Юлски мами 2018г.- тема 6

• 42 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
В нашия блок живее пенсионерка акушерка , онзи ден се заговорихме  и тя ми каза " Виж как ти е слязъл корема долу, значи бебето се подготвя". Аз не виждам някаква особена разлика , ама щом професионалист го казва.
Тя е много против секциото , аз и обяснявам , че съм на 40г. /ама нещо не ми личат / ,  инвитро съм. Просто не смея да рискувам.  И се почват едни разкази , как едно време по селата ги израждали , как по цели нощи ги чакали.... Откъдето и да излезе бебето все ще е зор, ама само да е живо и здраво.Disappointed Relieved

# 601
В нашия блок живее пенсионерка акушерка , онзи ден се заговорихме  и тя ми каза " Виж как ти е слязъл корема долу, значи бебето се подготвя". Аз не виждам някаква особена разлика , ама щом професионалист го казва.
Тя е много против секциото , аз и обяснявам , че съм на 40г. /ама нещо не ми личат / ,  инвитро съм. Просто не смея да рискувам.  И се почват едни разкази , как едно време по селата ги израждали , как по цели нощи ги чакали.... Откъдето и да излезе бебето все ще е зор, ама само да е живо и здраво.Disappointed Relieved
Най-"обичам " като вземат да говорят как е било по селата преди 100 години, а никой не споменава, че е имало над 40% детска смъртност и още толкова майчина...и аз ще съм секцио след инвитро и изобщо не се съмнявам в преценката на лекар, който работи от 30 години в АГ и ми е добър познат също....Нещата много са се променили от времето на вече пенсионираните акушерки, преди 35 години не е имало и инвитро дори....Леко раждане и не го мислете:)

# 602
Миронче, и аз съм на 41 и въпрвки, че имам 3 нормални раждания, са били отдавна и сега искам секцио. 😒 Страх ме е да не вдигна кръвно и да пукна докато раждам, а и си набавих и друга причина, та доктора се нави, иначе не даваше. Успех на всички! 😘

# 603
Mom of 3, а защо те е страх да не вдигнеш кръвно, сега вдигаш ли го?

Аз се възхищавам на лекарате и акушерките от едно време, въпреки че е имало много лоши случаи. Сега всичко ми се струва много по-лесно за лекарите, с цялата тази напреднала медицина, упойки и въпреки това, пак се случват грешки...
Момичета, след като родим пак ли се дава болничен, четох, че има някакъв 42 дневен и се издава от болницата, в която сме родили ли?

# 604
Като оставим на страна едно време, съвременните изследвания също никак не са в полза на секциото (и за майката, и за бебето), освен ако няма истински показания за това(в които случаи е безценно и напредъкът в тази сфера е наистина благословия). Възрастта не е такова показание, инвитрото също - поне според съвременната медицина, базирана на доказателства.

Все пак всеки си избира лекар според вижданията и си решава какво да прави със собственото си тяло и бебето си.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 20:06 от ada123

# 605
И аз много се дразня като започнат да ми дават съвети кое е добре, кое не. Всеки организъм си е индивидуален, как преценяват кое е добре за мен 🤔Не ме интересува как са раждали преди, знам майка ми и баба ми как са родили- по 20 часа, накрая с форцепс, бебето ако му е писано....кръвоизливи, шевове. Прекрасно нормално раждане. Еми не ми се слушат как някоя родила много леко, гледам себе си и се мъча да взема правилно решение.

# 606

Аз се възхищавам на лекарате и акушерките от едно време, въпреки че е имало много лоши случаи. Сега всичко ми се струва много по-лесно за лекарите, с цялата тази напреднала медицина, упойки и въпреки това, пак се случват грешки...
Момичета, след като родим пак ли се дава болничен, четох, че има някакъв 42 дневен и се издава от болницата, в която сме родили ли?

Този болничен се издава от педиатъра на детето. Говори с него, след като се роди Wink

# 607
Ако има... Аз още нямам Joy

# 608
И аз не искам да звучи като оправдание и извинение, защо искам секцио. Имам си причини, някои от които не искам да споменавам, но заедно със страха заради възрастта ми, причините стават 3. Неслучайно и доктора е съгласен на секцио, като преди това беше категорично против. Всеки сам да си решава как да постъпи. Важното е накрая да имаме живи и здрави мами и бебета! 😍😍

# 609

Да три са болничните за общо 135 дни първия 45 дневен с крайна дата герминпиздава се от ЖК следващия е от родилното за 42 дни с начална дата рожденния ден на бебчо 😉 и третия е от личния лекар и е от края на втория до 135 ден ☺

# 610
Ох аз пък днес бях на гости в родителите на ММ..споделям че съм харесала кошара,такава от плат,но много сладурска с повивалник,сенник и т.н. и я показвам на телефона.Майка му първо взе да спори с мен че това не било кошара за спане,а за игра No Mouth Успях да я убедя,че е за спане..след малко почна да се оплаква,че комплекта за спане дето купи нямало да стане тогава за тая кошара,тя не била дървена,тея обиколници нямали смисъл и подобни.Убедих я че и това няма значение,не е проблем и ще си ползваме коплекта в пълната му цялост..След още малко мълчание изръси "Ама те дървените не са толкова скъпи,аз гледах и евтини,ако трябва ще ти дам разликата и вземете дървена" Щяло да му духа през платняната,нямало да му топли..хиляда глупости!Е честно,едвам ми издържаха нервичките.Мразя да повтарям едно и също по 10 пъти,а днес точно толкова повторих че искам такава кошара поради ред причини и точка!:triumph:
Отсега се почна,незнам как ще я караме занапред..ММ нали го няма и аз трябва да се оправям с тях,хем не искам никой да обиждам и да съм груба,ама не искам и да ми се бъркат в решенията..аман направо! Disappointed

# 611
  • Бургас
DreamingGirl, твоята поне е взела отношение. 😂 Аз какво да кажа, че моята свекърва надникна леко в детската стая, защото голямото ми дете настоя да покаже леглото на бебето иииии до там. 🤔 Нито каза, че е хубаво, нито, че е лошо. Бездушие и пълна незаинтересованост. Обиди ме много, наистина. 😐

# 612
😂Има тема за свекървите! Аз надничам чат пат там да се забавлявам. Моята бивша свеки ръсеше много бисери. Първото ми дете като се роди и тя си въобрази, че му е майка и като се разпери като орлица- тя да го къпе, тя да го облича, абе кошмар. Добре, че бързо  избягахме надалеч, че предимно по телефона намилаше. Имаше едно култово изказване, че бебето като не пиело вода, щели да му изсъхнат бъбреците и кърмата след годината ставала отровна! 😉 Моят съвет е да не им се ядосвате много. Те искат да помогнат и особенно, ако ви е първо дете, смятат че нищо не знаете. 😝Не вземайте думите им навътре и животът ви ще е песен! Или не спорете с тях. Съгласявайте се с онова, което кажат и после си правете това, което сте решили.
За кошарата, не знам какво да кажа обаче...😐

# 613
Добро утро,

Вече всяка сутрин влизам нетърпеливо да проверя има ли нови бебчета. Simple Smile Аз вчера имах доста подготвителни контракции, болки в кръста, пронизвания навсякъде. Въпреки че терминът ми е на 14 юли, лекарката е на мнение, че по- бързо ще се случат нещата. Ако не родя днес или утре, понеделник съм на преглед. ☺
Ние сме казали с мъжа ми никой да не се меси и ако искаме помощ и мнение ще си кажем. Щастлива съм, че живеем сами в друг град. Сложно е с разликата в поколенията и никой не прави нищо с лоша умисъл, но те няма как и да знаят всички новости като са раждали преди 30+ години. Simple Smile

# 614
Оо свекървата...хаха 🤣 С първата бременност искаше да ми дава специална книга за начините за повиване на бебе-отказах. Обаче това не я спря да извади бебешката купичка на съпруга ми, бебешкото му одеало, космонавчето и др. неща, които според нея трябваше да ползвам за моето бебе- нищо че тия неща са на 30г. и нищо, че детето ми все пак е момиче. Когато детето стана на няколко месеца осъзна, че времената са се променили и престана. С тая бременност един път не ме пита как съм..

Между другото дайте нещо изпитано за започване на раждане ( разходки и секс не помагат), че имам страх от преносване. Чувам.за разни чайове, някой пробвал ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт