Трудно проговаряне - тема 24

• 93 341
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
В "Детско здраве" има клинични психолози, които ще ви направят векслер. Нещо подобно доколкото разбрах е теста на попи- феъри. Логопедично изследване ще ви направи също логопед от някой център.
Има и детски центрове за психично здраве, които могат да направят обследване като това в Св.Никола, но аз не бих им се доверила. Миналата година правих в такъв център. Е, не. Много са далеч от Св.Никола. Психологът не беше клиничен, писала съм. Вкара детето и от вратата за 30 Мин направи векслер тест. Влизай, сядай, ето ти въпросите. И след 30 Мин диагноза. А в Св.Никола , и в Детско здраве разговарят преди това с детето.

# 691
В "Детско здраве" има клинични психолози, които ще ви направят векслер. Нещо подобно доколкото разбрах е теста на попи- феъри. Логопедично изследване ще ви направи също логопед от някой център.
Има и детски центрове за психично здраве, които могат да направят обследване като това в Св.Никола, но аз не бих им се доверила. Миналата година правих в такъв център. Е, не. Много са далеч от Св.Никола. Психологът не беше клиничен, писала съм. Вкара детето и от вратата за 30 Мин направи векслер тест. Влизай, сядай, ето ти въпросите. И след 30 Мин диагноза. А в Св.Никола , и в Детско здраве разговарят преди това с детето.

Благодаря ти! Непременно ще ги проуча!

# 692
  • London
Здравейте група. Отдавна не съм писала.
Сега реших да ви разкажа докъде сме стигнали.
Вече малкия говори много,в уроците е много напред. Но в поведение не е...Много е изнервен и не мога да разбера причината. Между другото първите му постоянни зъби му никнат.
В градината с ресурсната работи много добре индивидуално,но в групата с децата не иска или когато той си реши.Психоложката ни посъветва да сме по строги с него,но работата вместо да се оправя се влошава,отделно се изнервям и аз в повече. Дори вече малкия не харесва психоложката .
Децата в групата доста го пощипват и удрят,а той го мисли за игра,естествено отвръща им понякога.
Бяхме на реоценка и психиатъра ни каза че малкия се държи така все едно не ни чува,защото прекалено много забрани са му дошли на главата (не пипай това,неправи така) и сега затова не ни слуша,грешката била в прекалените забрани и постоянното не.
Каза ни да го поощряваме с награда например (ако слушаш в градината,ще получиш бонбон) нещо такова. Но щяло да ни е много трудно докато започне да ни слуша.
И непременно да сменим психолога...Както и госпожите от ресурсно да работят с малкия в групата,а те въобще не ми  обърнаха внимание какво е казвал психиатъра.
Та вече не знам какво даправя,освен да си взема мента ,глог и валериан аз да се успокоя.

От всичко разбирам, че основно има поводи за радост. Фиксирай се върху това и няма да има нужда от валериан. Моя го забавляват например забраните точно, защото му е кеф да ги нарушава. Преди време като беше по-малък казвах нон стоп да не пипа пералнята и съответно все там беше, спря да ми дреме какво прави около пералнята и той 1-2 дни и спря да се вълнува от това занимание. Като чуят Не.... и това ги стимулира, дори мен едно време ме е стимулирало като дете забраненото. Нормално, проста логика. Постоянно врещене по едно дете с това не, онова не, ама не така....води само до отчуждение с детето, а за мен е много важно с детето да сме близки, това му провокира речта към мен, желанието за контакт, ако ме свързва само с кофти моменти ще е доста по-зле. Такива деца с диагноза като нашата често нямат емоционален контакт с родителя, не говорят с него и тн…..това в никакъв случай не бих си го причинила.

# 693
  • София, Люлин-8
При Жулиета винаги сме правили тестове и обследванията ни бяха на 2 посещения поне , като след всяко обследване ми е давала пълно описание на проведените тестове и резултатите на детето, както и IQ или Кор. Също така винаги има и поне 1 страница с препоръки как да се работи с детето, както към специалистите логопед, психолог, ерготерапевт така и към нас родителите. Последното ни IQ беше 58, моята винаги е била в границите на лека умствена изостаналост.

# 694
Това, което аз зная също е, че Жулиета Темникова е много добър професионалист. С добро име сред своите колеги. Не зная защо при Linissima така се е получило. Може да не сте се разбрали какво вие искате от нея при вашето посещение.

# 695
Възможно е, аз заведох детето за среща /срещи/ като очаквах да ми предложи конкретни тестове, терапия, насоки - или нещо, което можем да направим за нейния конкретен случай!
И пак казвам- беше много мила, и аз я избрах по препоръки от тук, изчела съм цялата тема с години назад!  Вероятно е да не сме се разбрали, но няма да я пробваме пак- поне не за сега!

# 696
Здравейте и от нас. Понеже прочетох по-горе написаното и се чудя.Моят синковец от както навърши 6 г изобщо не чува, а пък аз не съм от най-строгите, ситуацията е Говори си не ми пречиш. Направо лудостта ме обхваща на моменти... Чува в момента когато спомена че ще има наказания, не че изпълнявам заплахата. Та някой друг с подобен проблем? И докога ще продължава това? А психоложката каза да работим за спазване на правилата, как като не ме чува това дете?

# 697
  • София
При нас ме чуват само със заплахи. Например: съберете си дрехите. - Няма.
- тогава няма да ви дам кремчета данонино и до секунди дрехите са събрани.

# 698
Здравейте и от нас. Понеже прочетох по-горе написаното и се чудя.Моят синковец от както навърши 6 г изобщо не чува, а пък аз не съм от най-строгите, ситуацията е Говори си не ми пречиш. Направо лудостта ме обхваща на моменти... Чува в момента когато спомена че ще има наказания, не че изпълнявам заплахата. Та някой друг с подобен проблем? И докога ще продължава това? А психоложката каза да работим за спазване на правилата, как като не ме чува това дете?
Говори по-малко, действай повече. Аз заплашвам само, ако съм в състояние да си изпълня заплахата Simple Smile Иначе как да ме вземат на сериозно.

# 699
Ама защо не си изпълняваш заканите? Аз като кажа, че ако не направи нещо, после няма да й разреша еди какво си и наистина не й разрешавам. Децата винаги тестват границите, до които може да им се разпростре магарията и даже веднъж да им пуснеш аванта, после им става навик. Трябва да си последователна. Аз моята си я наказвам редовно, не й се карам вече, а най-спокойно и внимателно й казвам, че е наказана. Най-много я боли като й взема таблета за няколко дни, изведнъж се птевръща в ангел Grinning обаче наказания не отменям колкото и да е добра, ако съм казала три дни без таблет, колкото и да ми се подмазва, я оставям три дни без таблет.

# 700
  • София
Никакви таблети не давам,  половин час ютуб на ден на телефона и това е.

# 701
Никакви таблети не давам,  половин час ютуб на ден на телефона и това е.

Моята е по-голяма, тя е почти на 7. След една определена възраст ако времето на таблета е в разумни граници, разбира се, има и положителна страна. Тя учи страшно много неща от таблета в момента. Естествено времето й е ограничено, не е висене с часове.

# 702
Аз лично не бях доволна от нея. Тя също подходи като останалите специалисти, които си правят изводи по външния вид. Тогава детето ми беше невербално, само звуци издаваше, дори "да", "не" не казваше. Единствено каза, че не е аутист. Все едно бях отишла това питам, а не какво да направя- какви изследвания и т.н. Много добре знаех, че не е аутист. Никога не ми е минавало през ума.

# 703
Искам да питам нещо- тук сме само майки, къде са бащите на децата в цялостната картинката? При вашето семейство как е помагат ли с възпитанието, обучението и "бутането" на децата да се развиват? Или по скоро всичко е оставено в ръцете на мама!
Питам от любопитство!

# 704
Искам да питам нещо- тук сме само майки, къде са бащите на децата в цялостната картинката? При вашето семейство как е помагат ли с възпитанието, обучението и "бутането" на децата да се развиват? Или по скоро всичко е оставено в ръцете на мама!
Питам от любопитство!

Мъжът ми се занимава много с детето, но общо взето прави каквото аз кажа. Прави игри от логопеда, пишат домашни, но аз съм шефът Stuck Out Tongue Winking Eye Ако той гледа детето, взима я от училище, звъни ми и пита какво трябва да правят, всичко дословно е изпълнено докато се прибера. Имам голяма подкрепа в тази насока, особено пък като ми се пъне да не слуша и ходи да се умилква на баща й, веднага й казва "Слушай майка ти, за да се разбираме." Нормално е да сме все майки, мъжът ми не си го представям да списва в мамата Joy Засега вървят нещата, ще видим като я удари хормона през пубертета какво ще е положението.

Общи условия

Активация на акаунт