Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 393
  • 825
  •   1
Отговори
# 360
Браво, Елора! Hug
За пореден път даваш надежда на всички ни, че постоянството се възнаграждава!

P.s.
Скрит текст:
Твоя сладур наскоро за пръв път го гледах в един нов приключенски филм със Скалата: Rampage.
Мноооого е магнетичен, макар и във второстепенна роля. Живите мъртви ги зарязах към 4-ти сезон, а той там по-късно май се появява. Специално заради него пък ще взема да ги догледам Grinning

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 11:11 от Бледолилава

# 361
Елорка, страхотно!
Браво за добрите резултати! Така вече нещата са в пъти по-добри Simple Smile
Поздравления и успех в свалянето на дозата Simple Smile

# 362
Amour, рупам си и плодовете да добавя.
Забравих да кажа, че и сутрин вкъщи също пия кафенце, но с мед.
Не мисля, че такива щяха да са резултатите ако си бях на стария режим - с много по-малко протеини и повече бавни въглехидрати - ориз, картофи и т.н.
Впрочем онези изследвания които ми показаха на гладно инсулин 11 бяха може би месец след започването на режими с повече протеини. Но то си трябва време. Тогава и пик. киселина беше височка.
Скоро ми предстои пак да са боцна. Ще взема направления за общите изследвания на кръвта + на ЩЖ и пак ще се възползвам за КЗ и отделно инсулин, да видя сега на гладно как е. Пикочната киселина също ме вълнува как е в момента. Сигурно по другата събота ще ги направя.
А  като почнат дините, една събота ще закуся обилно с диня за каузата и пак ще се боцна.
Абе мисля, че доказах, че плодовете не са хич враг на ИР.
Но всеки организъм е различен. Експериментите дето ги правя се отнасят за моя организъм и всеки е хубаво да види как на него му се отразява.
Бледолилава,
Скрит текст:
И аз го гледах със Скалата. На кино обаче. Голям кеф да видя Моя мъж на голям екран  Mr. Green
Почвай Одещите. Страхотна роля прави.
Аз сериал със зомбита не мога да зарежа. Фен съм на зомбита. А качествени като Ходещите почти няма.

# 363
Но всеки организъм е различен. Експериментите дето ги правя се отнасят за моя организъм и всеки е хубаво да види как на него му се отразява.

Факт. Всеки организъм е различен, а и много зависи как човекът се е хранел преди. Като гледам някои с каква храна (като състав и количество) отслабват, аз с такова хранене за отрицателно време ще ударя 100-ка на кантара. Sad

Затова, по метода проба-грешка, всеки търси работещата при него схема. Важното е да успее да я намери.  Grinning

# 364
  • София
Кажете какви са страничните ефекти на метформина. Аз не се повлиях 2 години от ВМНВХ, не отслабвам никак, даже и качих килограми. Освен това, което хайде ще се преживее, показателите ми се влошиха. Та се чудя дали да не си предпиша сама метформин.

# 365

Факт. Всеки организъм е различен, а и много зависи как човекът се е хранел преди. Като гледам някои с каква храна (като състав и количество) отслабват, аз с такова хранене за отрицателно време ще ударя 100-ка на кантара. Sad

Затова, по метода проба-грешка, всеки търси работещата при него схема. Важното е да успее да я намери.  Grinning

Така си е. Затова казвам, че моите резултати, експерименти са си за мен.
Всеки е свободен да си ги направи. Ако някой смята, че плодовете му вредят има две причини. Или психологически така се настроил и трябва да се боцне, за да си види нивата или наистина му действат зле.
Преди съм писала как се хранех. Възпитана съм да ям предимно въглехидрати. Яла съм години огромни количества сладки, картофи, хляб и т.н. Може би затова този режим ми влияе. Но смятам, че и факта, че всеки ден правя гимнастика, а два пъти кростренажор в седмицата си оказва влияние.
АРТЕМИС, аз съм на ВМНВХ, но донякъде. Ям си и плодове, а понякога горе долу порциите ми отговарят и на зоната.
http://www.puls.bg/spravochnik/so_2080.html
Ето за глюкофажа. Пише си страчните ефекти. Чела съм, че не се предписват за хора със сериозни бъбречни и чернодробни проблеми.
Най-добре да намериш добър ендокринолог.
Писала съм за страчните ефекти. Имах ги, но когато почнах от раз 3по 1000. При плавното увеличаване, нямах абсолютно никакви оплаквания.
Артемис, може ли да опишеш примерно вчера какво си яла? Също така пиеш ли достатъчно вода? А спортуваш ли?

# 366
Кажете какви са страничните ефекти на метформина. Аз не се повлиях 2 години от ВМНВХ, не отслабвам никак, даже и качих килограми. Освен това, което хайде ще се преживее, показателите ми се влошиха. Та се чудя дали да не си предпиша сама метформин.

Да речем, че метформинът е най-малкото зло, когато избираме типа на лекарство, повлияващо ИР и диабет. Има си странични ефекти, пише ги в листовката, но пише също така, че някои от тях се появяват доста често, а други - твърде рядко. Обаче, никой не може да ти каже тук, при теб как ще се отрази. Ти сама ще видиш.

Има хора, които си го пият от самото начало в максималните дози и не изпитват никакъв дискомфорт - нито гадене, нито разстройство, нито замайване и умора. Познавам такъв човек, много близък. Пие го вече 5 години и грам не е отслабнал, ама и си хапва всичко и по много. При това положение аз не виждам каква е ползата за него.

Някъде в по-горните си коментари вече разказах как се случи при мен. Като го пих във високи дози (3х850мг), както ми беше изписан, без постепенно привикване - щях да умра! И ми го спря лекарката, не друг. Затова пък ми изписа за замяна много по-голяма отрова от метформина. Та се получи - от трън, та на глог. Четох доста и сама стигнах до извода, че по-добре метформин, отколкото другото. Този път обаче подходих внимателно. Първо, си оправих храненето, минах на ВМ и НВХ и чак 2 месеца по-късно започнах постепенно метформин. Еми, никакви проблеми нямах този път. Лекарката ми не можа да повярва, че този път ми се е получило.

Аз не мога да повярвам, че толкова време си карала на ВМ и НВХ и не си отслабнала. Освен ако целта ти не е била отслабване, а задържане на теглото. Иначе, при редуциране на калориите, няма начин да не отслабнеш.

# 367
  • София
Както писах, отслабването ми е малък проблем. Може да съм яла повече, да не съм се движила и т.н.
Това, което ме притеснява е, че показателите ми се влошиха - инсулин, гликиран хемоглобин, холестерол и т.н. на гладно.
Явно нещо не е добре - или мазнините са в повече, или въглехидратите са били малко.
В момента съм по-ориентирана към Зоната, но в един друг вариант. Тук навремето имаше тема за диетата Сонома. Това си е основно Зоната, но с размер на порциите.
Както и да е. Ще се бода скоро и после ще решавам.

# 368
И калоричността на храните, и тяхното количество също имат значение.
Аз, благодарение на този калкулатор, намерих къде греша. Може да не е много точен, но дава добра представа за състава на продуктите.
Първо си изчислих нужните калории за деня. После си мерих и записвах всичко, което изяждах за деня в течение на една седмица. И така разбрах, че съм имала много грешни представи за храните – някои съм ги считала за висококалорични, а други – за по-нискокалорични, отколкото са в действителност. Плюс лека корекция в количествата и нещата потръгнаха.
Ако се спазва правилото енергията да идва от мазнините, а не от въглехидратите, то и да искаш, няма как да преядеш. Освен ако не си някой отчаян сланинохолик.  Laughing

# 369
Спорта е много важен. Важен е колкото и начина на хранене.
Дори и при ВМНВХ колкото и нормални да са порциите, ако човек е обездвижен, няма да отслабне. Защото вкарваш едни калории, но нищо не изразходваш.
Липсата на отслабване не е малък проблем. Отслабването повлиява ИР.
Съвет не мога да ти дам. Не те знам ни какво ядеш, ни какво пиеш, спортуваш и т.н.
Пробвай и Зоната ако трябва. Може да се окаже твоя режим.
Како Сийке, мерси за калкулатора  Grinning
За жени, колко е максимума калории? Странен е калкулатора. Според него като въведох данните си реши, че трябва да приемам почти 3000 калории  Flutter
Ама ще си изчислявам. Интересно е.
Не всички неща дето ги ям ги има. Ама що годе са такива.

# 370
За жени, колко е максимума калории?

За всяка различно. Зависи от възраст, двигателна активност... А дори не отчита заболяванията и другите индивидуални фактори.
Според мен калкулаторът показва оптималните калории, от които се нуждаеш, за да запазиш сегашното си тегло. Ако целиш отслабване, трябва да ги намалиш.

# 371
Ахаа, ясно.
Ми въведох нещата, които ще хапвам днес. 1902 калории.
Ама и нещата на око съм ги преценявала.
Не е зле.

# 372
Четох, но не помня къде, че ако искаш да отслабваш по 0,5кг на седмица, трябва да намалиш определената ти оптимална храна с 500Ккал на ден. Тоест, ако калкулаторът е изчислил за теб 1800 Ккал, то не трябва да превишаваш 1300 ккал и ще отслабваш ритмично с по 500г на седмица. Обаче, при мен тази сметка не работи. Аз пет месеца вече си ям под 1000 Ккал дневно, но има седмици, в които не свалям и по 100г. Та, до организъм си е. И не, не спортувам, ама навъртам яко километраж, бързото ходене ми стана  втора природа. Тренажор обмислям да си взема за зимата. Вие ще кажете от кои модели сте доволни.

# 373
Кротренажора гледай да го пробваш преди да го купиш.
Първо, трябва да му работят скоростите. Това ако купуваш втора употреба.
Второ, като се качиш и караш, гърба трябва да е в изправено състояние. Кростренажор, който не можеш да караш в изправено състояние не купувай. Предишния ми Нео беше и не ми държеше гърба в право състояние.
Моя е Кетлер, втора ръка.
Но от клековете са ми заякнали краката много и не усещам чак такова натоварване на 10 степен. Но вече на 20 минута се потя. Което си ми е достатъчно.

# 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И калоричността на храните, и тяхното количество също имат значение.
Аз, благодарение на този калкулатор, намерих къде греша. Може да не е много точен, но дава добра представа за състава на продуктите.
Първо си изчислих нужните калории за деня. После си мерих и записвах всичко, което изяждах за деня в течение на една седмица. И така разбрах, че съм имала много грешни представи за храните – някои съм ги считала за висококалорични, а други – за по-нискокалорични, отколкото са в действителност. Плюс лека корекция в количествата и нещата потръгнаха.
Ако се спазва правилото енергията да идва от мазнините, а не от въглехидратите, то и да искаш, няма как да преядеш. Освен ако не си някой отчаян сланинохолик.  Laughing

аз съм голяма бяла птица, но не лебед. Sad

калкулаторът показва необходимост от 1997 Ккал дневно.
дотук за днес имам

Цитат
Прием
Белтъчини: 87 гр. 47.8%
Мазнини: 55 гр. 22%
Въглехидрати: 40 гр. 30.2%
Общо калории: 1028 kCal

като сложим и вечерята може и да надвиша.
но не мога да преценя съотношението мазнини - въглехидрати добро ли е за режима за ИР.

Скрит текст:
графиката най-долу е странна, това, което показва е нереално - забравям я.

мяк. тя започвала от 1000Ккал Trollface
вЕрно съм бяла птица

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 16:58 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт