Трудно проговаряне - тема 24

• 93 395
  • 800
  •   2
Отговори
# 135
  • NE
Коментирах с нашата педиатърка. Не съм изследвала магнезий. Според нея до 10 мл. мога да давам. Препоръчителната дневна доза е 5 мл.

# 136
  • Стара Загора
Аз доколкото знам кръвните изследвания за магнезий не са точни.Може да показва, че няма дефицит ,а реално да има такъв.Защото малка част е в кръвта и излиза ,когато дефицита е много сериозен.
А за Габа кой го назначи?

# 137
И на мен това ми казаха от лабораторията където изследвах магнезия на моето дете. Когато излезе резултата и беше далеч от нормата ми казаха, дефицита ви е сериозен.

# 138
Момичета, може ли линк към сайта на Яско? И ще помоля да споделите как точно се прави изследването, колко време е отнело, колко коса сте изпратили и т.н  

Аз май май ще се местя в темата за аутистичния спектър, но все още нямам написана оценката от лекаря. На срещата обаче ми каза, че е категоричен за аутизъм. Аз не съм много убедена...Да, има много маркери при моя син, но ми винаги ми се е струвал  твърде социален, за да е точно аутизъм.  Категоричен е лекаря, че няма нужда от никакви изследвания, диети, добавки от нищо няма нужда освен от работа с психолог. Разбира се аз правя и изследвания,  и добавки и терапии,  Simple Smile

Препоръки за добър детски психолог в Пловдив? То даже ми трябва някой с опит с СИД тъй като аз лично смятам, че става дума за алалия и сензорна и морна  в комбинация със СИД.

Инак мъника си върви напред, макар и с бавни темпове...новото от преди седмица е, че се появиха две нови игри и то въображаеми. Прави се че кара кола или влак, и играе с една ракета като сюжет от едно филмче, като за желта ползва предмет, който не е ракета но е в същия цвят и малко наподобява Simple Smile Думичките се увеличават, примерно преди няколко дни каза довиждане вместо чао, без да сме го учили на това. А вчера като играеше с брат си на надбягване като стигнаха до края, и искаше да продължат като сменят посоката каза "а сега  обратно" изобщо не съм подозирала, че знае какво значи обратно.

Друго ново на детската площадка искаше една играчка и вместо да я задърпа и да реве, отиде при детето и каза "здравей момченце, дай това" Simple Smile Случва се и да казва как се казва, и на колко е годинки като го питат децата. Ходи при родителите и пита "може това моля" като иска играчка на нечие дете Simple Smile Също вече е склонен да чака дълго за някоя играчка докато се освободи и му я дадат.

Големия проблем на дневен ред  е махането на памперса...на 3 г и 2 м е. Махнали сме памперса, слагам само за сън, но....пикае си в гащите, ака там без никакви проблеми, после или настава рев защото е мокър, или още като започва да пикае тича и казва гърнето, гърнето, но вече е свършил работата по пътя, или си седи напикан и даже не реагира на това, че е мокър.  Инак на гърнето сяда и седи много време, но нищо не върши.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 10:02 от беба28

# 139
  • NE
Аз не бих се осланяла на "категоричното" мнение на един лекар. Всъщност диагнозата се поставя само от комисия с психиатър и клиничен психолог след щателно обследване на детето в различни ситуации. Единични мнения на знайни и незнайни самозванци въобще не ги коментирам.

# 140
  • Cyberspace
В Пловдив ли сте ходили на лекар?
Ако е там, мога да позная от първия път кой е този "специалист"... Angry

# 141
  • Стара Загора
Може ли на лични, от кой сте недоволни в Пловдив, че ние там ще ходим на консултация .Да не уцелим такъв

# 142
  • София
На 3г не беше готова за махане на памперса,  на 4г успяхме за около 1 месец.

# 143
За да тръгнат нещата с гърнето  детето не трябва да се седи самоцелно. Целта на сядането на гърне е изпикаване. Простото седене поднася грешен сигнал особено ако седейки чете и гледа нещо.
Всичко започва от сутрешното изпикаване и майката/ човекът който гледа детето не се отделя от него докато не се използва на гърнето или ако е момче - е възможно в кофичка. Вие ще намерите начин как да стане , ще давате вода за пиене ли, ще пуснете вода да тече заради звука ли, ще ги заведете в банята и ще му влажните гръбчето ли. Не очаквайте докато вие не го изпикаване на гърнето 4-5 пъти той да разберете кога точно е момента когато трябва да каже че има пиш. След първото изпикаване търсете след два часа някакви знаци че му се пикае, става нервен замислен. Фалове ще има но поне през път да е на гърне или в кофичка. А най - добре на възрастна тоалетна с адаптор.

# 144
  • NE
При моят син нещата с памперса станаха много от самосебе си. Той беше на 3,4 г. и на няколко дни от градината стана, махна памперса и каза "иам пиш" и отиде да се изпишка с всички ритуали. Дотогава бях се отказала да го мъча на гърне и да му се моля по 20 минути като повтарям до откат "пиш". Три гърнета останаха нови. Заслуги имаше едната госпожа, която подходи с разбииране към него без да го притиска, а от друга беше впечатлен от примера на другите деца.
След това лека полека махнах памперсите за сън, но той от 4-тия си рожден ден почна системно и сигурно да стиска. Трябваше ми на мен време да му махна и нощния памперс. За всичко той беше готов още миналото лято. Дори в момента ползва седялката за тоалетна само за голяма нужда и сам се обслужва в тоалетната.
С брат му въобще не си давам зор и чакам да "озрее" за идеята, макар че вижда батко му какво прави и е свиидетел големите деца как пишкат.

# 145
Това не е "отсамосебе си"
Някой в намерил  нужния за конкретното дете подход. В случая госпожа от градината.
В градината при нас се изискваше да са с регулирана малка нужда. Може да има пропуски но  напикаването да не е практика.

# 146
  • NE
Да, подхода беше нужният. Самата жена успя да го предразположи. За съжаление малко след това напусна и можеше да имаме още повече успехи за кратко време, но отскоро пак се намери госпожа да му влиза под кожата.

# 147
Може ли на лични, от кой сте недоволни в Пловдив, че ние там ще ходим на консултация .Да не уцелим такъв

може ли и на мен на лични,предстои ни ходене в Пловдив

# 148
Ами според мен не е готов още...За жалост ми се иска да го махнем преди детската градина, още повече, че това е едно от изискванията им да са без памперс децата.

Предстои ми сериозен разговор с директорката и още обмислям как точно да подходя. Моя син е приет без допълнителни точки, а се оказва, че проблем има и то не само говорен. Трябва да ида, да я уведомя и да обсъдим ситуацията. Ще искам и ресурсно подпомагане.  Очаквам всякакви реакции...Могат ли да не го вземат? Наясно съм, че ако решат ще направят така, че сами да се откажем, но се надявам поне пробно да тръгне защото може и да не създава проблеми /освен с памперса/ и да си ходи.  В яслата се адаптира, ходи с желание, изпълнителен е, и общо взето нямат проблеми с него по отношение на дневния режим. Дано и в ДГ у дадат шанс поне да пробва.

# 149

може ли и на мен на лични,предстои ни ходене в Пловдив

И за мен ще е полезно да разбера,, може и да не е за същия човек, та да имам едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт