но пък той е открил другите занимания. На ваше  място в предвид факта, че казва и сложни думи, ще направя почивка или ще сменя логопеда. Нека си остане само със дневния център, който в момента му е интересен

Отново благодаря! Всъщност проблема тръгна от това, че го оставям в център за по-дълго време и минава през период на адаптация, плюс това там в момента не ги занимават с почти нищо, защото има деца, които си плачат през цялото време. В момента и там не желае да ходи. Ще изчакам малко да се успокои и ще продължим, надявам се! Благодаря още веднъж!🙂

# 119
Момичета, какво може да означава оредяването на косата на детето - от 4 дни забелязах, че отзад, при врата, ниско, косата е като "проредена". Също и отпред, на бретона - вляво и вдясно е по-рехава, а по средата си е ок. И мъжът ми го вижда, тоест не си въобразявам... Дали може да е свързано с хормони, с липса на минерали или с тежки метали? На какъв специалист се ходи? Иде ми да се гръмна вече... Flushed

П. П. На три години и половина е и все още не говори, само отделни звуци, срички, числата и азбуката на английски.

Общи условия

Активация на акаунт