НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 912
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Между другото, Хедра има издадена книга вече. Смятам нея да си взема, ще ми е по-удобно отколкото да чета в блога.

Засега никакви книги не съм купувала. Може би ще избера някоя от вашите предложения и ще си я купя да я чета на плажа другия месец.

# 151
  • София
Аз тази седмица ходих два поредни дни на кино, така се получи просто Simple Smile Иначе до момента съм ходила 3-4 пъти общо, защото в началото ми беше много лошо и си седях главно вкъщи. Никаква разлика в усещанията от преди не съм усетила.
Книгата на Хедра я видях в книжарницата в деня на зареждането й и също мисля да я купя.

Бебешко парти... цял живот съм си падала по тези неща и съм си мислела, че ще искам, но сега не искам. Даже в квартала се крия и не искам съседите ми да знаят, че съм бременна. Голяма част от приятелите ни също още не знаят. Защо - нямам идея, така съм по-спокойна...

# 152
За Хедра съм с две ръце. Който мисли да кърми, да купува и да чете. Аз много съм си помагала с нейни публикации.

Нещо съм се филмирала. От вчера следобед усещам бебка рядко, може би се е обърнала, може би спи. Има някакви движения, но са много леки, в миналите дни беше доста по-буйна. Знам, че има и такива моменти, знам, че позицията на бебето е много важна, но филмът тече ли тече, чак сънувах разби свинщини, които прерастнаха в по-големи свинщини. Това в тона със страховете. Аз имам и натрапчива мисъл. От скоро ми е. Прибирахме се с детето и видях от сградата до нас, от покрива е паднал огромен бордюр. Точно така изглеждаше. Оказа се каменен парапет. И моят болен мозък реши, че всеки ден падат бордюри от покривите и сега като излизаме с детето, вървим като лудите във външния край на тротоара и аз зяпам нагоре като откачена, дано не падна в някоя шахта.

Друг страх ми е било "бебето диша ли!?". Висяла съм до креватчето да се взираме в тъмното, диша ли, не диша ли. Такъв слух развих, че само като примляскваше и аз козирувах до кошарата. Simple Smile Не е лесно да си майка и то луда.

# 153
Янна, имам чувството, че ще съм същата 😂😂
За движенията, при мен бебето е доста активно последните дни,ама от снощи се е кротнал и аз като теб почнах да си мисля глупости,хем знам че до 25с. е нормално да не ги усещаме постоянно. Преди малко ме срита и сега ми е по-добре 😁

# 154
Момичета, днес имам пронизваща болка във влагалището ? Имате ли идея от какво може да е длаи е сериозно ? През 5 10 мин

# 155
И аз си имам. аз попринцип съм на легло, но ако ставам повече и клякам, после ме боли, ако седя по-разкрачена в леглото, също, или ако седя повече на тоалетната. Но не знам дали е притеснително.

# 156
Джорджия,имаш стиснатите ми палци!Уверена съм,че това път ужасът няма да се повтори!Чакаме те с добри новини!

# 157
Джорджия и аз стискам палци и вярвам че всичко ще е наред🍀

# 158
Ние се местим и днес хвърчаха гардероби, дивани, прахосмукачки. Измъчих се и по едно време имах същите такива пробождания във влагалището, за това капитулирах и легнах. Баткото спи вече почти 4 часа и аз полежах доста. В резултат момата се размърда и боцканията изчезнаха. 3 дни ще сме сами с детето. Много добре ще ми дойдат. С ММ стоплихме отношенията. Сега кроим планове за новия апартамент и явно не му се занимава с караници. Даже прояви някакви наченки да бъде мил. Simple Smile

Джорджия, всичко ще е наред. Simple Smile

# 159
  • Варна
Значи  тоя моя мъник, от вчера почти не беше шавал и аз като вас така като не шава и почвам да се тревожа.Обаче днес имах известно време работа на лаптопа и си бях пуснала музика, та по едно време бебо като се разшава, доста време се въртя, явно му харесва музиката Grinning Иначе преди това лежах, позволих си и сладко и нищо, не го усещах, ама на музиката явно се развълнува.

# 160
  • София
И аз днес съм с яко ритници, вчера беше толкова кротък цял ден и нямах никакви болежки Grinning А днес цял ден имам това менструанлното неудобство, не бих казала болка, но не го бях усещала от 2 месец някъде.. днес се появи и то доста често, трае секунди, но определено ме кара да се стресирам. Мъника и той такива шутове ми тегли и така се премята, че постоянно подскачам, да не би да е контракция. Абе, дано утре сме по-спокойни... Днес ходих в Света Петка да се запиша и веднага ми дадоха да пускам кръв и урина и най-накрая съм спокойна, че ми се обръща някакво внимание.. не като онази моята коза дето само ми казва "всичко е точно"....
И да помрънкам, днес в тролея понеже пътя ми е 40 мин и бях си седнала отпред на седалката, за бременни и майки с деца, беше ми ужасно задушно и си проклинах ината, че не се съгласих с мъжа ми да ида с такси ами градския, та градския. Та качва се един дядо, видимо стар човек, трябва да седне и една баба ми заявява, госпожице няма ли да станете да седне човека, докато тя си седи също на една седалка. Стана ми супер кофти и направо не знаех какво да и отговоря, обикновено ставам на възрастни хора, но ми беше много тежко и казах, че съм бременна и не мога да се возя права. И като се започна едно мърморене, и много се ядосах.. питах я от целия автобус точно аз ли иска да стана.. После се опомних, че само се ядосвам за глупости и естествено почнаха контракции ама след дъжд качулка.. та май ми беше последното пътуване с градския..

# 161
  • Варна
Момичета 2 дни подред сънувам бебе  момиченце.Първия ден сънувах името на момичето главно, а втория ден беше вече новородено и то с русичка косичка! Понеже бебо се крие още възможно ли е това да е някакъв знак? Thinking Grin

# 162
Деси, много хубаво си й казала,че в автобуса има и други хора. И аз уважавам възрастните, но понякога прекаляват.

# 163
  • Варна
Аз сънувам и с двете бременности бебета момчета, но имам дъщеря, сега чакам и момче.За косичка не знам.Моята щерка от баща си само косата е взела и нищо друго, обаче той като малък е бил русоляв, а тя си се роди с тъмна косичка и съвсем леко изсветля, сега си ѝ е кафява, лешниково такова....Ще го видим сега мъника.Него съм го поръчала синеок като татко / дъщеря ни е със зелени пъстри очи/, но да е къдрав като мен Grinning

За автобуса, много ясно че няма ти да станеш.Остана да вдигат и бременни, при положение, че едно падане или удар при рязко спиране са опасни.Не се ядосвай.Аз винаги пък гледам щерката да е седнала, че и за децата е опасно, тя е дребничка и хората понякога не я виждат  направо.Сега гледам и аз да сядам, иначе не ми пречи никак да съм права.Добре, че и аз рядко съм с автобуса.

# 164
Свиквайте, дами! С първата бременност два пъти ми се е случвало мъже да ми отстъпят място- веднъж на опашка в магазина и веднъж в лаборатория за изследване. Не съм се възползвала и любезно благодарих. С тази още не се е случвало.
Миналото лято исках да повозя дъщеря ми на тролей, защото не се беше качвала. Никой не стана, а има седалки за майки с деца. Накрая вдигнах луд скандал и си казах, че повече никога няма да я кача.
Започанала съм и аз да мисля само за себе си. Не отстъпвам реда си никъде.

Общи условия

Активация на акаунт