Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 3

• 81 340
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Des, след като всеки път се прилага нова схема и се търси решение на "задачата" значи всичко е наред. Понякога се използват едни и същи схеми всеки път и така реално е малко вероятно и крайния резултат да е различен.
Аз не съм фен на Мемориал, още повече че сега чувам някакви странни рокади, но там също има много успели момичета.
Опитай още 1-2 пъти, но ако няма никакво развитие или промяна в резултата е хубаво да потърсиш и друго мнение. Ей така да си свериш часовника, дори и да чуеш просто какво мислят другите.
Разбира се че е изнервящо и трудно, но то пътя по който вървим не е лек така или иначе.
Щом си имаш замразено ембри, значи има лъч надежда и то може да си е твоето чудо Simple Smile

# 91
Лошото е, че още не знам дали имам проблем с качеството. Първият път замразихме само едно ембрионче на ден 3, 2-ро качество от общо 5 извадени Я. Беше къс протокол с по 150 единици Гонал и Мерионал. Втория път пач протокол, уж да потиснем яйчниците, ама така ги потиснахме, че фоликулите едва растяха, въпреки че бях на 450 единици Мерионал. С 4 дни по-дълга беше стимулацията от първия път. Накрая извадихме 6Я, ама само 1 зряла, която не се оплоди.... И сега продължавам да съм в неведение има ли проблем с качеството или не. Страшно съм напрегната.

# 92
Това че се търси различен подход е много добре, значи търси правилния такъв, за максимално добри резултати както откъм качество така и откъм бройка.
Опитай още веднъж и ако пак е такова положението, може би не е лошо да получиш и друго мнение.
Не е задължително да започнеш стимълация или да правиш каквото и да било. Просто отиваш показваш, казваш какво те мъчи и какво се случва и чакаш да чуеш другата гледна точка.
Но за всеки случай изчакай още един опит.
И при мен ми правеше впечатление, че доктора постоянно чете и ходи по конференции и като се върне веднага прилага новостите, за които е преценил че са основателни.
Дано да открие правилния подход към теб и да си малко по-спокойна.
И аз и Сиси, всеки път на всяко посещение гледаме да се занимаваме с друго и да се опитваме да си представим че сме на екскурзия, а не в процедура. Доста по-леко се приема, но после чакането си е трудно, а след трансфера ... пожелавам си от все сърце да изпитате и тези терзания и после другите за сакче, сърчице  Revolving Hearts

# 93
Дес, мога да разбера как се чувстваш. Всеки се срива в даден момент
и се чуди накъде да поеме и какво да прави, нормално е.
Важното е бързо да намираш сили, за да продължиш напред.
Аз съм сигурна, че ще се справиш! Hug
И аз мисля като Dundiu86. Направи още 1 стимулация.
Върни каквото имаш, ако не се получи, почини си и потърси още едно мнение.
Не съм компетентна да преценя от какво така се получава,
според мен е от ендометриозата, ти си млада, не виждам други обективни причини за неуспеха.
Явно тя ти скапва резерва и качеството на я. Нямате мъжки фактор, че от това да не се е оплодила.
При мен е ясно от какво е, но при теб просто не мога да си го обясня другояче.
С този пач протокол съм чувала да има много добри резултати,
даже при жени на моята възраст.
Но проблемът на всеки е различен, не може да се вадят заключения от някого другиго.
При мен забавят ли растеж фоликулите, няма кач. я. Така си мисля поне,
затова се отказах този месец.
Докторът не ти ли каза какво мисли по въпроса за качеството?
Какво те посъветва?

# 94
Лошото е, че безизходното ми положение се засилва и от факта, че според Карлъкая съм за ново лапаро. Яйчниците са ок, но тръбите не са читави. Едната май е по-късна, може някъде да е прекъсната при първото лапаро, нямам идея. Другата пък пропуска трудно. И иска да ме отвори преди трансфер да огледа и да маха, ако е нужно. Не иска да правим трансфер без да е сигурен, че тръбите няма да попречат на успеха. Но първо да сме събрали поне 4 отлични ембриона и тогава лапаро. Т.е. ако искам да сменя клиниката, ще трябва да го направя преди да трансферирам това едничко ембри във фризера и после евентуално да се връщам за него. Не бих се оперирала преди да събера достатъчно добри ембриони, така че друга алтернатива нямам. Което още повече ме изнервя. Иначе докато съм в Истанбул проблеми нямам. Много добре се чувствам. Лошото става като се прибера.

# 95
Той ти е предложил да събереш тази бройка, за да имаш по-голям шанс,
но то е по твое желание, няма да те задължи, ако кажеш, че искаш да спреш дотук.
Това да не те притеснява, решението е изцяло твое.
За лапарото е абсолютно прав, ако имаш проблем с тръбите,
щеше да е безотговорно от негова страна, ако ти направи трансфер,
защото, ако са нагънати и запушени тръбите, събират течност, която отравя ембриона.
Не съм компетентна за интервенциите, обаче съм чувала,
че ако само се махнат тръбите, няма да ти засегнат яйчниците,
няма да ти се отрази на резерв или фоликули.
Мисля, че е правилна стратегията му, ти ще си прецениш, разбира се, какво да правиш.
Дано всичко да се подреди! Стискам ти палци от цялото си сърце! Hug Flowers Four Leaf Clover

# 96
Здравейте! Тъй като не съм сигурна къде да си задам въпроса го правя на няколко места. Надявам се все от някъде да получа отговор.
   За съжаление стихнахме момента, я който обсъждаме варианта инвитро. Имаме си някой притеснения и за в България и за в Турция.  Дано успеете да хвърлите светлина по въпросите ми.
   Да кажем, че сме се спрели категорично на варианта Турция. След инвитрото обаче кой е лекуващият Ви лекар?  Знаем много добре, че след такава манипулация се изисква пиенето на тонове лекарства.  Да кажем, че ги предписват за първите три месеца. После при кой гинеколог отивате? Не може да се върнете в клиниката в България, където сте се лекували преди това. Знаем много добре, че няма да приемат пациент, който си е направил инвитро в Турция. При прекратена бременност в Турция ли отивате за аборт?
  И така …. Ако може някой да ми каже какво следва след инвитрото в нашата съседка?
   Извинявам се предварително, ако въпросите ми не са зададени на място, правилно или за някого са глупави.

# 97
Здравей  m_t_j, мога да ти кажа съвсем отговорно че няма да имаш никакви проблеми с нищо след инвитрото.
Попринцип клиника Бахчеджи започна да работи по тясно с клиника Адела на д-р Калчев. Така че след самия трансфер и дай Боже положителен резултат в България можеш да си ходиш на прегледи при него, както и при д-р Сигридов.
Въобще като цяло притесненията ти са неоснователни Simple Smile
Относно лекарствата, докато си в стилация си те следят в клиниката, а след това продължаваш да се допитваш за тях чрез координаторите. Фатме говори български и си пишем по вайбър в реално време. Получавам отговор и действам.
Като цяло в Турция не са почитатели на излишните лекарства, така че не го мисли и това.
За да се успокоиш и увериш лично ти препоръчвам да отидете до Истанбул на една екскурзия и да направите консултация в две клиники. Ще видиш че всичко е организирано и нещата се случват без излишно напрежение.

# 98
В България продължаваме при д-р Сигридов.Невероятен е!

# 99
Благодаря ти за отговора!

# 100
Здравей  m_t_j, мога да ти кажа съвсем отговорно че няма да имаш никакви проблеми с нищо след инвитрото.
Попринцип клиника Бахчеджи започна да работи по тясно с клиника Адела на д-р Калчев. Така че след самия трансфер и дай Боже положителен резултат в България можеш да си ходиш на прегледи при него, както и при д-р Сигридов.
Въобще като цяло притесненията ти са неоснователни Simple Smile
Относно лекарствата, докато си в стилация си те следят в клиниката, а след това продължаваш да се допитваш за тях чрез координаторите. Фатме говори български и си пишем по вайбър в реално време. Получавам отговор и действам.
Като цяло в Турция не са почитатели на излишните лекарства, така че не го мисли и това.
За да се успокоиш и увериш лично ти препоръчвам да отидете до Истанбул на една екскурзия и да направите консултация в две клиники. Ще видиш че всичко е организирано и нещата се случват без излишно напрежение.

Dundiu86 Клиника Bahceci не работи по-тясно с Клиника Адела, недейте да заблуждавате, по този начин ,може да се изгради грешно впечатление.Аз лично съм пациентка на др.Тургут и разговарях с Фатме,която ми каза,че нито др.Карлъкая, нито някой от другите лекари в Бахчеджи общуват или са общували до момента с лекари от Адела, те дори не се и познавали. Др-.Тургут скоро ще се срещне за първи път с др.Калчев, но до момента нито един лекар от Бахчеджи не е в пряк контакт с лекари от Адела или др.Калчев, за това може да попиташ и Фатме. Грешното впечатление може да подведе пациентите на Бахчеджи, което не е много желателно.Единствено мога да кажа за др.Мария Атанасова, която следи техните бременни и ги изражда, че е  в пряка връзка с др.Емре, лично съм се интересувала, защото аз също се чудех кой да ме следи в БГ, макър и за краткото време, в което бях бременна.Лично тогава др.Емре ми потвърди, че др.Мария Атанасова е проследявала много негови бременни, още докато е бил в Мемориал. Пациентите бягат от БГ, заради неподходящи стимулации и недобра лабораторна среда, където се развиват ембрионите,затова мисля, че едва ли е добър вариант отново да ни връщат в БГ, като се обявяват взаимоотношения на Бахчеджи с Адела, където макър и нова клиника, едва ли имат оборудане и ембриолози като в Турция.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 10:35 от prettywoman18

# 101
m_t_j, въпросът със следенето е най-малкото нещо, което трябва да те тревожи.
Освен че можеш да се допитваш до доктора си в Турция, в БГ можеш да си избереш
лекари, според нуждите ти, ако имаш тромбофилия и т.н., с които да се консултираш.
Аз съм от Варна, има много момичета, забременели в Турция,
никой не е имал проблем със следенето на бременността.
Успех! Hug
d_ivanova, късмет! Стискам ти палци! Hug
Внимавай с този д-р Сигридов. Много лоши неща съм чувала.
Може да прочетеш в темата Тромбофилия - тема №6 днес момичетата колко много се оплакват от него.
Аз лично не вярвам на теориите на доцент Русев,
двамата с д-р Сигридов са дружинка, не бих се допитала до тях,
те като някакво божество са станали, лекуват цяла България.
prettywoman18, моля те, пиши на кирилица, задължителна е, ще ти изтрият поста, иначе.
Мисля, че не е много вярна информацията ти.
Д-р Емре не идва за първи път в България, освен това се познава с д-р Калчев,
дори го препоръчва за лапароскопии. Знам го от пациентки на Мемориал.
Казвал им е, че е запознат с работата му. Преди 2 г. е бил в БГ и е преглеждал.
Д-р Карликая не е идвал в БГ, нито има такива намерения, доколкото знам.
Успех в борбата! Hug

# 102
m_t_j, въпросът със следенето е най-малкото нещо, което трябва да те тревожи.
Освен че можеш да се допитваш до доктора си в Турция, в БГ можеш да си избереш
лекари, според нуждите ти, ако имаш тромбофилия и т.н., с които да се консултираш.
Аз съм от Варна, има много момичета, забременели в Турция,
никой не е имал проблем със следенето на бременността.
Успех! Hug
d_ivanova, късмет! Стискам ти палци! Hug
Внимавай с този д-р Сигридов. Много лоши неща съм чувала.
Може да прочетеш в темата Тромбофилия - тема №6 днес момичетата колко много се оплакват от него.
Аз лично не вярвам на теориите на доцент Русев,
двамата с д-р Сигридов са дружинка, не бих се допитала до тях,
те като някакво божество са станали, лекуват цяла България.
prettywoman18, моля те, пиши на кирилица, задължителна е, ще ти изтрият поста, иначе.
Мисля, че не е много вярна информацията ти.
Д-р Емре не идва за първи път в България, освен това се познава с д-р Калчев,
дори го препоръчва за лапароскопии. Знам го от пациентки на Мемориал.
Казвал им е, че е запознат с работата му. Преди 2 г. е бил в БГ и е преглеждал.
Д-р Карликая не е идвал в БГ, нито има такива намерения, доколкото знам.
Успех в борбата! Hug

Sisi,  не съм съвсем съгласна с теб. Когато твърде рано приключи бременноста ми, трябваше някой в БГ да ми направи кюретаж и да се изпрати част от плода за генетично изследване. Тогава незнаех към кого да се обърна за подобно нещо и чух от момичета за др.Калчев и ми казаха същата информация, че се познава с Др.Емре и така. Веднага се обадих и лично разговарях с Др.Емре, който ми каза, че никога не се е виждал и не познава този лекар. Единствено е гледал записи на негови лапароскопии и е на мнение, че са извършени добре. Но до там...Дори докато беше в Мемориал, професорката го  ограничаваше и не му е позволяваше да прави такива операции, лично ги правеше. Сега, доколкото чувам и това не прави сама.
А що се отнася за издването му преди 2 години, тогава изобщо нямаше прегледи, а беше само консултации по документи в офиса на Караджъ Турс. Доктора беше в БГ заедно със Севда и правеха само консултации.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 10:53 от prettywoman18

# 103
prettywoman18, това са ми го казвали момичета, пациентки на Мемориал,
от тях го знам, ако те са ме излъгали, значи и аз лъжа.
Но едното момиче успя при него в Мемориал, точно тя ми каза, че е я изпратил при Калчев,
защото е запознат с работата му, така че аз не споря, само казвам, това, което знам, но не от личен опит,
мога да споря, ако самият доктор ми го каже.

# 104
Мисля че се прекалява с насочванията без личен опит, както и с квалификациите на база прочел тук и там.

Общи условия

Активация на акаунт