Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 54 969
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ви за предложенията, но съм чела книгите. "Хроники на Черния отряд" не довърших, нещо не се разбрах с автора. Не бях и особено впечатлена от Алан Кембъл, но прочетох и двете книги.

# 376
  • София
Мег, а на английски петеш ли? Ти чете Малазана... Може би пътят към асцендендството би ти харесала.

# 377
Мег, а на английски петеш ли? Ти чете Малазана... Може би пътят към асцендендството би ти харесала.
Не чета на английски за съжаление. ВЗех решение в крайна сметка. Започвам “Стоте” на Кас Морган и след това мисля да продължа с Полу трилогията на Абъркромби.

# 378
Хрониките на  Черният отряд според мен трябва да се чете само до 5 книга, оттам са съвсем други герои (с изключение на Господарката и Знахаря, а от поддъжащите - Ловеца), съвсем други цели, направо като при Мартин. Съвсем друга книга книга си става от даден момент. 6, и 7 са посредствени, 8 е мъка, а 9 и 10 едвам ги довлачих до края. Пътуването до Катовар се проточи безкрайно, само за да се върнем в отправната точка.

*Според мен всеки, който прочете дори само една от книгите за Черният отряд от 5-та нататък заслужава медал за храброст

# 379
Аз даже не си ги спомням след пета, толкова досадни бяха. Но първите са ми много по вкуса.

Прочетох трите по първия закон, ама много са хубави. Сега съм на Монца и пак ми харесва, но преводът не е така върховен. Влюбена съм в преводите на човека от колибри!

# 380
то честно казано няма и много какво да си спомняш.
Кратък преразказ -
Скрит текст:
отрядът се разпада, всички измират, Знахарът става Командира, а Господарката заместник, те напуската земите на Господарката и  тръгват да се прибират при което започва едно безкрайно пътуване към Катовар.
е това е - в три реда ракзазах  всички книги от шеста до десета вкл.

ако някой има див интерес към темата
Скрит текст:
ОТрядът попада в страна която прилича на Индия и там се заплита в разни Интриги - най-вече с Ловеца, но не само.

# 381
Много любов в “Стоте”, трепети, въздишки, тийн терзания, целувки и още и още от този род. До половината на книгата съм, а освен любов друго няма, вмъкнато е малко и от живота на кораба, колкото да не е без хич, а освен това тези които кацнаха на земята убиха един елен. Та, ако не сте тинейджър не ви я препоръчвам.

# 382
  • София
Хахаха, направо скачай на Разбитото море Simple SmileА Джентълмените копелета беше ли чела, вярно, че са незавършени, но първите 1-2 може що годе да ги приемеш по-самостоятелно.

# 383
Меган, още един опит, независимо, че предпочитанията се разминават - поредицата "Сянката на гарвана" на Антъни Райън?

# 384
Хахаха, направо скачай на Разбитото море Simple SmileА Джентълмените копелета беше ли чела, вярно, че са незавършени, но първите 1-2 може що годе да ги приемеш по-самостоятелно.
Скачам в морето, там съм сигурна, че няма да има тонове захар. Скот Линч го четох още като излезе.
Меган, още един опит, независимо, че предпочитанията се разминават - поредицата "Сянката на гарвана" на Антъни Райън?
Тук вече предпочитанията ни съвпадат, много ми хареса "Сянката на гарвана".Smiley

# 385
Много любов в “Стоте”, трепети, въздишки, тийн терзания, целувки и още и още от този род. До половината на книгата съм, а освен любов друго няма, вмъкнато е малко и от живота на кораба, колкото да не е без хич, а освен това тези които кацнаха на земята убиха един елен. Та, ако не сте тинейджър не ви я препоръчвам.

Леле,толкова ли е зле? А вчера си я купих...Smile
В момента чета "Формата на водата",но още съм в началото и ми върви много бавно.

# 386

Леле,толкова ли е зле? А вчера си я купих...Smile
За мен е много, ама много зле.

# 387
  • Разпиляна във въображението
И според мен е зле. Добре че я четох от Библиотеката. Телевизията се е справила повече от добре с екранизацията.

# 388
  • Вестерос
ЛИбов с кой е там Grinning

# 389
И според мен е зле. Добре че я четох от Библиотеката. Телевизията се е справила повече от добре с екранизацията.
Не съм го гледала и честно казано не знам дали ще си го причиня.
Кларк с Уелс в началото, сега с Белами, Оливия ще се намесва там заради Уелс, както вървят нещата. Глас с Люк, обаче и там има още една девойка и някакъв младеж в миналото се е намесвал, ама на тях не им запомних имената. Страшни любови и драми.

Общи условия

Активация на акаунт