НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 918
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Despicable, аз си смених много лесно следящата ми гинеколожка по здравна каса, две минути работа при личния лекар. Ако се отнася толкова ужасно с вас, изобщо не го мисли, ами си намери нова и се премести.

# 211
Да, има разни образи. Тук можеш да сигнализираш некоректно отношение от лекар, дори само обида. Аз се отказах да го сигнализирам и реших да видя как ще се държи на следващите консултации и по-скоро останах с впечатление, че не ме е питал с лоша умисъл и  реших да остана при него. Тук обаче хората си търсят правата и не позволяват да се държат зле с тях. В болницата където бях ми се извиняваха всеки път когато ме преглеждаха с вагинален ехограф, чак ми беше неудобно..

# 212
Ами всъщност докторката се мъчи доста да я събуди, но нашата не пожела. След това станах, закусих, пих кафе, вода, разходих се, подскачах и така около 40минути по-късно пак ме прегледа, но момата отново спеше. Чак таткото се притесни и попита защо не можем да я събудим Simple Smile Simple Smile. Знам че най-вероятно накрая всичко ще е ок, т.е. силно се надявам, но не мога да не се притеснявам.
Опитвам се да мисля положително. Много консултации направих в началото, много лекари изказаха мнения, много медицинска литература (и на английски и на български) изчетох ...знам рисковете както знам и че има огромен шанс принцесата да е здрава, повечето тук сме половин доктори от неволя. Благодарна съм на няколко доктора, които адски много ми помогнаха, но има доктори които са наистина специалисти и такива които с нищо са не по-малко добри в областа си, но са Човеци и имат подход. Обмислям точно на такъв Човек да кръста бебка...и това е д-р Иван Димитров в Щерев, който каза да не правим аборт и още много неща направи.
Извинявам се че стана дълго.

# 213
Аз  влязох в секцио със 110 хемоглобин, 3 седмици преди това приемах тотема, беше паднал на 99. Синът ми се роди с 158. Сега като лежах в инфекциозна в началото на май беше 116, пия си фемибион и ям по едно сварено яйце на ден. Последните резултати от преди няколко дни, 124.

Между другото, като казахте линия и кюретаж, сетих се, че мен като ме гледаха в началото ми казаха, че имам някакво уплътнение на/в матката, но не било нищо съществено и няма отношение към бебето. Аз също съм с един кюретаж през октомври 2017. Може би е често срещано.

Когато кърмих баткото се случи на два три пъти да си пийне кръвчица. Това, че има кръв в матката и бебето може да я погълне изобщо не е повод за трагедии, най-вероятно става дума за съвсем малко количество. Бебетата и пикаят на същото място.

Абе, лудница.

# 214
Джорджия,много силно се надявам,че всичко ще е наред теб и бебето ти!И да ти казваме да не се притесняваш,ти пак ще се тревожиш,знам.Искрено ти желая,да следващия преглед да ти потвърдят,че бебчето ти е здравичко.

# 215
Аз пък днес ходих на фетална. Преди шест дни си ходих при моя лекар и той каза, че всичко е наред, но бебето е мн назад, с ок.2седмици и тежи 243гр. Днес отивам на фетална при друга докторка и сиг 20 минути пресмятахме в коя седмица съм.
Значи, моят цикъл е 45 дни и ми дойде на 22януари, овулацията е на 30ден от цикъла, тоест ок.20февруари и от там аз смятам че сега съм в 20та седмица и 5дни с термин 6Ноември, обаче тя казва, че сега съм в 19седмица и 5дни с термин 13Ноември.
Приемам нейното за вярно, явно аз не разбирам как да го сметна. По моята логика в деня на овулацията започва трета седмица от бременността, но явно започва втората о.О
Иначе каза, че всичко е ок, бебето вече тежи 293гр и си остава момиче.
Според вас в 19,5 ли съм или в 20,5?

# 216
  • София
Day, сигурно ли е, че овулацията е била на 30тия ден. От деня на О се връщат 14 дни и това се смята на първи ден на последна М.
На мен пункцията ми (което при инвитрото си е О) беше на 19.02, водя се с първи ден на цикъла 5.2 (нищо че реално ми дойде на 3.2). Днес съм 19+5. В понеделник на ЖК бях в 19+0 и бебо беше 300гр приблизително, но той върви малко напред от началото още.

JT, напълно те разбирам. Винаги остава едно съмнение, няма как да го избегнем. Но всичко ще е наред.

# 217
  • Стара Загора
С толкова дълъг период никой не знае кога ти е била О, освен ако не си я следила. Така че и терминът ти няма да е точен. Моят цикъл е 31 дни и често чувам това обяснение.

# 218
  • София
Day, ако овулацията ти е била на 20 февруари, то наистина терминът ти е 13 ноември и сега си в 19 + 4 дни.

# 219
  • Варна
Бременността винаги започва от 2г.с., което е точно овулацията.Независимо дали е късна или ранна.С дъщеря ми съм ви разказвала.Бях с късна овулаця на 26 ден доказана с фоликуметрия.Т.е. последен цикъл. на 31 окт., овулация на 25-26 ноември, очаквана/ недочакана/ МЦ на 9-ти декември и съответно в този ден имах и положителен тест за бременност.През цялата бременност на картона ми изрично беше отбелязано, че съм с късна овулация и точно на коя дата е била, за да може лекаря да се ориентира по нея, а не по последния МЦ, тъй като ако беше смятал по него седмиците на плода щяха да са некоректни и щеше да има уж голямо "изоставане".При късна или ранна овулация задължително това се има предвид.Иначе лутеалната фаза при всички е около 13-14 дни.При мен точно 13 беше тогава.Сега това зачеване вече ми е с редовен цикъл на 28-29 дни и пак знам кога точно е станало бебето.Но разликата е, че сега може да ми се смята от ПМЦ, тъй като цикълът ми беше редовен.

# 220
Ами и при мен имаше подобен проблем на мен последната М ми е на 27.01 и ми идваше на 33 дни. И според последните прегледи днес съм 19г.с и с термин 17.11

# 221
Сега погледнах какво съм си записвала (понеже записвам всичко, което ми казват като се прибера) На 22Март съм била на първи преглед, чухме сърцето и д-ра е казал 6та седмица, а според мен е трябвало да е седма.
А овулацията да има разлика най-много с ден-два.

Значи, остава да си оправя подписа Grinning

# 222
Здравейте, мен преди малко ме хвана ужасно разстройство. Не знам какво мога да пия и се притеснявам много дали може да навреди на бебето това състояние...

# 223
Здравейте, мен преди малко ме хвана ужасно разстройство. Не знам какво мога да пия и се притеснявам много дали може да навреди на бебето това състояние...
За разстройство пиех смекта.

# 224
аз знам за оризова вода, че действа, а и ми звучи безвредно

Общи условия

Активация на акаунт