НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 919
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • На север
Хемоглобинът ми е 119. Като той каза за анемията от ехографа, преди да види резултатите ми. Думите му бяха:”Бебето има анемия, значи и ти имаш.” Изписа ми Б6,Б12 и желязо. Омега 3 не ми изписа понеже аз живея в Норвегия и пия от там, а тя е най-добрата. Не знам дали е бил или не е бил в настроение... За сефте ми е прегледа при него. Това което се чудя е как до сега никой не видя че имам двурога матка? Той даже само го спомена и мина нататък. Аз го прекъснах с въпроса това какво значи. Каза че било предпоставка за аборти.
Амарети, на теб и преди са ти казвали че си с такава матка така ли? Преди бременността ли?
На мен ми се скара за аспирина, но то аз какво съм виновна че ми е изписан? Даже като прокървих питах в болницата да го спра ли и ми казаха не. И на мен ми каза никакви допълнителни витамини. Днес с триста зора си набавих това, което каза. Пратих му изследването от днес и нищо. Съмнява ме да ми отговори, а май не е много ок. Атпп и фибриногена са извън норма. Първото ниско, а второто високо...Тази сутрин рано летим. Два полета и после с кола. Стискайте ми палци.

# 226
  • Варна
За хемоглобина не мисля, че има как да знае колко е при бебето, преди то самото да се роди.Освен това изобщо не ти е толкова нисък.Ако си ме прочела добре по-нагоре, че аз съм била с предната бр. и сега с тази с по-нисък от твоя, но дъщеря ми нямаше проблем с хемоглобина, а аз добавки не съм пила за него.Хем тя беше с хипербилирубинемия, което до някаква степен може да е предпоставка за таласемия, която тя слава Богу няма.Добавката желязо според мен ти е излишна и много лекари не биха ти изписали изобщо, но пък не вреди да я вземаш, ако ще си по-спокойна.Мисълта ми е, че излишно ти е приказвал глупости.
За матката не знам, но знам пък за майки с двуроги матки, които са нямали проблем с бременностите си.
И пак - бебето е наред, това е най-важното!Лек път, всичко ще е наред.Щом си изкарала по гадната магистрала до София, предполагам полетите ще са далеч по-леки.

# 227
За момичетата с двурога матка - моя позната е с такава, има 2 живи и здрави деца. Родени са по естествен път, това не и е създавало проблеми. Май само изваждането на плацентата е било по-трудно с първото

# 228
  • Стара Загора
Фибриногенът с напредване на бременността се покачва. Реф. Стойности за бременни са различни. Моят последно беше 4,5.

# 229
Моя хемоглобин го изследваха сега в болницата и също беше 119 (преди почти 2м беше 136). Нито лекарите в болницата, нито моето АГ казаха нещо за тази стойност и нищо не пия за него. А и все  пак долната граница е 120 и не ми си вижда толкова нисък. Ще видя и на мен какво ще ми каже.

# 230
Тя анемията не е един вид, хемоглобинът не е единственият компонент, който се гледа, но генерално е симптом ако е нисък. И аз съм написала с колко бях и какво стана.

А, за ОВУ. Знам, че не се вадят 14 дни от датата на ОВУ,за да се засече първи ден на цикъл. Тази фаза може да е по-дълга или по-къса, влияе се от външни и вътрешни фактори. От ОВУ до мензис обаче дължината на фазата е една и съща (при конкретна жена говорим). Ако цикълът е нередовен или продължителността му се мени, без да е засечена ОВУ, не може да се каже точен термин. Ако е дълъг, но редовен, се вадят 14 дни от общата дължина на цикъла и така се вижда предполагаемата дата на ОВУ и по нея вече термин. За жени с цикъл около 28 дни се смята термин нормално с първия ден на последния цикъл.

# 231
Момичета аз днес ходих на ЕХКГ при доц.Маринов от трета градска.Доста обстоен преглед направи на сърцето каза че всичко е наред и през цялато време ми обясняваше кое какво е☺19с.+4д съм каза да отида още веднъж в 26 седмица
Прегледа и каката и тя е здрава,когато беше на 6м и откриха невинен шум който на годинка не израстна та той беше човека който я излекува.Та все се бъзикаше когато пак забременееш ще дойдеш да те видя☺
Джорджия след 10 дена очаквам хубави новини 🍀

# 232
Janet - ти в трета градска ли ходи при него или в Надежда ( мисля, че и там преглеждаше)
Госпожа Лаленце в Надежда се следя за ФМ при Чачева  сега бях 17 г.с и после ме вика пак в 22 г.с. Първия преглед с БХС беше 120 лв , но сега ранната ФМ беше 60 лв и за 60 лв предпочитам при нея да си ходя отколкото на ЖК. На ЖК се записах при Кайрякова , защото другите бяха заети - но реално нищо кой знае какво не се прави на ЖК - гледа дали има пулс , размера горе - долу и шийката.
Ellie D - мерси , че си се сетила за мен . Последните две седмици мериха шийката 28 мм, после  30 мм и вчера 33 мм. Казаха , че може и повече , но важното е да не се скъсява. Засега няма да правим серклаж и ще я следя. Казаха след 2 седмици пак да се измери , а аз се чудя дали другата седмица пак някой да я измери или може би прекалявам вече с прегледите..

# 233
Йоана аз съм от Казанлък.Веднъж месечно идва в Стара загора.Има си кабинет там.Пиша му смс и като наближи да идва ми звъни.Честно казано сега съм много по-спокойна след прегледа☺Веднъж ми се наложи да ходя в София тогава Теа беше на 1г и 1м.Страхотен лекар,жив и здрав да е.

# 234
  • На север
За шийката тук четах че не може с ехограф да се разбере колко е а според Сигрудов ми е 40 и нещо. Интересното е че платих 100 лв а на сайта пише 120.

# 235
  • София
Yyoana, радвам се, че ти се е разминало. Дано всичко да е наред с нея до края. Аз съм при д-р Ненов в Надежда и наистина в сравнение с ФМ прегледите изглеждат по-безмислени, но пак мери стандартните неща, гледа матката, плацентата, шийка, кръвните изследвания.

# 236
Woman in red,
Никога не са ми поставяли диагноза двурога матка. Преди две години ми правиха диагностична лапароскопия, имам точно описание в епикриза на органите ми и там няма такова нещо. С хирурга, който ми прави процедурата имахме подробна кобдултация и също не чух от него за подобен проблем. Лапарото дава възможност за подробно разглеждане на органите отвътре. През годините минах през много лекари, десет години се борихме за детенце и никой от лекарите никога не ми е казвал да имам такъв проблем. Затова и много се изненадах на констатациите на д-р Сигридов. От обща култура знам, че зачеването с двурога матка става трудно, особено ако има голяма преграда между двете отделения на матката, но ако бременноста стане факт, то плодът се износва. По-горе момичетата писаха за мами родили дечица с такава матка. Имам и аз приятелка, която е с такава матка и тя си има две деца. От нея знам, че такава форма на матката е рядко срещана.
Лек полет, Woman in red!
Джорджия, стискам палци всичко да е наред с твоята поспаланка. Моята също си поспиваше на първата ФМ. Спеше през цялото време, как ли не я бутахме, а тя в отговор само бутна с краче, прозя се и пак заспа. Понеже бях сутринта на преглед, ме върнаха за след обяд, но малечка-палечка продължаваше да си спи, само че обърната на другата страна. Пак никакви хватки не помогнаха. Накрая доктора ме накара да танцувам бели денсис с корема и ханша и тя се събуди буквално за секунди, прозя се продължително и докато се наместваше отново да заспи, успяха да й направят замервания.

# 237
Шийката се вижда с коремен ехограф, но се измерва точно само с вагинален. Това се прави при проблеми и съмнения, иначе не е толкова важно да се мери с вагинален.

# 238
  • София
Аз да се похваля ходих на кино, след толкова противоречива информация в нета се реших. Много ми беше хубаво и изобщо не съжалявам, пак ще ходя Simple Smile В началото на трейлърите и рекламите беше доста шумно и юнака като се разрита, даже се зачудих дали пък да не си тръгна, но след 20-30 минути като почна филма си подремна май май и спря да рита. От време на време подритваше, но не повече от колкото, когато сме си в къщи. Та много добре ми подейства киното, днес не съм мислила никакви глупости и ми е много щастлив ден..
За хемоглобина, една братовчедка роди с хемоглобин 20 и детето се роди с анемия, задържаха ги малко повече в болницата и после всеки ден ходеха да ги боцкат, но след това се оправи момчето. Тя знаеше, че и е нисък и какво ли не пиеше, обаче повръщаше от всичко, цялата бременност и така и не успя да го вдигне. Ядеше само козунаци Grinning Така, че с хемоглобин над 100 не мисля, че е чак такъв проблем. Пък и винаги може да е вдигне все пак.. яжде червено месо. Аз се повтарям, но моя хемоглобин цял живот е бил нисък и даже ми диагностицираха анемия и от както един доктор ми каза да ям само и единствено свинско месо хемоглобина ми е 130 на всеки преглед, дори сега като съм бременна пак. От скоро ям и аз по едно-две варени яйца на ден. Малко съм като лудите и хобито ми стана да чета в нета коя храна какво дава и да я ям Grinning
Днес ходих да пускам ТSH, ft3, ft4, ТАТ и МАТ и всичко ми е добре, даже TSH ми е 1,85, а преди да забременея 3 месеца беше 2,01. Пролактин ми казаха, че няма никакъв смисъл да пускам и не пуснах.

# 239
  • Bарна, морето, сините вълни
Деси, каква противоречива информация? За ходенето на кино ли?

Общи условия

Активация на акаунт