Брачен договор и защо не е популярен в БГ?

• 34 300
  • 632
  •   1
Отговори
# 135
Какво значи налапат? Съпругата не работи  ли за детето и семейството, по презумция лежи и лапа?
СорЕ не ги разбирам така нещата, особено при подобни изпълнению по време на брака. Да се оправят, брачния договор е чудесна възможност за защита на съпругата и децата при едни такива обстоятелства.😉
За новороденото да си работят майка му и баща му.

Съпругата си работи, съпруга също работи. Извънбрачното дете не наследява всичко напълно, нали, наследява равна част с другите деца на бащата, която е по-малка от тази на съпругата. И то също е човек, свързан с бащата, независимо от браковете му. Както детето, родено в брак има право на издръжка и наследство, така и детето родено извън брак. Другото са разни емоции, търсене на вина и прехвърляне на омраза към детето, което не е родено по собтвено желание.

Съпругата или съпруга, могат да мразят предишните или следващите деца на партньорите си, но това няма грам общо с правата на малките.

# 136
  • При семейството си

И аз нещо не разбирам логиката. Примерно има имот, купен предимно със средства на съпругата, а дете, което няма нищо общо с нея наследява, самото щото е СИО и много се обичаме и всичко ни е 50/50. Тъй де, ама въпросният наследник леко не е в схемата 50/50 , ми си е тотална разделна собственост на съпруга.
Ами, защо са избрали нормите на СК в такъв случай?
Могат да съжителстват под друга форма.

Но, да се бърка в замисъла на СК ми се вижда глупаво.

Ами именно нормите на СК от 2009 г. предвиждат 3 форми (режима) на имуществени отношения между съпрузите.

# 137
  • град-държава
Скрит текст:
Какво значи налапат? Съпругата не работи  ли за детето и семейството, по презумция лежи и лапа?
СорЕ не ги разбирам така нещата, особено при подобни изпълнению по време на брака. Да се оправят, брачния договор е чудесна възможност за защита на съпругата и децата при едни такива обстоятелства.😉
За новороденото да си работят майка му и баща му.

Съпругата си работи, съпруга също работи. Извънбрачното дете не наследява всичко напълно, нали, наследява равна част с другите деца на бащата, която е по-малка от тази на съпругата. И то също е човек, свързан с бащата, независимо от браковете му. Както детето, родено в брак има право на издръжка и наследство, така и детето родено извън брак. Другото са разни емоции, търсене на вина и прехвърляне на омраза към детето, което не е родено по собтвено желание.
Ами не. Съпрузите създават блага за тяхното семейство. Ако единия от двамата предварително е осведомил другия за намеренията си за още жени и деца, същият има право да реши дали е Ок или, не. Бракът предполага отношения всякакви касаещи само тези, които са го сключили, техните деца, имущество, отговорности, задължения един към друг и т.н. Не предполага И други жени/мъже, деца...
Аз лично не искам да попадам в положение хем да ми се сервира любовница, хем извънбрачни, хем аз и детето ми да сме ощетени от същите, защото е точно така - аз и мъжът ми сме създавали за нас, каквато и част да отива при някой извън семейството, то тя е моя и на детето ми, а аз не съм Ок.
Който е решил да има други жена/мъж и деца - има си начин, но не и този.Wink

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 11:24 от Vermilion`

# 138
...На жена се предлага брак след като роди дете. В противен случай може да се окаже нерепродуктивна или по-лошо да зачене от чужд мъж. Повечето жени като им се каже живот без брак и почват да пищят. Започват едни увъртания: „Ама извинявай, нека детето се роди в брак, не е ли редно така?“.
Ами ако мъжът не може да направи дете? Мен това не ме е притеснявало, ако двама се обичат всичко друго ще се нареди. Ако мъжът ми имаше здравословен проблем щяхме да намерим решение - ще си осиновим или ще ползваме някой от медицинските методи, в днешно време има достатъчно.
Но без брак аз също не бих родила. Детето е напълно зависимо и за доста време е "вързано" за родител, в случая за нея, особено до раждането. А животът е непредвидим, една катастрофа и вече го няма, после иди води дела с роднините да доказваш бащинство или детето ти остава с баща "неизвестен"... [/quote]

...Редно е да видя да ли можеш да готвиш, дали ще ме гладиш...
Е, това е нормално, аз също държах да видя може ли да готви мъжът ми и т.н., за да знам мамино синче ли е, което си търси нова мама или възрастен човек, който няма нужда някой да му сменя памперса. Но това се вижда и след 1 месец съвместно съжителство, не са нужни специални стратегии за тестване.

И аз нещо не разбирам логиката. Примерно има имот, купен предимно със средства на съпругата, а дете, което няма нищо общо с нея наследява, самото щото е СИО и много се обичаме и всичко ни е 50/50. Тъй де, ама въпросният наследник леко не е в схемата 50/50 , ми си е тотална разделна собственост на съпруга.
Не става точно така. Ако е купен предимно със средства на съпругата, то нейният дял е по-голям. Това се документира при покупката. Ако искат да е само за техните деца - ами пише ги на тяхно име, чиста работа.

# 139
От любовницата, няма как да си ощетена.
А пък от детето, не е болка за умиране толкова, да се надава вой и писък. А и то наследява, чак след смъртта на баща си, преди която всичко може да се уреди достатъчно добре.
Но същия тоя баща, ще излезе голям дебил, ако лиши едно от децата си от наследство.
Като не може да спи вечер, защото извънбрачното ще вземе коридора от панелката след 30 години - развежда се и пито-платено.

# 140
  • Варна
...На жена се предлага брак след като роди дете. В противен случай може да се окаже нерепродуктивна или по-лошо да зачене от чужд мъж. Повечето жени като им се каже живот без брак и почват да пищят. Започват едни увъртания: „Ама извинявай, нека детето се роди в брак, не е ли редно така?“.
Ами ако мъжът не може да направи дете? Мен това не ме е притеснявало, ако двама се обичат всичко друго ще се нареди. Ако мъжът ми имаше здравословен проблем щяхме да намерим решение - ще си осиновим или ще ползваме някой от медицинските методи, в днешно време има достатъчно.
Но без брак аз също не бих родила. Детето е напълно зависимо и за доста време е "вързано" за родител, в случая за нея, особено до раждането. А животът е непредвидим, една катастрофа и вече го няма, после иди води дела с роднините да доказваш бащинство или детето ти остава с баща "неизвестен"...

Не е съвсем така. Дори да не сте женени, при раждане се вписва кой е бащата /дори да не е биологичния, и това съм го виждала/ и той си има права над детето.
Друг е въпросът, че аз не бих се омъжила за мъж, който ме взема само да му родя дете. Всичко става на този свят, но е важно да чувстваш, че имаш човек до себе си и в добро и в лошо.

# 141
  • Beyond the stars
Но без брак аз също не бих родила. Детето е напълно зависимо и за доста време е "вързано" за родител, в случая за нея, особено до раждането. А животът е непредвидим, една катастрофа и вече го няма, после иди води дела с роднините да доказваш бащинство или детето ти остава с баща "неизвестен"...

Не е съвсем така. Дори да не сте женени, при раждане се вписва кой е бащата /дори да не е биологичния, и това съм го виждала/ и той си има права над детето.

Вписва се, ако има нотариално заверена декларация за припознаване .. ако няма - няма как да се впише.

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 11:38 от Вълшебство

# 142
  • град-държава
От любовницата, няма как да си ощетена.
А пък от детето, не е болка за умиране толкова, да се надава вой и писък. А и то наследява, чак след смъртта на баща си, преди която всичко може да се уреди достатъчно добре.
Но същия тоя баща, ще излезе голям дебил, ако лиши едно от децата си от наследство.
Като не може да спи вечер, защото извънбрачното ще вземе коридора от панелката след 30 години - развежда се и пито-платено.
Как да няма, мненията ти само доказват колко еднопластово гледаш на въпроса, но ти щом си ок е твое право. Аз не съм и не съм и ларж по отношение на любовници/децата им, имущество, финанси и особено в емоционален аспект, та също съм си в правото. След като брачния договор и режимът на разделеност предоставят възможност за защита в такъв случай, значи е точно така.
От наследство не може да те лиши никой, полага се на всеки по закон. Именно има си начин ако си решил да създаваш друго семейство, не връщаш партньора си в първи клас.

# 143
Как любовницата те ощетява имуществено?! Тя няма никакви права над нищо. Освен, че може да харчи някакви пари там по нея, но той ако си е смотан, все за нещо ще харчи.

И как извънбрачното дете те връща в първи клас?! С наследяване на някаква мижава част и то след безброй години?

# 144
  • град-държава
Ами помъчи се и познай, честно не ми се занимава, аз проблем в това отношение нямам.
Примерите покрай мен са живото доказателство, как една любовница може не в първи клас, ами направо може да ти такова таковата. Как, ако е мотивирана начини има и то не малко. Така както има начини съпругата и децата да са защитени. Който иска друго семейство, ще си работи с него за него, толкова.

# 145
Скрит текст:
Друг е въпросът, че аз не бих се омъжила за мъж, който ме взема само да му родя дете. Всичко става на този свят, но е важно да чувстваш, че имаш човек до себе си и в добро и в лошо.

Докато Алехандро направи днк тестовете дали е негово... държавата вече ще е вписала детето като на самотна майка.

# 146
Ами помъчи се и познай, честно не ми се занимава, аз проблем в това отношение нямам.
Примерите покрай мен са живото доказателство, как една любовница може не в първи клас, ами направо може да ти такова таковата. Как, ако е мотивирана начини има и то не малко. Така както има начини съпругата и децата да са защитени. Който иска друго семейство, ще си работи с него за него, толкова.

Любовницата не може нищо. Може мъжа ти да дренира семейните съкровища, ако иска нов живот с нова жена, но любовници и деца, сами по себе си са незначителна заплаха за панелката. Но мъжа може да го направи и без любовница, може просто да не може да те понася вече и ей така, да ти е гадно.

Както казах и в началото - обвиненията към любовници и извънбрачните им деца, просто помагат по-лесно да се приеме факта, че мъжа ти те е прецакал. Приписват им се демонични сили, които те не притежават.

В един брак, където имуществото е придобито в последствие, никакви любовници не могат да играят, всичко е 50/50. Който иска да си тръгва, не може да вземе повече. Дори, според мен, опасността е точно в разделното и брачните договори.

# 147
Не е съвсем така. Дори да не сте женени, при раждане се вписва кой е бащата /дори да не е биологичния, и това съм го виждала/ и той си има права над детето...
Да де. Ама трагедии стават и преди раждане, то 1 секунда е достатъчна, какво остава за 9 месеца, много неща могат да се случат.
Или си хваща куфарчето и забегва с нова любов по чужбинско, да не мислиш, че ще се затичат властите да му вземат ДНК?

# 148
  • град-държава
Не знам за какви панелки и омрази говориш постоянно, не ме и интересува.Wink
Режимът на разделеност осигурява, това което принадлежи лично, да си остане лично и за детето му, независимо от обстоятелствата. Но това е само едната страна на подробностите.
В БГ е традиция мъжът да излезе с минимум последствия от един брак, което не е се отнася за жената. Е, договорът променя картинката в това отношение.

# 149
Предвид това, че панелката в София е 120-200 000 лв., и че ако имат 2 деца са купили още 2 такива, сумата хич не става малка.
Но и не е въпросът каква е, не съм благотворително дружество, за да правя такива подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт