Клуб на храбрата Шивачка

• 136 240
  • 431
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мили мами. С голям интерес проследих всичко написано в темата, защото аз самата се занимавам понякога с шиене. Имам една руска машина и определено съм доволна от нея (за моите елементарни нужди). В колекцията ми до момента имам 2 панталона от лен, една пола отново за лятото, сукман, чанта и още много дреболийки.
Въпросът е, че съм в средата на следващия месец съм на сватба, а нямам тоалет. Измислила съм го - ще бъде рокля от трико, но нямам подходяща машина. Искам да ви помоля, ако знаете за добро ателие или шивачка с покривна машина, но в района на Младост (София) да ми препоръча....защото май не остана още много време. Благодаря предварително.

# 211
и аз да се запиша в клуба

# 212
И аз, и аз Grinning Шия си от време на време сама по някоя дрешка. Много обичам да шия ама....пусто все не ми остава свободно време.

# 213
сега съм на вълна да правя шапки на малкия- последната е тип каубойска , от кадифе-много ефектна стана
обмислям идея за зимно яке

# 214
Някоя от вас да е попадала на сайт с готови кройки?

# 215
Здравейте и поздравления за темата.
 Моята майка е чудесна шивачка и по този повод аз така и не се научих да шия. Първо имаше кои да ми направи набързо дрешката, а майка ми смяташе, че ще видя сметката на машината  Simple Smile(може и  да е била права). В къщи имаше доста списания Burda и според маман, кройките в тях са най-сполучливи. За съжаление и машините и списанията остават за сестра ми. Така че сега съм се навила да си купя машина и да започвам да се уча сама. След доста обикаляне в наше село установих, че най евтиния вариант е TCM машина. Може би не е най добрия, но аз така или иначе я купувам с мисълта, че може и да не оживее след моите ученически напъни   Mr. Green
А за кройките, докато бях студентка и киснех редовно в читалните на библиотеките, често съм виждала дами да разглеждат списания и да си копират листите с кройки (разбира се според разценката на библиотеката  Simple Smile) Така че може да пробвате (ако имате време за читални  newsm78)

# 216
  • Балчик-Сливен
Момичета,включвам се,понеже и аз обичам да шия-гоблени,на машина,много добре ми действа.Искам да ви дам адрес на магазин,от който си купувам платове на парчета-не втора употреба,това са платове от Гърцияа и Италия,оставащи след скрояването на големи поръчки явно.Но са много качествени и тук не съм намирала такива-става въпрос за пулар,памучни трика и други качествени платове,от които се правят чудеса.Има адреси в София,Пловдив,Сливен и  Ловеч.Който се интересува -на ЛС.Вчера от такива платове си уших страхотни калъфи за холовата гарнитура,за да спася дамаската.

# 217
Нека и аз да се включа в клуба!
Аз съм шивачка по призвание,по образование и по занимание.Или иначе казано удава ми се  Embarassed завършила съм го и в момента с това се занимавам(шивашка фирма).Почти всичко си шия сама и само с готови кройки на Бурда(от магазина на Дондуков,списания не съм купувала от 1998година)
Възхищавам се от самоуките мами в клуба  Hug Похвално е че имат желание и воля да се научат.
Zdravei.Niamam si nikakva predstava ot chev i kroika.Iskam da te popitam nechto-moje li na pola tip lale da se sloji obrach ili ne?
Chakam otgovor.Mnogo ti blagodaria! Cry

# 218

Zdravei.Niamam si nikakva predstava ot chev i kroika.Iskam da te popitam nechto-moje li na pola tip lale da se sloji obrach ili ne?
Според мен ще се развали линията. Ама нека по-спецовете да кажат

# 219
По отношение на полата тип лале аз също не съм убедена, че ще се получи добре а и много зависи от плата.
Ако е за по специален случай по-добре не рискувай. newsm78

# 220
Според мен обръч може да се сложи на пола пълен клош, но това е мое мнение. Нека и другите да кажат какво мислят newsm78

# 221
Нека и аз да се включа в клуба!
Аз съм шивачка по призвание,по образование и по занимание.Или иначе казано удава ми се  Embarassed завършила съм го и в момента с това се занимавам(шивашка фирма).Почти всичко си шия сама и само с готови кройки на Бурда(от магазина на Дондуков,списания не съм купувала от 1998година)
Възхищавам се от самоуките мами в клуба  Hug Похвално е че имат желание и воля да се научат.

He.

# 222
може ли и аз да се включа в клуба, макар и да не съм професионална шивачка, но съм храбра  Joy научих се в последствие. мъжът ми има ателие за трикотажни облекла и за да му помагам научих се на оверлог и покривна да работя. едно време и вкъщи шиех, когато имах време , сега обаче време не остава  Cry 

сега търсим шивачка за ателието, има ли желаещи ??? още не сме пускали обяви във вестника, но реших първо да ви питам вас, след като видях хубавата тема. може да видите какво произвеждаме в сайта ни www.ivanel-bg.com , там има адрес и телефон, ако някой прояви интерес, нямаме специални изисквания за образование, години, стаж и кой знае какво, само да има желание за работа, щом аз се научих, където хич нищо общо с мойта професия /инженерче/ няма   Laughing
ще ви чакаме, а иначе и аз вече съм в клуба,, имаше един руски сайт с кройки но не мога да се сетя как се казваше, можеше да се тегли готова кройка и да си разпечаташ на обикновен принтер. ще го потърся и ще ви кажа, а отделно имам и няколко CD с кройки за жени, деца и мъже поотделно, но все не остава време да разгледам и изпробвам. ще ви информирам пак за руския сайт с кройките, но като се прибера в къщи

# 223
  • София и там където не се пуши
kkokomoko гледам, че сте близо до нас, а имате ли магазинче там. Може за такива като мен дет дадват съвети, ама си купуват готови да си харесаме нещо.

# 224
kkokomoko гледам, че сте близо до нас, а имате ли магазинче там. Може за такива като мен дет дадват съвети, ама си купуват готови да си харесаме нещо.

там е само ателие, но може и от там да се купи, стига да има готово, ако няма- може да си поръчаш и после на друг ден да минеш да си го вземеш, щом си близо, а може и по мейл или ICQ да си поръчаш, а после да минеш да го взезеш

Общи условия

Активация на акаунт