НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да бее, бях чела, че не е хубаво.. щото бебето чувало вече и не е ок толкова силен шум, даже на моя мъж на един колега бил с жена си на кино, тя в 7 месец и от киното им казали, че не е много добре бременна на кино и някакви такива...

# 241
Аз съм ходила бременна на концерти доста по - шумни от киното. Според мен няма проблеми, бебето все пак е във вода и е добре защитено. Ходете сега, че ние не сме ходили повече от 2 години на кино.

# 242
  • София
Ние си имаме традиция и всяка седмица ходим на кино от три години вече и от два месеца пропускаме, първо заради паниката от контракциите, после болницата, после тези глупости за киното. И днес казах край, мъжо искам да ме заведеш на кино Grinning

# 243
И аз много обичам киното и като бях в София много често ходех. Тук обаче е ужасно скъпо, а и няма кой да гледа малката.

# 244
Деска, не че нещо, ама хемоглобин 20 не вярвам да е съвместим с живота. Майка ми беше с 76 и спешно я кръвопреливаха, пък родилка с 20... Flushed Rolling Eyes

# 245
  • На север
Интересно за тази двурога матка как все Сигридов я вижда. Аз забременях първия път от първи опит а вторият от втори. Четах за нея че 2% от жените я имали и пишеше че рискът от аборт в първи триместър е 50%. А бе кофти неща пишеше...
Ние след пътуването за София вечерта като си легнах и усещах пърхане поне 15 минути. От тогава не съм. Simple Smile

# 246
  • София
Ами така ми е разказвала, че са и били изследванията, последно лежа в болница в 7 месец и припадна пред болницата, не знам как става номера Flushed

# 247
Да не е в чужбина? Примерно тук са различни стойностите, моя хемоглобин е 12,5 като долната граница е 12.

# 248
  • гр.Божурище
Аз пък днес ходих на фетална. Преди шест дни си ходих при моя лекар и той каза, че всичко е наред, но бебето е мн назад, с ок.2седмици и тежи 243гр. Днес отивам на фетална при друга докторка и сиг 20 минути пресмятахме в коя седмица съм.
Значи, моят цикъл е 45 дни и ми дойде на 22януари, овулацията е на 30ден от цикъла, тоест ок.20февруари и от там аз смятам че сега съм в 20та седмица и 5дни с термин 6Ноември, обаче тя казва, че сега съм в 19седмица и 5дни с термин 13Ноември.
Приемам нейното за вярно, явно аз не разбирам как да го сметна. По моята логика в деня на овулацията започва трета седмица от бременността, но явно започва втората о.О
Иначе каза, че всичко е ок, бебето вече тежи 293гр и си остава момиче.
Според вас в 19,5 ли съм или в 20,5?

Day спокойно и при мен е същотоо на мен една докторка ми каза ,че моята бременност върви с 4 седмици на зад което не е вярно просто при мен проблема беше такъв ,че миналата годила след аборта който имах по мед.причини цикъла ми стана ужасен идваше си когато иска на 30/37 ден ужас просто иии цялото нещо е че на мен последната ми редовна менструация беше на 9 януари ,а и друго преди това пиеш хапчета за възстановяване на овулацията ми ,защото ходих на АГ и ми казаха ,че нямам ову. и реално погледнатоо първия ден на моята бременност започва да се брой от 29 януари  и от началото ме предопредиха че съм с две седмици на зад ,но с бебето всичко си е окей развиваме се добре растем си вече съм 21г.с ,ноо тази докторка просто ме изумиии трябвало да влизам в болница или да се прекъсне бременноста как можело такова нещо ПРОСТО ЯД МЕ Е  САМО ЗА ЕДНО ,ЧЕ СЕ ДОВЕРЯВАМЕ ПО НЯКОЙ ПЪТ НА УЖ “компетентни” хора,а дефакто ние самите май сме повече от тях .... защото аз след доста прегледи още преди забременея какво ли не изчетох и пробвах да пия даже и на диета се подложих заради тази ову. ии просто явно всеки един доктор икса при всяка жена всичко да е по конец ИДВА ТИ НА 14,15 ден ти е ову и значи тогава трябва да си забременяла ама увии при няй е различно ... ИЗВИНЯВАМ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ,НО НЕЩО НЕ МОЖАХ ДА СЕ СДЪРЖА 🤪

# 249
  • На север
Абсолютно възможно е хемоглобин 20. Майка ми миналата година я вкараха в болница и й преливаха спешно кръв с хемоглобин 7 и с тежка анемия. Това е в София.

# 250
  • София
Не исках да създавам полемика Grinning така ми е разказвала жената, било е преди 7 години може и да е позабравила, но каза, че е било голям шок за докторите. Аз тая нощ не съм спала естествено пак от моите филми.. оплаках се и в общата тема за бременни, от три нощи усещам някакъв странен дискомфорт като лежа на ляво или на дясно, като много слаба болка в яйчниците, знам, че няма как да е от тях, обаче се чудя дали е нормално от разтягане на матката или е нещо по-сериозно. Направо такива кошмари сънувах, че не е за разправяне, еми не знам как може да имам такава развинтена фантазия и в случая ми играе много лоша шега..

# 251
Аз през последните две -три нощи също сънувам кошмари и идиотщини. Сама съм с детето и доста се изморявамм, вчера имах бая контракции и пих но шпа два пъти.

По въпроса с хемоглобина, по-скоро става дума за различни референтни стойности. 20 е кошмарно ниско, хора с операци и кръвоизливи могат да се докарат до 50-40 дори. Но видът им е потресаващ, нямат сили, не могат да говорят,организмът няма кислород, възстановяването е със седмици.

# 252
  • На север
Майка ми беше много зле. Направо е била между живота и смъртта. Месеци наред припадала но не се сетила че може да е от това понеже има и други проблеми. Преди не можеше да върви повече от 5 Мин. Сега й бият инжекции и е много по-добре.

# 253
Може, но не е по тези референтни стойности. При долна граница 120, 7 е довиждане. Няма да споря Simple Smile

# 254
Аз последните вечери не мога да спа като хората. Будя се постоянно, защото обичам да съм по корем,ама сега не ми е комфортно и само се стряскам и се върня наляво или надясно. Ще ми трябва време да свикна 😏 Някой взел ли си е възглавница за бременни? Една позната е много доволна и ми ги похвали.

Общи условия

Активация на акаунт