НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Дълго време не исках да пиша страховете си, може би за да не ги прочета, но се реших... големия ми страх е от феталната , която е в събота. Знаете, писала съм, че бремеността ми започна с варицела и имах предишна с Даун. Сега, в събота, съм на фетална при доктор Искилиева, много добър специалист,  о тя откри миналия път  Дауна и сега все едно ужаса се връща, постоянно мисля за това и се връщам назад във времето. Всъщност, ако не съм доволна от нещо в клиника Щерев, то това е със запазването на часове, някак ми се искаше като си платя пакета да не мисля за часове, запазвания и ми се искаше да не се допуска да съм на фетална при същия специалист (знам че д-р Искилиева е наистина добър специалист)... Но още два дни и ще видим дали ужаса ще се повтори.

# 136
Истината е, че децата копират родителите си. Ако вкъщи се биете, викате, ядете боклуци, гледате ТВ, но не давате на детето, а то ще иска като вас, ще влизате в противоречия с него и ще има трудни моменти. Много неща ще налучкаш на интуиция, лесно е да се каже, а на практика е адски трудно, но спокойна мама- спокойно бебе/дете. Води се от тази максима. Друг съвет, който мога да ви дам и който съм получила от педагог (специалист проблемни деца и деца с дефицити) е, да не влизате в противоречие с таткото пред детето. Ти му даваш домат, таткото не смята, че трябва и изпадате в спор дали/или и т.н Това не помага на детето да изгради правилна и устойчива ценностна система. То не може да реши доматът добро или лошо е, авторитетът започва да куца и резултатът е гаден.

Бабите и дядовците трябва да приемат, че решенията са ваши и да се съобразяват, спазват и слушат какви са правилата.

# 137
Да, точно това с домата ми изглежда супер страшно и трудно.

Dydito, знам че са ми малко тъпи страховете и разсъжденията, но не става въпрос, че ще искам нещо от детето, а просто, че ще се научи на гадни неща от нас и това няма как да се избегне.
Няма значение де, не трябваше да пиша, лично е и без това.

# 138
  • София
Здравейте, момичета!

Аз ви бях споделила миналата седмица за едни болки на 4 пръста от пъпа в дясно, в събота ходих даже до спешен кабинет заради тях. Тогава ми казаха, че няма нищо притеснително с бременността и ми препоръчаха консултация с гастроентеролог. Днес ми беше консултацията и се оказа, че бебето притиска уретрата към десния бъбрек, от притискането се задържа течност и съм получила възпаление, от което ме боли. Изписаха ми Уринал акут и Но шпа за болките и казаха, че е най-важно никога да не стискам, а винаги да ходя веднага до тоелатната. Явно е често срещано при бременните, странното е, че обикнвено се случва в по-късна седмица, но каквото-такова.

За страховете - смятам, че всеки ги има и е нормално. Това значи, че ти пука какво ще се случи с детето ти.

Georgea, вярвай, че всичко ще е наред този път! Минала си през ужасни неща, но те са изключение, така че сега всичко ще е наред Simple Smile

# 139
  • Варна
Джорджия, ще чакам добри новини от теб!Имаш нашите стиснати палци!

Янна е написала много правилни неща.Ние категорично следваме правилото, когато единия родител не е съгласен с другия, това да не се обсъжда пред детето, а насаме.

За храненето и всичко останало наистина е важен личния пример, за музиката мога да кажа само едно.Дори и у дома да не се слуша чалги, Крисковци и т.н.., в един момент неминуемо детето расте и в училище или пък с приятели научава разни песни и изпълнители, които може да не са ОК с вашите представи за хубава музика.И тук е момента да се говори без да се натрапва.Ние сме в този етап, чалги не слуша слава Богу, ама Гери-Никол, Криско...да.Ние не слушаме такава музика  и аз като цяло не съм съгласна да слуша това, но действам много търпеливо и внимателно и ще видим до къде ще я докараме.На вас повечето това още ви е далечно и ще гледам да не се отплесвам извън бебешката темата.

# 140
Да се оплача, ще пия антибиотик 😣😒
Моите страхове се препокриват с вашите, но смятам, че това са нормални неща, особено ако ни е първо дете. Засега с таткото сме на едно мнение за повечето неща,но в движение ще видим как е 😁

# 141
  • Bарна, морето, сините вълни
Тъй като в момента не работя, още в началото прекъснах, защото не ми беше лека работата, а и до четвъртия месец страшно много повръщах, нямах един спокоен ден, умирах от болки в стомаха... Реших, че вкъщи все пак с нещо ще се занимавам, освен с чистене на косми от кучо 😁. Обичам да чета и си купих "Докато аз и ти сме едно". Има интересни факти и въобще доста полезни неща. Миналата година си бях взела "Да оцелееш като родител", написана е от майките от "Майко мила". Много весела и разтоварваща книга.
Та въпроса ми е дали четете и дали можете да ми препоръчате някоя книга за бременност, написана по закачлив начин, с весели случки и т.н. Майката на моя ми разказваше за една книга. През 90-те мисля е била популярна. Имало размисли на бебето в корема на майката. По шеговит начин, разказано какво си мисли бебето, докато майката прави нещо. Много в търсих, но така и не я открих.

# 142
  • Варна
Момичета какво мислите за "бейби шауър" ? За или против такова нещо сте? За тези, които не знаят какво точно е пращам линк да прочетете. Ill
https://http://www.kenguru.bg/baby+shower/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJOD … rMpWLQtiLcZm-Y9er

# 143
  • София
Страхотни коремчета, момичета 😍😍😍
Ето и моето, малко по-назад 16 г. с и 5 дни.
Сега почвам да чета тази книга, като имам наблюдения ще кажа, но мн ми я препоръчаха.

# 144
  • София
Аз в момента чета тази и много ми харесва, но определено не е забавна. Бих я описала като написана на простичък език, който обяснява какво се случва с тялото ни и развитието на бебето по седмици. За мен е много интересно защото е включена и информация кога и какви изследвания се правят и защо, какво е хубаво да се яде в определените месеци, описани са усещанията и страховете на майката.

# 145
  • София
И аз чета от същата авторка, само че по-стария вариант на книгата.

# 146
  • София
Деси, аз търсих показаната от теб, но ми казаха, че вече е преиздадена. Предполагам, че е подобно като съдържание Simple Smile На теб допада ли ти?

Аз имам и тези двете и си чакат ред:

Какво те чака, когато чакаш дете

Скоро ще стана майка

Първата е доста известна, но трудно я намерих и затова започнах тази на Мария - Клод Дьолае, а втората ми е подарък и предполагам, че докато стигна до нея ще ми е скучно вече да чета, но да видим Simple Smile

А водите ли си дневник на бременността? Аз 6-9 седмици бях много редовна и записвах как съм, какво ми се яде или не ми се яде, но нещо ме мързи... А знам, че ще ми е интересно да си го чета и ще се опитам да възродя писането.

# 147
  • София
Даа, аз имах предвид, че твоята и моята книга са еднакви, ама твоята е по-нов вариант на моята Grinning и има добавена информация, като гледам е г/д 100 стр. повече. Simple Smile Чудих се дали да поръчам и по-новата, но сигурно тези страници са за раздел правен. Иначе много ми харесва книгата, чета я седмица за седмица.
Аз пък съм поръчала тази:

И мисля следващите, които ще поръчвам да са за кърмене и отглеждане на новородено нещо от този тип.

Аз имам странен въпрос, извинявам се ако сме го дискутирали по назад. Ходите ли на кино? Намирам противоречива информация, в нета пише да не ходя заради силния шум, в приложението на телефона ми пише да се разнообразявам с кино, театър.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 20:53 от Десислава``

# 148
  • Варна
За бременност и бебета не чета този път книги, но мога да ви препоръчам книга за кърменето:
"Азбука на кърменето" на Грю Нюландер
Много хубава книга, с адекватна и правилна информация що е то кърмене.
Полезни четива са и Блогът на Хедра, както и сайтовете на НАПК и ЛЛЛ.
Аз се подготвях с бъдещата кака предимно от ЛЛЛ и Хедра.Тук в този форум също има и кърмачески подфорум с полезна информация, а във ФБ има и групи за кърмене, в които пишат дългокърмещи майки и консултанти по кърмене.Една от тях е "За дългото кърмене".

Бейбишауър на мен ми харесва, но май не е много приложимо тук в България или поне си мисля, че няма да е точно както на запад.Иначе съм гледала много хубави снимки от такива партита и наистина майката си набавя доста неща за бебето от това парти.

# 149
  • София
Море от тази тема знам за блога на Хедра и ЛЛЛ и ги чета с интерес, може и ти да си казвала за тях.
Относно бейбишауър, преди две години ходих на шаферката, беше в 9 месец като влезе и беше много интересно за мен. Правих торта от памперси, бяхме само момичета и си говорихме за бременността, залагахме даже на коя дата ще се роди 😄 ето една снимка.

Аз не знам дали ще имам 😁 моето може да е и с татковците, ако се реша. По принцип имах план да се съберем и да извикаме поп да ни освети апартамента, че още не сме и да си направим малко парти, но не знам, ще видя как ще се чувствам живот и здраве края на 8 месец Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт