Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 456
  • 825
  •   1
Отговори
# 345
Елора, браво на теб за хубавите резултати. Даваш страхотен пример и стимул на такива като мен, пък и на останалите в темата. Колко време вече спазваш хранителен режим и пиеш лекарства?  Всъщност, каква ти е дозировката на хапчалъците? Simple Smile След като ти е в норма всичко, не е ли редно постепенно да започнеш да махаш лекарствата?

# 346
Елорка, гледам как се радваш на инсулин 10, нали беше високо. На мен след 3 вафли /защото спрях да пазя диета.....нещо ми писна/ инсулина ми 6.....челни стойки ли да правя...Иначе тибетците ги играя.

# 347
i810, Някъде три години и половина.
В началото отказах да пия хапче. Лекарката ме натряска от раз, а то не се давало така, а постепенно се вдига дозата. Ставаше ми ужасно зле и ги спрях. Изтърпях ги два дни.
Тогава обаче не знаех, че съществували протеини. Абе знаех, ама реших да си карам почти само на растителни неща. Почнах да ограничавам сладкото. След месец установих, че ми трябва изчистване и го спрях за някъде 3 седмици. Зверския глад за сладко изчезна. И успешно вече не посягах към сладкото. Но си позволявах по-често от сега. Въпреки смотания режим успях първите 2 години да смъкна 20 кила.
Тука често спорих с потребителки, че не съм фен на протеини и отказвах като тях да плюскам меса. Знаят ме  Mr. Green Ядях си пълнозърнестия хляб, към протеини рядко посягах. И отказвах да прочета каквато и да е било Зона или режима НВВМХ.
Но може да съм инат, ама си викам какво пък. И почнах зоната. От книгата разбрах колко проста съм била. Та включих и протеините. Ако за 2 години съм свалила 20 кила, което е мижава работа. То откакто съм си на моя си режим - за осем месеца съм махнала вече 15 кила. Двойно, че и тройно по-бързо.
Хаповете ги почнах, защото не знаех как да се храня, а исках по-бързо да отслабвам. Но не знаех тогава за протеините. От хапчетата леко се усили отслабването.
Ще ги махна, но с намаляне на дозата. Може и половин година да отнеме. Колкото реша.

Алинче, девойко завеяна. Ти прочете ли кога съм правила изследването? След 2 хранения, а не на гладно.
Инсулин 10 на гладно може да се води леко височък. Но моя не е на гладно.
И недей да сравняваш мен с теб.  Laughing При моето обременяване след глюкозата инсулина ми беше над 450.
И съм свалила 40 кила. Ти челни стойки ще правиш, когато ти дойде времето.
Когато си направиш качествено обременяване, ела пак да си говорим    Hug

А с килата как си? Сваляш ли?
Прави ги тибетците, защото за момента само това можеш.

# 348
Елора, значи, моят ендокринолог ме е подредил и мен като теб. Почнах да пия метфогамма не постепенно, а  2*1 от 500 и то от първия ден. Оказва се, че това е неправилно,  но кой да ми каже. Пия и търпя. Чувствам се ужасно, но вече съм на втора кутия. Надявам се гаденето и всички останали гадни симптоми, да изчезнат с времето. Истината е, че човек трябва много да чете и да обменя опит с други като него. Иначе, три години и половина да си на диета с безброй ограничения и много свалени килограми - с и без лекарства, си е направо похвално и за поздравления. Резултатите от изследването го доказват. А за първи път ли ти са в норма?

# 349
Елорка, гледам как се радваш на инсулин 10, нали беше високо. На мен след 3 вафли /защото спрях да пазя диета.....нещо ми писна/ инсулина ми 6.....челни стойки ли да правя...Иначе тибетците ги играя.
Алина, ти тези три вафли наведнъж ли ги изяде? Пита те най-притесненият човек в темата, за който липсата на сладкотийки е равносилно на трагедия. Simple Smile 

# 350
Алина, не помня да си споменавала, че инсулина след три вафли ти е бил 6. Беше писала, но това каза, че е  КЗ.

i810, на мен ендото ми нахака 3 *1000. Но аз не съм от най-послушните пациенти. След два дни и звъня и обяснявам, че ми се гади, повръща, отпаднало ми, подута съм. А нейния отговор - "Нищо бе, пий ги". И ми затвори.
Как пък не ще я слушам. Спрях ги веднага. Това не е нормален отговор.
След година чак ги почнах. Купих си глюкофаж от 500. Делях я на две. Доста дни само вечер приемах. После прибавих 250 на обед. След 20 дни увеличих на 500. Тогава вече нямах никакви отрицателни реакции.
И да, и аз мен спирането на сладкото ми беше голяма трагедия. Все едно някой близък е умрял, така се чувствах. Но трябваше да избирам  - или плюскане или здраве. Всеки сам си решава.
И да не съм чула глупости от рода - какво е една вафла на ден. Много е. Това е боклук.
Ако не е много една вафла, нямаше да има диабетици и хора с ИР.
И откакто съм на повече протеини не мисля, че се ограничавам. Напротив ям си. И никога не съм била по сита в живота си. Колегите ме питат до кога ще съм на тази диета. Викам първо не съм на диета и второ до живот.

# 351
  • София
Елора, с този твой аватар и снимките в подписа ти, редовно губя концентрация, зазяпвам се в Хавиер Бардем и съвсем забравям за какво беше темата...

# 352
  • София
Елора, с този твой аватар и снимките в подписа ти, редовно губя концентрация, зазяпвам се в Хавиер Бардем и съвсем забравям за какво беше темата...

готин, ама не е Бардем.

# 353
Бардем е слаба ракия. Слаб заместител. В Джефри е истината, пътят и живота  Mr. Green

# 354
]На мен ендокронологътне ми каза нищо освен 3 пъти по 500мг, но фармацефтите обясняват всичко в аптеките и той ми каза да го започна постепенно.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 18:07 от Анонимен

# 355
Елорче, браво!!! Поздравления, прегръдки, целувки, всичко накуп! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Чудесни резултати!
И да, това не е диета, а режим до живот.
Малките прегрешения не се броят! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 356
  • София
Бардем е слаба ракия. Слаб заместител. В Джефри е истината, пътят и живота  Mr. Green
Джефри Дийн Морган. Май не съм гледала нито един филм с него. А Хавиер ме спечели с "Няма място за старите кучета".  То, не само мен де, и Оскара.

# 357
Елора, поздравления за отличните резултати! Радвам ти се Simple Smile

# 358
Благодаря ви  Hug

Абе знам, че не е обременяване. Знам и че лекарства пия. И все пак се радвам на резултата.
От понеделник реших обедното да го направя 850 за известно време.

Sharky,
Скрит текст:
от The Walking dead и Свръхестествено най вече го знам.
Та откакто хлътнах постепенно почнах всичко да му гледам.
Даже имаше един филм, играеш психопат и секс маниак. И се чудих на главната героиня що не му пусна  Joy

# 359
Оф, още не са излязли резултатите.
Скрит текст:
За алергията каза лаборантката, че ще станат до пет дни.
Само кз излезе - 4,69. Дотук добре. Но инсулина ми дайте бре  smile3514

Иначе да кажа какво ядох днес.
Значи сутринта си изпих първо чашата топла вода. После нападнах черешките. После си направих моята закуска - лъжица овесени ядки, ленено смляно семе и микса от ядки, канела и малко мед.
На обед си занесох гъби със зеленчуци запечени с малко сирене и кашкавал. Към това естествено домат и краставица. Абе тия неща ме държат сита, ама нали ще ми идва и понякога преди да ми дойде имам моменти да озверявам от глад. Та лапнах един дюнер  Embarassed  Ама го ометох след боцкането.
Хапче днес не пих до боцването заради каузата.  Grinning
Всъщност с дюнера си го пийнах после.

Момичета, излязоха, втрещена съм

Това може да се тълкува като перфектен резултат. И това при положение, че имам още да свалям. 10 кила, ама са си 10 кила.
Какво мислите? Дева, Амур, Ева, кажете нещо. Какво мислите? Всички. Ако КЗ беше висока, а инсулина такъв, щях да се притесня. Но КЗ винаги ми е била в нормата. Дори и при обременяването.
На гладно последния път беше 11 инсулина. Чудя се другия път на гладно какъв ли ще е, щом след 2 яденета и без хапче е такъв.
А впрочем и кафе пих на работа със сметанка и пакетче кафява захар.

Определено намалям глюкофажа. Ама нека ми мине РД-то  Joy
Мисля месец да намаля едното на 850. Но се чудя обедното или вечерното. Какво мислите?

Мисля, че като за след хранене,  инсулин 10 е перфектен, щом успява да държи КЗ нормална.
Поздравления!  Gift Heart
Това само потвърждава вече доказаното, че когато човек яде подходящите храни (които нямат бързо или бавно-повишаващ ефект върху КЗ/Инсулин), то е напълно възможно и двете да останат ниски след хранене.
Затова, момичета, рупайте си мръвките, салатите и яйцата, и всичко ще е наред.   Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт