НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 915
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Уоман, най-важното е, че с бебо всичко е наред.Това най-вече трябва да запомниш.Много тъп преглед наистина си имала, даже мисля че излишно доста те  е ошашкал.В София има и други добри лекари, не знам защо всички при този ходите, аз съм чувала разни случаи, в които пак е шашкал майки / приятелки и мои познати/ и в доста случаи или не е бил прав или преекспонира нещата.Аз лично при такъв лекар не бих отишла.Мислех си да те питам защо не дойдеш във Варна, тук имаме читави и адекватни лекари, но понеже знам че летиш от София и затова не те питах.Моят лекар е по-скоро мълчалив, всичко гледа и казва, че всичко е наред, ако не е също казва без да създава драми.Знам, понеже с дъщеря ми имаше разни съмнения и бях подготвена, че може да се наложи още в 8ми месец секцио, но за щастие не се наложи, само ходех на много извънредни прегледи.Иначе ми отговаря на всякакви въпроси.
За хемоглобина ми стана интересно точно колко ти е всъщност?Моят е 110, с предната бременност все беше 111 или 110.Родих бебе без анемия.Вкл. заради тежката жълтеница, за която съм ви разказвала, я изследваха за анемия и таласемия и тя беше с хемоглобин над 130 за разлика от моя.Кърмих я активно 6м., без да е яла нищо до тогава, без добавки и химии / АМ и прочие/ и в 6-ти месец имаше хемоглобин пак 136, при положение, че при кърмените бебета около 6м. се изчерпват запасите от хемоглобин придобит от майката по време на бременността и се наблюдава често спад.Т.е. аз също с лека анемия съм износила и родила бебе без анемия.
И затова ми стана интересно колко ти е хемоглобина и как точно тоя лекар реши, че бебето е анемично...Даже имам приятелка с 80 хемоглобин по време на брем. и пи сума време желязо феро -нещо си май беше.И нейното бебе си се роди без дефицит!
За другото не мога да дам мнение, но според мен наистина излишно те е ошашкал.Ако можеш иди днес на някой извънреден преглед, сигурно има лекари работещи и в събота, поне да се успокоиш.
Бебето е наред, това помни, защото то е най-важното!

# 196
Woman, също мисля, че трябва да се съсредоточиш върху факта, че е казал, че бебето е наред. При всичките му кусури не мисля, че би си позволил да го каже ако не беше така. В момента това е най-важното, а за другите неща като анемията ще вземеш мерки. Може да споделиш на лекарите в Норвегия това за матката да го имат предвид и да сикажат мнението.

Аз имах час за него при юли, който отмених. Знам, че за някои хора е гений, но съм чувала и неща, които ме отказаха от това да се видя с него. Моя приятелка отиде с изследванията на сестра си при него - за мнение (от друг град са), Сигридов й беше каза, че Б12 й е толкова нисък, че е сигурно, че бебето ще се роди с увреждания и няма и за кога да се вдига вече. Тя не й каза, за да не я разстройва, но жената си има прекрасно здраво и умно момченце, вече голямо. За мен няма значение какъв гений си ако говориш така на жени, които чакат бебе. И се познавам и знам, че ако изцепи нещо такова после няма да мога да се събера, а имам какво да мисля - късно ми открира тромбофилията, късно почнах и терапия и сега до края ще мисля дали всичко е наред. Вероятно ако ходиш при него от самото начало е Ок, иначе сякаш малко иска да покаже превъзходство над другите лекари - как те не са се сетили да пуснат еди какво си излсдване или да видят еди какво си на преглед , но всичко това идва на главата на майката.

# 197
Оххх момичета аз не знам какво да пиша. До преди малко ревах, мъжа се  разстрои и то за няма нищо. Бях на тъпия преглед... както каза ММ от начало беше страшно. Започнаха се разговори за Дауна, за варицелата, за антибиотиците които съм пила. Че риска от БХС трябва да се преизчисли тъй като не било написано ме имам бременност с Даун ( т.е. пада под 1:1000). Бебето изостава със седмица а беше досега наред и каза да го   следим...и тъй като момата спеше и.не пожела да се събуди не можа да измери/види мозъка, лицето и ръчичките и каза да отида след 10 дни, всичко което е измерила е в норма (без тегло и главичката май е малко по-малка) но е написала в документа, че не може да се отрекат малоформации, тъй като не е могла да измери всичко. Това е обощено. Малко е объркано, но вече ме боли главата.

# 198
джорджия всичко ще е наред този път. Ще си имате една прекрасна принцеса вярвам го. Дръж се защото се отразява и на бебчо.
Това което съм чела из форумите,май у нормално да има изоставане до 1седмица,винаги може да си наддаде. Поне доста мами са писали за това.

И аз почвам да се плаша нещо,какви неща преживявате всички на мен ФМ ми е чак след 2 седмици.. :/

# 199
Момичета, нека писанията да не ви подвеждат. Някои мои приятели преди време пострадаха от журналистически поръчки и затова винаги имам едно наум за такъв тип статии. За случката с д-р Сигридов са изписани стотици коментари в интернет. Въпреки всичко изписано и въпреки вчерашното му безобразно държане с мен и останалите пациентки, ще продължавам да се вслушвам в мнението му, но също така ще продължавам и да се консултирам и с други лекари. Емоционалната му неуравновесеност, разбира се, му пречи и ако иска да бъде признат за специалист в медицинските среди, ще трябва да преразгледа поведението си към пациентите. Важната информация, която вчера почерпих за себе си, беше това, че имам сериозен йоден дефицит, дефицит на витамин Б6, и излишък на фолиева киселина и Б12. Най-важният урок, който научих, е че комплексните витамини за бременни са коварни и ако искаме да ги пием,  преди началото трябва да направим кръвни изследвания за основните и микроелементи, съдържащи се в тях. Не че не го знаех и преди, но не го приемах толкова сериозно. Докторът специално за йодния дефицит много ми се накара. Показа ми на монитора изоставане в графиката в развитието на някакъв дял от мозъка. Успокои ме, че всичко е поправимо на този етап и че с бебето всичко е наред и че всеки плод се развива индивидуално, но еъпреки това трябва спешни мерки за корекция на дефицитите и излишъка. Освен това трябва да се внимава с магнезия, накара ми се, че злоупотребявам с магнезия и ме подъветва да го спирам веднага. А имам ижасни крампи. За крампите каза да търпя, здравето на плода е по-важно. Woman in red, моля те, сподели какви витамини ти е казал да взимаш. Каза ми да пия определена доза йод и витамин Б6, тях ги намерих, но не можах да открия норвежка омега 3.

# 200
  • София
Woman, съжалявам за притесненията, които ти е причинил. Важното е, че бебо е добре.
Моят хемоглобин е под долна граница, беше 118 преди месец и половина, и на ЖК доктора ми каза само, че иска пак да го изследване и че не е изобщо притеснително. Преди две седмици беше 117, паднал само с 1 единица за месец, а желязото ми е добре. И на мен ми е интересно какви са ти стойностите.

За д-р Сигридов аз съм скептично настроена отдавна, без да съм ходила при него. Чета за него през последните 5 години откакто започнахме опити за дете. Има много положителни мнения, но и много лоши такива, които се подминават от повечето жени. Това с катастрофата от миналата година беше капака.
Може да е много добър, но за мен се е самозабравил. Самия той се мисли за светило, а пациентките му го възхваляват като Бог. Такъв човек не съществува! Няма човек по-велик от природата, колкото и да е напреднала медицината. Ако беше така, то всеки 1ви опит инвитро щеше да е успешен.
Такова самочувствие не е здравословно нито за едната страна, нито за другата. Една бременна жена ме трябва да я интересува той в одит ли е, разследват ли го, недоспал ли е. Не може при не малката сума, която всяка си плаща той да се държи по-този начин, да говори стряскащи неща, които пък после не били такъв проблем. Да иска да си ходи и да остави всичките чакащи с надежда пациенти! Да подронва авторитета на всички останали специалисти в БГ. Да се кара, защо се приемат медикаменти назначени от друг лекар!
Извинявайте, че така се отплеснах, но много се дразня на подобен тип хора.

JT, аз също “късно” открих тромбофилията. В 11г.с. на своя глава си пуснах основния пакет, и ми излезнаха 3 отклонения. На терапия съм от 12г.с. За щастие при мен не се е проявила и нямаме забележки на прегледите. АГ-то по ЖК знае за притесненията ми и всеки месец оглежда хубаво и бебо и кръвотока. Д-р Михова на 2те ФМ досега също много внимателно оглежда. Ходя на общо 3ма доктори ЖК по ЗК, частна ЖК и ФМ през 4 седмици. Всеки един от тримата е спокоен, върши си работата и кара мен и ММ да де чувстваме спокойни, а това е най-важното.
Отнесох се, но исках да ти кажа, че с терапия и по-често следене всичко ще е наред!

Georgea, много прегръдки. Не де шашкай отсега, лекарите се презастраховат. Всичко ще бъде наред с бебка. Щом е спинкала, защо не те накараха да излезнеш да се поразходиш, да пиеш кола, шоколад, за да се разбуди. На моята ФМ първия път бебо беше заспал и докторката каза, че ако не успее да го събуди с побутване ще ме прати да направя тези неща и да се върна след половин час. Той пък за късмет се събуди. Бих отишла на второ мнения някъде другаде на твое място.

Kamache, не се плаши Simple Smile тези преживявания идват от нетактични доктори.

Всичко ще е наред със всяко едно едно от нашите бебенца момичета. Не трябва да позволяваме да ни завладяват лоши мисли, и да не обръщаме внимание на лоши хора. Колкото по-спокойни успеем да останем, толкова по-спокойни ще са бебоците.

Можете да се смеете, но след една екскурзия с приятелско семейство в Атина в средата на Март, когато бяхме на ниво точица, само в 6г.с., започнах да живея много по-спокойно. Тези 4 дни там и спокойствието, което лъхаше от местните ме накара да се замисля и реших, че повече няма да позволявам да се изнервям за каквото и да било.

# 201
Джорджия, всичко ще е наред 🤗 оф тея лекари понякога никаква тактичност нямат 😤
Аз от 10 дни съм в чуденка дали изобщо да пътувам до София или да се помъча да си запазя при моята  лекарка за ФМ 🙄 каквато съм паника и с моята богата фантазия, ако ми наговори такива работи, ще стане зле 🙄
Хем ми е интересно да отида при него, хем малко ме е страх.

# 202
  • Bарна, морето, сините вълни
Изчетох всичко написано до момента. Единственото, което не бива да се случва е да ви обвземат тревожни мисли. Когато сте черногледи, нещата само могат да се влошат. Не мислете най - лошото, разбирам напълно тревогите и съчувствам. За жалост понякога докторите са ужасно нетактични.
Аз също в началото имах адски нерви и тревоги заради операция на мъдрец, пиене на антибиотик, невъзможни болки, мисли как вредя по този начин на бебето. После докторката ми съобщи, че имам ниска плацента и забрани правенето на секс, там пак едно тръшкане и тревожене. После ми откриха вагинална бактерия, която била съвсем безобидна и лесно се лекува, но естествено пак бях ужасена. Отново ме заболя друг мъдрец, хирурга ми каза отново да пия антибиотик. АГ-то тотално забрани. Каза, че ако пак пия няма да се занимава с бебета с аномалии (слава Богу успяхме да го поизлекуваме локално, не пих антибиотик). Общо взето ме направи на две стотинки. И въобще е толкова напрягаща, не мога да отида с кеф при нея са си видя бебенцето. Само някакви истерии, въртене на очи. А на първите ми два прегледа се държа добре. Вече направо съжалявам, че я избрах за наблюдаваща. Ядосана на нещо или някой и си го изкарва на пациентите.
Поне Феталната ми я води Д-р Давидков, от него съм доволна. Спокоен, обяснява всичко. Той пък ми каза, че след бременността, ако искам да оправя изключително болезнения си цикъл, трябва да го посетя. ( Откакто имам цикъл винаги е бил редовен, нито месец не е пропуска и първите две години идваше без болки, но после като започнаха... Нито едно хапче не ми помага, не кога да помръдна, нечовешки болки в продължение на 2-3 часа, свивам се в леглото и плача. Нито на работа мога да отида, нищо. Напълно неспособна съм да свърша, каквото и да било.) Каза ми, че пречистването става трудно, а не трябва да е така. И идея нямам какво ще ми правят, че да ми се намести организма. На всичкото отгоре единия ми яйчник бил забит в червата.
Аз съм изключително чувствителна и преживява понякога много навътре нещата, но си дадох сметка, че не бива да е баш така. Не са ми казали, че нещо не е наред, всичко върви както трябва. Както и на вас. Щом бебетата са добре и нямате сериозен проблем в момента, който би попречил на бременността всичко е наред! Наслаждавайте се на момента, не мислете нищо лошо.

# 203
Преди 2 дена идва една съседка на гости ,която е бременна с близнаци без намеса и ходи при Сигридов.
Сигридов й разказвал как бил хвърлил мантата и повече не искал да се занимава с Ин витро,защото се раждали много болни и проблемни деца,което ме шокира.
Какви откровения!
Пак така говорел в проценти,статистики,едни драми създавал и след малко й казал,”Спокойно,всичко е наред”.

Приключвам темата за този образ!

# 204
  • София
Да, точно заради глупостите за магнезия отказах часа си.. хиляди доктори казват, че контракциите не е добре да са чести и да пиеш магнезий докато не се овладеят, а той великия ти се карал, да го спреш. Еми няма да го спра и да рискувам не дай Боже да родя в 5-6 месец, щото доктора не харесва магнезия... Ок 7 месец да имам контракции подготвителни може и да повярвам, че не трябва да ги спирам ама от 4 месец... По никакъв начин не е доказано, че магнезия вреди на бебето. Единствено трябва да се спре към 8 месец, за да не преноси майката. Поне имах надежда, че изписва магнезиево олио или нещо подобно, което не се приема през устата ама върши работа, а той дори това не..
Джорджия това е много несериозно, че бебето е спало и не са го видяли, наистина. Но според мен е по-скоро предтекст да идеш след 10 дни и да наблюдават как се е развило за тези 10 дни. Вярвай, че детенцето ти ще е наред, колко много жени имат проблем с Даун и след това си раждат здрави дечица.. Най-важното е да се успокоиш и то да усеща, че мама е спокойна и всичко ще е наред. Всяка жена има страхове, аз по принцип съм песимистка и карък и си мисля, че всичко лошо ще се случи на мен, но гледам, дори когато ми е най-криво да мисля за бебчо, да не го притеснявам и него...

# 205
Despicable, направо нямам думи как може да ти говори така тази аг! Какво значи не и се занимава с бебета с аномалии...

Няма ли къде да се докладва такова отношение в България? Аз преди години имах гинекологичен проблем, който никой не можеше да разбере от какво е и обиколих доста гинеколози и някои отношения и изказвания са толкова противни.
Сега тук мислех да докладвам моя гинеколог от жк защото ме пита дали бебето е планирано и дали мъжа ми е италианец.

За магнезия съм съгласна с Деси. Аз го пия редовно защото миналата бременност така стигнах в 30 седмица със скъсена шийка и трябваше да лежа до края.

# 206
  • Стара Загора
Чувала съм, че болезненият цикъл се оправя с кюретаж или противозачатъчни.
Още в 9 гс една докторка ми каза  да се прибирам и да си чакам аборта. Не мога да опиша ужаса, който преживяхме всички покрай тази жена. Имам усещането, че няма бременна, която не минава през един такъв разтърсващ преглед, за съжаление. Затова винаги на втори и трето мнение, от личен опит го знам.

# 207
  • София
Despicable, нямам думи! Десислава, си смени нейното АГ и писа, че става лесно.

Yakamoz, ама как може да се задават такива въпроси! Явно навсякъде има такива екземпляри.

Dydito, последното направо ме отврати, но наистина да оставим тази тема.

Yoana, от няколко дни съм се сетила за теб. Нали ти бяха казал серклаж, как се развиха нещата при теб.

За магнезия все си мисля, че щом всички го изписват, не е толкова страшен. Аз въпреки, че не усещам контракции АГ по ЗК ги вижда и държи да пия. По същата причина продължавам да слагам утрогестан по 2 вечер, защото също успокоявал. На частния АГ съм му казала и за двете, не ми е казал да ги спирам, но не съм и навлизала в задълбочен разговор, за да не стане конфликт на мнения и да ме объркат.

# 208
  • Варна
Джорджия, вие пускахте ли амниоцентеза?Според мен не бива да се шашкате и паникьосвате.Знам, че отстрани е лесно да се каже, но наистина така не си влияеш добре.Вероятно момата ти си е съвсем здрава, следващия път ще измерите каквото трябва и ще видиш, че си е добре.Изоставането е често срещано и не бива да се тревожиш.Аз сега в началото изоставах с 3-4 дни, после бебо навакса, сега май пак е с някой ден назад, което не е тревожно.Всяко бебе е различно и един момент мерките на различните бебета се разминават, защото и хората не са еднакви генетично.Едни са едри, високи, други са ниски.Дъщеря ни си спомням, че по някое време изоставаше, с колко не помня, но със сигурност е имало седмица, може и повече.Заради това имаха съмнения, че може да не расте добре в корема ми, наблюдаваха я и подчертваваха, че е съразмерна, макар че при бебетата често има и разлики в главичката, това пак е генетично.Някои хора имат по-големи глави, други по-малки.Накрая се роди просто по-дребничка 2.700, но ние с баща ѝ не сме високи, аз самата даже съм се родила със същото тегло.Така, че не я мисли тази 1 седмица, щом всичко друго е наред.Главата може и да не е по-малка изобщо, щом не е успяла добре да я измери.Ехографите почти винаги дават отклонения и изобщо не са 100% надежни за измерване на ръст, тегло и т.н..Те дават някаква ориентация на лекаря, но никога не е съвсем обективна.Даже често преди раждането се очаква бебе с еди какво си тегло, а после се ражда по-едро или по-дребно бебе.Ние нашата уж я чакахме за секциото да вече малко над 3 кила, ама беше под 3.
Ако не ти се чака тези 10 дни, може да идеш/ звъннеш на друг лекар и да се помолиш да те приеме, че си притеснена.Възможно е да не ти откажат.И двете пъти на феталната лекаря ми разбутва бебетата през корема, за да ги огледа по-добре, можела е и твоята да направи така.За другия път пий предварително една малка кола или хапни хубав шоколад.Особено колата много ги кара да шават.Аз съм го правила с предната бременност, че щерката беше поспалива в корема ми и хич не я усещах много да рита.

За Сигридов, колкото повече чета, толкова повече се възмущавам и ядосвам....Това за инвитрото и аномалиите изобщо не е вярно, не знам на каква база му е и тази информация, но предишната ми лекарка, която ми водеше ЖК с дъщеря ми работи към екипа на д-р Александров, мисля че е зам.завеждащ инвитро клиниката към АГ_Варна.Та при нея бяха предимно бебета инвитро и инсе.С майчетата редовно чакахме заедно за ЖК, повечето бяха близначета.Съвсем здрави деца се родиха.Имам няколко семейства също с инвитро, пак със хубави и здрави дечица.

# 209
Ellie, благодаря ти! И аз ходя при двама лекари паралелно, сега ще правя и две ФМ, за да съм сигурна, е всичко е добре огледано. За момента бебето си върви със седмиците. Но не мога напълно да се отърва от страха, че нещо пропускам, някое изследване, витамин и т.н.

С първата бременност пих 3*2 магнезий от 5 месец до края. За крампи може би е добре да се "търпи", но също мисля, че магнезият е за предпочитане пред ежедневни контракции.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 15:39 от JT

Общи условия

Активация на акаунт