Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 507
  • 825
  •   1
Отговори
# 330
Като казвам, че са бой повечето лекари, вярно е!
Гранични стойности на КЗ и никакви мерки?!
При резултати за диабет, ендокринологът не предписва промяна в храненето, а само метформин?!
Този глад за сладкиши 100% е от висок инсулин.
Ще чакам да видя какъв ще е, ако го изследваш.

Аз не съм го послушала и на своя глава ограничих нещата, които прочетох в интернет, че не трябва да ям. Стори ми се безполезно да ям всичко, пък да пия метфогамма. Е, моето още уж не е диабет де...

# 331
Ендокринологът уж е добър. Ако някой го знае - Ангел Маринчев се казва. Не знам защо не ми назначи хранителен режим, а ми каза да си ям всичко.
Защото НЕ е добър.
Един сравнително добър лекар би ти казал поне да ограничиш хляба, тестото от бяло брашно, захарта и захарните изделия,  а този-нищо.Затова ти написах -Смени го.
i810, този е за затвора - инсулин не пуснал, режим не назначил....после масово народа е болен и се тъпче с лекарства от такива.
Ами, така им е добре...народа болен-пациенти бол, фармацевтиката процъфтява, изобщо пари да се правят.За хората кой го бОли?!

# 332
i810, на прав път си. Продължавай да четеш и да се образоваш. Те нещата всъщност са доста простички - обездвижване + стрес + хранене с боклуци, тесто и захар = ИР или диабет тип 2.
Махаш причинителите за заболяването и нещата се оправят Simple Smile Е, при по-тежките случаи определено хапчетата помагат в началото, но те не лекуват!!!

# 333
След 5,5 трябва да се смята за гранична стойност  ,да се прави обременяване +инсулин и да се следи+ диета с много намалени въглехидрати.Една предразположеност си напредва в годините и в период на болест ,бременост,житейски драми настъпват качествените изменения.
Между другото,ако се налага да се вземат антидепресанти или кортикостероиди, ниските въглехидрати може да помогнат да не се напълнявава.Докато ,ако си караш на предишен общ режим напълняване не ти мърда.
Ако си откараш 5-10-15 години уж с гранична стойност към 6 ,в един момент си директно с диабет,но метфогама няма да е достатъчна.

# 334
А нейната КЗ може и 6 да е била.

# 335

Аз, която можех да живея само на торти, вафли, шоколад и тесто, сега почти не се сещам за тях....
С което искам да ти кажа, да не живееш с чувството, че си обречена, след като няма да ядеш всеки ден боклуци....идва време, в което не ти се ядат.Не и със стръвта, с която сега ги искаш.

Мога да се подпиша под същото. От теб зависи дали ще приемеш нещата с чувство на обреченост или като шанс да направиш нещо за себе си в дългосрочен план. Гледната ти точка ще определи дали ще ти е лесно или напротив, трудно.

Скрит текст:
Ако можех да върна времето назад, не бих пропиляла 30г. от живота си в ядене на сладичко и оправдания, че целият ми джинс са дебели, заради това съм дебела и аз. Но трябваше да стана на 56г., да ме тресне диабета и чак тогава да се стресна и взема в ръце.

Трудното си го правиш сама. Представяй си всеки ден, че си в Швейцария, седнала на пикник на някоя планинска ливада и ядеш само екологично чисти, природни продукти - месо, мляко, яйца. Визуализирай си как чистотата влиза в клетките ти и ги пречиства, как ставаш като нова - лека и красива. Сигурна съм, че точно такава искаш да изглежаш, вкл. и ЗДРАВА.

Може на някого да прозвучи малко смешно, но на мен ми помогна. Идеята си харесах от романа на Ромен Гари "Корените на небето". Методът си има сигурно и научно име, някой психолог може да ни го каже.

# 336
Скрит текст:

Аз, която можех да живея само на торти, вафли, шоколад и тесто, сега почти не се сещам за тях....
С което искам да ти кажа, да не живееш с чувството, че си обречена, след като няма да ядеш всеки ден боклуци....идва време, в което не ти се ядат.Не и със стръвта, с която сега ги искаш.

Мога да се подпиша под същото. От теб зависи дали ще приемеш нещата с чувство на обреченост или като шанс да направиш нещо за себе си в дългосрочен план. Гледната ти точка ще определи дали ще ти е лесно или напротив, трудно.

Скрит текст:
Ако можех да върна времето назад, не бих пропиляла 30г. от живота си в ядене на сладичко и оправдания, че целият ми джинс са дебели, заради това съм дебела и аз. Но трябваше да стана на 56г., да ме тресне диабета и чак тогава да се стресна и взема в ръце.

Трудното си го правиш сама.
Представяй си всеки ден, че си в Швейцария, седнала на пикник на някоя планинска ливада и ядеш само екологично чисти, природни продукти - месо, мляко, яйца. Визуализирай си как чистотата влиза в клетките ти и ги пречиства, как ставаш като нова - лека и красива. Сигурна съм, че точно такава искаш да изглежаш, вкл. и ЗДРАВА.

Скрит текст:
Може на някого да прозвучи малко смешно, но на мен ми помогна. Идеята си харесах от романа на Ромен Гари "Корените на небето". Методът си има сигурно и научно име, някой психолог може да ни го каже.
Смешно или не, прилагам същия подход.....Two Hearts
Само че не "съм" в Швейцария, а просто приемам себе си като принцеса, орисана да се храни само с полезна, качествена, истинска храна, която на всичкото отгоре е и вкусна, мамка му.А боклуците като пакетирани разни, масовките пасти, торти, Фафли и подобни благородно отстъпвам и оставям на останалото човечество.Щедра съм, лишавам се от тяхната храна, да има за тях.
И след като това и хубавото хранене ме направиха и по-слаба, и по-здрава, и по-енергична, и по-щастлива, няма сила, която да ме накара да се върна назад, към боклучавата "храна, към болестите, към хапчетата и многото кг.

# 337
Това звучи доста мотивиращо!

# 338

Смешно или не, прилагам същия подход.....Two Hearts
И след като това и хубавото хранене ме направиха и по-слаба, и по-здрава, и по-енергична, и по-щастлива, няма сила, която да ме накара да се върна назад, към боклучавата "храна, към болестите, към хапчетата и многото кг.

Тук явно сме се събрали хора от една порода Simple Smile

# 339
Между другото, кръвната ми захар на гладно през годините е била и 6,77 дори. Тогава пак никой не взе мерки. Миналата година беше толкова. Тази година ми е била и 6,24 при гранични стойности на лабораторията 6,44. И последното изследване - 5,7 на гладно преди обременяването с глюкоза. Твърде вероятно е да си влача проблемът от години, а чак сега да го откривам и то по мое настояване да отида на ендокринолог. Благодаря на всички мили хора тук. Надявам се общуването ни да продължава все така във времето и то с положителни резултати. Радвам се, че подхождате с разбиране и към новобранците като мен в темата. Наистина ми дадохте кураж и сили. Много ми е трудно да променя из основи целия ми живот. Всички сте били така в началото, след като ви шокират, че сте с такова заболяване. Надявам се след време да захвърлим всички лекарства и да се чувстваме здрави само с променен режим на хранене.

# 340
И още нещо... Не знам вие как се справяте със стреса, но аз определено имам проблеми и с него. А както всички знаете много болести са на нервна почва. Някой от вас пие ли успокоителни и какви? Дали да не посетя невролог, за да ми изпише нещо, за да се поуспокоя? Мента, глог и валериян не ми помага.

# 341

i810,
Имаш много да четеш. Виж това, което ти е дала кака Сийка. Прочети и първия пост на темата. Прочети ако трябва и всички теми с постовете. Изгледай и клипа, много е хубав и обяснителен.
Плодовете не са такъв враг. Проблема е, че си ги съчетавала и с други боклуци.
Трябвало е инсулина също да се изследва. Голям пропуск. Следващия път като се боцнеш на гладно, задължително поискай и инсулин.
И не, не означава цял живот лишения и ограничения. И аз така бях в началото. Наистина тази диагноза ме уплаши и си мислех - край, мамка му, защо живея. На най-любимата ми храна посягат тия лекари.
Всъщност със спирането на сладкото, спира и желанието за сладко. Трябва време, но спира. Като прочетеш и се информираш що е то инсулин и кръвна захар, ще разбереш.
Хляба също трябва да го махнеш. Ако пък толкова не можеш от раз мини на пълнозърнест, лимец, без мая и то по-малки количества.
После и го спираш. Всъщност ще установиш, че без хляб, ще бъдеш по-сита. Няма какво да ти вдига инсулина.
Не съм фен и на хапчетата, но ги пия, защото късно се образовах. Затова моето мнение и го казвам на всички тук е първо да се пробва с режим. Нали човек е  това, което яде.  В миналата тема имаше хора, които са победили ИР и без хапчета.
И не не можеш да си позволиш всеки ден вафличка. Докарала си се до тук,точно заради вафли, кроасани, пасти и торти.
Да те питам, ако си алергична към мед, ще хапваш ли всеки ден по малко мед?
Защото ИР е много близко до алергия. Ако беше типична алергия, хората лесно щяха да спират сладкото. Но така сладките не се махат, а болестта с години уврежда, после от ИР става диабет 2, а после може и тип 1.
Позволявам си любимите сладки максимум 2 пъти в месеца. Млечен шоколад отдавна не ям, само натурален 80 %.
Колкото до стреса. Да, диабет и ИР може да се получат и от стрес. Това не е оправдание, защото и храненето е важно.

Боцнах се момичета, но още няма резулатит. После ще ви дам отчет  Grinning

# 342
Оф, още не са излязли резултатите. За алергията каза лаборантката, че ще станат до пет дни.
Само кз излезе - 4,69. Дотук добре. Но инсулина ми дайте бре  smile3514

Иначе да кажа какво ядох днес.
Значи сутринта си изпих първо чашата топла вода. После нападнах черешките. После си направих моята закуска - лъжица овесени ядки, ленено смляно семе и микса от ядки, канела и малко мед.
На обед си занесох гъби със зеленчуци запечени с малко сирене и кашкавал. Към това естествено домат и краставица. Абе тия неща ме държат сита, ама нали ще ми идва и понякога преди да ми дойде имам моменти да озверявам от глад. Та лапнах един дюнер  Embarassed  Ама го ометох след боцкането.
Хапче днес не пих до боцването заради каузата.  Grinning
Всъщност с дюнера си го пийнах после.

Момичета, излязоха, втрещена съм

Това може да се тълкува като перфектен резултат. И това при положение, че имам още да свалям. 10 кила, ама са си 10 кила.
Какво мислите? Дева, Амур, Ева, кажете нещо. Какво мислите? Всички. Ако КЗ беше висока, а инсулина такъв, щях да се притесня. Но КЗ винаги ми е била в нормата. Дори и при обременяването.
На гладно последния път беше 11 инсулина. Чудя се другия път на гладно какъв ли ще е, щом след 2 яденета и без хапче е такъв.
А впрочем и кафе пих на работа със сметанка и пакетче кафява захар.

Определено намалям глюкофажа. Ама нека ми мине РД-то  Joy
Мисля месец да намаля едното на 850. Но се чудя обедното или вечерното. Какво мислите?

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 19:41 от Елора

# 343
Оф, още не са излязли резултатите. За алергията каза лаборантката, че ще станат до пет дни.
Само кз излезе - 4,69. Дотук добре. Но инсулина ми дайте бре  smile3514

Иначе да кажа какво ядох днес.
Значи сутринта си изпих първо чашата топла вода. После нападнах черешките. После си направих моята закуска - лъжица овесени ядки, ленено смляно семе и микса от ядки, канела и малко мед.
На обед си занесох гъби със зеленчуци запечени с малко сирене и кашкавал. Към това естествено домат и краставица. Абе тия неща ме държат сита, ама нали ще ми идва и понякога преди да ми дойде имам моменти да озверявам от глад. Та лапнах един дюнер  Embarassed  Ама го ометох след боцкането.
Хапче днес не пих до боцването заради каузата.  Grinning
Всъщност с дюнера си го пийнах после.
Дано всичко е наред и инсулинът е в норми. Кръвната захар е добре. Simple Smile  А аз да попитам, относно плодовете. По колко плода на ден може да се хапва и какви?  И примерно - ако съм яла банан на обяд, една ябълка вечерта, проблем ли ще е?

# 344
i810, и инсулина излезе. Нагоре съм дала скрийншот.

Аз и друг път съм писала. Повечето тук ограничават и плодовете, но аз не го правя. Ям си колкото ми е кеф.
Е, три банана за ден са ми много. Пък и вече не  ги обичам.
Да, може и ябълка.
Аз предпочитам плодовете да са ми сутрин след чашата топла вода на гладно.
Манията ми по сладкото в началото я заместих с плодове.
Прочети и се информирай за гликемичния индекс и гликемичния товар на храните. На плодовете също. Въобще на всичко.
Вода също трябва да пиеш. Минимум 2 литра.
Никакви колички, фантички, сокчета. Това са боклуци.Алкохол също не бива. Чат пат може вино.

Общи условия

Активация на акаунт